LE WAND BOW STAINLESS STEEL DILDO – REVIEW #637

Naam: Le Wand Stainless Steel Bow
Producent: Le Wand
Prijs: € 125,-
Formaat: 178 mm, kop een; 30 mm, kop twee: 24 mm
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: RVS
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Perfect gebogen voor diep, moeiteloos bereik, Le Wand Bow is het ultieme multifunctionele, dubbelzijdige plezier speeltje.’
Is dat ook zo: Dit is een soort mini Njoy Pure Wand
Cijfer: 8.5

Dit is een afbeelding van print

Dit wordt een hele ingewikkelde review! Een review die ik eigenlijk niet wil schrijven, maar ook weer wel. Een review waarin ik niet alleen een mening heb over het product (in dit geval de Le Wand Stainless Steel Bow die ik kreeg van groothandel Eropartner), maar ook over copycats. Allemaal stomme, ingewikkelde dingen, waar ik zelf ook niet echt een heel vaststaande mening over heb en waar jullie, de lezers van Climaximaal.nl misschien ook helemaal niet op zitten te wachten. Jullie willen gewoon weten; is het een geil speeltje of niet? Conclusie; ja, de Le Wand Stainless Steel Bow is een prachtig en zeker geil speeltje. Maar toch, maar toch!

Het mag geen geheim zijn dat ik de Njoy Pure Wand de beste dildo van de hele wereld vind (REVIEW #333: NJOY – PURE WAND: DE BESTE DILDO TER WERELD)! Ik hou van dat speeltje! Hij gaat mee naar het bejaardentehuis (mochten die er nog zijn als ik oud ben) en als ik maar 1 speeltje mocht houden van alle 400 die ik in huis heb, dan is dat op 100% de Njoy Pure Wand. Sowieso vind ik Njoy 1 van de meest toffe, geile, goede, veilige, bijzondere merken in het sextoy-landschap! En daarin ben ik niet de enige. Ik denk dat het merk Njoy door heel veel seksshops en sekstoy-testers op handen wordt gedragen!

De nieuwste collectie van Le Wand

Le Wand is als merk vooral bekend geworden door hun, de merknaam zegt het al, wand vibrators! Ze hebben mooie, stijlvolle, maar wel kickass trillende Le Wand Massager (groot) en ook een Le Wand Petite Massager. Een tijd geleden kwamen ze met de Le Wand Deux, een vibrator die wel heel erg leek op de Crave Duet, maar ach, dat kan gebeuren.

Maar toen ze begin 2020 met hun nieuwste collectie op de markt kwam moest ik echt even slikken. Deze nieuwe Stainless Steel-collectie bestaat uit 5 verschillende toys die wel heel, heel, heel erg aan een paar van de toys van Njoy doen denken.

Dit is een afbeelding van stainless steel le wand collection

Van links naar rechts de Le Wand Bow, Le Wand Hoop, Le Wand Arch, horizontaal ligt de Le Wand Contour (die heeft qua idee wel wat weg van de Njoy Fun Wand) en dat grote ding op rechts is de Le Wand Swerve. En zoals je ziet lijkt de Le Wand Swerve wel heel erg veel op de Njoy Eleven (ook al zo’n iconisch ding) (XXL groot en heavy) en de Le Wand Hoop, sja, die lijkt echt verdomde veel op de Njoy Pure Wand.

Ja, maar, ja, maar, dat KAN toch niet!!!

Ik werd een beetje op en neer geslingerd tussen m’n gevoelens. Aan de ene kant voelde ik wel wat voor een boycot! Waren ze helemaal gek geworden daar bij Le Wand. Hoe ontzettend niet lief! Niet tof! Hoe respectloos! Hoe! Hoe! Fout! Een bijna volledige kopie maken van de Njoy Pure Wand! Het lef! Het gore lef! De Njoy Pure Wand is een icoon! Die hoort in een museum thuis! Als ik ooit nog een sextoy-tattoo zou nemen, dan wordt het zeker de Njoy Pure Wand! De Njoy Pure Wand is de toy die je gewoon niet mag kopiëren, namaken of copy-catten! Dat is gewoon een soortement van heiligschennis!

Dit is een afbeelding van le wand bow stainless steel dildo mooi

Maar ja, aan de andere kant; er wordt zoveel gekopieerd in de sextoy-industrie. Le Wand is niet de eerste die het doet en zal ook zeker niet de laatste zijn. En de Njoy Pure Wand is ook al vaker gekopieerd en misschien zelfs wel 1 van de meest gekopieerde toys. En dat is natuurlijk nooit okay, maar ja, is dat mijn probleem? Moet ik merken gaan boycotten omdat ik vind dat ze niet zo heel chique bezig zijn? Als ik heel diep in m’n hartje kijk, dan is mijn antwoord daarop ‘ja’. Maar ja, als ik heel diep in m’n portemonnee kijk, dan is mijn antwoord ‘nee’.

Dit is een afbeelding van le wand bow stainless steel dildo

Daarnaast; ik ben een sextoy tester. En ik test alleen toys die mij fysiek aanspreken. Mijn grens ligt bij toys die niet veilig zijn voor je lichaam. Dus toys gemaakt van gevaarlijke materialen of poreuze materialen komen mijn lichaam niet in en mijn website niet op.

Dus ik besloot om toch maar een toy uit de Le Wand Stainless Collection te testen. Het werd de Le Wand Bow. Al had ik achteraf gezien toch misschien liever de Le wand Hoop gehad, voor een volledige 1 op 1 vergelijking met de Njoy Pure Wand.

De verpakking van de Le Wand Bow

De Le Wand Bow zit in een mooie, witte, kartonnen doos. Om de doos zit een sleeve met daarop een afbeelding van de Bow en de letters in zilver gedrukt! Mooi, strak, simpel; ik hou ervan! In de doos vind je de toy, een opbergzakje en een poetsdoekje. Over het opbergzakje is goed nagedacht, want die is wat dikker met een soort voering. Hierdoor hoor je de toy (die uiteraard best zwaar en hard is) niet tegen een kastje of de vloer tikken als je ‘m opbergt (het dempt het geluid). Ook leuk is het poetsdoekje, vind ik. Ik denk niet dat je die vaak zult gebruiken, maar ik vind ‘m wel handig bij het maken van foto’s.

Dit is een afbeelding van verpakking le wand bow

RVS toys zijn gewoon altijd WOW

Ik zet nog even snel de voordelen van metalen (RVS) seksspeeltjes op een rijtje, want er zijn eigenlijk alleen maar voordelen! Echt!
• Het is niet poreus, dus 100% veilig te gebruiken en 100% schoon te maken.
• Gaat samen met alle soorten glijmiddel (dus zowel op waterbasis als op siliconenbasis of oliebasis).
• Is glad, dus je hebt maar weinig glijmiddel nodig. Mijn favoriete glijmiddel is Sliquid Sassy (dat is iets dikker dan ‘normale’ glijmiddelen en zonder parabenen en glycerine!
• Is zwaar, wat voor een unieke sensatie zorgt.
• Ziet er gewoon supersexy en stoer uit.
• Is zeer geschikt voor temperature play (warm-koud-spelletjes).

Dit is een afbeelding van le wand bow met luna review sextoy test

De Le Wand Bow is een slagje kleiner

Sja, maar dan de Le Bow zelf. Het is allemaal echt wel heel fijn en lekker, want een metalen bal tegen je G-spot aan is gewoon ALTIJD lekker, maar toch, maar toch… de Njoy Pure Wand is lekkerder, fijner, beter, groter. Want sja, ik hou gewoon wel van wat volume in m’n vagina. En hoewel de Le Bow echt prettig voelt blijf ik ‘m vergelijken met de Njoy. En dan roep ik al heel snel; ‘Bigger is better.’

Even ter vergelijking; de grote bal van de Njoy Pure Wand is 38 millimeter, de kleine bal is 24 millimeter. De Le Wand Bow heeft ook 2 ballen (al heeft de ene kant meer een puntje (wat anaalspelletjes makkelijker maakt). De grotere bal van de Bow is 30 millimeter en de kleine bal is 24 millimeter (dus net zo groot als de kleinste van de Pure Wand). En nu denk je waarschijnlijk; die grootste ballen verschillen maar 8 millimeter, dat is niks. Maar dat is dus wél zeker wat. Het voelt als een kleine wereld van verschil.

Maar metaal is gewoon een hartstikke geil materiaal voor seksspeeltjes of ze nu klein zijn of groot. Als je dat metaal in je handen houdt of tegen je lijf (waar dan ook) voelt, dan laat dat mij eigenlijk nooit onberoerd. Dus ik heb heus wel wat plezier beleefd aan de Le Bow, maar het was allemaal wat middelmatig voor mij. Ik had na een paar minuten al zoiets van; ja, pak nou die Njoy Pure Wand er maar weer bij, het is leuk geweest zo.

Dit is een afbeelding van le wand bow 1
Maar het is zeker wel een prachtig stukje RVS!

Doordat de Bow een stuk kleiner is dan de Njoy Pure Wand is-ie ook minder makkelijk te hanteren in je eentje. De Njoy Pure Wand kun je echt heel gemakkelijk en relaxt tegen je G-spot laten wiegen als je op je rug ligt, maar dat is met deze Bow een stuk moeilijker. Die moet je eerder, als een ‘normale dildo’ in en uit je bewegen. Het houdt gewoon minder makkelijk vast. Ook voor een partner trouwens. Het zachte wiegende gevoel van een bal tegen je G-spot is daardoor weg en dat is juist wat de Njoy Pure Wand perfect maakt!

Dit is een afbeelding van le wand bow vs stainless steel njoy pure wand
Zoals je ziet; de kromming van de Le Wand Bow is ook anders. Die kromming van de Njoy is écht perfect. 

De ribbels van de Le Wand Bow

Aan de kant van de grote bol zitten ook wat ribbels en die ribbels voegen echt wel wat toe, al voel ik ze niet echt in m’n vagina of bij m’n G-spot, maar eerder bij m’n vaginaopening als ik de toy in en uit me beweeg. Het is een leuke extra toevoeging (en de grotere Le Wand Hoop heeft die ribbels ook). Het is niet Himmelhoch jauchzend, maar best lekker.

Dit is een afbeelding van le wand bow dildo 2

Conclusie

De Njoy Pure Wand blijft voor mij de keizerin onder de dildo’s. Hoeveel look-a-likes, rippoffs, copycats, spinoffs, grotere of kleinere kopieën er ook van zullen volgen. Als je van sekstoys houdt en je vindt authenticiteit, integriteit en een stukje vakmanschap belangrijk, dan kies je gewoon voor Njoy! Maar ja, we hebben het wel over sekstoys. En ik snap heel goed dat er veel mensen zijn die het geen bal uitmaakt welk merk een toy is. Geil is geil. Goed is goed. En goedkoper is goedkoper. Iets spreekt je aan, of iets spreekt je niet aan. Ben je op zoek naar een (goedkopere, maar toch veilige) kopie van de Njoy, maar dan mét ribbel? Kies dan voor de Le Wand Hoop! Is de Njoy Pure Wand je eigenlijk qua formaat iets te groot aan de ene kant en weer te klein aan de andere kant? En zoek je een metalen bal die er qua formaat precies tussenin valt? Dan is de Le Wand Bow je ding. Dus de Le Wand Bow is leuk, geinig, goed, maar ja, het is geen Njoy Pure Wand.

DE LE WAND BOW IS HIER TE KOOP (€ 107,50) >>

DE LE WAND HOOP (de 1 op 1 kopie mét ribbels) IS HIER TE KOOP (€ 100,-) >>

MAAR… DE ONE AND ONLY NJOY PURE WAND KOOP JE HIER (€ 145,-) >>

De Njoy Pure Wand is door alle corona-ellende een paar maanden niet te koop geweest, maar hij is er weer!!! HOERA!!! Nog steeds niet overal en in grote hoeveelheden, maar dat gaat vast wel weer komen. Hij is dus in ieder geval bij Loveware.be weer te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Anne schreef:

  Bij mij is de Njoy Pure Wand leuk, maar bij het uithalen blijft hij af en toe ‘haperen’.
  Daarom vraag ik mij af of dit bij de Hoop van Le Wand niet minder het geval zou zijn gezien de overgang naar de staaf geleidelijker aan lijkt..
  Daarnaast vind ik ribbels ook altijd leuk :)

  • Luna schreef:

   Ja, maar dat ‘haperen’, dat heb ik ook na een orgasme, dan is het gewoon nogal een heel ding om eruit te halen qua formaat… ik denk dat het verschil met de Hoop wel meevalt, maar kan het niet met zekerheid zeggen natuurlijk… de ribbels zijn echter wel een leuke toevoeging (maar ik mis ze niet bij de echte Njoy eigenlijk)…

   • Anne schreef:

    Inderdaad, ik heb dit ‘haperen’ trouwens tot nu toe enkel met de Njoy Pure Wand en de BedRock van Cavegirl.
    Bij mijn glazen heb ik dit nog niet voor gehad, nochtans ook ‘niet-flexibel’ en sommige aan de grote/bredere kant.
    Voor mij zorgt dit ervoor dat ik er toch sneller een glazen bij neem in plaats van de Njoy of de cavegirl.

 2. Sandra schreef:

  Ik ben zo ontzettend blij met mijn Njoy!! Wat een uitvinding is dat. En als je een Njoy pure wand hebt, hoef je geen andere rvs wand. Dus, ik ben blij dat ik niet hoef na te denken over of ik wel een copycat wil. Ik ben namelijk over de top gelukkig met het origineel.

 1. 12 januari 2022

  2diploma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.