TANTUS – SPORT KIT – SEXTOY REVIEW #397

Mijn favoriete Belgische stel heeft de smaak te pakken als het om strap-ons gaat! Ik stuurde ze de Tantus Bend Over Sport Kit, zodat ze die konden vergelijken met een strap-on-setje dat ze ooit zelf kochten (en waarover ze ook een review schreven). Helaas is de Sport Kit niet in Nederland te koop (en ook de Tantus Sport dildo is niet los te verkrijgen). Ik kreeg deze kit jaren en jaren geleden door Tantus opgestuurd (en daar kun je dit product nog wel krijgen). 

Naam: Tantus – Bend Over Sport Kit
Producent: Tantus
Prijs: € 114,90 (voor de Tantus – Bend Over Beginner Kit) (met 2 dildo’s)
Formaat: het harnas past heupen tot 152,4 cm
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Waar te koop: Niet meer te koop
Verkooppraatje: ‘De Bend Over Beginners Kit is ontworpen voor degenen die graag een ‘starter’-kit willen, zodat je het op een rustige manier kan verkennen met comfort en veiligheid. De kit bevat een verstelbaar, machine-wasbaar harnas, een Silk Small en Silk Medium, en een kogelvibrator die in een klein zakje in het harnas past. Er is ook een extra O-ring, zodat het harnas kan worden gebruikt met speeltjes met een verschillende diameter.’
Is dat ook zo: Zeker wel
Score: 8

Dit is een afbeelding van tantus sport kit

In onze vorige ‘strap-on’review konden jullie reeds ons pleidooi voor voorbinddildo´s lezen. Daarnaast kreeg je meteen ook nog een leuke review voorgeschoteld van de Ouch! Strap-On Flesh (SEX TOY REVIEW #382: OUCH! STRAP-ON FLESH) . Luna was zo lief om ons een tweede soort voorbinder toe te sturen. Hieronder lees je de review van onze tweede strap-on: de Tantus – Ben Over Sport Kit. Een strap-on kit die geschikt is voor zowel het peggen als ‘girl-on-girl’-seks!

Bij het reviewen van een strap-on zijn er twee verschillende zaken die los van elkaar staan. Je hebt namelijk het tuigje en de dildo.

Het tuigje van de Tantus Bend Over Sport Kit

Dit tuigje is er geen dat wij zelf zouden kopen omdat het er, vinden wij, niet echt aantrekkelijk uit ziet. Het tuigje heeft brede bandjes die kunnen worden vastgeklikt. Voor ons ziet dit er een beetje te ‘parachute’-achtig uit en dat trekt ons niet zo aan. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk. De bandjes zijn aan de benen ook niet heel erg lang waardoor je niet veel reserves hebt en hij minder geschikt is voor ‘grotere maten’. Aan de voorkant heb je het bevestigingsysteem en ook dat ziet er voor ons niet subtiel/sexy genoeg uit. Hoewel ze er bij Tantus wel hun uiterste best gedaan hebben door er vooraan een leuk stofje op te naaien. Toch ziet het hele tuigje er eerder als een ’tuig’ uit, veel te log en zwaar.

Er passen diverse soorten dildo’s in het Tantus-harnas

Aan de voorkant van het harnas kan je een soort cockring bevestigen met behulp van knopjes. Deze cockring dient uiteraard niet voor je piemel, maar is bedoeld om de dildo aan het tuigje te bevestigen en je partner zo keihard te nemen. En ja hoor, het is inderdaad mogelijk om hier keihard mee aan de slag te gaan. Het systeem is niet alleen log, het is gelukkig ook enorm stevig en strak. Nog een leuk detail: de Tantus Sport Kit is uitgerust met twee van die ‘cock’rings. Je kan de kit dus naar believen uitbreiden met andere grotere dildo’s. Zo is hij geschikt voor alle soorten gebruik en kan hij toegepast worden in de ganse LGTBQ-scene. Er is ruimte voor kleine, grote, trillende, pulserende, voor anaal gebruik, voor vaginaal gebruik, noem maar op! Voor elk wat wils en met de Sint en de feestdagen op komst zouden wij wel weten wat te vragen. Het enige vereiste is een stevige voet aan de bodem van de dildo.

Dit is een afbeelding van tantus sport kit harnas bend over

Degene die stoot, die voelt helaas niet zoveel (fijns)

Het enige nadeel aan ‘pegging’ volgens E. is dat je er zelf niets van voelt. Hoewel we vorige keer beschreven dat de blik in D.’s ogen en de kreuntjes die hij slaakt bijna klaarkom-materiaal op zich zijn, toch is dit een klein gemis. Bij Tantus hebben ze ook nagedacht om de ‘gever’ tijdens de strap-on-seks (in dit geval E.) wat plezier te gunnen. Hoewel, nagedacht? Ze hebben een klein zakje voorzien vooraan in het systeem om een bulletvibrator in te steken. Dit hebben wij jammer genoeg niet kunnen testen omdat de bullet die wij erbij kregen het gewoonweg nooit heeft gedaan. Dit kan een toevallige ongelukkigheid zijn maar volgens ons is de meegeleverde bullet maar een Chinees hebbedingetje en niet iets waarmee je van je sokken getrild wordt.

Gelukkig heeft D. thuis een prostaattoy van RocksOff. Deze vibrator wordt ook aangedreven met een bullet. Het trillen van die bulletvibrator tegen E.´s clitje tijdens het peggen is intens, maar wel leuk. Mix dit met de opwinding die E. krijgt als ze D. neemt met een strap-on en dat maakt de cocktail alleen maar sterker. Maar er is ook een zuur kantje aan deze cocktail. Door het stoten wordt de bullet altijd iets te hard tegen het kutje en schaambeen van E. gedrukt waardoor het na een tijdje gewoon pijn begint te doen. Die bullet hebben we er maar snel terug uitgeflikkerd (wees gerust D. heeft E. vooraf (of achteraf) telkens nog flink verwend).

De dildo uit de Tantus – Bend Over Sport Kit

Wat de dildo betreft begrijpen we de marketeers bij Tantus niet zo goed. Als je aan een dildo denkt die de naam ‘Sport’ draagt moesten wij eventjes slikken. Het leek ons een kolossaal model waarvoor een flinke training nodig was. Maar het tegendeel is waar. Dit is een heel erg gangbare dildo die perfect kan dienen voor beginners (op anaal vlak). Je krijgt een dildo die gemaakt is van speciaal, bodysafe, siliconen waarvoor Tantus bekend staat. Wij kregen een mooi paars exemplaar toegestuurd. Bovenaan de kleine dildo is een kleine afronding gemaakt die de P- of G-spot kan stimuleren. Deze afronding deed ons heel erg denken aan de rondingen bovenaan de Njoy Pure Wand (net iets kleiner en uiteraard zonder de voordelen van het metaal). En onderaan de dildo is een brede voet gemaakt om hem te bevestigen aan het tuigje. Dankzij de brede voet is de dildo ook makkelijk in en uit te stoten zonder het tuigje, voor solo-gebruik dus.

Perfect voor het verwennen van de P-spot

En! Tantus zou Tantus niet zijn moest er nóg een kleine ‘Easter-Egg’ in het ontwerp zitten. Als je de voet op een vlak (en vochtig) oppervlak zet fungeert deze ook als (zeer sterke) zuignap. Leuk voor solo-gebruik in douche of bad. Deze functie heeft D. dan ook uitgebreid getest en hij kan jullie zeggen dat er BIJNA een tweede prostaat-orgasme was, deze gaat zeker nog volgen! We kunnen dus wel zeggen: deze dildo is qua vorm, grootte en materiaal perfect voor prostaat-massages én pegging.

En ook perfect voor de G-spot

Daarnaast hebben we (na flink poetsen met flink wat toycleaner) de dildo ook nog getest bij E. Voor de meeste vrouwen is de dildo op het eerste zicht misschien te klein voor vaginaal gebruik, maar voor E. is het ook de vorm die het ‘m doet. Hetgeen bij D. perfect de prostaat weet te raken doet-ie bij E. op haar G-spot. Het leuke aan het formaat van deze toy is dat hij op het juiste moment ook weer uit E.´s kutje kan genomen worden. In combinatie met de Womanizer Pro40 mondt dit dan ook vaak uit in een natte kliederboel en een super-geil orgasme. Hij stoot ook zelden te diep wat normaal gezien bij E. wel eens voor pijn kan zorgen. En pijn kunnen we (buiten een ‘pedagogische’ tik zo nu en dan in de slaapkamer wel missen). We kunnen dus zeggen: deze dildo is niet alleen geschikt voor prostaat-massages en pegging, maar ook voor vaginaal gebruik. (Hoewel we geen idee hebben wat size queens zoals Luna hier van gaan vinden).

De Tantus Sport is een heel toegankelijke dildo die we aan iedereen zouden kunnen aanraden als eerste dildo, zowel voor mannen, jongens, als vrouwen als meisjes. We hebben zelfs verder nagedacht. Volgens ons kan hij ook perfect dienen als leuke toy voor transgenders (mede dankzij zijn toegankelijke vorm en formaat). Zoals gezegd: De hele LGBTQ-scene!

Dit is een afbeelding van sport kit beginners kit tantus

De Tantus Sport ziet er niet uit als een piemel

Laat je dus niet afschrikken door de naam ‘Sport’ dit is gewoon een oerdegelijke dildo van een oerdegelijk merk. Één puntje van kritiek wou D. toch nog geven (hoewel het niet echt kritiek is). D. ziet en voelt tijdens het peggen graag een echte piemel-vorm. Dit heeft iets met zijn bi(schierige) kantje te maken. Deze vorm heeft de Tantus Sport niet. Maar dit kan voor anderen dan weer als voordeel dienen. Want onthoud goed, pegging is fijn voor IEDEREEN, niet alleen als je een bi(schierig) kantje hebt.

Conclusie

Eigenlijk verdienen bij een strap-on-review het tuigje en de dildo een aparte review en dus ook een aparte score. Dit tuigje vinden wij wel stevig, praktisch en duurzaam, maar we vinden het niet mooi en sexy genoeg. Laat dit nog een uitdaging zijn voor de firma’s die de harnasjes ontwikkelen. Het feit dat er ook andere dildo´s gebruikt kunnen worden is wel een groot pluspunt. Het tuigje krijgt van ons een 7. En de Tantus Sport dildo krijgt van ons een flinke 8,5. Gewoon écht een leuke toy voor zowel D. als E.! En… (7+8,5)/2 geeft een gemiddelde van 7,75. Wat toch een mooie score is! Wederom bedankt aan Luna om ons deze leuke toy toe te sturen. Het blijft voor ons leuk om te testen (en vaak te testen) en vervolgens een review te schrijven. Groetjes uit België!

DE TANTUS BEND OVER BEGINNERS KIT IS HIER TE KOOP (€ 114,90) >>

Lieve D. en E.! Superbedankt weer voor jullie review!! Enne, ik ben dan wel een size queen, maar voor het wat steviger ‘doorduw’-werk blijft mijn Tantus Tsunami favoriet, dan is een wat kleinere dildo lekkerder en handiger en vooral; beter geschikt voor een G-spot-orgasme (want dan moet alles net wat ruiger) (en de Tantus Tsunami heeft Goddelijke ribbels).

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Karin schreef:

    Leuke en spannende review. Alleen de uitstraling van het product kan je me niet overtuigen. Nog altijd op zoek naar de perfecte strap on / voorbeeld dildo voor m’n man

  2. Iris schreef:

    Weer een leuke review! Ik hoop dat jullie de perfecte strap-on (wellicht met de hulp van Luna ;)) snel vinden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.