VIBRATOR REVIEW #305: FUN FACTORY CAYONA

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Cayona
Producent: Fun Factory
Prijs: € 69,90
Formaat: 17,6 x 3,2 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Niet meer te koop
Verkooppraatje: ‘Dit maakt de Cayona een perfect seksspeeltje voor dames die op zoek zijn naar een vibrator die hen zowel via de clitoris en G-Spot weet te stimuleren. De Cayona heeft een abstracte en vriendelijke vorm en kent twee contactpunten welke jouw gevoelige plekjes direct en met precisie raken.’
Is dat ook zo: Ja, nou, best wel leuk
score: 7

fun factory cayona

Fun Factory bestaat dit jaar 20 jaar en ter gelegenheid daarvan heeft dit fantastische seksspeeltjesmerk diverse leuke acties opgezet! Zo is er een Fun Factory pop-up-store bij de Amsterdamse seksshop MailFemale (en daar gaf ik een tijdje terug een lezing), je kunt elke maand 1 van de 5 Patchy Paul G5 vibrators winnen als je op Instagram een foto (met Patchy Paul) post met de hashtag #meetpatchypaul en… er zijn ook weer wat nieuwe speeltjes uitgekomen! Ik hoop persoonlijk dat ze aan het einde van dit jaar nog met een megaknaller gaan komen (een NOG beter speeltje dan de Bi Stronic Fusion misschien), maar deze zomer kreeg ik de Fun Factory Cayona toegestuurd! Geen megaknaller, maar best wel leuk.

Post krijgen van Fun Factory is altijd leuk

Ik kreeg de Fun Factory Cayona al een paar weken geleden opgestuurd door Fun Factory zelf. Inclusief een mini-opblaasbadje. Echt een mini-zwembadje. Voor baby’s dus. Op de verpakking van dat zwembadje waren ook afbeeldingen van kindjes te zien. Nu moet ik misschien niet zeuren of moeilijk doen en ‘lang leve de lol’, maar ik vond het niet zo’n heel slimme zet. Leuk bedacht op de marketing-afdeling, maar de combinatie ‘seks en kinderen’, ook al is het niet zo bedoeld, die moet je gewoon ten alle tijden vermijden. Een ander opblaasbaar iets was handiger geweest. Maar het idee was leuk. En dit zegt natuurlijk niets over de Fun Factory Cayona (of over welke speeltjes van Fun Factory dan ook, want die zijn altijd TOP en FUN).

De vorm van de Fun Factory Cayona

De vorm van de Cayona is wat ongewoon. Hij is niet groot (17,6 centimeter, maar zonder handvat houd je eigenlijk maar 11 centimeter over als ‘invoerlengte’), maar z’n puntje is heel geschikt voor het stimuleren van je G-spot. Het materiaal is stevig, maar ook nog flexibel en dit is een groot voordeel bij deze vibrator, want het is de bedoeling dat je met het andere puntje of eigenlijk bolletje je clitoris stimuleert. Nu kan dit niet tegelijkertijd natuurlijk, of je clitoris moet wel heel erg dicht bij je vagina-opening zitten, maar dit kan wél als je de vibrator beweegt. Al moet je hiervoor een wiegende beweging maken. Dus niet erin en eruit, niet rechtdoor, maar als je ‘m eruit haalt, dan moet je ‘m meteen naar je toe trekken. Op deze manier gaat het puntje van de staaf dus over je G-spot en trilt het bolletje tegen je klit. De onderkant van de Cayona is best wel breed, 42 millimeter en hierdoor ervaar je, als je de vibrator helemaal inbrengt wél een ‘gevuld gevoel’, maar dat dan zonder ook meteen een hele lange vibrator te moeten gebruiken. Om er even een cliché in te gooien; een korte dikke penis is beter dan een lange dunne. Oh, dat is geen cliché, maar eigenlijk gewoon waar. Hetzelfde effect heeft trouwens de Fun Factory Miss Bi.

fun factory cayona 2

Snoeperige kleurtjes

De Cayona is verkrijgbaar in 4 kleuren; Candy Lemon, Candy Rose, Candy Blue en Candy Green. Pastelkleurtjes dus. Niet meteen mijn keuze en ik heb een gele en ik vind geel nou niet echt de ideale kleur voor een vibrator, want de vergelijking met een banaan is heel snel gemaakt. De kleuren die Fun Factory gebruikt voor z’n seksspeeltjes zijn sowieso vaak anders dan de gebruikelijke sekstoy-kleuren, dus dat is dan wel weer leuk.

kleuren fun factory cayona

De gebruikelijke voordelen van een Fun Factory vibrator

Fun Factory gebruikt alleen 100% siliconen voor z’n speeltjes, dus uiteraard ook voor de Cayona. Niet alle Fun Factory-toys zijn oplaadbaar, maar de Cayona dus wel en alle oplaadbare Fun Factory-toys maken gebruik van het zogenaamde Click ’n Charge-systeem! Gewoon een snoertje met magneetje tegen de vibrator klikken, in het stopcontact stoppen en klaar! En, hoera, voor alle seksspeeltjes van Fun Factory; er zit 1 start- en stopknop op! Al wordt deze knop bij Fun Factory-speeltjes dus de Fun-knop genoemd, omdat er ‘FUN’ op staat. Mij best hoe ze het noemen, het is ideaal!

De vibratiepatronen van de Cayona

De Cayona heeft 6 vibratiepatronen en 6 snelheden. Dit staat trouwens ook op de site van Funfactory.com zelf. Op de verpakking van de Cayona staat ‘different speed levels + stimulation modes’. Op de meegeleverde gebruiksaanwijzing staat… staat… staat… ik weet het niet… ik snap het niet… of eigenlijk klopt alles wat er op de gebruiksaanwijzing staat, maar het werkt totaal niet intuïtief en je kunt het ook totaal niet onthouden en als we van de gebruiksaanwijzing uitgaan, dan zijn er dus maar 4 vibratiepatronen en 3 snelheden per vibratiepatroon. Maar misschien snap ik uiteindelijk de gebruiksaanwijzing dus niet. Of wel. Heel moeilijk dit.

vibratiepatroon fun factory cayona

De ingewikkelde manier van harder, zachter of in een andere vibratiepatroon zetten heeft mij persoonlijk niet belemmerd om toch te genieten van de Cayona. Maar het werkt dus niet handig. En eigenlijk moet ik ook gewoon eerlijk zeggen; de knoppen van de Cayona werken gewoon heel raar. Waarom niet met 1 knop door de vibratiepatronen scrollen en met 1 knop door de sterkte van de patronen? Of zoiets! Nu lijkt het alsof je maar wat doet als je op een knopje drukt (en het patroon wat eruit volgt is vaak ook lekker en prima, daar niet van, maar je wil soms ook 100% zeker weten wat je doet (harder! harder! harder!) en dat is nogal lastig met de Cayona, want de knopjes werken niet middels een loop-systeem, maar geheel anders. Okay, ik moet ECHT eerlijk zijn; het knoppen-systeem van de Cayona is KUT.

Zwart, wit of goud

Onlangs heb ik geleerd dat de speeltjes van Fun Factory met een wit handvat (met een gat erin) allemaal dezelfde motor hebben (momenteel is dat een G5-moter) (en die is superdiep en lekker). De Fun Factory-speeltjes met een zwart handvat komen uit de ‘Stronic’-serie en hebben dus zo’n ‘bewegende metalen bal erin) (helemaal super AWESOME). En dan is er nog een serie Fun Factory-vibratoren met een gouden handvat. Overigens heb ik het hier over de oplaadbare speeltjes, want de speeltjes op batterijen hebben weer andere handvatten. De Fun Factory Cayona, die ik dus onlangs mocht testen heeft zo’n gouden handvat. Binnen de oplaadbare toys van Fun Factory zijn de speeltjes met een gouden handvat degene met de minst sterke (als in diepe) trillingen, maar… de trillingen zijn nog steeds TOP! Ze zijn dus niet de sterkste, maar wel de goedkoopste, deze ‘gouden-handvat-vibratoren’ (binnen dus de oplaadbare toys). Ter vergelijking; de G5-toys (met wit handvat) kosten zo’n € 99,90 en de toys met gouden handvat kosten zo’n € 69,90.

fun factory cayona verpakking

Maar hoe zit het met de trillingen van die Cayona?

Hoewel het dus zeker niet zulke diepe/sterke trillingen zijn als die van bijvoorbeeld de Fun Factory Tiger G5, zijn het ook zeker geen verkeerde trillingen. Ze zijn iets zachter, milder, maar nog steeds diep en… je hebt dus die diepe trillingen nodig om tot een orgasme te komen. Heb je heel, heel erg diepe trillingen nodig (en heel sterk), dan is dit geen speeltje voor jou, maar hou je juist van subtiele, maar diepe trillingen, dan is dit een hartstikke leuke toy, al zul je je wel even in moeten leven en lezen qua knopjes (of gewoon net als ik; ik zie wel waar ik uitkom, hartstikke leuk, ik laat het lot bepalen welk vibratiepatroon en welke sterkte ik nu weer krijg, lekker random).

Conclusie

De Fun Factory Cayona is helemaal geen verkeerde vibrator. De vorm is goed; hij heeft een stevig, gebogen puntje aan de bovenkant voor je G-spot en hij is lekker breed aan de onderkant. Voor een allereerste vibrator is dit misschien wat duur (dan adviseer ik altijd om een wat goedkoper exemplaar aan te schaffen: DE AANSCHAF VAN JE EERSTE VIBRATOR), maar toch, heb je wat meer te besteden en wil je een (eerste) seksspeeltje dat ook wat langer meegaat (en oplaadbaar is); dan is de Cayona een goede keus. Ik vraag me alleen af of je ooit went aan de knopjes.

DE FUN FACTORY CAYONA IS NIET MEER TE KOOP…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.