SEX TOY REVIEW #276: ELECTRASTIM FLICK EM60-E

Mocht je willen gaan experimenteren met elektroseks, dan is ElectraStim een merk dat zo ongeveer alles verkoopt om je op weg te helpen. J.T. helpt je ook een beetje op weg met zijn reviews over dit soort bijzondere speeltjes (of lees anders zijn ELEKTRO SEKS, een handleiding voor beginners). Hij kreeg een Flick Powerbox EM60-E opgestuurd en hieronder lees je zijn review, waarvoor wederom mijn hartelijk dank!

Naam: Flick EM60-E
Producent: ElectraStim (www.electrastim.com)
Prijs: € 134,90
Afmeting: n.v.t.
Waar te koop: Bol.com
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: n.v.t.
Verkooppraatje: ‘De Flick Stimulator Unit, ook wel de EM60-E genoemd, van ElectraStim is de ideale elektroseks stimulatie box voor beginners en voor hen die graag hun oude model willen vervangen met een nieuwe.’
Is dat ook zo? Het is in ieder geval de goedkoopste van ElectraStim, maar ik zou even doorsparen!
Score 7,5

electrastim flick em-60e

Zo af en toe maak ik nieuwe vrienden bij fabrikanten of importeurs van seksspeeeltjes. En dat is in ons vak altijd handig. Vooral als die nieuwe vriendinnetjes en vriendjes enthousiast zijn over de stukjes die we hier op Climaximaal.nl schrijven. Zo kreeg ik er de laatste weken een vriend bij, die werkzaam is bij ElectraStim. Van hem ontving ik enige tijd geleden de reeds geteste Jack Socket Electro Masturbator (lees HIER de review) en ook nog een ElectraStim Flick Powerbox (EM60-E , waarbij de E aangeeft dat hij ‘slechts’ 1 kanaal/output heeft). En dat allemaal in ruil voor eerlijke reviews!

Even een weekje terug in de tijd. Toen testte ik dus de Jack Socket van ElectraStim. ’s-Werelds eerste masturbator/stroker met electrostimulatie. Deze kreeg van mij een 8,5. Een van mijn opmerkingen op dit apparaat is dat het mooi zou zijn als de ‘stroomvoerziening’ ingebouwd zou zijn. Voor mij is electro namelijk: electrodes plaatsen, aansluiten en ENJOY THE RIDE. Maar goed, dat is niet het geval, want om de Jack Socket optimaal te kunnen gebruiken heb je een Powerbox nodig. En dat geldt voor bijna alle electroseks-electrodes (en met een electrode wordt dus een seksspeeltje genoemd) (variërend van ringen, pluggen, dildo’s, prostaatstimulators tot tepelklemmen en ga zo maar door).

De Flick EM60-e is een instapmodelletje

Ik ontving de Flick EM60-E, het instapmodel. Dit is een single channel powerbox, wat inhoudt dat hij maar 1 uitgang heeft (+ en -) om of 2 uni-polaire of 1 bi-polaire electrode op aan te sluiten (de Jack Socket heeft een bi-polaire aansluiting, van uni-polaire heb je er altijd 2 nodig (een voor de – en een voor de +). Redelijk beperkt dus. Maar hierover later meer. In het doosje zit naast de Powerbox (wat trouwens een handzaam klein kastje is) een USB-kabel, 4 uni polaire ElectraPads (zeg maar een soort geleidende stickers) en natuurlijk een aansluitkabel.

Na de Flick EM60-E opgeladen te hebben is hij klaar voor gebruik en dat gaat bijzonder intuïtief! Aansluitkabel er in, 2 ElectraPads opplakken (bijvoorbeeld 1 op je perineum en 1 op je eikel), aanzetten en met de + en – knop de intensiteit opvoeren (de Flick EM60-E heeft maar liefst 24 intensiteit-niveaus) tot je op een aangenaam niveau de stroom door je pik voelt stromen. Met de knop met de twee pijltjes erop kun je door de 7 stimulatie instellingen heen scrollen. Door deze knop 4 seconden ingedrukt te houden activeer je de zogenaamde Flick-modus. Door nu het kastje te ‘flicken’ (snel op en neer bewegen) bestuur je de intensiteit handmatig. Deze laatste optie heb ik 1 keer uitgeprobeerd, maar biedt voor mij geen meerwaarde.

Nu heb ik deze Flick uitgeprobeerd met de ElectraPads, met de Jack Socket en met eigen electrodes en ik moet zeggen dat het kastje niet teleur stelt. Het is verre van een Erostek ET-312, de Rolls-Royce onder de powerboxen, maar voor een eerste kennismaking zijn de pulsen die het apparaat genereert zeker goed te noemen.

Maar… de ElectraStim Flick EM60-M is beter!

En toch zou ik hem NIET kopen! Huh? En dit heeft niets met zijn prijs te maken. Electrostim Powerboxen zijn per definitie duur (gezien alle veiligheidsmechanismes die ingebouwd zitten zodat je niet ineens 220V door je pik laat stromen). Daarbij gaan powerboxen heeeeeeel lang mee en kwaliteit kost wat. Maar de reden dat ik hem niet zou kopen is dat ik zou aanraden door te sparen en de Flick EM60-M te kopen! Dit is een dual channel powerbox waarop je dus het dubbele aantal electrodes aan kunt sluiten. En dat wil je! Voor 60 euro meer koop je dan niet alleen een box die dubbel zoveel plezier kan bieden, je krijgt er ook nog eens een bi-polaire Aura Multi Probe (anaal/vaginaal) en 2 uni-polaire loops bij (deze kun je bijvoorbeeld om het begin en einde van je pik doen). Daarnaast krijg je ook hier de 4 ElectraPads. Je bent dan dus (als man zijnde) in 1 keer helemaal klaar om te gaan experimenteren met electroseks.

electrastim flick em-60e-flick 60m

Dus kijk ik naar prijs/kwaliteit van de geteste EM60-E en de iets duurdere EM60-M en wat je er voor krijgt, dan kom ik voor dit testexemplaar op een 7,5. De niet geteste zou ik een 8,5 geven. Niet hoger omdat ik bij de EM60-M graag de intensiteit van elk kanaal apart had willen kunnen instellen.

Tsja, voor de vrouwen werkt electrostimulatie ook, maar aangezien Luna niet zo’n held is zullen jullie daar hier wel weinig over lezen. Mocht je specifieke vragen hebben over electrostimulatie stuur ze dan aan mij via testman@climaximaal.nl.

DE ELECTRASTIM FLICK EM-60E IS HIER TE KOOP (€ 134,90) >>

DE ELECTRASTIM FLICK EM-60M IS HIER TE KOOP (€ 199,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Josje schreef:

    Brrr zou voor mij ook iets te spannend zijn hoor dat elektroshockseks-gebeuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.