DORR AVOND – SEKSTOY REVIEW #413

Naam: Dorr Avond
Producent: Dorr
Prijs: € 39,96
Formaat: 17,5 centimeter x 3,7 centimeter
Gewicht: 168 gram
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De Dorr Avond is een mini wand vibrator van topkwaliteit.’
Is dat ook zo: Ja!
Score: 8

Dit is een afbeelding van dorr avond

Ik kwam de Avond (wat een naam!!!) van het merk Dorr tegen op de site van Easytoys.nl! Leek mij wel wat! Of ik die mocht testen, vroeg ik aan het meisje van Easytoys.nl! Dat mocht ik! En dat vond ik fijn! Een dag later ontving ik de Avond al. En ik ben er zeer over te spreken!

Ik kende het merk Dorr niet, dus het leek me sowieso wel leuk om daar een keer iets van te reviewen. Na een beetje Google’en ben ik er verder alleen maar achter gekomen dat Dorr een Amerikaans merk is en dat hun toys in China gemaakt worden (99% van de seksspeeltjes wordt in China gemaakt). De collectie van Dorr is niet groot en bijna de gehele collectie is te koop bij Easytoys.nl. Ondanks het feit dat de collectie niet uitgebreid is, is er wel genoeg leuks en lekkers tussen te vinden! Ik koos voor een speeltje met de naam Avond. Ik moet eerlijk zeggen; ik koos ’t speeltje vooral voor de naam en de vorm.

De Dorr Avond is een mini wand vibrator!

Ik dacht met een wand vibrator te maken te hebben en dat is uiteindelijk ook wel zo, maar toen ik de Avond uit de verpakking haalde was ik in het begin licht teleurgesteld. Jeeeeeesus, wat klein, dacht ik. En ook; Jesus, Luun, heb je nou wéér de productbeschrijving niet goed gelezen? Want… ik heb al te regelmatig iets geils of bijzonders online gezien, het product (zonder de productomschrijving te lezen) besteld om dan uiteindelijk met iets heel anders dan ik verwachtte in m’n handen te staan. Soms is dat niet erg. Soms is dat een uitdaging. Soms is het juist een aangename verrassing. Maar soms is het ook gewoon écht niet te doen en dat is dan jammer. Maar in het geval van de Avond van Dorr blijkt het een prettige verrassing, want hij is dan wel een paar slagen kleiner dan verwacht, hij is super.

De verpakking van de Dorr Avond

Ik wil eerst even vermelden dat Dorr prijstechnisch gezien een relatief goedkoop merk is. Een gewone vibrator kost rond de 50 euro en een clitorale vibrator rond de 25 euro. Niet duur. De Dorr Avond kost € 39,96 en ook dat is, gezien wat je ervoor krijgt, helemaal niet duur! En gezien de prachtige chique verpakking moet ik helemaal zeggen; goed bezig Dorr! De Dorr Avond komt namelijk in een zwarte doos die middels een klep met magneetje openklapt. De doos oogt chique, de binnenkant van de verpakking oogt chique en de Avond zelf oogt helemaal chique (met goud ABS). In de verpakking tref je naast het product ook een gebruiksaanwijzing, een foldertje, een zwart satijnen opbergzakje en een doosje met daarin de magneet-USB-oplader. Voor € 39,96 krijg je, op z’n Hollandsch; waar voor je geld.

Dit is een afbeelding van dorr avond verpakking

De look and feel van de Dorr Avond

Ik vond de Avond dus wat klein, zo op het eerste gezicht want ik had een ‘echte’ wand vibrator verwacht, maar als je ‘m eenmaal in je hand hebt, dan voelt het allemaal heel goed. Hij is zelfs wat zwaar voor het formaat (168 gram). Bij sommige vibrators moet je je in allerlei onhandige posities manoeuvreren om uiteindelijk je vingers op het bedieningspaneeltje en de trillingen tegen je klit te krijgen, maar daar is bij de Avond geen sprake van. Als je ‘m vasthoudt, dan valt je duim precies op de knopjes en je kunt de kop nu gemakkelijk tegen je klit (of waar dan ook) laten trillen. Hij is gemaakt van 100% siliconen en is 100% waterproof. De kop is hard, maar de nek is flexibel, zodat je ‘m ook gemakkelijk kunt buigen (als je dat zou willen). Het goud van het handvat is gemaakt van ABS-plastic en hier spreekt de hygiënische huisvrouw; let altijd goed op tussen de overgang van siliconen naar het hard plastic bij het schoonmaken. Een borsteltje erbij pakken helpt!

Dit is een afbeelding van oplaadsnoer dorr avond

Hoe zijn de knopjes?

Dat borsteltje kun je dan ook meteen mooi gebruiken om even tussen de knopjes schoon te maken, want die knopjes (het zijn er 3) zitten verzonken in het siliconen. Dit is niet alleen met schoonmaken wat lastig, maar ook tijdens het gebruik, want je drukt gemakkelijk op een verkeerd knopje. Maar! Hoe vaker je dit (of welk speeltje dan ook) gebruikt, hoe eerder je intuïtief voelt waar een knopje zit.

Als je het +-knopje 3 seconden ingedrukt houdt, dan gaat de Dorr Avond aan, als je het –knopje 3 seconden ingedrukt houdt, dan gaat-ie weer uit. Met het middelste ()-knopje scroll je door de vibratiepatronen (dat zijn er 6) en met het +-knopje en –knopje kun je elk patroon harder of zachter laten trillen (ook 6 verschillende intensiteiten). Niks mis mee!

Dit is een afbeelding van dorr avond luna

Het belangrijkste: hoe trilt de Dorr Avond?

Op intensiteit 1 trilt de Dorr Avond lekker diep. Lekker slow. Dit is precies het soort trilling waar ik van houd. Hoe harder je de Dorr Avond laat trillen, hoe oppervlakkiger de trillingen worden, maar ze worden nooit irritant of snerpend. En! Hij blijft steeds lekker stil. Ook fijn.

Ik ben fan van ‘echte’ wand vibratoren, omdat die kop m’n schaamlippen spreidt en dan niet alleen tegen m’n klit trilt, maar ook tegen m’n schaamlippen en nou ja, alllllles in de buurt. De Dorr Avond is wat gerichter, maar z’n gehele kop neemt de trillingen goed over. Ik vond ’t fijn.

Dit is een afbeelding van dorr avond frank sinatra review

Er zit alleen 1 vibratiepatroontje tussen de 6 patronen (1 patroon is steady) dat ontzettend raar is. Heel ongecontroleerd, on-ritmisch, heel apart. Als je tijdens het scrollen op dit patroontje terecht komt, dan kan dat een turn-off zijn, maar je kan ook meteen weer doorscrollen natuurlijk (en er zullen misschien vrouwen zijn dit dit patroontje juist heel fijn vinden, ik kon er zelf alleen niet aan wennen).

Persoonlijk houd ik dus het meest van steady trillingen, al kan ik een golvend patroon ook ontzettend waarderen. Pulserende patronen vind ik eigenlijk niks, maar ik ben met 1 van de pulserende patronen wel klaargekomen (ik ben er even voor gaan liggen ook). En ik zou het als een uitdaging kunnen zien om te proberen om met dat vage, on-ritmische patroon tot een orgasme te komen, maar dat zie ik dan eerder binnen een sadistisch seks-spelletje gebeuren, dan tijdens de soloseks.

Ik heb geen enkele keer dat ik de Dorr Avond erbij pakte (6 keer om precies te zijn) gedacht; laat maar zitten, ik pak er iets anders bij, want dit gaat niet lukken. De Dorr Avond doet wat hij moet doen. Prima trillen in een handzaam formaatje.

Conclusie

Wat een mooi speeltje en wat een mooie prijs! Leuk voor beginners, maar ook dikke prima (als erbij-pakkertje) voor gevorderden. En sorry, maar ik moet de vreselijk voor de hand liggende grap even maken; koop de Avond voor een leuke avond! Want het enige rare aan dit speeltje is wat mij betreft de naam!

DE DORR AVOND IS HIER TE KOOP (€ 39,96) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Uny schreef:

  Wow. Die is dus wel super goed, en al helemaal voor die prijs. Wauw. Wat een mooi design. Wie weet koop ik die ooit. Of zal ik m aan vrienden aanraden. Die prijs is echt een meevaller.

 2. Lola schreef:

  Ooh ik zoek al heel lang een redelijk stille, niet te lompe én dan ook graag betaalbare vibrator voor tijdens seks. Ik denk dat ik hem gevonden heb. Pluspunten voor foto met de kat samen voor het formaat ;)

 3. Mike schreef:

  Ik lees in andere reviews dat de trillingen tegenvallen. Klopt dat? Kan je de trillingen ergens mee vergelijken?
  Ziet er namelijk erg fijn uit, maar als ie niet trilt…

  • Luna schreef:

   Ik vind ‘m juist heel goed trillen voor dat geld! Zeker het eerste steady standje is perfect (diep, slow)… hij wordt wat ‘snerpender’ in de hogere standjes en bij de patronen, maar niet dusdanig kut dat ik me irriteerde (en ik irriteer me snel aan toys) :-)

 4. Sandra schreef:

  Wat een schatje!!!
  En wat een schattige prijs. Ik sla hem op.

 5. J. schreef:

  Wauw, wat mooi, en voor die prijs!

 6. Mea schreef:

  Ha Luna, dat klinkt inderdaad goed. De prijs is geloof ik wel gestegen na je poitieve review. Hij staat er nu voor €49,95 op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.