PROSTAATSPEELTJE REVIEW #268: XPANDER X4+ DER EXPERTE

Sextoy tester een leuk beroep? Over het algemeen wel. Maar vaak ook niet. Ik heb in ieder geval heel erg te doen met J.T., die de Xpander X4+ Der Experte, een award-winning-speeltje (!!!!) testte en ‘m daarna meteen bij het vuilnis heeft gegooid!

Naam: Xpander X4+ Der Experte
Producent: JoyDivision
Prijs: € 73,90 (denk ik) (maar nog niet in Nederland te koop volgens mij)
Formaat: er zijn 3 verschillende
Batterijen/oplaadbaar: 1 AAA-batterij
Materiaal: siliconen
Verkooppraatje: : ‘Met de Xpander ervaar je geheel nieuwe dimensies, mede dankzij de vibratiebullet, ten aanzien van prostaatmassage.’
Is dit ook zo: Het enige dat ik ervaar zijn nieuwe dimensies van schoonmaken van een sextoy.
Score: 3

xpander der experte

Enige tijd geleden besteedde wij hier bij Climaximaal.nl aandacht aan de zoveelste award-uitreiking voor sekstoys. Ik zeg dit een beetje denigrerend, omdat er meerdere award-uitreikingen zijn en je je bij allemaal kunt afvragen of ze ooit daadwerkelijk getest zijn door de ‘vakkundige’ jury. Ik heb eerder het vermoeden dat het vriendjespolitiek is en een hoog ‘Wij van WC-Eend’-gehalte heeft. Maar goed, ik blijf deze lijsten doorspitten op zoek naar pareltjes voor jullie, onze lezers en volgers. Ik probeer deze dan te regelen via de producent om ze dan uitvoerig te kunnen testen en reviewen.

Het duurt even, maar dan heb je ook wat, toch?

Zo kon het zijn dat ik in oktober 2015 werd geattendeerd op de Erotix Awards. Deze worden uitgereikt op een internationale ‘business to business trade fair’ in Duitsland (Luun, misschien moeten wij daar toch ook eens heen) (Luna: I know, I know). De EROTIX Award wordt gezien als 1 van de belangrijkste b2b prijzen in de erotische industrie en de winnaar in de categorie ‘mannenspeeltjes’ was de Xpander van Joydivision. Een futuristisch uitziende prostaatmassager annex buttplug die zich, zodra hij was ingebracht, kon uitzetten tot ongeveer dubbele omvang (vergelijkbaar met een buttplug die je op kunt pompen). Wow, die zag er gaaf uit! Die wilde ik wel testen. Dus een mail gestuurd naar een vriendelijke dame bij JoyDivision in Duitsland. Naturlich mocht ich er einem bekommen, aber, wir haben sie noch nie… Huh? hoe kan hij dan een prijs winnen als hij nog niet publiekelijk beschikbaar is? Vreemd. Heel vreemd. Maanden en diverse emails gingen voorbij en eindelijk , eind januari ontving ik dan mijn Xpander X4+! De meest luxe uitvoering van het trio Xpanders op de markt.

XPANDER-by-joydivision

De Xpander wordt geleverd in een mooie degelijke doos en ik moet toegeven, de Xpander zelf ziet er gelikt en innovatief uit. Bij het uit de verpakking halen van de Xpander vielen mij direct 2 dingen op. De Xpander zelf voelde niet superglad aan, eerder een beetje plakkerig. Misschien moet ik even wennen aan de nieuwste generatie siliconen… in dit geval het innovatieve 100% silikomed (®) (jajajajaja, je voegt de afkorting ‘med’ toe en iedereen denkt dat het wel heel goed spul moet zijn, zucht). Ten tweede vond ik de bijgeleverde bullet vibrator bijzonder licht aanvoelen (niet in de laatste plaats omdat ze vergeten waren een AAA-batterij bij te leveren). Nu heb ik het al niet hoog op met speeltjes die alleen een bullet vibrator bij het perineum hebben, maar of dit ding iets bij mij los kon maken betwijfelde ik nu al helemaal.

Maar goed, het was dus volgens Erotix het beste product van 2015 (wat dus pas in 2016 op de markt kwam, maar dit geheel terzijde) dus het moest wel goed zijn. Op naar de testfase! Moet ik heel eerlijk zijn? ik vind dat ik er nu al genoeg woorden aan besteed heb. Wat een bagger ding!

De Xpander is inbreng-technisch geen pretje

Het inbrengen verloopt niet vlekkeloos aangezien je hem natuurlijk eerst goed in moet smeren met glijmiddel. Daarna moet je de Xpander samenknijpen om ‘m in te kunnen brengen, dus je handen worden bijzonder glibberig. Maar dit is verre van het ergste. Door de open structuur had ik al bedacht dat het raadzaam zou zijn voor gebruik goed te spoelen. En dan bedoel ik ook GOED. En dan nog wil je niet weten wat ik weer tegen kwam bij het verwijderen van het apparaat. De Xpander is in staat om je darmwand schoon te schrapen, dus zelfs restjes die je met spoelen niet wegspoelt worden feilloos in de open structuur gevangen en mee naar buiten gebracht. Kortom, je moet niet bang zijn voor wat poep aan en in je Xpander bij het uithalen. En dat is ook nog niet het ergste… De XPander zet zich vast door te ‘Xpanden’ in je kont en zou zich dan dus als een buttplug vast moeten zetten. Nou kennelijk heb ik hele sterke darmspieren? Want mijn darmen waren in staat om het weer te ‘on-Xpanderen’, waardoor hij er regelmatig uit schoot. Ik zal jullie alle details besparen, maar mijn bed kon ik na afloop verschonen.

Als het niet zo om te janken was, dan zou je erom kunnen lachen

De bijgeleverde bullet vibrator is een lachertje. Trillingen komen nauwelijks aan. Hij schijnt wel, heel innovatief, te programmeren te zijn, maar ik had niet eens zin om dat uit te proberen. Daarbij moest ik de Xpander nog reinigen en daarvoor lijkt mij enige oplossing; uitkoken. Anders is het welhaast onmogelijk om hem helemaal bacterie vrij te krijgen.

En zo’n ding is dan Male Product of the Year? Hoeveel kost zo’n award? Of speelt het mee dat hij uit Duitsland komt en de Erotix Fair ook in Duitsland wordt gehouden? Bij deze krijgt hij van mij de Climaximaal.nl award voor ‘Misser van het jaar 2016’ met een jury rapport score van 3/10, want het idee is innovatief en hij ziet er gelikt uit. Maar daar houdt het wat mij betreft dan ook wel mee op.

DE XPANDER IS DUS NOG NERGENS IN NEDERLAND TE KOOP >>

 

Ik wil hier nog even aan toevoegen: de Xpander heeft óók nog eens een AVN award gewonnen! Het is toch fucking ongelooflijk, eigenlijk! Reden te meer om, voordat je over gaat tot de aanschaf van een seksspeeltje, eerst even wat toytesters te checken! It’s a dirty job, but someone’s got to do it!

Zoek je een goede, makkelijk te reinigen prostaatspeeltje, dan kan J.T. je de LELO Bruno aanraden. Die is een stuk duurder dan de Xpander, maar de Xpander is dus echt weggegooid geld. Zonde!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Marijke schreef:

  Oh oh oh, ik moest toch even een lach onderdrukken bij het lezen van je ‘testritje’. Wat een drama. Het idee van dit speeltje is supertof maar jammer dat de uitvoering het tegenover gestelde is. De huidige vorm lijkt op een inzetstuk van een luxe keukenmixer. En die zijn bedoelt om, jawel, alles leeg te schrapen. Zou dan niemand van de afdeling design dat opgemerkt hebben? Ach, dankzij deze review blijven veel miskopen bespaart! Altijd positief blijven.

 2. Tessa schreef:

  :o Brrrr!

 3. Marjan schreef:

  Hij lijkt inderdaad op een slagroomklopper die in een keukenmachine hoort van een niet nader te noemen merk…. (het is per slot een seksspeeltjessite en een geen kooksite) … Arme JT… ben je klaar met die expander, moet je ook nog je bed verschonen en zelf ook nog douchen….. wat een gedoe….

  Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.