SUBLIEM – SEXTOY REVIEW #444

Naam: Subliem
Producent: EZlove B.V.
Prijs: € 49,95
Formaat: 18 x 6 centimeter
Waar te koop: Easylove.nl
Verkooppraatje: ‘Dit speeltje is een aanwinst voor elke vrouw. Koop hem lekker voor jezelf of geef hem cadeau aan je partner. Het is gegarandeerd een succes!’
Is dat ook zo: Nee
Score: ik vind dit heel moeilijk

Dit is een afbeelding van subliem seksspeeltje op luchtdruk

Of ik misschien interesse had om de Subliem te testen? Easylove.nl was op zoek naar een eerlijke sekstoy reviewer en dachten daarbij aan mij! Superlief natuurlijk, want hé, ‘eerlijk’ is my middle name! Easylove.nl is een relatief nieuw bedrijf in de Nederlandse erotiekwereld en ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van sekstoys, vertelden ze! De Subliem is een speeltje op luchtdruk en ik kreeg ‘m een tijdje terug keurig bezorgd door de postbode! Waarvoor mijn dank, kusjes en… hieronder mijn eerlijke review!

Het eerste wat je denkt als iemand met weer een nieuw speeltje op luchtdruk op de markt komt; die moet wel heel erg goed zijn wil hij kunnen concurreren met de Womanizer. Want Womanizer was het eerste merk met een speeltje op luchtdruk en wat mij betreft nog steeds de allerbeste. De Subliem is dan wel de helft goedkoper (dat is fijn), maar is hij net zo goed? Het spreekt voor zich dat ik de Subliem naast de behoorlijk hoge Womanizer-lat leg.

De verpakking van de Subliem

De Subliem kost € 49,95, dus hoeft van mij niet in een supergave, chique verpakking te zitten. Dat zit-ie dan ook niet. Hij zit in een prima stevige doos. In die doos zit de Subliem, een USB-oplaadsnoertje en een gebruiksaanwijzing. Easy does it. Wat ik niet begrijp is dat de Subliem afkomstig is van een Nederlands bedrijf, maar dat er, behalve dus de naam ‘Subliem’ nergens een Nederlands woord te vinden is. Niet op de verpakking. Niet in de handleiding. Ook vind ik in die handleiding rare Engelse zinsconstructies zoals ‘Avoid larger harm when it is used to stimulate anus.’ Ehhhhh???? Dit doet mij vermoeden dat er niet heel veel aandacht aan de verpakking en de handleiding besteed is. Beetje copy-paste als je het mij vraagt.

Dit is een afbeelding van verpakking subliem vibrator

De look and feel van de Subliem

Mijn eerste indruk van de Subliem zelf; ziet er goed uit. Solide. Stevig. Hij heeft 2 in het siliconen verzonken knopjes die eventueel nog een probleem zouden kunnen worden, maar m’n eerste indruk is goed! Alleen… waarom staat de kop van de Subliem in een andere hoek dan ik gewend ben?

De kop van de Subliem staat in een rare hoek

Wat ik niet begrijp; alle andere sekstoys op luchtdruk hebben een kop die in een hoek van 90˚ op het handvat staat. Al m’n Womanizers gebruiken die hoek, al m’n Satisfyers en ook de LELO Sona. Nu is er echt wel wat aan te merken op sommige van die producten, maar de hoek, daar is niks mis mee. Die hoek is goed. Die hoek die zorgt ervoor dat je de luchtdruk-opening gemakkelijk op je klit kan zetten en vooral laten zitten. Waarom heeft de Subliem dan een hoek van 45˚?

Dit is een afbeelding van subliem vs womanizer

Doordat de kop van de Subliem in een andere (naar mijn idee dus foute) hoek staat kun je dit seksspeeltje maar lastig op je klit krijgen. Ik heb een kleine, best ver weg verzonken klit (die het overigens prima doet). Ik heb meerdere keren voorover moeten buigen om te kijken of ik nog wel een klit had en waarom ik zo weinig van de Subliem voelde. Ik dacht eerst dat het kwam door de kleine opening (hierover later meer) en dat ik daardoor m’n klit er niet in kreeg, maar ja, zo groot is m’n klit dus niet. Ik kreeg m’n klit niet in de opening, omdat de kop in een hoek van 45˚ staat. Hier heb ik een technische en lichamelijke verklaring voor.

Ik ben gewend om een luchtdrukspeeltje met m’n rechterhand vast te houden. En dan vanaf de rechterkant, met m’n hand op m’n rechterbeen, het tuutje van het luchtdrukspeeltje op m’n klit te laten zuigen. TOP-positie. Dit is met de Subliem niet mogelijk, want dan wijst het tuutje dus de verkeerde kant op.

Wat wél kan is de Subliem vanaf je buik op je klit zetten, dus met het handvat richting je gezicht gericht. Dit kan en dit gaat bij mij ook wel een beetje, maar ik moet niet 5 kilo aankomen, want dan zit m’n buik in de weg voor het handvat en dan wijst het tuutje dus ook de verkeerde kant op. Sowieso is dit voor mij en ik denk voor meer vrouwen een onhandige positie om een speeltje te gebruiken. Daarnaast wil ik een toy in meerdere posities kunnen gebruiken. Een speeltje moet zich kunnen voegen naar mijn wensen. Ik vind het niet fijn dat ik de Subliem maar op 1 manier op m’n klit kreeg. En dan nog; ik moest niet teveel met de Subliem bewegen, want dan schoot hij van m’n klit af.

Conclusie: een hoek van 45˚ is écht niet de bedoeling voor speeltjes op luchtdruk.

De luchtdruk-opening is wel héél klein

Een andere reden waardoor de Subliem veel minder fijn is dan een gemiddelde Womanizer (en Satisfyer) is dat het gaatje voor de luchtdruk veel en veel kleiner is. Even ter illustratie; de Womanizer heeft opzetstukjes met een opening van 22 millimeter die daarna ‘taps’ toeloopt naar binnen. Er is ook een opzetstukje van 14 millimeter (die vind ik ook prettig) (en die loopt ook ‘taps’ toe). De Subliem is 10 millimeter. Het lijkt een miniem verschil, maar in de praktijk is dit een GROOT verschil. Ik kreeg mijn kleine klitje amper in het gaatje gewurmd, dus ik denk dat vrouwen met een grotere klit dat helemaal niet voor elkaar gaan krijgen. Daarnaast; de meeste dames hebben ook nog een clitorishoedje en wat andere lekkere velletjes in de buurt. Zeker in opgewonden toestand krijg je dat niet allemaal in een gaatje van 10 millimeter gewurmd.

Dit is een afbeelding van subliem kopje vs womanizer

Wat ik ook jammer vind; Womanizers en Satisfyers hebben opzetstukjes. Die kun je eraf halen, schoonmaken en klaar. De Subliem heeft een vaste kop. En dan kunnen ze online wel schrijven: ‘Omdat je hem in water kunt gebruiken is het ook heel eenvoudig om de clitoris vibrator goed schoon te maken.’ In de praktijk is dat dus niet zo hè? Dan zul je toch echt op zoek moeten naar een borsteltje waarmee je in dat gaatje komt.

Conclusie: het gaatje is te klein en het is geen afneembaar opzetstuk.

Maar zuigt-ie een beetje lekker?

Het belangrijkste van een sekstoy is natuurlijk; doet-ie het? Nou… ook daar valt bij de Subliem het een en ander op aan te merken. Want… als je het dan voor elkaar hebt gekregen om ‘m op je klit te zetten (en dat ging dus heel lastig) dan voelen de luchtdruk-sensaties heus wel in de verte als bij een Womanizer. Probleem is alleen om de Subliem op z’n plek te houden (denk hierbij aan de lastige hoek en het kleine gaatje) en daarbij zijn de knopjes ook niet echt heel fijn. De knopjes zitten heel dicht naast elkaar, dus je verwart ze regelmatig.

Maar; je kan de Subliem harder en zachter laten zuigen, dus dat is fijn! Alleen, zo sterk is de zuigkracht niet, vergeleken met een Womanizer. Ik kan de Womanizer Pro40 niet op een standje harder dan 2 of 3 verdragen. Standje 1 en 2 zijn ZALIG, standje 3 is ‘om de boel een laatste zetje te geven’ en als ik al een paar keer ben klaargekomen, dan kan ik standje 4 ook nog wel eens nodig hebben, maar de rest van de standjes en zeker de allersterkste zijn voor mij gewoon te heftig.

Dat is met de Subliem niet het geval. Die heb ik op het hoogste standje op m’n klit gehad en toen dacht ik; is dit alles? En ja, dat was alles.

Conclusie: als je ‘m eenmaal op je klit hebt gekregen en laat zuigen op een hoog standje, dan is dat enigszins vergelijkbaar met een laag standje van de Womanizer.

Waar het écht misgaat

In de online productomschrijving van de Subliem staat: ‘Het laatste wat je wilt als je jezelf gaat verwennen, is een luid zoemende vibrator.’ Eh, nou, het laatste wat ik wil als ik mezelf ga verwennen is een seksspeeltje dat niet doet wat ik ervan verwacht. Een luid ronkende, stomende vibrator die de sterren van mijn hemel trilt is voor mij geen enkel probleem. Als hij er ineens tussendoor mee ophoudt, dan is dát het laatste wat ik wil. En dat doet de Subliem dus.

Hij begint te zuigen op het standje waar je bent gestopt. Dit moet je even weten. Ik kwam hier pas na een paar keer proberen achter. Maar… de Subliem stopt na standje 10. Als in; hij gaat uit. Dus… je bent lekker bezig en gaat van standje 1 naar 2 en zo verder (en zelfs ik, met mijn gevoelige, kleine klitje wilde steeds harder, meer, meer). En dan ben je op standje 10 (maar ja, dat weet je niet precies, want who’s counting) en dan denk je; nog even 1 standje harder, dan, dan, dan, ga ben ik er héééééél misschien wel. Maar dan ben je er dus niet, want dan slaat het hele speeltje stil. Uit. KUT! Toegegeven; het is sowieso frustrerend als je een toy harder wil zetten, maar er is geen hardere optie, maar een speeltje dat gewoon uitgaat is helemaal kwalitatief uitermate teleurstellend KUT.

Dit is een afbeelding van subliem vibrator

De online productomschrijving; zucht…

En dan lees ik die online productomschrijving van de Subliem en dan denk ik; man, man, man, over welk product hebben jullie het? Hebben jullie het over de Subliem of hebben jullie het over de Womanizer (die dus wel al die goede kwaliteiten bezit waarover wordt gesproken in de online productomschrijving).
‘Dit speeltje is een aanwinst voor elke vrouw.’ Nee.
‘De air pressure vibrator zorgt voor een 100% ontspannen lichaam.’ Niet bij mij.
‘We kunnen een orgasme natuurlijk nooit 100% garanderen, maar dit clitorale speeltje staat er wel om bekend dat het vrouwen een heftig orgasme geeft.’ Nee, nee, nee, niet DIT clitorale speeltje. Niet de Subliem. Wél staat een Womanizer daarom bekend.
‘En snel ook: vrouwen geven aan dat ze al binnen één minuut heftig klaarkomen als ze de luchtdruk vibrator gebruiken.’ Eeeeeehhh, nou, het is mij met de Subliem niet gelukt hoor.
‘Heb je ooit wel eens een sextoy gezien met levenslange garantie? Waarschijnlijk niet. Wij bieden deze unieke garantie wel op de Subliem luchtdruk vibrator. Op die manier ben jij altijd verzekerd van een goedwerkende clitoris vibrator. Heb je problemen met de clitoris stimulator die je bij ons hebt gekocht? Neem dan contact met ons op. We helpen je snel verder.’ Oh, doe dit maar niet. Levenslange garantie geven op een nogal middelmatige sekstoy?
‘Door de toetsen op de handgreep is hij makkelijk te bedienen en schakel je tussen de verschillende standen.’ Verzonken knopjes zijn nooit echt makkelijk.

Dit is een afbeelding van subliem flamingo vibrator

En dan nog even dit

Ook in de productbeschrijving: ‘De luchtdruk vibrator wordt door ons geproduceerd en we zijn er ontzettend trots op.’ Trots zijn op iets dat je hebt bewerkstelligd is altijd goed, maar ik snap echt niet waarom er zoveel dingen misgaan aan de Subliem. Dingen die toch écht uitgebreid worden beschreven door toytesters zoals ik. Als je een sekstoy gaat produceren die de concurrentie aangaat met de Womanizer, dan zou ik me, als seksspeeltjes-producent, heel erg gaan inlezen bij seksbloggers die heel, heel veel ervaring hebben. Zo heb ik, en met mij, heel veel andere toytesters, bijna alle speeltjes op luchtdruk tussen m’n benen gehad. En ik denk dat alle sektoytester dezelfde dingen sowieso willen; afneembare opzetstukjes (liefst dat je kunt wisselen), een tuutje dat past, een hoek van 90˚, duidelijke knopjes, duidelijke voelbare intensiteiten van 1 tot 10 (dus van heeeeeel licht tot heel hard) en een speeltje dat niet stopt na de hoogste stand.

Conclusie

Okay, nog eentje uit die productomschrijving dan: ‘Nog nooit eerder konden zoveel vrouwen zo snel een orgasme krijgen.’ Aan deze zin is zoveel fout. Maar dan echt ZOVEEL. Meeliften op het succes van Womanizer; prima! Maar maak dan een speeltje dat bijna net zo goed is en stukken goedkoper (zoals Satisfyer). De Subliem is een speeltje dat nog helemaal niet bekend is ‘bij het grote publiek’ en dan van dit soort productomschrijvingen gebruiken? Die overduidelijk wél op de Womanizer slaan? Nee. Ik vind dat misleidend.

Wat ik denk? Dat er in China ergens een bedrijfje zit dat bezig is geweest met het ontwikkelen van een nep-Womanizer. Bedrijven allllll over the world kunnen die nep-Womanizer gaan importeren, inclusief doosje en handleiding (in China-English). De bedrijven kunnen er wel hun eigen naam aan geven, dus hier in Nederland hebben we een Subliem, ergens in Noorwegen komt er een Subløminâl op de markt, in Spanje een Subliminál en ga zo maar door. Maar misschien heb ik het helemaal fout. Zou kunnen. En dat hoop ik eigenlijk, want ik begrijp weinig van de keuzes die gemaakt zijn om de Subliem te produceren, behalve money, money, money.

Dus… sorry, sorry, sorry! Maar eigenlijk helemaal geen sorry, want Easylove.nl vroeg om een eerlijke review en dus, nou ja, bij deze. Deze Subliem 1.0 is het dus niet voor mij en valt op alle fronten volledig in het niet bij the real deal (een Womanizer dus).

DE SUBLIEM IS HIER TE KOOP (€ 49,95) >>

Ingezonden dienstmededeling: ik verneem net via Instagram dat de Subliem wel heel erg veel lijkt op de Jouvence van Noire Fontaine (DEZE dus) (ik schreef over dit merk al 2 jaar geleden, maar omdat ik ‘m nooit zelf testte maakte ik het linkje niet) (lees: SEX TOY TREND: CLITORIS ZUIGENDE SPEELTJES). Of lijkt op, lijkt op… het is precies dezelfde. Prima, maar nou niet iets om ‘trots’ op te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.