VIBRATOR REVIEW #335: RILASSAMENTO

Naam: Rilassamento
Producent: Close2You
Prijs: € 69,95
Formaat: 21 centimeter lang, kop 5,4 centimeter breed
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Euphoria-erotiek.nl
Het verkooppraatje: ‘Krachtige wandmassager met mild stimulerende ribbels, diepe vibraties in 3 snelheden en 4 patronen. Oplaadbaar, waterdicht. De nieuwe OptiGasm-technologie maakt intense vibraties mogelijk.’
Is dat ook zo: Lekker ding, hoor maar wat is OptiGasm-technologie??
Score: 7.5

Het mannetje van Euphoria, dat ik eigenlijk niet ‘het mannetje van Euphoria’ hoef te noemen, want hij heet gewoon Mark en vindt het niet erg dat dat op internet komt, stuurde me de Rilassamento om te testen! Een handzame wand vibrator van het merk Close2You!

Ik dacht even te maken te hebben met het merk You2Toys, maar Close2You is een heel ander, nieuw merk en een onderdeel van Orion (een groot Duits concern). Ik was in het begin een beetje sceptisch, maar na het testen moest ik die mening bijstellen. Deze wand vibrator is namelijk goed (niet perfect) en mocht je op zoek zijn naar een niet al te grote, maar wel goed vibrerende wand vibrator zonder snoer, dan doe je met de Rilassamento echt geen miskoop.

Optigasm? WTF is Optigasm Technologie??

Ik moet eerste even zeuren en zeiken, dan hebben we dat maar gehad, want ik kan er niet tegen als fabrikanten met vage bewoordingen of vage beloftes aankomen en Close2You-toys beloofd je met deze Rilassamento nogal wat! Namelijk (ik kopieer van de verpakking): Een ‘optimised orgasm’, een ‘longer orgasm’ en ‘very deep and strong vibrations which spread thoughout the body’. Okay. Ehm. Fabrikanten die dit soort dingen beloven (op de verpakking) vertrouw ik niet. Het zijn de onzekere jongetjes uit de klas die roepen dat ze heus al eens een meisje hebben gevingerd en dat ze dus echt wel klaarkwam, maar ondertussen nog niet eens weten waar de clitoris zich bevind of überhaupt weten dat meisjes een clitoris hebben. Fabrikanten die roepen dat hun vibrator zorgt voor een ‘optimised orgasm’ begrijpen weinig van een vrouwenlichaam en heel veel van marketing.

Maar goed, een ‘optimised orgasm’ oftewel een ‘optigasm’, wat bedoelen ze daar eigenlijk mee? In het gewone woordenboek is het niet terug te vinden, maar wel in de Urban Dictionairy. En een Optigasm kan 3 dingen zijn. 1: een orgasme veroorzaakt door een Transformers-fetisj (lijkt me niet). 2: een orgasme dat je krijgt als je aan Megan Fox denkt (lijkt me ook niet). Of 3: ‘The be all end all of all orgasms (hmmm, nou, het lijkt mij héél stug dat een seksspeeltje alleen mij hét orgasme der orgasmes gaat geven) (maar ik heb wel zoiets van; nou, toe maar dan… amuse me).

Hoe gaat de Rilassamento mij die ‘optigasms’ geven dan? Nou, met de Optigasm Technologie! Ja! Ja! Ook van deze technologie had ik nog nooit gehoord, dus ook dat moest ik even opzoeken. Hier stond niks over in het woordenboek, maar ook niet in de Urban Dictionairy. Wel op de site van Close2Toys natuurlijk, want die hebben ‘m bedacht: ‘This technology creates vibrations deep down inside the user that ‘spread through the entire body’ thanks to the new Close2You motor with high and low frequencies.’ Oh. Een motor met hoge en lage frequenties. Oh. Maar eh, in principe maakt élke vibrator-motor die in staat is om in vibratiepatronen of in diverse sterktes te trillen toch gebruik van hoge en lage trillingen? De frequentie van een motor zegt toch iets over het aantal omwentelingen per minuut? En als een vibrator zacht trilt, dan trilt-ie in een lage frequentie en als-ie hard trilt dan trilt-ie in een hoge frequentie. En HOE dat dan voelt (qua diepte van trillingen, dus deep of buzzy), dat hangt dan weer van bijvoorbeeld het formaat of het gewicht van de motor af. Of van de omhuizing van de motor (metaal, een dun laag siliconen, een dik laagje siliconen of hard plastic, etc.).

Op de verpakking van de Rilassamento staat trouwens weer iets anders: ‘Many motors with high and low frequencies generate vibrations only in one area.’ Hè? Many motors? Many motors? Als ik de Rilassamento aanzet voel ik toch echt maar 1 motor hoor. In z’n kop. Ik begrijp er nu helemaal geen fuck meer van en het allerliefst zou ik die hele Rilassamento opensnijden om te kijken wat ze nu precies bedoelen. Ik snap dat verpakkingen en producten met ‘nieuw’ en ‘nu nog beter’ en ‘verbeterde techniek’ beter verkopen dan gewone verpakkingen (is gewoon een stukje marketing naar de mensen toe). Maar toch. Maar toch.

De Rilassamento is gewoon hartstikke prima

Ik kan er gewoon niet tegen dat ze bij Close2You doen alsof ze een heel erg bijzonder iets hebben ontdekt. Iets unieks! Iets wat er nog niet was! Want dat is gewoon helemaal niet nodig. Met hun Rilassamento hebben ze namelijk een hartstikke prima wand vibrator afgeleverd! En er zijn binnen deze lijn nog meer speeltjes die er ook allemaal hartstikke mooi en strak uitzien (Coniglio, Ano, Per Due en Corallino) (die zijn trouwens ook allemaal bij Euphoria te koop). Als je gewoon eerlijk bent naar de mensen toe, dan kunnen die ook niet met vragen komen die je zelf eigenlijk ook niet kunt beantwoorden.

De vormgeving van de Rilassamento

De Rillassamento is 21 centimeter lang en de kop bovenop is maximaal 5,4 centimeter in doorsnede. Een lekker handzaam formaatje dus en een stuk (bijna de helft) kleiner dan de gemiddelde wand vibrator. Op de kop zitten een paar ‘stimulerende ribbels’, maar die voel je dus echt niet als je ‘m gebruikt (maar ze zitten ook niet in de weg). De ribbels geven de wand vibrator wel wat ‘vrouwelijks’ en ‘speels’, maar het is dus vooral versiering. Wel even extra opletten met schoonmaken bij al die ribbels.

Het grote voordeel van de Rilassamento ten opzichte van (de meeste) andere wand vibrators is dat hij oplaadbaar is! Je laadt ‘m 2 uur op via een USB-snoertje en dan kan de Rilassamento 45 minuten trillen. Dit klinkt als een korte tijd, maar probeer maar eens een (wand) vibrator 45 minuten tegen je klit te houden… NUMBNESS! Je moet de Rilassamento waarschijnlijk wel wat vaker opladen dan ‘een gemiddelde andere vibrator’, want die doen het vaak langer dan 1,5 uur als je ‘m volledig oplaadt.

De trillingen van de Rilassamento

De Rilassamento heeft 2 knopjes; een aan-en-uit-knop en een knopje waarmee je door de 7 verschillende trilstandjes scrollt. Je moet de aan-uit-knop 2 seconden ingedrukt houden voordat hij aangaat (of uitgaat) en dat vind ik eigenlijk een beetje raar. De knop wordt nergens anders voor gebruikt, dus het had ook best gewoon een 1-keer-drukken-en-uit-knop kunnen zijn. Klein minpuntje dit.

Er zijn 3 steady trilpatronen en 4 vibratiepatronen. Welke patroon je het lekkerst vindt is persoonlijk, maar… het voornaamste is dat de trillingen diep zijn. Althans, steady standje 1 is HEERLIJK! Lekker diep, rustig en intens. Helaas blijft de diepte, het zware, niet als je ‘m op standje 2 en 3 zet. Dan wordt het allemaal wat snerpender, wat te, te, te, eh, hard. De vibratiepatronen zijn daarentegen wél weer lekker (eentje vind ik minder, omdat die ook te hard is naar mijn smaak). Maar… al met al dus wél een vibrator met genoeg leuke, lekkere (best wel diepe) trillingen! Dat ze er bij Close2You dan heel ingewikkelde term aan koppelen, ja, dat vind ik ietsje minder, maar voor de rest; heel leuk bezig daar bij Close2You! Why do birds suddenly appear, every time you are near? / Just like me, they long to be Close2You!

Conclusie

De Rilassamento gaf mij geen ‘optigasm’ en ook geen ‘OMG-orgasme’. Maar ik kon wél klaarkomen met de Rilassamento en dat is, voor een vrouw die (vibrator-technisch) echt alleen klaar kan komen van diepe trillingen tegen haar klit (of een Womanizer of een combinatie van wat leuke dingetjes), écht een hele goede prestatie. Tel daarbij op het handzame formaatje, het feit dat hij snoerloos en waterproof is en een prijs heeft van € 69,95 en je hebt een hartstikke leuke wand vibrator! Het is niet de beste wand vibrator, maar wel een prima presterende betaalbare.

DE RILASSAMENTO IS HIER TE KOOP (€ 69,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Noor schreef:

  Een leuk ding! Zijn die ribbels in het midden zeg maar wel goed schoon te maken?

  • Mark van Euphoria schreef:

   Hier het ‘Mannetje van Euphoria’:
   Hij is waterdicht en de kop is op dit punt flexibel. Je kunt hem makkelijk wat ombuigen en afspoelen. Zit er echt iets hardnekkigs, ja… dan is de tandenborstel-tip van Luna goud: iedereen een tandenborstel in z’n nachtkastje voor zijn/haar toys! (ik wel in elk geval ;))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.