SEXTOY REVIEW #258: THE CONQUEST OPLEGVIBRATOR

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Conquest
Producent: Shots Toys
Prijs: € 50,96
Formaat: 16 centimeter x 8,2 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: 2 x AA batterij (meegeleverd)
Verkooppraatje: ‘De Conquest oplegvibrator is een expert als het gaat om het verwennen van vrouwen. Hij zorgt voor een heerlijk zuigend gevoel door de clitoris herhaaldelijk naar binnen te zuigen en weer naar buiten te duwen.’
Is dat ook zo? Hahaha, nee.
Score: 2

the conquest vibrator

Mijn doel voor 2016 was het reviewen van meer ‘goedkope’ seksspeeltjes, zodat ook lezers en lezeressen met een wat minder dik gevulde portemonnee eens wat leuks (en hopelijk goeds) aan kunnen schaffen. De hoogste tijd dus voor een review van de Conquest; een speeltje dat de concurrentie aan wil gaan met de Womanizer (Pro). Ik had al meerdere mailtjes en tweets gekregen over deze Conquest, met allemaal dezelfde vraag; ‘Luun is-ie net zo goed als de Womanizer????’ Ik zal m’n conclusie alvast verklappen; het enige wat beter is aan de Conquest is de prijs. De rest is een lachertje.

Toen ik de Womanizer voor het eerst in m’n handen kreeg was ik voornamelijk geïntrigeerd door het design en vooral door de beloofde werking; een speeltje op luchtdruk, wat dan? Een speeltje waarmee 98% van de vrouwen tot een orgasme kan komen? Hoe dan! Ik deed de test en de rest is geschiedenis (hier lees je mijn REVIEW #243: WOMANIZER PRO nog een keer als je wil weten waarom ik ‘m zo goed vind). Als ze bij Womanizer op zoek zijn naar een vrouwtje om hun product te verkopen op de markt, dan hebben ze aan mij een hele goede!

Maar toen ik de Conquest voor het eerst in m’n handen kreeg moest ik voornamelijk heel hard lachen; en dít moet de concurrentie aangaan met de Womanizer? Het voelde alsof ik een plastic speelgoedpistooltje in m’n handen had, maar goed… never judge a sextoy by it’s cover! Ik wilde maar wat graag checken of de Conquest ook maar een klein beetje in de buurt kwam van het Goddelijke gevoel dat de Womanizer mij geeft.

De Conquest ziet eruit als een soort föhn met een siliconen kapje en in dat kapje zit een gaatje. Als je ‘m aanzet gaat er een soort ‘stampertje’ op en neer in die siliconen kop en je ziet dat stampertje dus steeds richting het gaatje op-en-neer gaan. Dit ziet er sowieso nogal WTF-krijgen-we-nou uit, maar dat gaatje moet je precies op je clitoris zetten en dan… dan is het de bedoeling dat er ‘gegarandeerd een heftig clitoraal’ volgt, aldus de verpakking!

Hoe frummel je je klit hier eigenlijk in?

Het gaatje waar je je clitoris in moet friemelen is 9 millimeter in doorsnede. Nu is mijn clitoris zelf niet zo heel groot, ik denk (in rust) maar zo’n 5 millimeter (dus puur het knopje zelf). Om mijn clitoris zit een clitorishoedje en die kan ik niet zomaar even aan de kant vouwen en ik heb echt, echt, echt mijn uiterste best gedaan om m’n clitoris in de opening van de Conquest te frummelen, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Mijn clitoris en clitorishoedje bevinden zich, zoals bij alle vrouwen, tussen de binnenste schaamlippen en omdat het gaatje van de Conquest zo klein is zat er gewoon teveel vel om m’n clitoris heen om ‘m in dat gaatje te wurmen.

Tijd om mijn man erbij te halen. “Ooooh, maar dit gaat wel werken hoor”, zei hij terwijl hij z’n wijsvinger in het gaatje van de Conquest stak.” “Ja,doei, met een vinger met een doorsnede van 2 centimeter lukt het wel, want die is hard, maar tussen m’n benen is het allemaal zacht en glibberig en het is mij niet gelukt, doe jij eens.” Maar het lukte ook hem niet om mijn klit precies op de goede plek te krijgen. Wel steeds een beetje, maar door de ‘stotende beweging’ van de Conquest wordt je klit er automatisch weer uitgeduwd. Het randje van het gaatje ging zelfs een beetje pijn doen, omdat er steeds een schaamlip-velletje tussen kwam.

conquest vibrator gaatje

Nu zou dit allemaal nog aan mijn anatomie kunnen liggen, maar ik denk het niet. Want in het geval van een vrouw met een grote clitoris (dus zo groot als een vingertopje) zul je hetzelfde effect krijgen; je klit moet je door het gaatje heen frummelen en door de ‘stotende beweging’ zal je klit steeds langs het randje van het gaatje bewegen. Schuiven. De Conquest geeft een miniem zuigend effect, maar het effect van dat randje, dat schuiven, dat is vele malen groter. En dat effect is niet lekker. Understatement van dit jaar.

Toegegeven: het is bij de Womanizer óók friemelen om je clitoris op de juist manier te manoeuvreren. Maar! Het ‘gaatje’ bij de Womanizer W100 is 15 millimeter en bij de Womanizer Pro zelfs 21 millimeter en… het is eigenlijk geen gaatje, maar meer een opening die taps toeloopt en dus géén randje heeft. Hier passen (bijna) alle clitoris-vormen en maten wél in en dat is bij de Conquest toch echt niet het geval. Je zou er trouwens voor kunnen kiezen om je clitoris dan maar niet in dat gaatje te friemelen, maar dan krijg je het gevoel dat er iemand met een vinger op je klit aan het duwen is (en een clitoris is geen deurbel) (en je tepels geen radioknopjes).

Het schoonmaken van de Conquest

De Womanizer maak je schoon door het kapje van de Womanizer te verwijderen en schoon te maken (met toycleaner, beetje zeep, beetje water). Je zet het kapje er weer op en klaar. Het schoonmaken van de Conquest is een heel ander verhaal. Ik weet niet of het de bedoeling is van de vormgeving van de Conquest om het kapje eraf te halen als je ‘m schoon wil maken, maar je kunt niet anders, want onder het kapje, dus achter het gaatje, gaat een enorme hoeveelheid vocht zitten. Dit kapje kun je er gemakkelijk afdraaien, no problem. Het kapje maak je schoon (met toycleaner, beetje zeep, beetje water) en je draait ‘m er weer op. Maar dat kapje is niet het enige dat vies wordt. Als je het kapje verwijderd tref je een ander doorzichtig, plastic kapje aan en dit doorzichtige, plastic kapje is nog vochtiger (dus wordt uiteindelijk nog viezer) dan het eerste kapje (en met ingewikkelde randjes). Dit kapje kun je er wel een stukje vanaf schuiven, maar niet helemaal. Schoonmaken is dus een ingewikkeld gedoe (GEDOE!) en terwijl dit doorzichtige kapje eraf is kun je ook het binnenwerk van de Conquest zien en je moet er goed voor zorgen dat dit binnenwerk (printplaatje) niet nat wordt. Kortom; kut.

the conquest toy schoonmaken

De knopjes en de standjes van de Conquest

Je zet de Conquest aan middels een schuifje aan de bovenkant van de ‘oplegvibrator’. Dit schuifje bovenop werkt niet zoals ik zou willen dat het werkt (het werkt voornamelijk op m’n zenuwen). Je moet erg veel kracht zetten om het schuifje überhaupt te verplaatsen en doordat je zoveel kracht moet zetten, schuift hij meteen naar standje 2 en slaat standje 1 dus over. Het weer terugschuiven van het schuifje gaat nog onhandiger en is ‘op het droge’ al haast onmogelijk, maar met een vochtige glijmiddel-duim gewoon niet te doen. Maar als het me lukt om te switchen tussen de 2 standjes voel ik eigenlijk ook nog bar weinig verschil qua ‘druk’ tussen de 2 standjes.

conquest knopjes

Omdat ik de Conquest bijna uit elkaar moest halen om ‘m schoon te maken kon ik ook goed zien hoe de Conquest werkt; aan een draaischijfje zit een plastic staafje en aan dat plastic staafje zit een soort ‘hard plastic zakje’, een soort ‘ballon’. Deze ‘ballon’ wordt (door het plastic staafje) op en neer bewogen in het kapje met gaatje (dus een soort van ‘opgeblazen’ en daarna weer ‘leeggelopen’), waardoor er dus afwisselend een vacuüm en een geen-vacuüm ontstaat. Bij standje 1 draait dat draaischijfje iets sneller dan bij standje 2. Of althans, zoiets is de bedoeling. Ik ben geen natuurkundige. En geen technicus. En ook geen seksspeeltjes-ontwerper. Ik ben een seksspeeltjes-tester en mijn conclusie van de techniek achter de Conquest is; deze techniek werkt yukiyuki.

Het liefst zou ik m’n Womanizer Pro uit elkaar slopen om te kijken hoe die dan eigenlijk werkt, maar dat vind ik nogal zonde. Ik weet 1 ding wel; die werkt niet met een draaischijfje met een plastic staafje en een plastic ballonnetje. Hoe dan wel? Het blijft voor mij een mysterie, maar een Womanizer pulseert velen malen sneller, beter en subtieler dan de Conquest. De Conquest moet eerst een omwenteling maken met dat draaischijfje met dat plastic staafje voordat hij 1 zuigende beweging kan maken. De Womanizer maakt volgens mij wel 1000 (ik roep maar wat) pulserende ‘zuigende’ bewegingen per minuut die je ook nog eens in 8 verschillende sterkten kan variëren, dus ehm, nou ja, ik heb mijn keuze wel gemaakt.

Is er dan niks goed aan de Conquest?

Het enige wat ik beter aan de Conquest vind dan aan de Womanizer is de vorm zelf. De Womanizer ziet eruit als een oorthermometer en de Conquest ziet eruit als een kleine föhn. Ze liggen allebei lekker in de hand, maar de Conquest toch net ietsje beter. Helaas maakt de Conquest ook net zoveel herrie als een föhn (okay, okay, dat is overdreven, maar hij maakt meer herrie dan de Womanizer Pro). Ook werkt de Conquest op 2 AA-batterijen en dat is ook wel een beetje oldskool tegenwoordig (maar het drukt de prijs wel). Oh, op de site van Shots Toys (het bedrijf achter de Conquest) staat dat-ie waterproof is (‘Als je kiest voor wat spanning in de badkamer, is het goed om te weten dat de Conquest ook waterproof is!’), maar op verpakking van de Conquest staat juist dat hij niet waterproof is. Verwarring alom, maar gezien de techniek van de Conquest lijkt het me niet verstandig om ‘m mee in bad te nemen (de Womanizer trouwens ook niet).

the conquest vibrator 2

Ik zou het ECHT heel erg jammer vinden als er vrouwen zijn die een Conquest kopen, ermee aan de slag gaan, tot de conclusie komen dat ‘een speeltje op luchtdruk’ niets voor hen is en dat een echte Womanizer dus ook wel niks zal zijn. Of dat vrouwen ‘het’ eerst maar eens gaan proberen met de Conquest en als dat wat is, dat ze dan pas gaan sparen voor een Womanizer. Of dat vrouwen die moeilijk klaarkomen ergens hebben gelezen dat 98% van de vrouwen met een Womanizer wél klaarkomt en dat ze het nu uiteindelijk zelf ook eens willen ervaren, maar geen geld hebben en dus maar een Conquest aanschaffen en dan uiteindelijk denken dat ze bij die 2% horen. ZO ZONDE! Want het effect van de Conquest heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met de sensatie die een Womanizer geeft. Het komt niet eens in de buurt. Wereld van verschil. In de verste verte nog niet! Verschil tussen dag en nacht! Nou ja, you get the point.

Conclusie

Zelden, echt zelden, heb ik zo graag gewild dat een speeltje het goed zou doen. Echt! Want hoewel ik de Womanizer Pro super-mega-geweldig-fantastisch vind, toch vind ik de prijs van de Womanizer Pro (€ 189,-) best wel een beetje belachelijk. Maar, nu ik de Conquest heb getest begin ik de prijs van de Womanizer een beetje meer te begrijpen en zelfs wel te waarderen, want er gaat blijkbaar een hoop onderzoek (en techniek) aan vooraf om een speeltje op te markt te brengen dat ZO ontzettend goed werkt. Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar in het geval van de Conquest zeker wel.

DE CONQUEST OPLEGVIBRATOR IS HIER TE KOOP (€ 50,96) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Tessa schreef:

  Ik had hier al over gehoord, en ook over hoe slecht hij is. Je kan het ook wel al een beetje zien ja…. Maar heel jammer!

 2. Marjan schreef:

  Wat ontzettend jammer….. De Womanizer is inderdaad duur, maar ik vind hem elke cent waard.

 3. LR schreef:

  Heel leuk geschreven! Dan wordt het toch nog doorsparen, gezien dit nou echt zonde is van je geld. In sommige gevallen is goedkoop echt duurkoop!

 4. A! schreef:

  Gelukkig heb je een erg leuke jurk aan op je foto, en bijpassende nagels! (lukt mij nou nooit, dat soort dingen..) Dank dat je ons deze miskoop bespaart! Ben erg nieuwschierig naar de womanizer, maar durf nog niet zo diep in de buidel te tasten, wachten tot ie goedkoper wordt…

 5. Patricia schreef:

  Goeie review weer en spaart ons inderdaad weer een miskoop !

 6. lola schreef:

  Haha, het woord ‘oplegvibrator’ klinkt voor mij een beetje hetzelfde als ‘inlegkruisje’ maar dat zit tussen mijn oren. Wel jammer dat dit niet werkte, zou leuk zijn als alternatief voor de womanizer..

 7. Marijke schreef:

  Is hij er in het oranje? Lijkt een beetje op zon noodhamertje – raampjes intikken bij ongeval – voor in de auto. Misschien dat je hem daar beter voor kunt gebruiken.

 8. Jessica schreef:

  Oef dat is jammer, dat deze blog niet iets eerder verschenen is…..ik heb hem dus onlangs gekocht ene mij valt hij dus ook vies tegen. Ik vroeg me ook al af hoe ik hem in vredesnaam schoon moet maken, nou ja die vraag heb je in ieder geval beantwoord. Ik heb niet snel een miskoop maar deze valt daar voor mij wel onder.

 9. S4 schreef:

  Deze kende ik (gelukkig) nog niet. Heb zelf onlangs toevallig wel een andere concurrent van de womanizer gekocht. Hoewel ik geen ervaring met dé womanizer heb, kan ik van de noire fountaine zeggen dat die niks tegen valt :) Prijs (119,-) is een schijntje in vergelijking en doet exact wat de womanizer ook beloofd. Bij interesse wil ik hier best wat meer over delen!

 10. R schreef:

  Ik had precies hetzelfde!!! En ik was dus wel een van die vrouwen die dacht nou de womanizer vind ik wel duur laat ik eens de goedkopere variant eerst proberen. Big mistake. Huge. Ik vond hem echt super pijnlijk (echt alsof een alien mijn klit probeert op te eten en daarna mij) én heel erg luid. Het klonk echt als een fiets pomp.
  Ik ben wel heel blij met je review want nadat ik deze toy echt gillend had weggegooid wilde ik vervolgens ook NOOIT meer iets zuigends op m’n clit en dacht ik bij de verhalen van de womanizer ook meteen, nee!!
  Nu ben ik wel weer over de womanizer aan het twijfelen. Mijn grootste twijfel met womanizer is dat ik super picky ben over clitorale stimulatie. Vind vibrators vaak te hard (vond de we vibe 4 bijv veel te hard) vind eigenlijk alleen mijn eigen vingers fijn want als ik dan ben klaar gekomen moet alle stimulatie ook meteen stoppen. En wand vibs kan ik ook niet aan. Het is of kietelend of te pijnlijk/jeukend. Dus. Ik wil wel heel graag meegaan in de hype van de womanizer maar mijn laatste toys in die prijsklassen (lelo mona wave en wevibe 4 plus) waren een hele grote teleurstelling.

 11. R schreef:

  Ja? Zelfs met al mijn twijfels en moeilijk te pleasen clit? Ik heb nu serieus echt al drie keer boven te knop gestaan om hem te kopen…

 12. R schreef:

  Ooh. Oke. Vraagje? Hoe discreet en snel leveren jullie? Ik vlieg namelijk volgende week voor drie weken naar nl en verblijf dan (en zou het dus ook versturen naar) mijn ouders. Staat er heel groot SEXTOYS op die doos? Want ik denk niet dat m’n vader dat aan kan. En al helemaal niet als ik al weg ben en hij moet het dan naar mij mailen.

 13. R schreef:

  Omg dankjewel dankjewel dankjewel dankjewel dankjewel voor de tip!!! Hij is gister binnen gekomen en hij is gooooeeeed. Ik wil dit echt aan iedereen met een clit doneren. Helemaal de hype waard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.