TELEDILDONICS REVIEW #251: KIIROO ONYX

Zo op het nippertje van 2016 heeft J.T. nog ‘even’ een staaltje van het allernieuwste van het allernieuwste mogen testen; de Kiiroo Onyx (een ‘masturbator’ die het mogelijk maakt om op afstand ‘seks’ te hebben met een ander)! Check zijn review!

Naam: Kiiroo Onyx & Pearl
Producent: Kiiroo
Prijs: € 369,-
Formaat: Fleshlight 24 x 9 centimeter, vibrator 18,5 x 3,5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB (gewone stekker ook meegeleverd)
Verkooppraatje: ‘Deze speciale set van Kiiroo bevat een vibrator en masturbator die met elkaar en met andere Kiiroo vibrators en masturbators gelinkt kunnen worden. Op die manier kun je via een internetverbinding de bewegingen van je partner (of onbekenden) voelen.’
Is dat ook zo: Ik ben onder de indruk
Score: ik zou niet weten wat voor cijfer ik moest geven voor dit bijzondere speeltje

kiiroo onyx 1

Als gadget freak, sekstoy tester, ‘innovator’ (ik wil altijd het nieuwste van het nieuwste het eerste hebben) en als Hollander (ik wil het ook als het kan gratis krijgen) had ik mijn zinnen gezet op de Kiiroo Onyx. Via diverse media (en als volger van Bobbi Eden) was ik al vroeg op de hoogte van de komst van deze masturbator van de toekomst. Of eigenlijk is het een sekstoy-set voor partners, of zoals ze het zelf noemen ‘Teledildonics’, of, sja, wat is het eigenlijk?

Kiiroo, gevestigd in Amsterdam, bracht enige tijd geleden twee speeltjes op de markt waarbij geliefden, minnaars, of eigenlijk iedereen, virtueel seks met elkaar kunnen hebben. Het ene speeltje lijkt op een reguliere vibrator (de Pearl), het andere op een groot uitgevallen masturbator (de Onyx). Het revolutionaire aan deze set is dat het oppervlak van de Pearl kan voelen wat de gebruikster er mee doet. Via een bluetooth- en internetverbinding, vertaald de Kiiroo-software dit naar een vergelijkbaar gevoel in de Onyx. Plat gezegd, als de vrouw de Pearl in en uit haar beweegt, dan simuleert de Onyx deze beweging en voelt de man deze nagebootste beweging in zijn pik. Als de vrouw alleen het topje gebruikt, dan zal dus ook alleen de eikel gestimuleerd worden. Het is dus niet de bedoeling dat je de Onyx zelf op en neer beweegt!

kiiroo onyx 2

Nu is het remote stimuleren van een ander niet nieuw. Er zijn meer (en er komen er ook steeds meer) toys die je via een app kunt aansturen en ik geloof dat ik 10 jaar geleden al door middel van een internetverbinding en elektrostimulatie gestimuleerd kon worden.
Wat wél nieuw is, en dat is het revolutionaire waar Kiiroo dan ook terecht prijzen voor wint, is het feit dat je op afstand ‘echt’ seks met elkaar kunt hebben.

Met de Kiiroo Onyx kun je webcamseksen 2.0!

In het verlengde hiervan staan de ontwikkelingen niet stil. Zo zijn er al talloze webcambabes die een Pearl naast zich hebben liggen. Ben jij dus into webcamseks dan kun je nu niet alleen 1 op 1 met zo’n dame (video)chatten, maar ze kan je nu letterlijk en figuurlijk laten voelen wat ze vroeger alleen kon vertellen of laten zien.

Ook aan bezitters van een Virtual Reality-bril is gedacht. Er zijn films te downloaden die je dankzij de VR bril niet alleen het gevoel geven met een dame bezig te zijn, maar dankzij een koppeling met je Onyx kun je het ook nog eens voelen (en ik kan jullie verzekeren dat dit weer een hele nieuwe dimensie geeft aan ‘mannelijke soloseks met behulp van een videootje’).
Maar goed, de ONYX dus. Deze wordt geleverd in een smaakvolle doos met registratie kaart en USB-kabel. Na het installeren van de software op je pc (die voorzien is van bluetooth) is het een kwestie van aanzetten, even wachten en hij is klaar voor gebruik. Het apparaat is wat forser en zwaarder dan welke masturbator dan ook, maar het voordeel is dus wel dat je hem niet op en neer hoeft te bewegen. Door een dekseltje los te halen komt de USB poort vrij en kun je de sleeve (made by Fleshlight!) er eenvoudig uit halen. Dit is zeer handig bij het schoonmaken, want de rest van de kast is alles behalve waterproof!! De sleeve is redelijk recht toe recht aan en bezit dus geen ingenieuze noppen en ribbelpatronen voor optimaal genot. Dit is ook zinloos aangezien jij dus niet op en neer hoeft te bewegen, want dat simuleert de Onyx immers zelf. Dit doet hij trouwens door 10 verschillende, in lijn liggende, ringen samen te knijpen. Deze ringen kunnen dus onafhankelijk van elkaar door de software aangestuurd worden. Bij Kiirroo noemen ze dit systeem van samenknijpende ringen: ‘The Pleasure Core’.

Assembly-3-Exploded.30small-labels

Tenslotte zit er bovenop de Onyx nog een touchpad. Door je vinger op en neer te bewegen zorg je ervoor dat de ringen die zich in de Onyx bevinden, op die plaats waar je vinger is, samen knijpen. Je zou hem dus ook als losstaande masturbator, zonder verdere toeters en bellen, kunnen gebruiken.

Alles werkt supersimpel bij de Kiiroo Onyx

Het is kinderlijk eenvoudig om de Kiiroo Onyx te verbinden met je pc. De software doet eigenlijk alles. Heb je een partner met een Pearl dan kunnen jullie een code uitwisselen en daarna wordt automatisch verbinding gelegd. Je kunt ook middels het platform voor een webcam dame (of heer) gaan en ook dan wordt de verbinding na het klikken op een link, automatisch tot stand gebracht. Ik had net voldoende credits om de webcam-dame te overtuigen gelijk de verbinding tot stand te brengen en vluchtig met het apparaat te spelen. Het werkt, zij het met enige vertraging. En na amper 4 minuten waren helaas mijn credits al op.

Vervolgens heb ik de Kiiroo Onyx getest met behulp van alleen het tochpad. Tsja, het werkt, maar minder dan ik verwacht en eigenlijk gehoopt had. De ringen worden volgens mij 2 aan 2 aangespannen (dus 5 zones) die alleen afzonderlijk aangespannen kunnen worden (alsof je je aftrekt met alleen duim en wijsvinger dus) Dat zal wel een beperking in de techniek zijn. Begrijp met niet verkeerd… Ik zou er best mee klaar kunnen komen, maar in dit opzicht geef ik dan toch liever de voorkeur aan de ouderwetse Tenga Fliphole die ik lekker op en neer kan raggen (zal ook wel gewenning zijn, of ik word natuurlijk te oud voor deze nieuwerwetse dingen).

Tenslotte heb ik de Kiiroo Onyx uitvoerig getest gekoppeld aan mijn telefoon in combinatie met een Virtual Reality bril en VR porno (ja, dat heb ik allemaal standaard in huis) (je bent een sekstoy tester of je bent het niet). En! Kijk! Daar werd J.T. heel blij van! Dit is echt rukken 2.0! Lekker in chill modus, de heerlijkste vrouwen virtueel met je pik bezig en je voelt het ook nog. Het loopt dan nog wel niet helemaal synchroon, maar toch. Dat laatste kan natuurlijk ook aan de beperkingen van de software op mijn telefoon liggen.

De Kiiroo Onyx is uniek in z’n soort

Ik vind het heel moeilijk om punten aan de Kiiroo Onyx te geven en daarom geef ik helemaal geen punten. Het is namelijk een fantastische innovatie, ideaal voor stellen die vaak van elkaar vandaan zijn, ideaal voor mannen die houden van webcamseks of die (virtueel) willen genieten van een lekker filmpje en het ouderwetse handwerk zat zijn. Dan is de Kiiroo Onyx echt uniek in zijn soort en klasse en gooit hij hoge ogen. Maar kijk ik puur naar de ONYX als reguliere masturbator dan haalt hij het niet bij de eenvoudigste Fleshlights en Tenga’s. Dan mis ik de knopjes, ribbeltjes, flapjes en het echt in en uit stoten. Dat je dan zelf je hand op en neer moet bewegen neem ik dan ook graag op de koop toe. Daar tegenover staat dan wel weer dat je de Onyx extreem tekort doet als je hem alleen als masturbator beoordeelt. Enfin, je snapt mijn dilemma.

Kortom, wil je echte interactieve virtuele seks beleven, dan is de Onyx de enige juiste koop. Zeker nu ze bij Kiiroo zelf leuke acties hebben waarbij je hem enigszins gesponsord kunt kopen (staat dan wel een abonnement op een website van 6 maanden tegenover). Ben je alleen op zoek naar een masturbator laat deze dan link liggen (maar hou dit merk wel in de gaten!).

DE KIIROO ONYX & PEARL ZIJN HIER TE KOOP (samen voor € 369,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ier schreef:

  Mooie review!

 2. LR schreef:

  Ik vind het een heel bijzondere uitvinding. Zag hem bij spuiten en slikken ook voorbij komen.

 3. Patricia schreef:

  Wow leuke toy voor de lange afstand relaties of inderdaad het nieuwe sexwebcammen.

 4. Laykam schreef:

  Wauw wat zal het vervolg hierop dan wel niet kunnen?

 5. Jan schreef:

  En ik die dacht dat we zowat de maximumprijs bereikt hadden met toys rond de 200 euro. Dit kost 369 euro, maar daarmee is het nog niet gedaan. Je moet dan nog credits komen, een VR bril,… Dit wordt toch al een duur spelletje.

 6. Bob Walberg schreef:

  Ik heb alleen de Onyx gekocht. Bijna 200 euro, nog eens een filmpje bij gekocht. een keer gebruikt en weg ermee. Totaal geen stimulans, dat ding aait over je …
  Niet kopen die Onyx. Weggegooid geld. Het idee er achter lijkt leuk maar de uitvoering is het gewoon niet.

 7. Dorien schreef:

  Beste J.T.,
  Voor een artikel voor de Volkskrant ben ik bezig met teledildonica. Ik zou je graag (anoniem als nodig) willen interviewen over je ervaringen met de Onyx. Mag ik misschien je contactgegevens?
  Vriendelijke groet,
  Dorien

 8. Bob Walberg schreef:

  Zoals eerder aangegeven was ik niet echt onder de indruk, maar ik heb gezien dat ze nu ook een tool hebben waarbij je als het ware de electromagneten gebruikt om een standaard flashlight aan te sturen, de laatste hebben natuurlijk ook veel meer stimulans.
  Fleshlight launch. Direct op de homepage: https://www.kiiroo.com/

 1. 28 december 2015

  […] Read the full review there. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.