JIMMYJANE EVOKE DU-O VIBRATING MASSAGER – SEXTOY REVIEW #419

Naam: JimmyJane Evoke Du-O Vibrating Massager
Producent: JimmyJane
Prijs: € 51,63
Formaat: 20 centimeter lang
Gewicht: 203 gram
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘De Evoke Du-O Vibrating Massager van JimmyJane is een massager met een vibrerend wiel dat een rollende beweging combineert met diepe rommelende vibraties. Het zachte siliconen wiel rolt eenvoudig over de contouren van het lichaam waardoor spieren ontspannen en zenuweinden beter doorbloed raken, en dit verminderd stress.’
Is dat ook zo: Eh, is dit een seksspeeltje?
Score: 4

Dit is een afbeelding van jimmyjane evoke duo
Na mijn 2 laatste succesnummertjes met de JimmyJane Ascend 4 (VIBRATOR REVIEW #351: JIMMYJANE ASCEND 4) en de Ascend 7 (VIBRATOR REVIEW #375: JIMMYJANE ASCEND 7) wilde ik meer, meer, meer van JimmyJane testen! Dit merk zat, vond ik, eindelijk in de goede richting als het gaat om goede, bijzondere, veilige én betaalbare speeltjes maken dus ik was benieuwd naar hun nieuwste toys. Toen de JimmyJane Evoke Du-O eindelijk verkrijgbaar was kreeg ik ‘m meteen opgestuurd in ruil voor een eerlijke review!!! Super!

In de JimmyJane Evoke-serie zijn 3 verschillende speeltjes verschenen. Het Evoke Du-O Massage Wheel, het Evoke Rol-O Massage Wheel en het Evoke Sol-O Massage Wheel. Check ook vooral even het Evoke-logo (word ik blij van).

Dit is een afbeelding van evoke jimmyjane serie

JimmyJane kwam met nóg meer nieuws

Ik weet niet met hoeveel nieuwe sekstoys een bedrijf tegelijkertijd kan uitkomen, maar ik vraag me af of het heel handig is om in een korte periode met héél veel nieuws te komen. De écht grote bedrijven (Pipedream, California Exotic Novelties) komen waarschijnlijk elke minuut wel met iets ‘nieuws’, maar het lijkt mij verstandig om niet meer dan 1 speeltje per maand uit te brengen als je een wat kleiner bedrijf bent. Zo kun je al jouw aandacht op dat ene product vestigen en als het dan eenmaal op de markt is, dan kunnen ook de consumenten (en vooral de shops en de bloggers) hun aandacht op dat ene product vestigen.

Maar goed, dit is even mijn theorie. En JimmyJane is volgens mij 2 jaar terug overgenomen door Pipedream, dus dat verklaart het allemaal misschien. Maar ik ben geen marketing-goeroe, ik ben een sekstoytester die een beetje overdonderd werd door het aantal nieuwe speeltjes dat JimmyJane een paar maanden terug ineens op de markt had. Er zijn dus 3 Evoke-toys, maar er kwamen tegelijkertijd ook 3 Love Pods (prachtige ronde vibratoren die wel wat op een bloem lijken) en ook nog eens 3 prachtig vormgegeven rabbit vibratoren. En er was ook ‘ineens’ een ‘Rumble Seat – Vibrating Pleasure Furniture’ (een soort neukstoeltje-achtig-iets) binnen de JimmyJane-collectie. Ik zou willen zeggen; goed bezig JimmyJane, maar het Evoke Du-O Massage Wheel komt op mij ietwat afgeraffeld over en ik hoop dat dit niet voor alle andere nieuw uitgekomen speeltjes geldt.

De verpakking van de JimmyJane Evoke Du-O

De verpakking van de Evoke Du-O is niet heel bijzonder, maar wel; dikke prima. Op de overwegend witte voorkant staat een 1:1 afbeelding van het product. Die voorkant van de verpakking is meteen een soort ‘flap’ die met een magneetje vastzit op de rest van de doos. Die kun je dus opendoen, zodat je de Evoke Du-O achter een plasticje ziet zitten. Leuk. In de doos vind je de Evoke Du-O, een gebruiksaanwijzing en een USB-oplaadsnoertje. Niets teveel en niets te weinig.

De look and feel van de JimmyJane Evoke Du-O

Er is dus een Evoke Du-O en een Evoke Sol-O. Ze zien er allebei hetzelfde uit, maar het verschil is dat de Evoke Du-O ook kan trillen in het handvat en de Evoke Sol-O niet. Het zijn dus allebei ‘massage-wieltjes’ en als je ‘m voor het eerst vasthoudt, dan heb je niet het idee met een seksspeeltje te maken te hebben.

Dit is een afbeelding van Мануальный мини массажер gess roller 3

De Evoke Du-O voelt stevig aan. Het handvat en het wieltje zelf zijn van hardplastic, omhuld met siliconen, dus alles voelt hard aan. Het dingetje in het midden (van iets lichter paars) is van ABS-plastic. Het houdt makkelijk vast en het wieltje rolt gemakkelijk en als je het speeltje vast hebt kun je met je duim gemakkelijk bij de knopjes. Tot zover; niks te klagen.

Lekker rollebollen met de Evoke Du-O?

Ja, en dan zet je de Evoke Du-O aan. Er zitten 2 knopjes aan het boveneinde van het handvat (of dus eigenlijk de staafvibrator) en met het bovenste knopje zet je de vibraties in het wiel aan. Ik heb niet echt kunnen lokaliseren waar het motortje zich precies bevindt, want niet alleen het wieltje, maar ook het lichtpaarse ABS-plastic als ook het handvat gaan mee vibreren. Het wiel heeft 10 verschillende vibratiestanden, waarvan 3 steady.

Het eerste steady patroon voelt nog wel ‘lekker’ aan, maar alle standjes daarna worden al snel wat oppervlakkig en snerpend. Met het geluid valt het trouwens wel mee. Maar ja, en nu? Moet ik nu met dit wieltje tussen m’n schaamlippen gaan rollen? Een beetje links en rechts over de klit? Glijmiddel erbij en glibberen en glijden en roll on, roll off? Natuurlijk heb ik dit gedaan, want ik was zeker wel benieuwd naar het gevoel, maar het voelt heel erg raar. Nu heb ik wel vaker tijdens het sekstoy-testen dat ik mezelf van een afstandje bekijk (in m’n hoofd dan hè) en denk; daar lig je dan. Met een middelmatige vibrator tussen je benen en waar ben je nou eigenlijk mee bezig! Dat gevoel had ik met de Evoke Du-O ook, maar dan x 100. Daar lig je dan. Met een vibrerend massagewieltje tussen je benen te rollen. Doe effe normaal joh, Luun!

Dit is een afbeelding van evoke jimmyjane vibrator

Zeker op dat steady standje 1 lukte het me om tot een orgasme te komen, maar het was allemaal niet van harte. Meer een moetje. Het voelde onhandig en niet natuurlijk. En ja, seks met een vibrator is per definitie ‘niet natuurlijk’, maar de Evoke Du-O voelde gewoon raar.

Waar het écht misgaat; de staafvibrator

De Evoke Du-O kan, in tegenstelling tot de Evoke Sol-O ook nog trillen in het handvat (de staafvibrator dus). Hartstikke leuk bedacht, maar in de praktijk belachelijk uitgevoerd. Allereerst; het wieltje wordt dan de plek waar je ‘m vast moet houden. En dat houdt natuurlijk totaal niet lekker vast. Dat snapt iedereen.

Verder vraag ik me af op welke manier je de staaf in moet brengen. Puntje naar boven of puntje naar beneden? Allebei de manieren zijn trouwens heel bijzonder (Juf Ank: ‘Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder.’). Als je het wieltje omhoog laat wijzen, dan houdt dat wel het handigst vast (al blijft het onhandig), maar dan heb je met een staafvibrator te maken die op een rare manier in je kutje zit, het puntje dat je G-spot zou moeten stimuleren wijst nu naar beneden (en daar zit m’n G-spot niet). Als je dat puntje wel over je G-spot laat gaan, dan wijst het wiel naar beneden en dan moet je ‘m vastpakken in de buurt van je kont. Heel, heel, heeeeeeeel onhandig.

Dit probleem is minder aanwezig als je een ander de Evoke Du-O vast laat houden, maar ja, dan hebben we nog altijd met het grootste probleem te maken; het knopje om de vibraties van de staafvibrator te bedienen zit op zo’n 7 centimeter van het topje van de staaf. Dat knopje verdwijnt dus steeds in en uit je kutje als je ermee gaat spelen. Lekker handig joh! Totaal overbodige functie als je het mij vraagt, die trillende staaf. Daarnaast zijn het ook nog oppervlakkige trillingen.

Dit is een afbeelding van product evoke jimmyjane duo

Schoonmaken is niet mijn hobby, JimmyJane

Ik heb graag seksspeeltjes met zo min mogelijk randjes, kantjes, deuken en dingetjes. Ik neem m’n toys mee onder de douche om schoon te maken en een beetje schrobben is no problem, maar van seksspeeltjes als de Evoke Du-O word ik enorm chagrijnig. Als je ‘m tussen je schaamlippen hebt laten rollen dan gaat er allemaal vocht, spul, geiligheid tussen dat wieltje zitten. En de afstand van de zijkant van het wieltje tot het midden van het wieltje is groter dan de haren van mijn sekstoy-schoonmaak-tandenborstel. Om de JimmyJane Evoke Du-O dus optimaal schoon te maken zul je een afwasborstel moeten gebruiken. Ik werd hier niet blij van.

Dit is een afbeelding van jimmyjane evoke duo vibrator

De Evoke Du-O faalt als sekstoy, maar…

Gelukkig heb ik thuis een Labradoodle van 1.88 die graag de hele dag geaaid, gerold, befoefeld, gekupeld en bekonkeld wordt. Hij ging meteen liggen toen hij de JimmyJane Evoke Du-O zag. Laat ik het zo zeggen; wij zijn nu op zoek naar een leuke au pair van een jaar of 18 die hem de hele dag wil rollen met de Evoke Du-O. Ik had ’t na een minuutje of 10 wel weer gehad, omdat de trillingen van het wieltje enorm werden doorgegeven aan m’n handen.

Conclusie

Leuk bedacht, maar € 99,90 vind ik teveel voor een speeltje als dit. Met een massagewieltje van de Xenos ben je een stuk goedkoper uit. Later binnen gekomen mededeling van de Labradoodle: “Als jij dit ding nou met je kutje vasthoudt en dan met dat wieltje over m’n lichaam rolt, is dat niet wat?”

DE JIMMYJANE EVOKE DU-O IS HIER TE KOOP (€ 51,63) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Uny schreef:

  Uuhh sorry, maar is dit de echte jimmy jane die dit speeltje (het lijkt niet eens op een sex speeltje) heeft uitgebracht? *proest* dit lijkt op iets wat je bij een drogist of action kan kopen. Kom op jimmy jane, je kan veeeeeeeeel beter dan dit. Vind je niet?

  • Luna schreef:

   Ja, vorig jaar hebben ze mij met die Ascend-serie echt verrast… dit is echt heel jammer… maar… kan gebeuren… volgende keer beter!

 2. Coco schreef:

  Haha moest lachen om de laatste zin maar verder zag dit speeltje er al raar uit en word het door je review er niet minder raar op. Jammer!

  • Luna schreef:

   Ja, misschien wordt het dan wél leuk, maar als je zulke onhandige toeren uit moet halen om een sekstoy leuk te vinden, dan eh… kan je net zo goed iets anders erbij pakken…

 3. Tess tesst schreef:

  Oh man, deze staat hier voor volgende week op het programma om te testen. Nu heb ik er helemaal geen zin meer in hahaha! Wat een zwaaaar leven hebben wij toch ook in deze business ;-)

 4. An schreef:

  Ik ben nieuwsgieriger naar de love pods….

 5. Josje schreef:

  Jammer… ook net iets te breed om als pizzasnijder te kunnen dienen! Hoop dat je labradoodle er nog iets mee kan!

  • Luna schreef:

   Je kan er wel brood mee kneden? En een leuk patroontje in het deeg achterlaten? Ja, M. vindt ‘m gelukkig wel leuk en lekker als massageding… maar al gebruik ik een echte deegroller, dan zou hij dat ook lekker vinden denk ik…

 6. Sandra schreef:

  Wat ze toch niet allemaal verzinnen om tussen je benen te stoppen….. Hoe zou dit bedacht zijn en waarom zou het ook ontworpen zijn?? Raar.

  • Luna schreef:

   Iets heel geks bedenken, dat snap ik nog wel, maar het dan ook nog gaan uitvoeren, daar gaat het mis! HAHA! Op zich had dit best leuk kunnen zijn, misschien, ehm, eventueel, ehm…

 7. Liner schreef:

  Ik probeerde openminded de review te lezen, maar het is toch een nee voor mij! Ik zie mezelf nog niet met zon ding tussen m’n benen rollen. Moet echt aan zon pizza-roller denken…

  • Luna schreef:

   Ja, het is vooral de rare handeling die ervoor zorgde dat ik het echt stom vond… op zich als een ander ‘m bedient is het nog wel ‘leuk’, maar gewoon niet mijn ding…

 8. Marjan schreef:

  Ik voorzie een enorm geweldige toekomst als brooddeegkneder en snijder voor dit speeltje…. Ik hou best van maffe dingen in bed, maar hiervan zou ik heel erg gefrustreerd worden… aaarrrggg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.