TENGA FLEX WHITE – SEXTOY REVIEW #391

Mijn favoriete Belgische koppel D. en E. durfden het aan om de Tenga Flex – White te testen die ik van Tenga kreeg opgestuurd! Het was de eerste keer dat ze een masturbator probeerden en… ze hebben ‘m ook nog eens samen gebruikt! Supertof! In deze review lees je hun bevindingen!

Naam: Tenga Flex – White
Producent: Tenga
Prijs: € 34,95
Formaat: 15,5 x 5 centimeter
Gewicht: 78 gram
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘De binnenste sleeve is gemaakt van zacht, glad materiaal en is voorzien van verschillende nopjes en ribbels. Daarnaast zorgen de kamers voor een andere sensatie bij elke diepte.’
Is dat ook zo: D. en E. vinden ‘m heel leuk!
Score: 7 (maar ze hebben nog geen referentiemateriaal)

Dit is een afbeelding van tenga flex white

Toen we hoorden dat Luna ons een masturbator wilde opsturen, twijfelden we eerst een beetje. We zaten namelijk niet echt te wachten op een nepkut (of kont) waarin D. z´n goedje kan droppen. Maar die lieve Luna stelde ons al snel gerust door te zeggen dat het er eentje van Tenga was! D. volgde dit merk al langer en hij stond al vaak versteld van hoe mooi zij hun producten kunnen voorstellen (er zijn zelfs speeltjes met tekeningen van Keith Haring). Wij kregen van Luna een nieuw product toegestuurd: de Tenga Flex – White. Een witte masturbator die me een beetje doet denken aan een koksmuts (lees: ´cock´muts).

Bij de Tenga Flex moet je je geen hightech speeltje voorstellen met trilfuncties, verwarmende elementen of magische blowjob-krachten, nee. In de plastieken koksmuts zit het echte werk verborgen: een siliconen dingetje (laat het me een sokje noemen) dat uiteraard bedoeld is om D.´s piemel in te steken. Bij ons gingen er eerst wat vingers op prospectie en het eerste wat ons opviel, was het gekke geluidje dat dit speeltje maakt. Zeker toen E. het sokje uit de houder trok, maakte dit een soort flubberachtig geluidje zoals het ‘beestje’ in die machtige Robin Williams-film Flubber. Er werd luidop gelachen. Wat ons als tweede opviel was de textuur aan de binnenkant van het ‘sokje’. De binnenkant is voorzien van een heleboel zachte nopjes en ringetjes om voor ultiem genot te zorgen. Dit kon wel eens een succes worden, tijd voor de test!

Dit is een afbeelding van tenga flex white verpakking

Je kan de Tenga Flex ook prima samen gebruiken!

Wij weten heus wel dat een masturbator gemaakt is om te masturberen, soloseks dus. Maar toch vonden wij het fijner om dit de eerste keer met z’n tweetjes te doen. Voor we begonnen, hadden we wat twijfels of het niet te strak zou zijn, maar niets is minder waar. Doordat het siliconen zo zacht is kan de Tenga Flex door groot en klein (je weet wel wat we bedoelen) gebruikt worden. Het is wel aan te raden om eerst een heleboel glijmiddel (op waterbasis) aan te brengen op zowel de piemel als in de masturbator zelf. En met een hele boel bedoelen we dan ook een hele boel. Te weinig glijmiddel zal er voor zorgen dat alles nogal stroef verloopt en het kan ontzettend veel pijn gaan doen. Als alles glibberig genoeg is, moet je er ook zeker voor zorgen dat de man erg stijf is, anders zal dit ook weer eindigen in een pijnlijke bedoeling.

Dit is een afbeelding van glijmiddel tenga white

De eerste keer met de Tenga Flex

Toen alle voorbereidingen getroffen waren, schoof E. de Tenga Flex voorzichtig op z´n plek. Het sokje en het glijmiddel waren nog wel koud wat wel echt meteen verraad dat dit geen echt kutje is, maar het siliconen neemt vliegensvlug de lichaamswarmte over waarna het toch echt in de buurt komt. Dit kon dus wel eens heel succesvol worden. De Flex gaf echt een goed gevoel toen hij zachtjes op en neer bewogen werd.

Om dit speeltje betaalbaar te houden hebben ze er bij Tenga voor gekozen om er geen elektronica in aan te brengen. Toch hebben ze gedacht aan verschillende extra opties. Wij hebben er momenteel twee ontdekt.

Het luchtgat van de Tenga Flex

Extra optie nr.1: Bovenaan deze masturbator zit een luchtgat waardoor de lucht naar buiten wordt gestuwd als de piemel naar binnen schuift. Je kan er voor kiezen om dit gaatje dicht te houden met een vinger waardoor een vacuüm ontstaat en je toch een soort ‘blowjob-gevoel’ krijgt. Bij ons zit de vinger er praktisch altijd op omdat dit inderdaad intenser aanvoelt maar ook omdat de Tenga Flex anders bij elke stoot een ‘zuchtje’ laat. En gezucht in de slaapkamer kan ieder koppel wel missen, vandaar dus de vinger erop.

Groovy baby!

Extra optie nr.2: De groefjes aan de bovenkant van de koksmuts lopen in een spiraal van boven naar beneden. Deze maken het mogelijk om een draaibeweging te maken waardoor er zich onder de kap iets magisch gaat afspelen. De nopjes aan de binnenkant draaien zich zo langzaam over de eikel, het toompje en de piemel. Niet genoeg stimulatie voor een spetterend orgasme maar wel een leuke teaser. De groefjes maken het ook mogelijk om het hele zaakje nog net iets strakker te maken.

Dit is een afbeelding van twist and shout

E. begon de snelheid van de Flex langzaam op te drijven en het gevoel begon intenser en intenser te worden. Het duurde dan ook niet lang of er volgde een orgasme en dat was wel een verassing. Als E. de piemel van D. aftrekt duurt het normaal veel langer om tot een orgasme te komen. ´Wat je zelf doet, doe je meestal beter´, maar met de Tenga Flex was dit dus niet het geval.

Tot nu toe dus alleen nog maar voordelen dus, of toch niet.

En dan nu… schoonmaken

Na al dat plezier en gedoe zit je nu met een leuk cadeautje: een kwakje in een zakje. De Tenga Flex is in tegenstelling tot andere Tenga-producten, zoals het beroemde Tenga Egg, herbruikbaar. Het milieu en onze portemonnee zijn hier heel dankbaar voor zijn, maar het kwakje moet er wel weer uit geraken. Tenga heeft hier echter iets praktisch op gevonden. Naast de twee extra genots-functies heeft Tenga ook een hygiënische schoonmaak-functie in gebouwd. Je kan dus heel eenvoudig het sokje uit zijn houdertje nemen. Wanneer dit sokje gevuld is met een mengsel van glijmiddel en sperma, is het wel niet zo heel eenvoudig om dit binnenstebuiten te keren, maar als het eenmaal gelukt is, kan je de toy (en je handen) heel eenvoudig afwassen met water en toycleaner. En nu komt het vernufte aspect van Tenga; de dop waarmee je de toy afsluit als je hem niet gebruikt, kan je namelijk omdraaien en hieraan zit een soort staafje waarover je het schoongemaakte, binnenste-buitengekeerde sokje over kan schuiven om het zo te laten drogen. Gebruik van een handdoek zou het fragiele siliconen sokje namelijk kunnen scheuren en laat een hele boel stof achter. Tenga heeft dus wel aan veel gedacht bij het ontwerp.

Dit is een afbeelding van schoonmaken tenga flex

Toch is het schoonmaken van een masturbator echt geen leuke bezigheid. Na een orgasme is het libido van D. namelijk kilometers onder het zeeniveau zoek geraakt, waardoor alles wat met sperma te maken heeft alleen nog maar als smerig aanzien kan worden. Maar laat dit een puntje van kritiek zijn op alle masturbators, dus niet specifiek voor de Tenga Flex.

En dan nu… solo met de Tenga Flex

Een paar dagen nadat we het samen getest hadden was het natuurlijk de beurt aan D. om deze masturbator te gebruiken tijdens de echte soloseks. Vreemd genoeg is dit toch een heel ander gevoel dan wanneer iemand anders het ‘manueel’ doet. Ook tijdens het masturberen voelde het op en neer bewegen heel erg goed en duurde het niet lang voor D. klaar kwam. D. houdt er echter heel erg van om net voor zijn orgasme veel trager en in kleine bewegingen te bewegen, om zo van elke subtiele prikkeling te genieten. Deze subtiliteit is bij het gebruik van de Tenga Flex niet mogelijk, omdat je niet zo gedetailleerd en specifiek kan spelen met wijzigingen in druk en structuur. Iets dat wel kan met je hand. Tijdens het orgasme zelf duurt het dus niet zo lang voor D.´s piemel veel te gevoelig wordt.

Conclusie

Deze ‘cock’muts was voor ons beide een heel aangename manier om de wereld van de masturbators te ontdekken. Hij ziet er mooi uit en de siliconen binnenkant is lekker zacht. Als E. hem gebruikte om D. af te trekken, lukte dit veel sneller (maar niet perse beter) dan zonder de toy. E.´s biceps zijn de makers van Tenga daar heel dankbaar voor. De eenvoudige maar vernuftige extra functies die zijn een leuke meerwaarde. De enige minpuntjes van deze toy kunnen volgens ons worden toegewezen aan alle masturbators. De aanloop naar een orgasme tijdens het masturberen is heerlijk maar op het moment van de echte piek werd het voor D. allemaal wat intens waardoor dit niet altijd even lekker aanvoelde. Het andere nadeel is dat de grote schoonmaak na een orgasme echt een pain in the ass is. Als laatste vrezen we nog dat het siliconen misschien net iets te zacht is waardoor het fragiel is. We verwachten hier dus geen toy die jaren gaat meegaan.

Omdat de Tenga Flex de eerste masturbator is die we testen, hebben we geen referentiekader. We moeten dus streng zijn. Daarom krijgt de Tenga Flex van ons een 7/10. We denken dat er nog mogelijkheden liggen in de wereld van de masturbators.

We willen Luna heel graag bedanken om weer een nieuwe wereld voor ons te openen!

DE TENGA FLEX WHITE IS HIER TE KOOP (€ 34,95) >>

Lieve D. en E.! En jullie wederom bedankt voor jullie toffe review! Ik hoop dat meer mannen het hierdoor aandurven om eens een masturbator te gebruiken. Ik heb de zwarte versie van dit speeltje, de Tenga Flex – Black aan J.T. gegeven om te testen, dus ik ben benieuwd naar zijn ervaring als ‘pro’! Ik vraag me trouwens ook af hoe lang een masturbator ‘goed’ blijft als je er goed voor zorgt… dus goed schoonmaken, goed laten drogen en dan voorzien van ‘onderhoudspoeder‘ (deze is speciaal voor Fleshlights) (ik ga me er eens beter in verdiepen)! Ik kan me niet voorstellen dat dit soort speeltjes jaren en jaren meegaan, maar… het is dan ook geen superduur product, dat scheelt!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Linda schreef:

    Nou weet ik het effe niet meer, heb ik die review van een doorzichtige masturbator nou hier gelezen? Die klonk veel fijner en geiler voor de dame in elk geval.

  2. LR schreef:

    Hahaha ik vond het eerst lijken op een inlegkruisje. Maar wel een leuke review!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.