SCHAAMLIPPEN SPREIDER – REVIEW #491

Naam: Schaamlippen spreider
Producent: You2Toys
Prijs: € 22,95
Formaat: vibrator 6,5 x 8 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: siliconen
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘Na gebogen invoeren in de vagina wordt de G-Spot doelgericht gestimuleerd, terwijl de schaamlippen wijd uit elkaar worden gespreid.’
Cijfer: 8

Dit is een afbeelding van vagina spreader intimate spreader schaamlippen spreider test review

Een doosje dat al heel lang op een review lag te wachten is het doosje met daarin de ‘Intimate Spreader’, oftewel de ‘Schaamlippen Spreider’ van het merk You2Toys dat ik kreeg van het meisje van Easytoys.nl. Waarom ik dit speeltje niet meteen testte (het is voor mij best wel een dingetje) en waarom ik het tóch zeker wel wat vind, dat lees je in deze review!

Ik mag bij Easytoys.nl altijd zelf een beetje uitzoeken wat mij leuk lijkt om te testen. Ik stuur m’n lijstje door en het Easytoys-meisje kijkt dan wat er op voorraad is (en vooral blijft), of het een beetje binnen hun budget past (want anders bestel ik elke maand een neukmachine van € 1000,- natuurlijk) (nee hoor, ik ben budgettechnisch ook een heel keurige vrouw). Ik ben dus zelf altijd volledig verantwoordelijk voor te grote toys (been there done that) die hier op m’n kantoor blijven liggen, speeltjes met elektrostimulatie (er ligt er hier al maanden eentje) en speeltjes zoals deze ‘Schaamlippen Spreider’ die me ergens wel heel tof lijken, maar ergens ook weer niet.

De verpakking van de Schaamlippen Spreider

Ja, nou, over de verpakking van dit speeltje kan ik heel kort zijn (maar dat doe ik niet); wat een goedkope verpakking is dit! Op de voor- en achterkant prijkt een glimlachende, naakte brunette. Ik kan wel haar borsten en tepels zien, maar haar kutje is vakkundig afgeschermd door een getekend kader met daarop een vrouwentorso waar de Schaamlippen Spreider in gebruik is te zien. Het schreeuwt eigenlijk ‘yukiyuki’ aan alle kanten. Op de verpakking staat te lezen: ‘Reaches the G-spot, spreads the labia and exposes the clitoris.’ Okay. Precies wat ik eigenlijk zou willen. Denk ik.

Dit is een afbeelding van verpakking vagina spreader

De look and feel van de Schaamlippen Spreader

Qua formaat is het eigenlijk maar een dingetje van niks. In het doosje zit de Schaamlippen Spreider en een handleiding. Die handleiding is niet specifiek voor dit product, maar wordt waarschijnlijk meegestuurd met alle toys van You2Toys. De Schaamlippen Spreider is lila. Ik had ‘m zelf graag zwart gezien (beetje BDSM-erig) of wit (lekker klinisch). Dit is heel girly en als ik een Schaamlippen Spreider iets niet vind, dan is het wel girly.

Het speeltje bestaat uit een metalen frame met daarover heen een siliconen coating of velletje. Alles voelt stevig aan, maar ook erg buigzaam. Je kan de pootjes omhoog en naar beneden buigen, maar ook de gehele ‘U-vorm’ groter en minder groot maken. Ik zal meteen maar even zeiken over het ‘gerimpelde’ siliconen coating om dit speeltje heen. In die rimpels gaat gegarandeerd allerlei vocht zitten en je moet er echt even een borsteltje bij pakken om dit schoon te maken. Het gaat echt niet weg door de toy alleen af te spoelen onder de warme kraan en wat zeep.

Wat ik hierover denk en wat hij erover denkt

Ik denk dat dit het meestbesproken speeltje is in het huishouden van M. en mij. “Nee, vanavond gaan we ‘m echt testen. Nee, echt!”, heb ik denk ik wel 20 keer gezegd. Om het dus 19 keer niet te doen. Maar uiteindelijk wonnen m’n nieuwsgierigheid en m’n geiligheid het toch van m’n schaamte. Want dat is het met zo’n Schaamlippen Spreider; je ligt er nogal eh, fully exposed bij. En ja, dat is de bedoeling en dat is juist part of the fun, maar het kost mij best wel wat moeite om er benen wijd, schaamlippen gespreid, pak er maar een zaklamp bij, kan mij het schelen, bij te liggen. En ik weet het, ik weet het; dit ding heet een SCHAAMlippen Spreider en ik ‘schaam’ me ergens om er zo bij te liggen, maar waarom heten het eigenlijk ‘schaamlippen’ terwijl er helemaal niets is om me voor te schamen! AAARGH!

Dit is een afbeelding van schaamlippen spreider luna test review

Maar ik denk altijd; ik heb me niet geschoren en al heb ik me geschoren dan denk ik; ik heb een stukje overgeslagen. Of; ik heb ergens een bultje. Of; ik ben te dik. Of; ik lig nu wel in een heel rare positie. Er gaat een lang voorspel vooraf aan het mij rustig en relaxt krijgen. En dat terwijl ik weet; het kan de meeste mannen (de mijne) geen ene flikker schelen of je een bultje hebt, of een plukje haar, of veel haar of geen haar of dat je dik bent of dun! Die zien een opengespreid kutje en denken; hé, ik kan haar klit nu veel beter zien! En hé, ik hoef m’n vingers nu niet te gebruiken om haar lippen te spreiden, want die staan al open! Wat makkelijk! Nu heb ik allebei m’n handen over om andere dingen mee te doen! Gemak dient de mens (mijn man).

Hoe gebruik je de Schaamlippen Spreider?

Om dit speeltje lekker op z’n plek te krijgen heb je allereerst genoeg glijmiddel nodig en flink wat geduld. Je kan het gedeelte dat naar binnen gaat in verschillende vormen buigen, maar het is wel zo handig en fijn als je ‘m al in de juiste positie hebt gevouwen voordat je ‘m naar binnen brengt. De buitenste ‘pootjes’ buigen en stretchen best gemakkelijk, maar het is echt even wat eh, buigen en stretchen om de hele handel echt in de juiste positie te krijgen. Als je dit eenmaal door hebt, dan kun je ‘m de keren daarna veel gemakkelijker gebruiken. Je vaginaopening staat open en alleen dat is al een heel geil gevoel terwijl je wordt gelikt (voor beiden) (want er zit dus verder ‘niks’ in).

Dit is een afbeelding van schaamlippen spreider

Is deze Schaamlippen Spreider geschikt voor iedereen?

Als een speeltje als dit je niks lijkt, dan moet je ‘m niet aanschaffen natuurlijk, dat spreekt voor zich. Maar past deze toy in elke vagina (de binnenkant) en op elke vulva (de buitenkant)? Ja, ik denk wel dat iedereen ‘m past, maar ik weet niet of-ie bij iedereen echt lekker zit en tot z’n recht komt. Ik denk (en hier spreekt mijn ervaring met dit speeltje, dus het hoeft niet de waarheid te zijn) dat wat vollere vrouwen, en dan bedoel ik vooral vollere, buitenste schaamlippen, hier het meeste plezier en profijt van gaan hebben. Bij dit eh, lichaamstype, vulvatype, vaginatype (ik vind enorm lastig om hier een naam aan te geven), wordt namelijk de vaginaopening open gezet én kunnen de ‘pootjes’ heel goed hun werk doen door de clitoris bloot te leggen door de lippen te spreiden. Zijn je buitenste schaamlippen niet zo vol en ligt je clitoris al wat meer ‘aan de oppervlakte’, dan nog kan deze toy heel leuk zijn, maar het effect is misschien wat minder. Misschien hè? Ik weet het niet zeker!

De Schaamlippen Spreider en de G-spot

Hoewel er op het doosje staat dat dit speeltje ‘je G-spot raakt’ heb ik hier weinig van gemerkt. Nou ja, hij raakt ‘m wel ergens, maar het effect op mij was minimaal. Je kan overigens wel (ook) een (interne) vibrator gebruiken terwijl je deze Schaamlippen Spreider draagt, maar ik vond dat zelf niet echt heel lekker of comfortabel (vingers wél). Ook kun je dit speeltje in je eentje gebruiken en dan een vibrator op je klit zetten. Ik denk zelfs dat een Schaamlippen Spreider dan zeker wat kan toevoegen, gevoelsmatig (want, dus; meer exposed), maar ik heb dit niet getest, want, nou ja, niet echt mijn ding. Wij gebruiken ‘m (ja, we gaan ‘m vaker gebruiken) alleen voor de orale seks.

Dit is een afbeelding van schaamlippen spreider vaginal spreader

Conclusie

Ik vind € 22,95 ergens best veel geld voor een niemendalletje van een sekstoy zoals deze. Maar! Het is wel een seksspeeltje dat écht iets toe kan voegen aan orale seks voor beide partijen. En hé, dan valt € 22,95 weer hartstikke mee, want je kan dit speeltje keer op keer gebruiken, mits je ‘m echt steeds heel goed schoonmaakt tussendoor (met een borsteltje)! Deze toy doet namelijk precies wat het belooft; de schaamlippen open zetten en de clitoris meer zichtbaar maken. En dat kan heel geil zijn voor degene die er zo exposed bij ligt, maar ook voor degene die daarna mag kijken (en mee mag spelen). Aanrader dus? Yep! Al snap ik heel goed dat niet iedereen in een speeltje als dit geïnteresseerd is.

DE SCHAAMLIPPEN SPREIDER IS HIER TE KOOP (€ 22,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Sandra schreef:

  Toen ik de aankondiging op instagram zag van deze review dacht ik gelijk: dit yukkiyukkie ding krijgt een 2. Ik zit dus echt vol vooroordelen over zo’n apparaat. Fijn dat jij alles test en er super fijne reviews over schrijft want het was wel een eyeopener. Ik snap de lol ervan, maar of ik over dat exposed gevoel heen kan stappen…. (bij gewone sex dan). Ik ga er lang over nadenken (in het herfstzonnetje).

  • Luna schreef:

   Ik vond het ook écht wel een dingetje hoor, maar het kan dus echt iets toevoegen tijdens de orale seks (voor beiden)… ik heb ook reviews gelezen van stelletjes die seks hadden (penetratie seks dus) met dit ding in en dat helemaal te gek vonden en waarbij zelfs haar G-plek werd geraakt, maar dat hebben wij niet getest… leek mij ook niet heel prettig eigenlijk, maar het is een extra optie… voor mij is het juist over de schaamte van het exposed zijn heen stappen/komen en het dan eigenlijk heel erg lekker vinden… misschien als ik het 100 keer doe dat het me dan geen flikker meer interesseert, maar ja, heb nog meer dingen te testen, hahahaha!

 2. Elsje schreef:

  Volle vulva’s hebben echt niks met lichaamsformaat te maken :)

 3. Silke schreef:

  Wat een grappig ding! Nooit eerder gezien (wel eens iets met bandjes maar dat leek me helemaal niets) maar je review maakt me wel erg nieuwsgierig…

 4. Franka schreef:

  Het voelt voor mij alsof deze spreider het schaamtegevoel door geopend liggen, beschikbaar zijn, veel groter maakt. Een beetje bdsm-gevoel,daar past spelen met schaamte goed bij. Maarre, ik vraag me wel af of mijn kut door dat openstaan niet heel snel uit zal drogen. Is glijmiddel tijdens het dragen ervan niet bijna een must? Kan me trouwens ook voorstellen dat het mezelf overgeven aan geopend zijn wel eh, rustgevend kan voelen. Liggend in een gynstoel overkomt me dat ook, dat het me eraan overgeven trust geeft, zo van ‘kijk ook maar, voel maar, merk maar op dat ik erg nat ben’. Voelt dus vooral als een dingetje dat grensverleggend is qua schaamte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.