BDSM-TOY REVIEW #369: PINWHEEL MET 1 WIELTJE

Naam: Pinwheel met 1 wieltje
Fabrikant: Sinner Gear
afmeting: lengte 18 centimeter
Batterijen/ oplaadbaar: n.v.t.
Prijs: € 9,95
Waar te koop: Bdsmstore.nl
verkooppraatje: ‘De pinwheel van het Sinner Gear is onmisbaar in het nachtkastje van de liefhebbers van ruig. De pinwheel geeft een prikkelende sensatie wanneer deze met zijn scherpe puntjes en wielen over de huid (van je partner) rolt.’
Is dat ook zo: Ja, nou, best wel
cijfer: 9

pinwheel 1

Ik ben hard op weg om een hele leuke collectie met BDSM-speeltjes op te bouwen en dat allemaal dankzij het meisje van de Bdsmstore.nl, van wie ik regelmatig iets uit mag zoeken in hun collectie! Dit keer koos ik voor een niet zo duur, maar wel vreselijk intrigerend speeltje; een pinwheel!

Een pinwheel wordt ook wel een Wartenberg wheel genoemd, of, op z’n Nederlands; een Wartenberg wiel. Of ook wel; een neurowheel. Het is een van oorsprong medisch hulpmiddel dat is ontworpen om de gevoeligheid van zenuwen en pijnperceptie reacties te testen (ontworpen door… meneer Wartenberg) (ik denk niet dat meneer Wartenberg ooit had kunnen bedenken dat zijn ‘ontdekking’ jaren later te vinden zou zijn in een hoop slaapkamers). Een Wartenberg wheel is gemaakt van RVS (roestvrijstaal) en met handvat ongeveer 18 centimeter lang. Een Wartenberg wheel lijkt overigens erg op een wieltje dat ik nog ken van vroeger; een radeerwieltje! Dit apparaatje ziet er vergelijkbaar uit, alleen heeft deze een houten handvat en wordt gebruikt om kledingpatronen op stof uit te zetten (mijn moeder is coupeuse, vandaar)!

Maar… een Wartenberg wheel wordt dus ook gebruikt bij een BDSM-spel.

Er blijken nogal wat soorten pinwheels te bestaan

Ik koos bij de Bdsmstore.nl eigenlijk voor het eerste de beste Wartenberg wieltje dat ik tegenkwam. Pas tijdens het schrijven van deze review ben ik erachter gekomen hoeveel verschillende soorten er eigenlijk wel niet bestaan! Met 1 wieltje, met 2 wieltjes, met 3, met 5, met 7, met 10, van plastic en van metaal!

pinwheel 2

Ik heb dus nu een Wartenberg wheel met 1 wieltje in huis, maar wil er graag ook eentje met 3 en 10 wieltjes proberen, zodat ik de verschillen kan voelen.

Even een BDSM-tip tussendoor

Misschien ga ik ooit nog wel een keer een langer item schrijven met alle BDSM-tips waar ik wat aan heb gehad en waar ik wat van heb geleerd (Luna’s BDSM-tips voor beginners), maar voor nu even eentje tussendoor; probeer niet meer dan 1 nieuw speeltje of nieuwe activiteit per keer. Ik ben zelf nogal onrustig van aard en heb al snel zoiets van; jaaaaaaa, het is weekend en we hebben de hele middag en avond!!!! We pakken alle seksspeeltjes erbij die ik nog moet testen voor Climaximaal.nl en we pakken ook alle favorieten en een blinddoek en handboeien en zwepen en die ene dildo, oh en wacht doe ook nog maar die ene vibrator, die was de vorige keer ook fijn! JAAAA! GAAAAAAN! Nu is hier op zich niks mis mee, maar het is, zeker als je nieuwe (BDSM) dingen gaat uitproberen handiger om je op 1 ding te focussen en vooral; hier de tijd voor te nemen. Dan weet je pas echt of het iets voor je is en kun je alle gevoelens en sensaties ook makkelijker toelaten. Ik wel in ieder geval. Als je nieuw bent op het BDSM-pad (of welk seks’pad’ dan ook, is het makkelijk om je te laten meeslepen door alles en alles ook in 1 keer te willen. Nu. Nu. NU!!! Maar waarom? Je hebt de tijd. Morgen weer een dag (of nacht). Dus probeer 1 nieuw speeltje per keer. Of 1 nieuwe activiteit (blinddoeken) (slaan) (rollenspel) (etc.). Dingen die je al kent kun je uiteraard wél toevoegen (maar je moet het allemaal zelf weten) (het is jullie spel).

pinwheel 3

Maar hoe voelt zo’n pinwheel?

Ik blijf het lastig vinden om mijn persoonlijk BDSM-spel, mijn BDSM-zoektocht, mijn BDSM-ontdekkingsreis te beschrijven. Het komt (voor mij) allemaal toch net iets dichterbij dan het beschrijven van de werking van een seksspeeltje. Want… het is nu eenmaal best moeilijk om te begrijpen (voor mezelf en voor een ander) dat het fijn is om pijn te ervaren. Want dat is waar een pinwheel binnen de BDSM voor bedoeld is; het toedienen van pijn. Of pijn… pijn… een bepaalde sensatie, variërend van een lichte prikkeling of kriebel tot eh, hardcore pijn.

Hoeveel pijn je ervaart is afhankelijk van de ander (die het wieltje over je lichaam laat gaan), maar ook van het moment. Ik kan de ene dag veel meer hebben dan de ander. De ene dag wíl ik ook veel meer (en het is dan aan de ander om te beslissen of hij dat geeft). Kortom, en ik heb het al vaker geschreven; communicatie is heel erg belangrijk.

‘Sensation Play’ / ‘Sensory Play’

Ik heb nog niet echt een goede vertaling gevonden voor het BDSM-spel dat je speelt met een pinwheel (of welk ‘instrument’ of speeltje’ dat zorgt voor bepaalde pijnsensaties dan ook). Je zou het ‘gevoelsspel’, ‘prikkelspel’ of ‘pijnspel’ kunnen noemen, maar die termen voelen allemaal niet helemaal goed. En ik weet trouwens ook helemaal niet zo goed waar ik met deze hele review naartoe wil! Ik wil dingen uitleggen, maar ik mis de juiste vocabulaire. AAAAARGH!

pinwheel 4

Kort door de bocht dan maar; een uitgebreid spel spelen met een pinwheel is supergeil. Het wieltje is superscherp en venijnig en je denkt dat het enorm pijn gaat doen als ermee over je lichaam gerold wordt, maar als het zachtjes gebeurt, dan voelt het juist erg lekker. De ‘pijn’-sensaties gaan vanuit de puntjes van het wieltje rechtstreeks naar m’n klit. Een soortement van accupuntuur-achtige totaalsensatie. Klaar. Geil. Smaakt naar meer.

Wat extra (best wel logische) tips

• Pas extra op met een Wartenberg wheel bij gevoelige huid, zoals in je nek, je polsen, de achterkant van je knie.
• Begin zachtjes en communiceer (dit geldt zowel voor degene die het Wartenberg wheel vast heeft als degene die de ‘gerold’ wordt).
• Neem de tijd. Veel tijd!
• Een Wartenberg wheel is geen Hot Wheel-autootje!
• Extra leuk in combinatie met een blinddoek.
• Na afloop is het prettig om ingesmeerd te worden met een voedende crème of bodylotion.

Conclusie

Het Pinwheel met 1 wieltje dat ik mocht testen kost slechts € 9,95 en daarvoor heb je dus een speeltje dat een leven lang meegaat en waarmee je veel speelplezier kunt hebben samen! Als je into BDSM bent en into ‘sensation play’ of ‘sensory play’, dan is een Wartenberg wheel eigenlijk wel een must have (maar je moet helemaal niks, want je bepaalt lekker zelf wat je in huis haalt en waar jij mee speelt). Maar ik zeg; ik hou hiervan.

HET PINWHEEL MET 1 WIELTJE IS HIER TE KOOP (€ 9,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Marjan schreef:

  Het ‘rupsje-nooit-genoeg-gevoel’ … heel herkenbaar.

  Het leuke aan Pinwheels vind ik dat ze zowel voor de plagerige lekker als voor de lekkere pijn gebruikt kunnen worden. Ze zijn heel scherp en als ze losjes over je huid worden gerold, voelt het lekker kriebelig. Maar als er hard geduwd wordt, dan ben je net zo’n raderpatroon LOL allemaal rode stipjes achter elkaar…..(en krijg je heel veel vragen in de sauna de volgende dag….. dat ook)
  Ik vind de Pinwheels van metaal het fijnst, omdat ze zwaarder zijn..

  Leuke review Luna!

 2. Tess tesst schreef:

  Jaaa ik hou van pinwheels en sensation play! Die met meerdere wieltjes zien er enger uit maar zijn juist een stuk milder qua gevoel. Ook heel lekker maar weer heel anders.
  Eerst een spanking en dan met het wieltje over je billen is ook leuk trouwens, extra gevoelig!

 3. Linda schreef:

  Dit ziet er intrigerend uit. Ga ik zeker eens proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.