LIEVE LUNA, MIJN VRIENDJE WIL GEEN VIBRATOR GEBRUIKEN

Lieve Luna,

Ik ben 19 en mijn vriend is 20. We zijn nu zo’n 5 maanden samen en heel gelukkig. Ook qua seks gaat alles goed, er is alleen 1 probleem. We wonen niet samen en zien elkaar daardoor alleen in het weekend. Maar ik heb doordeweeks ook mijn behoeften en dan masturbeer ik. Dit heb ik onlangs aan mijn vriend verteld en hij vindt dit wel opwindend, maar vraagt of ik mezelf wil ‘sparen’ om alleen met hem klaar te komen. Als we vrijen dus. Omdat dat voor hem dan als een soort compliment overkomt dat alleen hij dat kan? Ik weet het niet. Is het raar dat hij dat vraagt? Ik zat onlangs ook te denken over een vibrator (die heb ik nog nooit gebruikt), maar hij is daar ook nogal negatief over. Hij wil echt geen vibrator gebruiken. Hij is bang dat ik hem daardoor zal vervangen (wat onmogelijk is, want een vibrator zal vast wel leuk zijn, maar is geen vervanger voor mijn vriend). Wat kan ik hier aan doen? Hoe kan ik hem geruststellen? Want ik ben echt verliefd op hem en doe niet graag iets waar hij zich niet prettig bij voelt, maar dit is ook wel mijn lichaam.

groetjes,
T.

Hoi T.,

Wat jammer dat je vriend vraagt om jezelf ’te sparen’, want seks met jezelf kan ook juist enorm lekker zijn! Je wordt er ook rustig van (het is altijd goed slapen na een orgasme) en het is ook belangrijk om je eigen lichaam te leren kennen… en orgasmes zijn gezond! Dus, eh, als je het mij vraagt; hoe meer hoe beter. Enne, als je doordeweeks alleen bent mag hij blij zijn dat je het met jezelf doet en niet stiekem naar de buurman gaat, haha!

Maar misschien is hij bang dat je, als je vaak met jezelf vrijt, uiteindelijk geen zin meer hebt om met hem te vrijen? Dat zijn zorgen voor niks. Ik denk dat je juist meer zin krijgt om te vrijen. Het klinkt ook wel een beetje egoïstisch hoor; ‘Je mag niet met jezelf vrijen als ik er niet bij ben.’ Een beetje onzeker ook. Ik zou hier vooral met hem over praten. Want hij vindt het wel opwindend dat je met jezelf vrijt, maar je mag niet klaarkomen? Wat moet je dan? Jezelf helemaal opgeilen en dan nog 3 dagen wachten tot je hem weer ziet (op zich is dit in sommige BDSM-relaties trouwens wél het geval, maar zo’n soort relatie hebben jullie niet volgens mij). Vrijt hij met zichzelf als jij er niet bent?

En een vibrator is inderdaad nooit een vervanging voor echte seks (al is een vibrator wél heel handig als er geen man (of vrouw) in de buurt is. Maar je vriend is niet de enige man die ‘jaloers’ is op een trillend seksspeeltje en geen vibrator tussen zijn lakens wil (ik schreef er al eerder een column over: VIBRATORNIJD). Misschien kun je een vibrator kopen en dan de eerste keer dat je ermee bezig gaat samen met hem zijn? Zodat hij ‘m kan vasthouden en jou ermee kan bevredigen? Op die manier is hij toch degene met de touwtjes in handen? Misschien vindt hij het zelfs spannend? Want; een vibrator kan écht heel leuk zijn (maar dat had je zelf ook al bedacht) (en anders had ik er geen hele website over vol geschreven)! Het is juist iets extra’s in de slaapkamer (en ook handig als je een lamme tong, lamme vingers of een slappe piemel hebt). Ik vrij met mijn man ook zeker niet altijd met een vibrator of dildo erbij, maar gewoon af en toe, als we er zin in hebben (of lamme vingers hebben). Maar praten, communiceren, vertellen wat je wel wil en niet wil is

Misschien is een We-Vibe iets voor jullie? Dit is een partner vibrator waar je allebei iets van voelt; jij tegen je clitoris en in je kutje en hij voelt de trillingen tegen zijn eikel. Je kutje wordt trouwens ook iets strakker (kan ook heel leuk zijn, maar je bent 19, dus nog geen problemen in die regionen denk ik, haha).

Hier spreekt de moeder in mij; je seksualiteit is iets heel belangrijks en ik vind dat je vriend jou ook de ruimte moet geven om ‘met jezelf te spelen’ en samen met jou op zoek moet gaan naar de dingen die jij prettig vindt (en andersom natuurlijk). Als jij geniet (van het leven) (en van masturberen) (en van seks op wat voor manier dan ook), dan moet dat toch voor hem juist heel fijn zijn?

lieveluna

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. sofie schreef:

    Oeps.

  2. Birgit schreef:

    Het is ook niet dat je maar een x aantal orgasmes per week kan hebben. Klinkt meer alsof hij bang is dat het met hem niet zo lekker is als alleen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.