MICHAEL DOUGLAS BEDANKT!

Ik vind het prachtig en lovenswaardig dat celebrity’s zich tegenwoordig niet meer voor hun ziekte schamen, maar het juist delen met de wereld. Zo heb ik diep respect voor Angelina Jolie, die een paar maanden terug preventief haar borsten liet amputeren, omdat de kans dat ze borstkanker zou ontwikkelen zeer groot was. Een diepe buiging voor Angelina!

Een ander verhaal is Michael Douglas. Bij de 68-jarige acteur werd 3 jaar geleden keelkanker geconstateerd. Vreselijk natuurlijk, maar helemaal vreselijk vind ik het dat hij ondanks het feit dat hij bekend staat als een actief roker en actief drinker, orale seks als de oorzaak van zijn keelkanker aanwijst. Of eigenlijk het Humaan Papilloma Virus (HPV), een virus wat je oploopt door orale seks, een SOA dus.

Okay, Michael, hartstikke kut voor je dat je kanker hebt, maar door zo out in the open te vertellen dat het komt door orale seks, ben jij met je 68 jaar een hele stoere kerel die gewoon teveel kutjes heeft uitgelikt in het verleden en verpest jij de seksbeleving van een hoop vrouwen! Jongens en mannen die het toch al niet zo hadden op beffen en het liefst dat stukje voorspel overslaan, want ‘het is alsof je in een zoute batterij hapt’ (dit ging overigens niet over mijn zoute batterij, maar over de zoute batterij van een vriendin), hebben nu een ‘gegronde’ reden om niet te beffen, want ‘je krijgt er kanker van’.

Op www.jezebel.com vroegen ze aan een paar artsen: ‘Did Michael Douglas reeeeallly get throat cancer because he contracted HPV after giving ladies oral pleasure?’ Het antwoord: ‘Dr. David Godin, MD, who specializes in head and neck surgery, and Dr. Ida Santana, MD, an internist and pediatrician, said it’s kinda silly for Douglas, a known smoker, to blame his throat cancer completely on oral sex. “I’m curious why he’s playing up this reason instead of smoking,” Santana said. “Why dismiss the smoking part completely?”

Het aantal keelkanker-gevallen én baarmoederhalskanker-gevallen dat veroorzaakt wordt door HPV stijgt. De oplossing volgens sommige doktoren? Een HPV-vaccinatie. In Nederland is in april 2010 de HPV-vaccinatie voor 12-jarige meisjes gestart i.v.m. baarmoederhalskanker. Jongens krijgen de vaccinatie trouwens niet. Maar waarom eigenlijk niet? Een SOA, waaronder dus HPV, krijg je van seks, dus het lijkt mij niet meer dan normaal om zowel jongens als meisjes te vaccineren. Maar goed, ik ben geen dokter en ik heb geen verstand van vaccinaties en SOA’s en hoe het zit met alle risico’s en percentages.

Ik heb wel verstand van seks en ik vind het jammer dat jongeren (en ouderen) bang worden gemaakt door de media (en door mister Michael Douglas himself) voor het hebben van seks. ‘Als je vroeg begint met seks vergroot je het risico op baarmoederhals-kanker’, ‘Besneden mannen hebben minder kans om het HIV-virus te krijgen’, ‘Van orale seks krijg je keelkanker’, lezen de koppen van populaire nieuwssites als www.telegraaf.nl en www.nu.nl. In plaats van al die bangmakerij lijkt het me een stuk handiger en zinvoller om lekkere en vooral veilige seks te promoten. Helaas komt Michael Douglas zelf met een bullshit oplossing voor zijn HPV-virus: “But yeah, it’s a sexually transmitted disease that causes cancer. And if you have it, cunnilingus is also the best cure for it.” Dus, van beffen krijg je kanker, maar als je eenmaal besmet bent met het HPV-virus moet je vooral doorgaan met je orale bezigheden (en het verspreiden van het virus), want dat is het beste medicijn! Sure.

De oplossing volgens GGD Nederland is om orale seks altijd veilig te doen. Dus altijd een condoom of beflapje te gebruiken. En wil je helemaal geen risico lopen? Dan kun je het beste maar helemaal stoppen met orale seks. Of beter nog; helemaal geen seks! Maar ja, van geen seks kun je weer depressief worden! Dan alleen maar soloseks. Maar ja, ze zeggen ook dat je van rukken doof wordt, toch? Hè? Wat zei je? Ik verstond je niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.