LUNA IN DE ONGEHOORD!-PODCAST

Dit is een afbeelding van o collage 1440px 1000x1000

Heb je zin om 80 minuten even lekker achterover te hangen en te luisteren naar een interview van Marije Janssen met mij? Doen! In de laatste Ongehoord!-podcast van Marije gaat het over… sekstoys, het werken als sekstoy-tester en dat dat af en toe allemaal niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Maar ook over taal! En dat dat ook af en toe niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Wie hier op Climaximaal.nl al jaaaaaaren meeleest (en goed oplet) zal misschien gemerkt hebben dat ik af en toe ‘seksspeeltje voor mensen met een vulva’ of ‘seksspeeltje voor mensen met een piemel’ schrijf, naast mijn gebruikelijke ’toys voor boys’ en ‘seksspeeltjes voor vrouwen’. Ik zal het (misschien voorlopig, misschien wel altijd) naast elkaar gebruiken, omdat ‘speeltjes voor mensen met een penis’ voor mij gewoon (nu) nog heel raar klinkt.

Maar… er zijn natuurlijk mensen die zich niet als man of vrouw identificeren, maar die wel een piemel hebben. Of een clitoris. En ‘seksspeeltjes voor mannen’ zijn vaak toys speciaal voor piemels of prostaten en ‘seksspeeltjes voor vrouwen’ zijn vaak toys speciaal voor clitorissen of G-spots! Dus waarom dat niet gewoon standaard gebruiken? Ik merk dat ik het zelf erg lastig vind. Maar ik doe m’n best!

En trouwens… van mij mogen mensen met een piemel ook gerust speeltjes gebruiken die eigenlijk bedoelt zijn voor een clitoris of G-spot! En mensen met een clitoris kunnen misschien ook wel wat met toys die eigenlijk bedoelt zijn voor piemels of prostaten, want if it rocks your boat, dan rockt het je boot!

Over dit en meer in de Ongehoord!-podcast van Marije!

Je luistert ‘m hier: Marijejanssen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Sandra schreef:

  Ingewikkeld hoor!! Ergens heeft ze een punt maar laten we ook niet vergeten dat 98% (of meer) van de mensen zich als man of vrouw identificeert. Daar is toch niks mis mee? We moeten alleen een open mind houden dat er ook andere ideeën over zijn. Nou ja, ook goed om eens na te denken over dit idee.

 2. Mandy schreef:

  Ik had er zelf helemaal niet bij stil gestaan, maar vind het een heel goed idee. Speeltje voor de clitoris/prostaat klinkt heel gewoon, daar hoeft geen gender aan gekoppeld te worden. Misschien dat je ook met een andere blik naar de speeltjes gaat kijken tijdens het testen. Niet meer alleen wat een man of een vrouw ermee kan doen, maar ook voor mensen die in transitie zijn.

 3. D schreef:

  Ik heb nu geen 85 minuten over maar het lijkt me leuk om je interview binnenkort eens af te luisteren

 4. Tanneke schreef:

  leuk hoor! Maare, op een gegeven moment zegt ze, over de ontwikkeling van flutspeeltjes: ik denk dan gelijk dat het mannen zijn…..

 5. Rian schreef:

  Het eerste gesprek liep voor mij persoonlijk prima, ik vond het leuk om er naar te luisteren. Ik denk dat het goed is om het gender onderwerp aan te snijden zodat een variatie op de standaard hopelijk ooit door iedereen als normaal wordt gezien. Ik ben hetro en voel me vrouw dus ik voel me er prima bij om vrouw genoemd te worden. Producten voor “vrouwen” spreken mij persoonlijk toch meer aan dan producten voor bijvoorbeeld “mensen met een vagina”, ik ben namelijk meer dan mijn vagina. De Womanizer is mijn favoriet en ik vind de naam leuk bedacht. Heb je er een probleem mee, past het om welke reden dan ook niet bij je, (wel heel jammer trouwens dat de verschillende maten kapjes niet meer standaard zijn) dan koop je toch gewoon iets anders? Zolang de specificaties en verschillende toepassingsmogelijkheden van een product beschreven worden, (dat doe je voor mij super goed en op een leuke manier), dan kun je naar mijn idee zelf een goede inschatting maken van wat je er mee kan en wil doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.