LETEN FAYE 1 – VIBRATOR REVIEW #449

Naam: Leten Faye 1
Producent: Leten / Rimba.eu
Prijs: € 34,95
Formaat: 19 x 3,2 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: siliconen met ABS handvat
Waar te koop: Bol.com
Verkooppraatje: ‘Deze elegante vibrator kent verschillende vibratie patronen en snelheden waarmee zowel de G-Spot als de Clitoris gestimuleerd worden. Met slechts één druk op de drukknop schakel je door de verschillende opties heen en vind je altijd een vibratie waar je van geniet.’
Is dat ook zo: Hij heeft zelfs 3 knopjes
Score: 7

Dit is een afbeelding van leten faye 1 vibrator review test

Seksspeeltjes-technisch word ik altijd ontzettend verwend!!! Ik kreeg een tijdje terug alweer een doos met van alles en nog wat en daartussen bevond zich ook de Leten Faye 1 van het merk Leten! Een poederroze oplaadbare rabbit vibrator die ik mocht testen in ruil voor een review!!!!

Het merk Leten kende ik niet. Met even Google’en kom ik ook niet veel verder, maar op de achterkant van de verpakking staat ook ‘Rimba.eu’ vermeld. En Rimba is een Nederlandse groothandel in erotische producten. Maakt op zich allemaal geen reet uit, want de Faye 1 wordt net als 95% van de rest van de sekstoys gemaakt in China!

Hoe presenteer je een vibrator?

Op zich is de website van Leten wel een leuk om even te bekijken (www.leten.com.cn), want daar zie je allerlei Chinese meisjes met poseren bij vibrators en dildo’s en andersoortige seksspeeltjes en dat alles tussen schreeuwerige Chinese tekens (je kan de site ook in het Engels lezen, maar het Chinglish wordt niet veel begrijpelijker). Ik snap dus niet waarom er Chinese meisjes bij vibrators poseren, want het lijkt me dat het merendeel van de vibratorkopers vrouw en heteroseksueel is. Ik zou toch eerder geneigd zijn om een vibrator aan te schaffen als er een lekkere, stevige Viking met blauwe ogen bij poseerde. Toch?

Dit is een afbeelding van leten vibrator

De verpakking en look and feel van de Leten Faye 1

Het ziet er allemaal heel keurig uit. De Faye 1 zit in een kartonnen doos, met daaromheen een kartonnen sleeve. Op die sleeve staat een 1:1 foto van de Faye 1. De vibrator zelf ziet er ook prima uit en hij voelt ook lekker zacht. Het siliconen is heel lichtroze (poederroze, helemaal hip). Qua formaat is de Faye 1 echt wel klein te noemen. En klein hoeft helemaal niet verkeerd te zijn, als-ie de goede plekjes maar raakt! Het clitorale gedeelte heeft 2 oortjes, zodat dat gedeelte een beetje op een konijn lijkt. Vroeger vond ik dat maar stom, maar sinds kort heb ik ontdekt dat het nog helemaal geen stom idee is om je klit tussen 2 ‘oortjes’ te leggen.

Dat de Leten volledig in China wordt geproduceerd blijkt trouwens wel uit de gebruiksaanwijzing; ‘Fully Sex Rabbit Vibrator’. Ooooooh. Zucht! Maar hé, er zit tenminste een gebruiksaanwijzing bij, al spreekt het meeste wel voor zich.

Dat USB-oplaadsysteem is geniaal

Het was het eerste wat me opviel toen ik de doos met de Faye 1 openmaakte; waar is het USB-snoertje???? Op de doos staat ‘rechargeable rabbit vibrator’, dus ja, dan verwacht je ook een USB-snoertje. Zat er niet in. Niet los in de doos in ieder geval. Nee! Het USB-stekkertje zit… in de vibrator zelf! Hoe bloody fucking geniaal!

Dit is een afbeelding van leten faye 1 vibrator duo vibrator rabbit vibrator

Nooit meer zoeken naar het oplaadsnoertje (en the Lord knows dat ik me af en toe kapot zoek)! Je draait de dop onderaan los en TADA daar vind je een USB-stekkertje. Echt! Superhandig. Zouden meer vibrators moeten hebben, al vraag ik me af of dit een systeem is dat voor alle vibrators zou kunnen werken. Er komt toch behoorlijk wat gewicht op zo’n stekkertje te staan (in het geval van deze Faye 1-vibrator 124 gram) en zeker bij nog zwaardere toys zal zo’n stekkertje misschien af kunnen breken. Maar… ik vind het handig, geniaal bedacht en voor de Faye 1 werkt het.

Dit is een afbeelding van img 3954

De knopjes van de Leten Faye 1

De knopjes van deze vibrator zitten in het siliconen en zijn daardoor tijdens het gebruik erg moeilijk te vinden. Moeilijk als in; helemaal niet. Je voelt ze wel een beetje zitten, maar het is echt even uitzoeken waar precies. Als je de Faye 1 vaker gebruikt, dan zul je waarschijnlijk blind de knopjes kunnen vinden (dat is bij alle seksspeeltjes zo), maar van mij mogen knopjes groot en goed voelbaar zijn. Fuck esthetiek.

Met het middelste knopje zet je de Faye 1 aan en met het knopje daarboven en daaronder scroll je door de 10 vibratiepatronen. Er zijn 3 steady patronen en 7 ritmische patronen. Jammer is wel dat als je bij standje 1 bent, je niet ineens naar standje 10 kunt en omgekeerd. Maar… er zijn ergere dingen, zoals in standje 10 bezig zijn, op het +-knopje duwen en dan ineens met een doodstille vibrator tussen je benen liggen. Als je bij de Faye 1 in standje 10 op het +-knopje drukt, dan blijft hij gewoon in standje 10. Je duwt dan waarschijnlijk wel een paar keer op het +-knopje om erachter te komen dat je in hetzelfde standje blijft hangen, maar ach, het kan erger!

Dit is een afbeelding van faye leten vibrator

Maar… hoe trilt-ie?

Standje 1 is nog wel een lekker opwarmertje; een zachte, niet heel diepe, maar ook weer niet superoppervlakkige trilling. Het wordt echter een wat ander verhaal als je de Faye 1 in standje 2 of 3 laat trillen. Gevalletje buzzy met het bijbehorende geluid. Maar… als ik m’n klit precies tussen die 2 oortjes friemel dan voelt het wel okay allemaal. Geen topper, maar ook weer niet superslecht. Mijn probleem is echter dat ik nooit echt stil kan blijven liggen als ik masturbeer en dat ik graag een speeltje in en uit me beweeg zodat m’n G-spot geraakt wordt (trillingen alleen zijn niet genoeg) en dat die oortjes dan binnen no time van m’n klit af gaan. En dan lig ik in bed met een seksspeeltje dat me heus wel naar een orgasme kan trillen, al wil ik steeds ‘meer, meer, meer’, ‘harder, harder, harder’ en ‘dieper, dieper, dieper’, maar die functies zitten er niet op. De vibratiepatronen zijn op zich wel leuk en divers, maar het is jammer dat die dus ook best buzzy zijn.

Wel TOP; er zitten 2 motortjes in de Leten Faye 1 en er zit een vibratiepatroon tussen dat de trillingen afwisselt tussen het clit-gedeelte en staaf-gedeelte. Leuk!

Conclusie

Het is een beetje een gemiddelde vibrator, deze Faye 1. Met gemiddelde trillingen, een gemiddeld formaatje, gemiddeld functionerende knopjes, gemiddeld lief uiterlijk, gemiddelde verpakking, maar ook een gemiddeld prijsje! Maar… wél een waanzinnig kek oplaadsysteem! Ik heb zelf betere duo-vibrators in huis, maar de Faye 1 is een leuk instapmodelletje voor beginners op seksspeeltjesgebied!

DE LETEN FAYE 1 IS HIER TE KOOP (€ 34,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Tess Tesst schreef:

  Ohh ja, ik had ook een keer een Leten getest, met maar liefst 3 motoren. Maar niet zo’n tof USB ding er in. Maar vond ‘m ook een beetje gemiddeld. Wel lekker, maar beetje te buzzy (met zingende aliens geluid vanaf een bepaald standje ook haha)

 2. An schreef:

  Zo op het eerste gezicht, qua uiterlijk, een kloon van Svakom….

 3. Loveboy100 schreef:

  Wanneer komt nou de review van de Njoy Eleven online?
  Het is ondertussen al meer dan een half jaar geleden dat we hem voor je kochten! :-(

 4. Anna schreef:

  Oh, dat oplaadsysteem is wel een uitkomst! Aangezien bij mij alle snoertjes kapot gaan ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.