SEKS TOY REVIEW #123: LELO TARA

Naam: Tara
Producent: LELO
Prijs: € 119,-
Formaat: 90 mm bij 22 mm (diameter bol 57 mm)
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: Bol.com
Het verkooppraatje: ‘Deze vibrator is special ontworpen voor koppels. Het speeltje wordt tijdens het bedrijven van de liefde gedragen door de vrouw. De Tara zal het seksleven van miljoenen mensen veranderen, de rotatie en vibratie zullen voelen als een nieuwe eerste keer.’
Is dat ook zo? Oh! For! Fucks! Sake! SHUT UP!
Score 2/10

lelo tara

Als een kind zo blij was ik toen ik de nieuwste LELO Tara kreeg! LELO verloor het afgelopen jaar een rechtszaak tegen We-Vibe en moest daardoor al hun seksspeeltjes die teveel op de We-Vibe leken uit de schappen halen (ik schreef hier eerder over: VIBRATOROORLOG). Hartstikke zielig voor LELO natuurlijk, maar ze moesten en zouden tóch een partnervibrator in hun assortiment hebben, want dat alleen We-Vibe zoiets leuks had en zoveel geld daarmee verdiende, dat kon niet de bedoeling zijn van het leven!

Maanden lang werd er gewerkt aan een speeltje dat nóg beter dan We-Vibe moest worden. Beter, harder, dieper, gebruiksvriendelijker, mooier, geiler, ze boetseerden, ze dachten heel diep na en ze zouden ze daar bij We-Vibe wel even laten zien wie er de beste seksspeeltjes ter wereld maakt!

LELO kwam met de LELO Tara.

De LELO Tara is een pretentieus kutspeeltje waar ik heel pissig van word.

LELO heeft lange tijd aan kop gelopen als het om design seksspeeltjes ging. Riep er iemand ‘LELO’ dan werd mijn kutje al uit zichzelf nat omdat de verpakkingen en de speeltjes van LELO altijd zo ontzettend goed waren. En als je goed bent, dan moet je goed blijven en ik snap dat dat heel moeilijk is, maar waarom je dan met een partnerspeeltje op de markt komt, dat je bijna onmogelijk samen kunt gebruiken, daar snap ik helemaal niks van. En als zo’n speeltje dan een tientje kost, ach, dan is het een leuk geintje, maar de LELO Tara kost € 114,90!!!! Had ik al gezegd dat het een pretentieus kutspeeltje is?

De LELO Tara is dus een partnervibrator. De LELO Tara is hetzelfde speeltjes als de LELO Ida, alleen heeft de Tara geen afstandsbediening en de Ida wel (de LELO Ida is daarom ook € 149,90, nog meer geld, voor nog meer pretentieus gefrummel).

leloida2
Ik ben eigenlijk zo pissig dat ik niet eens meer de voordelen van de LELO Tara op wil noemen, maar wat moet dat moet. De LELO Tara is gemaakt van 100% medisch siliconen en wordt geleverd in een prachtig wit, hard kartonnen doosje. Als je de Tara uit de verpakking haalt, dan is het eerste wat je denkt; WOW, een kado voor m’n kut! Bij de meeste LELO-producten is dit ook zo, maar dus niet bij deze Tara. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder ook zwart, dus kleurtechnisch gezien zijn ze wél goed bezig bij LELO.

De LELO Tara gebruik je dus op dezelfde manier als de We-Vibe; je stopt het onderste gedeelte in je kutje en het ronde, bovenste gedeelte, rust dan tussen je schaamlippen. Hier gaat het al mis, want een rond gedeelte om tussen je schaamlippen te laten rusten? Dat zit niet echt heel prettig, maar ja, ze mochten geen langwerpig ding maken, want dan lijkt het speeltje teveel op de We-Vibe en dat mocht niet meer van de rechter. Het ronde gedeelte zit dus niet echt comfortabel. Maar goed, als het zit, dan zit het. Ik heb de LELO Tara ook solo gebruikt en op zich is dat niet heel erg vervelend. Het bovenste, ronde gedeelte trilt en als je er tegenaan duwt, dan voel je alles ook goed op je clitoris. Het onderste gedeelte (dat duimpje dus) maakt, let op, circulaire bewegingen en dat zou je dus op je G-spot moeten voelen, volgens de producenten. Zucht. Dat onderste gedeelte draait dus een beetje en je voelt heus wel wát, maar ik zou dat eerder gefriemel willen noemen. Niks geen diepgaande trillingen, niks geen keihard en intens gerampetamp op m’n G-spot. Volgens de LELO-producten zou je de Tara ook kunnen dragen tijdens een avondje uit, maar als ik ga lopen of wandelen met de LELO Tara, dan valt alles zo naar beneden (en dat ligt niet aan mijn uitermate sterk getrainde vaginaspieren, maar aan de lousy vormgeving van de Tara).

Maar the worst was yet to come! De Tara is om samen te gebruiken, om samen plezier te hebben! De Tara zou, zoals de producenten zeiden, ons seksleven veranderen, want de rotatie en de vibratie zouden voelen als een nieuwe eerste keer! En het voelde zeker als de eerste keer, want neuken met de Tara in je is gewoon pijnlijk (oh, wacht, mijn eerste keer was helemaal niet pijnlijk). De Tara zit dusdanig niet lekker en het enige dat je kan doen, als zijn penis eenmaal in je zit, is stil liggen. Als je dan stil ligt, dan trilt het allemaal best lekker, maar bij iedere beweging van zijn penis voel je pijn en foute wrijving (ondanks voldoende glijmiddel). En ik was niet de enige met pijn, want ook de verkering wilde het liefst zo snel mogelijk van de Tara af. Voor de vorm heeft hij het even volgehouden, maar van neuken met pijn wordt niemand blij (inderdaad LELO; ‘for a whole new spin on making love’).

lelo tara 2

Wat een teleurstelling

Verder; de verkering en ik vrijen zonder condoom (want de verkering is gesteriliseerd en ik dank God, de mensheid en de verkering daar nog dagelijks voor), maar ik heb een aantal Amerikaanse reviews gelezen van vrouwen die de LELO Tara testten met hun partner en tijdens dat testen de condoom kwijtraakten. Nu ben je ’t condoom natuurlijk niet echt kwijt, want je weet waar hij is, maar echt handig en veilig is het dus niet; de LELO Tara stroopt op de een of andere manier het condoom van de penis, ondanks het gebruik van veel glijmiddel. En die Amerikaanse reviewers waren trouwens allemaal, net als ik, zwaar teleurgesteld in de LELO Tara (of Ida).

De LELO Tara speeltjes doet LELO geen goed

LELO is wat mij betreft dus van z’n voetstuk gevallen. Volledig doorgeslagen. Als je goede shit maakt, die goed trilt, goed roteert en mij ook heel goed tot een orgasme laat komen, dan ben ik bereid om daar ook goed geld voor te betalen. Maar een speeltje dat pijn doet bij het vrijen? Hoe kun je dat op de markt brengen? Wie heeft dit getest? Is er nou werkelijk niemand bij LELO geweest die dit speeltje écht uitgebreid heeft getest voordat het in massaproductie van de fabrieksband af zou rollen? Want het past dus gewoon echt niet! Echt! Niet! En dat ligt niet aan mijn kutje of het formaat van de pik van de verkering.

Pretentieus gedraai

En om € 114,90 te vragen voor een stukje pretentieus gedraai vind ik nogal ver gaan (om het over de € 144,90 voor de versie met afstandsbediening nog niet eens te hebben)! Voor € 114,90 kun je heel veel leuke andere dingen kopen! Wat dacht je van een We-Vibe 2 (voor € 54,90) (ja, er is ook een 3 en een 4 en die zijn beter, maar vergeleken met de LELO Tara is zelfs de We-Vibe 2 een bloody fucking lean mean orgasm machine!). En dan hou je nog geld over voor een euke, edoch simpele vibrator, een geinig cockringetje en dan heb je nog steeds geld over om samen eerst een pizza Quatro Formaggio te scoren bij een knusse pizzeria jou in de buurt!

DE LELO TARA IS HIER TE KOOP (€ 119,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. JT schreef:

  Haha. Zie het helemaal voor me. Luna die zich maanden op dit ding verheugd heeft en dan merkt dat deze toy niets is.

  Mss doet hij het als prostaatmassager beter?
  ;-)

 2. Janine schreef:

  Zonde van mijn geld, klonk zo mooi die verhaal. Maar zat voor geen meter in mijn kutje. En mijn teckel vond ook maar raar ding om mee te bijten!

 3. S. schreef:

  Tsja, vond het al vreemd klinken, dat ronddraaien leek me niet handig. Ben wel heel erg benieuwd naar de We-vibe 4, die ziet er wel handig uit :)

 4. Sofie schreef:

  Hard moeten lachen met dit stukje. Jij vindt je woorden erg goed als je boos bent.

 5. Inge schreef:

  Ben pasgeleden in een winkel geweest waar ze deze aanprezen als ” Beter dan de we-vibe 3″
  Ben blij dat ik hem niet gekocht heb :)

 1. 26 maart 2014

  […] op de LELO Tara, maar hij viel in de praktijk gewoon vies tegen (lees mijn geschreven review: HIER). In het filmpje laat ik zien waarom. Dus… zoek je een partnervibrator? Kies dan niet voor de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.