KREUNEN MAG NIET MEER

Het is al oud nieuws, het stond 1 oktober op www.bnr.nl, maar ik ben me er al een maand over aan het verbazen: het wordt binnenkort verboden voor vrouwelijke tennissters om nog te kreunen tijdens het tennissen. Say what? Vrouwen mogen niet meer kreunen tijdens een potje tennis omdat er klachten zijn gekomen van toeschouwers en TV-zenders.

Nu dacht ik meteen; die tennis-vrouwen mogen niet meer kreunen omdat al dat gekreun als aanstootgevend wordt beschouwd. Mannen worden er opgewonden van en dat kunnen we niet hebben tijdens het kijken naar topsport. Maar dit is dus niet de reden, want de tennissters mogen hun korte (geile) rokjes gewoon aanhouden (en die zijn ook best aanstootgevend). Het schijnt dat de toonhoogte van de kreunen van de tennissters veel hoger ligt (tussen de 95 en 105 decibel) dan die van de mannelijke tennissers. En dat het gekreun van de dames vooral nogal irritant klinkt (met een hogere pitch). Maar nog steeds dacht ik; het mag niet, omdat mannen er opgewonden van worden. Toen had ik nog nooit het geluid van een tennissende Victoria Azarenka uit Belarus gehoord.

Bloedirritant inderdaad! Zeker als een wedstrijd een uur of 2 duurt. En het heeft helemaal niks met seks te maken. Toch? En als er al vrouwen zijn die dit soort gekreun laten horen tijdens de seks, dan hoop ik voor haar sekspartner dat ze dit geluid maar 1 keertje maakt, tijdens haar orgasme graag en niet continu tijdens het 2 uur durende voorspel, want dan zou ik, als man, heel snel klaar zijn met dat voorspel.

Om de huidige tennis-dames te verbieden om nog te kreunen tijdens het tennissen gaat natuurlijk te ver. Voor hen is het kreunen noodzakelijk en moeilijk om ineens te stoppen. Als je kracht zet met je lichaam, dan pers je je stembanden tegen elkaar en zo ontstaat die kreun. Iets heel natuurlijks dus. Net als kreunen tijdens de seks. Maar de grote tennisorganen willen er in de toekomst voor zorgen dat vrouwen op een andere manier leren tennissen en op een andere manier leren omgaan met hun kracht. En hoewel ik het vrouwengekreun ook irritant vind klinken (en zeker 2 uur achter elkaar), voelt het niet eerlijk dat de mannen gewoon door mogen gaan met hun gekreun. Het is seksistisch! Alhoewel. Ik denk dat ik wel 2 uur naar een kreunende Rafael Nadal kan kijken. En luisteren. En…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.