HOE WERKT EEN VIBRATOR?

J.T. heeft gedaan wat ik zelf al jaaaaaaren wil doen! Hij heeft een vibrator (en ook nog eens een hele goede vibrator) open gesneden en alle losse onderdeeltjes bekeken en beoordeelt! In onderstaand artikel laat hij jullie (en mij) zien hoe een vibrator werkt!

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een vibrator eigenlijk werkt? Of waarom de ene beter is dan de ander? In het onderstaande stukje ga ik een topper, de L’Amourose Rosa Rouge voor jullie helemaal ontleden. Een speeltje van € 200,- wat zowel door Luna als door mij tot een grote favoriet benoemd is in 2015 (we gaven ‘m allebei een 10) vanwege zijn diepe trillingen en zijn kop die warm kan worden. En nee, het is niet zonde, want het was een exemplaar dat het had begeven (en waarvoor ik per kerende post meteen een nieuwe heb gekregen, dus nog een extra thumbs up voor het geweldige merk L’Amourose).

amourose rosa rouge 1
Goed, men neme dus een vibrator (foto 1).

amourose rosa rouge 2
Die ontdoen wij dan van het laagje siliconen dat over een hard plastic frame zit (foto 2). Op deze foto zie je als je goed kijkt op de kop wat groeven lopen waar een dunne spiraal draad loopt. Dit is een soort gloeidraad die zorgt voor het warmte effect.

amourose rosa rouge 3
Vervolgens ben ik flink aan de slag gegaan met mijn Dremel-slijper om het motortje in de kop bloot te leggen (foto 3).

amourose rosa rouge 4 en 5
Dit motortje zit vast geschroefd in de kop van de vibrator en drijft een wieltje aan met een gewichtje. Dit gewichtje heeft de vorm van 1/3 van een wieltje (foto 4 en 5) . Hierdoor zorgt het voor een soort onbalans tijdens het draaien wat een trilling veroorzaakt in de kop van de Rosa. De kracht van dit motortje in combinatie met het gewicht van het aangedreven gewichtje zorgen voor de diepte/heftigheid van de trillingen.

amourose rosa rouge 6
Als we onder de motorkap gaan kijken (foto 6) welke bij de Rosa geplaatst is aan de onderkant zien we nog eens 3 items zitten. Dit zijn de batterij (blauw), nog een motortje voor trillingen bij de clit/perineum en een kleine printplaat.

amourose rosa rouge 7 en 8
Wat direct opvalt is dat het gebruikte motortje hier een stuk kleiner en dus minder krachtig is dan degene die in de kop van de Rosa gebruikt is (foto 7 en 8). Maar gezien de beperkte ruimte onderin denk ik dat dit ook wel het meest haalbare formaat was.

amourose rosa rouge 9
De gebruikte batterij is er 1 van 800 mAh (foto 9). Ter vergelijking, in de gemiddelde smartphone zit er meestal 1 met een capaciteit van tussen de 2500-3000 mAh.

amourose rosa rouge 10
Tsja, en dan nog het printplaatje (foto 10). Dit is zeg maar een soort hele simpele computer die de trillingen, patronen, warmte en het opladen regelt.

Al met al zit er misschien voor 20 euro aan onderdelen in de L’Amourose Rosa Rouge; maar goed, uiteindelijk betaal je voor het resultaat en met de L’Amourose Rosa Rouge haal je echt een topper in huis!

Enne; je betaalt natuurlijk ook voor de research, vormgeving, marketing en weet ik veel wat er nog meer komt kijken bij het maken van een goede sekstoy! Je betaalt niet alleen materiaalkosten, maar voor de hele, eh, beleving!! Voor mij is het bovenstaande in ieder geval een eye opener en vooral ook een motivatie om binnenkort eens wat goedkopere toys (die ik toch niet gebruik) te gaan ontleden! Thanks again J.T.!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Anna Maria schreef:

  Super interessant, ik had al een vermoeden dat dit er zo uit zou zien. De vibraties van je telefoon worden ook zo gemaakt. Alleen dan met zo een iniminie slingerkopje. Maar al dit ontleden, zou er in de toekomst dan een speeltje op de markt komen: exclusief ontworpen door JT/Luna?

 2. Tessa schreef:

  Oh wow, gaaf om te zien!
  Ik was wel blij toen ik las dat ie al stuk was, want ik dacht echt: Oh nee! Wat zonde! Haha!

 3. Marijke schreef:

  Leuk om te lezen en zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.