SEXTOY REVIEW #139: FUN FACTORY DUKE

Testman J.T. onderwierp deze week de Duke van Fun Factory (een prostaat stimulator) aan een uitgebreide test! Heb jij zelf ervaring met prostaatspeeltjes of hier vragen over? Dan horen wij het graag! Je reactie kun je kwijt onderaan de review of in het forum!

Naam: Fun Factory Duke
Producent: Fun Factory
Prijs: 50,-
Waar te koop: Bol.com
Formaat: 16,7 x 3,7cm
Batterijen/oplaadbaar: Oplaadbaar
Het verkooppraatje: ‘De vorm is gelijk aan de rectale anatomie van de man en met 3 vibratie standen en 3 programma’s worden zowel je prostaat en perineum heerlijk gestimuleerd.’
Is dat ook zo: Ja, gestimuleerd zeker!
Score: 8

fun factory duke deduke

Dat is nog eens leuk terug komen van vakantie! Een pakje van Luna! Meestal houdt dat weer urenlang testplezier in. En na zo’n inspannende skivakantie kan ik wel wat ontspannende stimulatie gebruiken. In het pakje zit een mooi ogend doosje met daarop de afbeelding van de Duke. Gefabriceerd door het Duitse kwaliteitsmerk Fun Factory. Vlug openmaken. Het eerste wat ik tegen kom zijn 2 kleine foldertjes. Beide geven ze informatie over de Fun Factory Duke. Die wil ik niet lezen… Ik wil actie!

Hij is wel een beetje GROOT

Maar dan, als ik het afdek kartonnetje weghaal… Slik… Da’s een groot ding… Wow… 16,7 cm… slik!!!! De dikte van 3,7 centimeter is niet onoverkomelijk, maar toch… dit is niet een apparaat dat je even makkelijk naar binnen duwt. Bummer!!! Nou ja, dan maar wachten op een meer geschikt moment dat ik alle tijd heb om rustig te testen. Geeft mij gelijk de mogelijkheid om de bullet vibrator die de Duke aandrijft, eerst goed op te laden met de meegeleverde USB (!!)-lader. USB-lader?? Yep, dus of je moet hem middels je computer opladen, of via een eigen USB stekker, of wellicht in de auto via een eigen USB sigarettenoplader. Is dat handig? Nou ja, er van uitgaande dat iedereen wel zo’n stekker ergens heeft liggen wel, maar toch. Wel goed is trouwens dat Fun Factory werkt met 1 systeem; ze noemen het zelf het Click’N Charge systeem. Alle apparaten zijn met ditzelfde systeem op te laden. Vandaar misschien dat ze niet bij elk apparaat een volledige lader meeleveren (een lader die je dus in het stopcontact kunt doen). Die stopcontactladers zijn trouwens wel los, additioneel, te bestellen. Luna was zo vriendelijk er eentje voor mij bij te doen uit haar eigen collectie.

De Fun Factory Duke is van veilig materiaal

De Duke is gemaakt van 100% lichaamsveilige siliconen en is daardoor ook geheel waterbestendig. Ook de bullet is waterproof, maar die haal je eruit voordat je ‘m schoon gaat maken (zodat alles goed schoon wordt). De Duke heeft een beetje de bekende C-vorm van prostaat/perineum-massagers, met als aanvulling nog een uitstulpsel bovenop. Ik gok dat de achterliggende gedachte is dat hierdoor het uiteinde van de C-vorm beter tegen de prostaat blijft zitten maar dit is een aanname. Het zorgt in ieder geval wel voor een ‘opgevuld gevoel’.

fun factory duke

De meegeleverde bullet-vibrator is een redelijke krachtpatser en beschikt over 3 vibratie intensiteiten en 3 vibratie patronen. Door op knopje te drukken ga je door deze 6 variaties heen. Optie 7 is weer uit, maar je kunt hem ook uitzetten door de knop lang ingedrukt te houden. Bij mijn eerste kennismaking had ik trouwens moeite met het vinden van het knopje (krijg ik verder trouwens nooit klachten over, haha) maar dat kan een kwestie van gewenning zijn.

fun factory duke dukevsanerosprogasm

Zoooooo, wat een trillingen

Eindelijk had ik dan tijd om het ding grondig te testen. Heb eerst maar klein spoelinkje gedaan want dat is wel zo fris als je dat enorme apparaat er weer uit haalt. Daarbij weet je dan ook zeker dat er niets in de weg zit voor een optimale stimulatie van de prostaat. Beetje relaxen en veel, heel veel glijmiddel (waterbasis!!). Eerste probleem; het gedeelte waar de Duke een kromming maakt. Die is niet prettig. Het is misschien maar 3,7 centimeter maar het voelt als het dubbele (is ook ruim 4 centimeter vanwege de ‘draai’ die je moet maken!). Enfin, na veel ontspanning en nog meer glijmiddel heb ik dan ook dat opgevulde gevoel. Kan niet echt zeggen dat ik het bovenste stuk ook voel, maar gevuld voel ik mij zeker. Dan de bullet aangezet… Kabammmm!!! Zo die trilt… Lijkt bijna of ik een Hitachi naar binnen heb gebracht. En ja, ik meen het ook te voelen op mijn prostaat en niet alle trillingen gaan dus verloren bij het perineum (komt ook door de plaatsing van de bullet, die is echt naar boven gericht terwijl deze vaak richting perineum geplaatst wordt).

In mijn review van de Naughty Boy schreef ik al dat ik geen fan ben van trillingen in een prostaatmassager. Vooral omdat ik me op het gevoel wil focussen en meestal de trillingen niet op de plaats aankomen waar je ze wilt hebben. Nou, bij de Duke komen ze wel goed aan, maar zijn ze, althans voor mij, te intensief. Maar ik kan niet ontkennen dat de Duke zijn werk doet getuige het voorvocht dat rijkelijk vrij komt. Maar meer dan dat, nee, daarvoor zijn de vibraties/vibratiepatronen echt te ruw voor mij. Wel heerlijk dat nadat ik de Bullet uit had gezet ik de trillingen nog enkele minuten (op een veel acceptabeler niveau) blijf voelen.

Niet voor beginners

Voor beginners is de Fun Factory Duke dus af te raden. Voor de wat meer ervaren gebruiker die een gevuld gevoel wil, niet bang is voor een massager van 17 x 4 centimeter én die wel van een trillinkje houdt is deze Duke uitermate geschikt en zeker de aanschaf waard. Bonuspunten voor het gedurfde ontwerp, voor de effectieve plaatsing van de bullet vibrator en voor de universele adapter voor alle toys. Punten in mindering voor het ontbreken van een volwaardige adapter/lader (er is dus wel een USB-lader bijgeleverd, maar een adapter voor het stopcontact kun je apart bestellen voor € 8,95). Ook de knik is niet ideaal en maakt hem lastig in te brengen, maar ik vertrouw er echter op dat je hier handig in wordt. Al met al, net iets beter dan de eerder geteste Naughty Boy, dus een 8.

DE FUN FACTORY DUKE IS HIER TE KOOP (€ 50,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. TheArie schreef:

  Leuk om je review te lezen JT.
  Met name om te zien hoe jij ‘prostaatmassage’ ervaart en de verschillende speeltjes vergelijkt.

  Qua speeltje lijkt de vorm inderdaad een beetje gedurfd/raar, maar begrijp het doel wel. Sommige andere toys willen gewoon net niet je p-spot raken terwijl de vorm bijna klopt.. misschien door dit uitstekende deel toch meer die druk op je P-spot.

 2. JT schreef:

  Dat is inderdaad beetje ook mijn idee.
  Maar wat ik van prostaat massage heb gelezen is dus dat je niet er continu op moet drukken maar juist steeds even moet aanraken/stimuleren en dan weer even tot rust moet laten komen. (door je pc-spier samen te trekken dus je je speeltje dus tegen je prostaat)
  uiteindelijk moet dat resulteren dat je lichaam/prostaat zelf die “golf”bewegingen opwekt, dat die sneller en heftiger achter elkaar komen met als resultaat een prostaat-orgasme…..
  dus vanuit die filosofie snap ik de vorm dan weer niet ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.