WAND VIBRATOR REVIEW #341: RIANNE S. FEMBOT

Naam: Fembot
Producent: Rianne S.
Prijs: € 79,90
Formaat: 40 centimeter lang
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: ABS (hard plastic)
Waar te koop: Bol.com
Het verkooppraatje: ‘De Fembot Body Wand Retro Massager uit de nieuwe collectie van Rianne S is een seksspeeltje voor vrouwen ter stimulatie van de clitoris. Deze speelse wand massager heeft een vriendelijk retro uiterlijk en nodigt je uit om al jouw ondeugende plekjes te ontdekken.’
Is dat ook zo: Hierbij zweer ik dat ik ECHT voortaan gebruik ga maken van dit systeem
Score: 7

fembot 1

Rianne S. is een Nederlandse dame die seksspeeltjes produceert. Of produceert… ook die van haar worden net als de meeste seksspeeltjes gemaakt in PRC (People’s Republic of China). Rianne S. verzint, ontwerpt en regelt alllllles (waarschijnlijk wel met een goed team erbij) en vorig jaar zijn er een hoop nieuwe Rianne-S.-toys aan haar collectie toegevoegd. Uit die collectie mocht ik dus de Fembot testen; een wand vibrator, in ruil voor een eerlijke review!!

De signature color van bijna alle speeltjes van Rianne S. was eerst nog donkerpaars, maar die heeft plaatsgemaakt voor wat zachtere, lieve kleurtjes; licht zeegroen en zachtroze (al zijn er ook nog steeds donkerpaarse te koop). Ik weet niet of alle sekstoys binnen deze nieuwe collectie ook in beide kleuren te koop zijn, maar de Fembot is er in ieder geval wél in het roze en in het zeegroen.

fembot rianne s vibrator

De Fembot lijkt op de Fairy

De Fembot zelf zit in een basic verpakking; een kartonnen doos met daarop een afbeeldingen van de Fembot. In de doos een oplaadsnoertje, een gebruiksaanwijzing en een kaartje met daarop het Instagram-account (@Riannes_official) en FB-account (@RIANNES) van Rianne S.! Wanneer ik de Fembot voor het eerst in handen heb is het eerste wat ik denk; goh, hij lijkt wel heel erg op de Fairy (check anders even m’n review (SEX TOY TEST #7: FAIRY WAND VIBRATOR) (jeetje, het 7e speeltje dat ik testte voor deze site) (time flies when you’re testing vibrators)!

De kop van de Fembot en de Fairy zijn precies hetzelfde. Ik snap niet zo goed waarom Rianne S. hiervoor gekozen heeft (behalve dat de mal voor de kop misschien al aanwezig was bij de fabriek), want de ribbels in de kop van de Fairy (en dus de Fembot) zitten er echt puur voor een optisch effect. Je voelt er niks van tijdens het gebruik en het is alleen maar kut en klote met schoonmaken. Gevalletje ‘why tell me why‘.

fembot rianne s wand vibrator

Maar… ik vind de Fembot, ondanks het feit dat de koppen er hetzelfde uitzien, toch iets sexier, iets vrouwelijker, iets meer ‘die pak ik er effe bij’ uitzien. Komt door het kleurtje, maar voornamelijk door het feit dat er geen snoer aan zit. Je kunt de Fembot opladen met behulp van een USB-snoertje en, hoewel ik dus écht wel een fan ben van de kracht van wand vibrators die je in het stopcontact doet, is het toch handiger, fijner om een wand vibrator te gebruiken die je op kunt laden. Je kunt gemakkelijker links, rechts, uit bed, in bed, een verdieping naar beneden. Maar… de trillingen van de Fembot zijn dus ook een stuk minder heftig dan die van een échte wand vibrator.

Hoe trilt die Fembot dan?

Ik vind de Fembot dus helemaal niet onaardig trillen. Niet superdiep, maar ook niet superoppervlakkig. Beetje in het midden. Maar heus wel een beetje lekker. Zeker op de eerste ‘standjes’. Maar… dit is mijn persoonlijke voorkeur. Ik zet mijn ‘echte’ wand vibrators (dus die in het stopcontact gaan en blijven) ook nooit op de hoogste trilling. Ik hou van het zachte, diepe vibreren. En daarvoor ben ik bij de Fembot aan het juiste adres. Die blijft in alle standjes eigenlijk wel lekker en zacht en diep. Maar ben je op zoek naar hardere, fellere (maar nog steeds diepe) vibraties, dan is de Fairy een stuk harder, feller en dieper dus. Voor mij is de Fembot heel prettig in combinatie met een dildo. Moet ik hier nog een keer over mijn liefde voor de Pure Wand metalen dildo vertellen? Nee toch?

De knopjes van de Fembot

De knopjes van de Fembot zijn nogal bijzonder. Het zijn namelijk touchscreen-knopjes. Dus… met een héél zachte aanraking van je vinger gaat de Fembot al harder of zachter. En nu klinkt dit heel gemakkelijk, maar ik vond het nogal ingewikkeld. Want als je eenmaal met die Fembot tussen je benen ligt, dekens erover (in mijn geval) en je wil dat-ie harder of zachter gaat, dan is het een heel gemakkelijk systeem, in theorie, maar in praktijk druk je dus per ongeluk steeds op het verkeerde knopje, want een lichte aanraking is al genoeg om ‘m harder of zachter te zetten. Daarnaast vraag ik me af hoelang zo’n touchscreen-systeem meegaat.

Datzelfde heb ik met mijn kickass Bosch wasmachine. Die moet ik bedienen met een touchscreen en ik ben als de dood dat dat touchscreen er een keer mee ophoudt, voordat de motor of iets anders echt belangrijks het niet meer doet. Op de een of andere manier voelt een touchscreen toch minder veilig en solide dan drukknoppen (maar gelukkig heeft m’n Bosch-wasmachine 10 jaar garantie) (dat heeft de Fembot niet).

fembot vibo

Je zet de Fembot trouwens aan door allebei de knopjes tegelijkertijd in te drukken. En, je zet ‘m ook op deze manier uit. Doe je voordeel met deze informatie, die overigens ook in de gebruiksaanwijzing staat, maar die ik vergaat te lezen, want ik lag midden in de nacht (3:00) een uur wakker en dacht; ik kan dit wakker-liggen beter gebruiken om een seksspeeltje te gaan testen en laat ik er maar gewoon eentje pakken van m’n plank ‘nog te testen’. Dat werd de Fembot.

De Fembot heeft een display

De Fembot dankt z’n naam aan de betekenis voor ‘vrouwelijke robot’ en nu wil ik deze Fembot van Rianne S. niet echt een vrouwelijke robot noemen, maar ik begrijp de vergelijking, want de Fembot heeft een leuke display waarop je kunt zien hoe hard de Fembot trilt. Of eigenlijk; hoeveel rotaties de Fembot per minuut maakt.

vibrator fembot

Nu vraag ik me af of het display wel 100% accuraat is en niet gewoon een leuke gimmick, want het is heel gemakkelijk om dit soort ‘informatie’ te faken. Daarnaast; wat heb je eraan? Ik hoef niet te weten hoeveel rotaties m’n vibrator per minuut maakt. Hij moet Goddomme gewoon trillen en vibreren als de allllllllerbeste en allergeilste!

Maar goed de Fembot blijft (qua display) hangen tussen de 6000 en 6100 rotaties per minuut. De Fairy heeft (zeggen ze) een rotatie van 12500 rotaties per minuut. Dat is 2 keer zoveel, maar de kracht van de Fairy zit voornamelijk in het feit dat-ie z’n power dus rechtstreeks uit het stopcontact haalt. Maar! Ik vind het wél leuk dat je middels een display kunt zien bij welk standje je ‘zit’. Bij het merendeel van de vibrator is het altijd raden (voelen) op welk standje hij trilt. De Fembot kan trouwens, net als de Fairy, alleen maar steady vibreren.

Het display van de Fembot is nogal fel

Hoe! Gaat! Dit! Lampje! Uit!?? Hoe dan!!! Help! M’n kamer werd erdoor verlicht en het was midden in de nacht en ik wilde slapen na m’n orgasme en ik kon de Fembot gewoon als een zaklantaarn gebruiken, zo fel was het display! De Fembot stond vooraan in m’n ‘nog te testen’-kast en ik had ‘m dus per ongeluk aangekregen door wat random op de knopjes te drukken, maar ik kreeg ‘m nu niet meer uit! Ik probeerde alle knopjes maar weer in diverse combinaties, maar hij ging alleen maar weer trillen en dan weer uit en dan weer trillen, want die touchscreen-knopjes zijn dus erg gevoelig en oooooh, wat een gedoe. Uiteindelijk bedacht ik me in m’n halfslaap-en-net-klaargekomen-toestand dat ik Fembot gewoon onder m’n kussen kon leggen, zodat ik geen last meer zou hebben van het licht.

De volgende ochtend werd ik wakker, checkte de Fembot en het lichtje deed het nog steeds. Ook in een net-wakker-niet-klaargekomen staat kreeg ik het lichtje niet uit. Wel toen ik uiteindelijk de gebruiksaanwijzing erop nasloeg; alle 2 de knopjes moeten tegelijk ingedrukt worden. Dit om de Fembot aan te zetten, maar ook om ‘m uit te zetten. Omdat de knopjes zo gevoelig zijn is dit qua uitzetten best nog wel een dingetje (je zet ‘m gemakkelijk per ongeluk weer aan), maar als je het eenmaal weet dan is het simpel.

Conclusie

Ik kom er niet onderuit om de Fembot te blijven vergelijken met de Fairy. De Fairy is goedkoper en een stuk krachtiger dan de Fembot. Ook vind ik het bedienen van de Fairy een stuk gemakkelijker (met een vliegwieltje), hoe leuk ik het display van de Fembot ook vind. Bij de Fembot zit daarentegen geen snoer je in de weg en eerlijk is eerlijk, de Fembot ziet er wat chiquer en stijlvoller uit. Toch zou ik eerder voor een Fairy gaan, want uiteindelijk 20 euro goedkoper (€ 59,90) (en dus krachtiger).

DE FEMBOT VAN RIANNE S. IS HIER TE KOOP (€ 79,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. mini-me schreef:

  hmmm bij het woord Fembot denk ik toch aan heel wat anders (Austin Powers):
  Allusion to the movie “Austin Powers,” where very stereotypically beautiful women were actually robots designed to entrap the main character with their physical appeal and then kill him.

 2. Linda schreef:

  Grappig detail in te lezen dat jij ook het liefste de dekens erover heen hebt….

 3. Marjan schreef:

  Dat vind ik dan ook wel weer grappig om te lezen, dat ook jij liever onder de dekens ligt dan erop… :-) Als beelddenker zie ik je dan midden in de nacht op allerlei manieren proberen die Fembot uit te zetten…. van de ene hoek van het bed, naar de andere.. Ik denk dat ik het apparaat in de kast zou hebben gepropt…

 1. 13 januari 2022

  1carbonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.