FAIRY VS. HITACHI VS. ZOEMMM VS. LUNA

“Liefie”, zeg ik tegen de verkering, “moet je nou eens lezen.” En ik duw hem een posting op het blog van zoemmm.com onder z’n neus. Het is een blogposting in de vorm van een vraag van een lezeres; ‘Welke is beter? De Fairy of de Hitachi Magic Wand?’ De mevrouw van zoemmm.com adviseert de lezeres een Fairy aan te schaffen, want die is gewoon heel veel beter, vindt zij, en ook nog eens veel goedkoper. Maar… en… ook heel toevallig, verkoopt de mevrouw van zoemmm.com wél de Fairy, maar niet de Hitachi. De hele blogposting bestaat verder uit wat onwaarheden (leugens klinkt weer zo hard), en de posting sluit af met: ‘Laat je ook niet misleiden door verhalen en reviews op blogs!

Deze bloggers en reviewers strijken commissie van winkels op. En ja, dan is het al snel hoe duurder hoe ‘beter’ natuurlijk.’ Joh! En jij verdient zeker geen reet met het verkopen van vibrators, mevrouw zoemmm.com! AAARGHHH! “Ik voel me persoonlijk aangevallen”, zeg ik tegen de verkering. “Hoezo?”, vraagt hij. “Omdat ik altijd heel erg lovend over de Hitachi schrijf!

En ik ben de enige seksblogger in Nederland en vooral de enige seksspeeltjesblogger en ik denk ook de enige blogger die sekstoys reviewt en waarschijnlijk ook echt de enige reviewer die een commisie ontvang van winkels als ik via hen een speeltje verkoop, dus ze heeft het gewoon over MIJ.” “Maar je weet toch dat ze lult in haar stukje?”, zegt hij. “Ja, dat weet ik wel, maar het staat er toch”, zeg ik, “en ik voel me aangevallen. Ik ben hartstikke eerlijk in m’n reviews en ik zal nooit iets slechts en duurs promoten, puur en alleen omdat ik dan meer geld kan verdienen, kon ik dat maar wel, want dan zat ik niet hier nu met jou op de bank, maar dan lag ik op een strandbed in Ibiza.” “I know baby“, zegt de verkering.

fairyeuropemagicwand

Ik heb overigens al eens eerder een heel eerlijk en oprecht en vreselijk integer, oh, zo, integer, stuk geschreven over de Fairy vs. Europe Magic Wand vs. LELO Smart Wand Large: HIER. Je kunt namelijk niet zomaar zeggen dat de ene wand-vibrator beter is dan de ander. Je kunt niet zomaar zeggen dat iemand beter de Fairy kan kopen dan de Europe Magic Wand. Het zijn allemaal goede producten, het ligt aan wat de gebruiker wil. Wil die power? Wil die een lang snoer? Heel veel verschillende opzetstukken? Een nieuwe kop erop kunnen zetten?  Wil die roze? Wil traploos verstelbaar? Of??? Wat wil je?? Dus, lieve mevrouw zoemmm.com, je kunt niet zeggen dat de Fairy beter is dan de Hitachi (of de Europe Magic Wand), omdat je nooit precies weet wat de gebruiker wil. Daarvoor moet je in gesprek gaan met die koper. Of, nog beter, de koper laten voelen wat het verschil is tussen de speeltjes, maar ja, dat gaat heel erg moeilijk in een online communicatie, dat begrijp ik ook wel. Wat ik jammer vind is dat de Fairy als beste uit de ‘test’ komt, terwijl er bij zoemmm helemaal geen Europe Magic Wand of Hitachi te koop is. En dat klinkt mij toch wel een beetje als ‘wij van WC-eend, adviseren WC-eend’. Niet dat er iets mis is met de Fairy (of WC-eend). Integendeel.

Ik sprak met testman J.T. over de blogposting en vroeg wat hij ervan vond. Moet ik mij dit aantrekken? Moet ik reageren? Er staan gewoon onwaarheden in! Ooooh! Hoe kan ik nu nog slapen!!!! Testman J.T. vond er ook wat van en reageerde op de blogposting. Althans, hij probeerde te reageren. Tot 2 keer toe. Maar zijn reactie werd niet gepubliceerd. En ja, als een kritiekvolle reactie dus niet wordt gepubliceerd, dan moet ik dat maar doen, want hoe onafhankelijk is een blog (wat aan een seksshop hangt) als je niet in discussie gaat met je lezers?

De reactie van J.T. die niet werd geplaatst op hun site:

‘Jammer voor je dat ik dit nu pas lees. Heb namelijk zelden tot nooit zo’n ONZIN antwoord gelezen. Ten eerste wordt de originele Hitachi Magic Wand nog steeds geproduceerd. Sterker nog, er is redelijk recent een nieuwere versie op de markt gekomen (type HV-260 i.p.v. de oudere HV-250R). Nadeel van de Hitachi is dat hij alleen op 110V werkt en je dus een spanningsomvormer nodig hebt. Via Ebay.com kun je een originele Hitachi bestellen, inclusief verzending en importheffingen voor ongeveer 80 euro (een omvormer kost 15 euro).
Ten tweede trilt de Hitachi VELE MALEN HARDER dan de Fairy! Begrijp me niet verkeerd, de Fairy trilt aardig, maar kan niet op tegen de Hitachi. Ik vraag me af hoe mevrouw zoemmm.nl dit ooit getest heeft. Ze heeft volgens mij nog nooit een originele Hitachi tussen haar benen gehad, want anders had ze dit nooit geschreven (of zouden er commerciële belangen zijn?).
Ten derde is de degelijkheid van de (nieuwe) Hitachi VELE MALEN BETER dan de Fairy. De Hitachi is gemaakt van hard plastic en heeft een metalen frame aan de binnenkant. Vervolgens wordt er gesproken over slechte varianten die aangeboden worden. Die zijn niet slecht, maar, inderdaad, zijn wel van mindere kwaliteit dan het origineel. Deze zijn meestal te koop via Marktplaats.nl en te herkennen aan een 220V-netsnoer. Deze Chinese varianten zijn zeker niet gevaarlijk of écht slecht, maar komen niet in de buurt van de echte Hitachi (wel van de Fairy trouwens). Wat in het antwoord ook achterwege wordt gelaten is het bestaan van de Euope Magic Wand. Deze wordt gemaakt in Denemarken, heeft 7 snelheden en is volledig vergelijkbaar met de Hitachi qua power.
En ten vierde en waar mevrouw zoemmm.nl zich echt compleet ongeloofwaardig maakt is waar zij stelt dat bloggers er belang bij hebben om de Hitachi te promoten vanwege de commissie. Waar IEDEREEN (behalve mevrouw zoemmm.com dan) het er over eens is dat de Hitachi DE BESTE wand-vibrator is, schrijft zij een stukje waarin zij beweert dat de Fairy de beste is… en laat zij nou net de Fairy op haar website verkopen… en niet de Hitachi, noch de Europe Magic Wand…
I rest my case.’

De core business van mevrouw zoemmm.com is het verkopen van vibrators. Prima!! Maar om dat te doen door middel van het verstrekken van onjuiste informatie en door het beledigen van bloggers zoals ik, vind ik niet zo lief. Mijn core business is het schrijven van eerlijke recensies over seksspeeltjes. Ik ben een schrijver, een seksspeeltjestester, een seksspeeltjesgoeroe, een seksblogger, een blogger, maar geen vibrator-verkoper. Ik hoop dat mevrouw zoemmm.com 100 Fairy’s per dag verkoopt en ik hoop voor mezelf dat ik ooit, via mijn site, ook 100 vibrators per dag ga verkopen. Oh, nee, doe maar 1000! Dan kan ik elk jaar een maand naar Ibiza! En waar die Fairy of Hitachi nou online gekocht wordt of dat je gewoon lekker naar een offline winkel gaat om ze in je handen te kunnen voelen trillen, dat maakt mij niet uit, want ik kan ze allebei aanraden (zowel de speeltjes, als de shop en… ik kan trouwens nog wel meer speeltjes en ook nog wel meer shops aanraden). Wil je weten welk speeltje voor jou het beste is? Stuur me dan een mailtje.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Anwen schreef:

  tssss, wat een verhaal! Ik heb ook even een kritische reactie gegeven, die waarschijnlijk over een paar uur ook wel weg zal zijn…..

 2. Marjan schreef:

  Ik heb even de review van zoemmm gelezen, ik kan me daar helemaal niet in vinden, je proeft aan de toon van het logje al waar het naar toe gaat…. Ik heb me de energie van reageren bespaard.. er staat maar 1 reactie van 20 dagen geleden, dus of er zijn weinig mensen die het gelezen hebben en die het met haar eens zijn, of ze heeft alle negatieve reacties weggehaald…. ik denk het laatste…..

  Luna, ik denk dat jouw lezers echt wel weten dat jij altijd eerlijk je verhaal neerzet, met allemaal argumenten voor en tegen een speeltje. Trek het je niet aan… zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten….. oftewel, wat zoemmmm zegt is ze zelf.

  Liefs

 3. L schreef:

  Ik had dit een tijdje geleden al gelezen op de site van zoemmmmm, was er heel erg verbaasd over. Want hoewel ik beide trillingen nog nooit heb gevoeld en dus niet kan oordelen over wie er ‘gelijk’ heeft, vond ik het wel heel apart dat ze op alle vlakken de fairy meer punten geeft.. En inderdaad het “detail” dat zij alleen de fairy verkopen..
  Jammer dat zij zo doen :/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.