COMMERCIALS VOOR SEXSHOPS OP TV… OVERDAG!!!

Het begon met Durex, denk ik. Die zendt al langer tv-commercials uit voor hun producten, al werden die, naar mijn weten, altijd uitgezonden ná een uur of 20:00. Als de kinderen al op bed liggen. De commercials om hun condooms aan de man/vrouw te brengen waren wel een beetje sexy, maar hé, het is dan wel een product waar je seks mee hebt; het is ook een product waar je veilige seks mee hebt! Dus als die commercial per ongeluk een keer gezien werd door iemand jonger dan 16 (inmiddels kun je daar ook wel 12 van maken), soit! Dikke vette soit. Dan kon je ze meteen even een cursusje ik-vrij-veilig-of-ik-vrij-niet meegeven.

durex commercial sexshop

Maar toen! Maar toen! Nou ja, maar eigenlijk nu! Nu zendt Durex ook commercials uit, op tijdstippen dat ook kleinere kinderen nog wakker zijn, voor hun ‘pleasure gels’. Dit zijn een soort massage-gels die voor een verwarmend of tintelend gevoel zorgen. En dat een massage met die gel vaak tot sensuele, romantische en verhitte avondjes zorgt, dat wordt wel duidelijk in de commercial (overigens zijn die ‘pleasure gels’ in de praktijk vooral nogal plakkerig en ranzig, maar daarvoor is het ook een commercial, daarin lijkt alles veel beter).

Beter lijkt je seksleven ook te worden van de producten uit de commercials (of eigenlijk infomercials) die sexshop Willie.nl tegenwoordig gewoon OVERDAG uitzendt. Het is dan wel een commercial voor een ‘4-delig romantisch pakket’, maar toch, maar toch! In dat setje bevindt zich ook een ‘massage-apparaat’ en we weten allemaal wat er eigenlijk met massage-apparaten gedaan wordt hè? Oh, weten kinderen dat nog niet. Oh, nou, dan nog vind ik het bullshit dat dit soort infomercials langskomen op tv rond een uurtje of 11:00. Er zijn overigens ook nog meer tv-commercials, denk ik, gezien het aanbod dat je kunt vinden op www.willie.nl/tv (al heb ik die dus nog niet live gezien en ik verwacht dat de écht erotische producten pas na 23:00 aan bod komen op tv).

willie commercial sexshop

Heb ik het overigens nog niet eens gehad over de prijs van het 4-delige romantische pakket dat ik langs zag komen. Afgeprijsd van € 79,95 voor € 49,95!!! WOW, dat is wel 30 euro korting voor een pakketje dat totaal nog geen 2 euro (aan inkoop) kost! De plastic rozenblaadjes kun je trouwens voor een euro kopen bij de Action, net als de geurstokjes (die kosten 79 cent) en het ‘luxe’ blikje met daarin een geurkaars (€ 1,29 bij de Action). De ‘revolutionaire driepotige massager’ (hahahaha, laat me niet lachen, hahahaha) heb ik nog niet bij de Action gezien, maar ik denk dat je met het massage-apparaat van de LIDL (voor € 11,99) een beter apparaat in huis haalt.

“Luna, Luna, Luna, wat ben je toch aan het zeiken! Laat die huisvrouwtjes die de hele dag Tellsell aan hebben staan tijdens het strijken van de was toch lekker. Laat ze lekker hun zuurverdiende centjes (of de zuurverdiende centjes van hun man) uitgeven aan yukiyuki-producten! Laat ze! Doe rustig. Denk aan je hart!! Wie weet vinden zij het wél leuk!” Nee! Nee! Nee! Een bedrijf dat op een tijdstip dat kinderen wakker zijn commercials uitzendt voor hun seks-producten moet je bij voorbaat al wantrouwen! Al zullen ze zelf waarschijnlijk komen met: “Ja, maar het zijn massage-producten, die hebben helemaal niks met seks te maken en dat mag gewoon op dat tijdstip hoor.” De PABO zendt trouwens ook commercials uit (ook op tijdstippen dat kinderen nog wakker zouden kunnen zijn) voor hun bh’s, geile slipjes, blinddoeken en handboeien, maar ja, een kronkelende vrouw op een bedje, dat heeft natuurlijk helemaal niks met seks te maken, want PABO is een LIFESTYLE-MERK ja, geen seksshop!!! Dat we dat even allemaal weten!

pabo commercial sexshop

Seks hoort bij het leven en ik ben er helemaal voor om kinderen al vroeg seksuele voorlichting te geven en overal eerlijk en open over te zijn. Maar ik vind dat ouders de keuze om wel of niet en vooral wannéér voorlichting te geven zelf zouden moeten kunnen maken. Die keuze mag niet opgedrongen worden door een seksshop die hun yukiyuki-producten aan de man/vrouw wil brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Ben schreef:

  Nee, dan de radioreclame voor plastische chirurgie! Alsof het doodnormaal is dat iemand je met een mes te lijf gaat om maar te ontkennen dat je ouder wordt….

 2. Raoul Teeuwen schreef:

  Helemaal met je eens Luna!

 3. Bernd schreef:

  Soit, zonder ‘s’, maar met een ’t’ op het eind.

 4. Bernd schreef:

  Dat is natuurlijk wel zo beleefd. Maar eerlijk gezegd was het ook een reactie op het artikel. Mij maakt het namelijk niet uit dat er dergelijke commercials te zien zijn. Ik neem tenminste aan dat deze niet te zien waren na Zeppelin of Totally Spies ofzo.
  Ik maak me meer zorgen om het feit dat kinderen overdag naar tellsell of andere televisie kijken die duidelijk voor een andere doelgroep is bedoeld. Daar ligt een verantwoordelijkheid van de ouders.
  In dat licht bezitten zou ik me niet druk maken over reclame voor condooms of massageapparaten.

 5. M schreef:

  Zo heb ik al eens geklaagd bij de reclame code commissie over dit soort reclames. Durex reclame op de radio om 3 uur ’s middags. Ik heb nogal slimme kinderen, die heel veel weten en komt er eens iets voorbij waarvan ze niet weten wat het is, dan gaan ze vragen stellen. En dus kon ik aan mijn toen 6 en 8 jarige zoons uit gaan leggen wat het was (zo simpel mogelijk natuurlijk).
  Laatst fietste ik met mijn inmiddels 10 jarige zoon over straat, hij fietste iets achter me en vroeg iets aan mij wat ik niet kon verstaan. Ik zei, praat eens wat harder, waarna hij roept: MAMA< WAT IS KLAARKOMEN? *slik*! Niet zo hard praten, schatje, dat leg ik je thuis wel uit. *bloos*…
  Maar ze weten op hun 10e al meer dan ik wist op die leeftijd, en of ik daar nou zo blij mee ben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.