SEXTOY REVIEW #245: L’AMOUROSE ROSA ROUGE

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Rosa Rouge
Producent: L’Amourose
Prijs: € 199,90
Formaat: 146 x 85 x 49 mm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Waar te koop: niet meer te koop…
Verkooppraatje: ‘The Rosa Rouge is unlike any of the other vibrators in the L’Amourose collection. Even though it takes all the features and design quality from the original ‘Black Diamonds’ Rosa, it then moves the Rouge to another dimension with the added benefit of a Thermal Regulation System.’
Is dat ook zo: Ik ben flink onder de indruk.
Score: 8,5

amourosa rouge rosa

Een speeltje van het redelijk nieuwe merk én Franse merk L’Amourose stond al een tijdje op m’n verlanglijstje. Ik stuurde meerdere mailtjes met de vraag of ze me misschien een speeltje wilde sturen om uit te testen, maar zonder succes. Tot J.T. een mailtje stuurde. Hij kreeg het zelfs voor elkaar dat er 2 exemplaren van de L’Amourose Rosa Rouge op het Climaximaal-kantoor kwamen te liggen. Eentje voor mij, want het is een G-spot-vibrator. En eentje voor J.T. zelf, want met precies hetzelfde speeltje kun je ook de prostaat stimuleren en ik ga dus mijn eigen Rosa Rouge niet aan J.T. uitlenen, want J.T. en ik zijn dan wel partners in crime voor deze site, we zijn geen partners tussen de lakens. Ik testte de Rosa Rouge dus op z’n trilkwaliteiten aangaande de vrouwelijke anatomie, binnenkort lees je wat J.T. ervan vond!

Allereerst wil ik even m’n complimenten geven over de totale look and feel van zowel de site van L’Amourose als hun verpakkingen en hun producten. De site is strak, duidelijk, een tikje mysterieus en er wordt niet al te veel bullshit gepraat (ik haat het als producten worden aangeprezen met ‘for adventurous couples seeking even greater levels of excitement, sharing this vibrator together promises the best sex of your lives’) (hoe kan een bedrijf je nu de allerbeste seks beloven) (een beetje hetzelfde als mannen die zeggen dat ze ‘Befkoning de Eerste’ zijn) (kots). Al staat er wel ergens dat de speeltjes van L’Amourose geschikt zijn om te ‘connecten met je true self’ en voor het ‘forgen van emotional bands’ voor mensen die samen met zo’n speeltje bezig gaan. Hmm. Okay. Ik reken het toch goed.

De vormgeving van de L’Amourose Rosa Rouge

Tegenwoordig is de ‘prisma-vormgeving’ helemaal hip. Of misschien is-ie wel weer uit, ik weet het niet, ik ben geen trendwatcher, maar je ziet deze driehoekige vormgeving overal; dekbedden, logo’s, kettingen, truien, TODO-schriftjes; ze lijken de laatste tijd allemaal voorzien van een in elkaar ge-origami’de vormgeving. Op deze vormgeving zijn ook de seksspeeltjes van L’Amourose gebaseerd en ik vind het prachtig; het lijken op deze manier allemaal juweeltjes (of eigenlijk geslepen diamantjes). Mooi. Deze vormgeving komt in de L’Amourose Rosa Rouge terug in de onderkant (van hard ABS-plastic) en in het oplaadstationnetje. Omdat L’Amourose een Frans merk is en ik ergens onderstaand plaatje vond zou het zo maar kunnen dat ze hun prisma-vormgeving hebben afgekeken van het Louvre. Zou een geinig gegeven zijn.

amourose rosa rouge

Hoe zit het met de trillingen van de Rosa Rouge?

Maar goed, van alleen een mooie vormgeving kun je niet klaarkomen, dus hoe zit het met de trilkwaliteiten van de Rosa Rouge? Nou! Daarmee zit het wel goed. De L’Amourose Rosa Rouge heeft 2 motoren; eentje in de staaf (voor je G-spot dus) en eentje in de basis. De trillingen in de staaf zijn wel iets dieper dan die in het ‘clitorale’ gedeelte, maar allebei vergelijkbaar met de eerste standjes van de Europe Magic Wand. Als ik de Rosa Rouge in m’n hand laat trillen, dan voel ik het in m’n kut. Van anticipatie. Zo goed dus.

Qua trillingen tegen je G-spot is dit echt een killer! Ik denk niet dat ik eerder zulke goede G-spot trillingen heb gevoeld) (de Europe Magic Wand mét het Genius-opzetstuk komt in de richting, maar haalt het toch net niet). Dus de Rosa Rouge is goed. De Rosa Rouge is geil. Maar… ik kan dit speeltje niet full force (dus op standje 12 (dat is op z’n hardst/diepst) en fully inserted laten trillen. Dan trilt hij tegen m’n baarmoeder en dat doet pijn. Maar! Op dat hardste standje is het wel heel lekker als ik ‘m niet helemaal inbreng, maar er dus mee op en neer beweeg tegen m’n G-spot. Dan is het dus een killer (en het ‘handvat’ is dan erg makkelijk). Echt. Ik heb qua sterke G-spot trillingen geen beter speeltje dan dit in huis. Ik zweer het je!

Maar… nu de downside van dit speeltje. Ik had gehoopt en ik denk ook dat het de bedoeling van dit speeltje is om ‘m volledig in te brengen en dat dan de trillingen tegen je G-spot trillen en tegelijkertijd tegen je clitoris. Dat krijg ik dus niet voor elkaar. Mijn G-spot (en die van de meeste vrouwen) bevindt zich op zo’n 4 tot 5 centimeter vanaf m’n vaginaopening en niet aan het einde van mijn vagina (dus tegen m’n baarmoeder). De trillingen van de staaf van de L’Amourose Rosa Rouge bevinden zich dus voornamelijk in de bolling (en die zijn briljant) en als je ‘m dus helemaal inbrengt en het clitorale gedeelte ook tegen je clitoris laat trillen, dan gaat het bij mij niet helemaal lekker. Maar; ik heb reviews van Amerikaanse toytesters gelezen die helemaal over the moon waren (als ze ‘m volledig inbrachten, dus dit kan ook aan mijn anatomie liggen. En nog een maar! Je hoeft het speeltje niet perse in te brengen, want je kan de killer-trillingen van de staaf ook tegen je clitoris laten trillen en dan heb je ook meteen een speeltje in handen wat qua klit-trillingen de competitie aan kan gaan met een wandvibrator (maar er wel een stuk geiler uitziet). Klein verbeterpuntje zijn wel de knopjes; die hadden wat groter gemogen of wat duidelijker. De knopjes zijn voor mij, als rechtshandige, prima; ik kan ze met m’n duim indrukken als ik ‘m in m’n hand houd, maar voor linkshandigen wordt het lastiger. En het is dus sowieso even zoeken naar de +-knop, de –knop en het ()-knopje waarmee je tussen de 7 verschillende vibratiepatronen schakelt. Er zitten trouwens een paar vibratiepatronen tussen die erg lekker gebruik maken van een combinatie tussen de klit-trillingen en de G-spot-trillingen (in een soort cadans), maar die heb ik dus niet optimaal kunnen voelen trillen (want fully inserted voor mij niet mogelijk). Ik heb dus de trillingen van het clitoris-gedeelte niet eens meegenomen in deze review en toch krijgt-ie van mij een 8.5, omdat ’t een kickass G-spot vibrator is. Beter dan de LELO Mona. Echt? Ja, echt.

De standaard-eigenschappen van een luxe seksspeeltje

De L’Amourose Rosa Rouge is oplaadbaar middels een oplaadstation (en een magneetje). Helemaal perfect (en mooi). Het enige waar je even op moet letten is dat je ‘m niet verkeerd om op het voetstukje zet, want dan laadt-ie dus niet op (hij laadt pas op als het lichtje gaat branden). De fabrikant zegt dat-ie het 3 uur doet op 1 opgeladen batterij, maar ik denk dat 2 uur meer in de richting komt (nog steeds meer dan genoeg lijkt me). De L’Amourose is overigens ook volledig waterproof en dus gemakkelijk schoon te maken (water, beetje milde zeep en toycleaner). Leuk is dus dat hij ook anaal te gebruiken is (als prostaatspeeltje voor mannen) (en als ‘gewoon’ anaalspeeltje voor vrouwen). Helemaal veilig, helemaal no problem (zorg er wel voor dat je ‘m na anaal-gebruik goed schoonmaakt voordat je ‘m weer vaginaal gebruikt). Oh! En je krijgt er ook een handig satijnen bewaarzakje bij (maar dat is haast standaard bij seksspeeltjes in dit prijssegment).

amourose rosa rouge 2

De L’Amourose Rosa Rouge wordt warm

Ik heb dus een L’Amourose Rosa Rouge en die Rouge betekent dat de vibrator warm kan worden. Je kan deze functie gemakkelijk (een paar minuutjes) van tevoren inschakelen (met het knopje in het midden), zodat het puntje van de vibrator is opgewarmd tot een graadje of 40 tot 42. Nu had ik gedacht dat ik hier sowieso geen reet aan zou vinden, maar ik moet toegeven; het voegt toch wel iets toe. Normaal gesproken warmen siliconen speeltjes heel gemakkelijk op in je handen (altijd even doen voordat je ‘m naar binnen brengt) (of je moet van een koude frikadel tussen je benen houden), want siliconen neemt gemakkelijk je lichaamstemperatuur aan. Maar! Deze Rosa Rouge wordt dus een paar graden warmer dan je eigen lichaamstemperatuur (of dus de lichaamstemperatuur van een piemel) en dat voel je. En dat is lekker. Ik kan niet zo goed uitleggen wat het precies doet met m’n G-spot of clitoris, maar het lijkt het wat gevoeliger te maken. Maar het kan ook zijn dat dit zo lijkt omdat het gewoon anders voelt dan anders. Nu zorgt deze functie wel voor een aanzienlijk prijsverschil tussen de gewone Rosa en de Rosa Rouge. De L’Amourose Rosa Rouge is (voor zover mijn ge-Google kon vinden) niet in Nederland te koop. Op de site van L’Amourose zelf kost-ie, hou je vast, € 275,-. Hoeveel? Tweehonderd en vijfenzeventig euro. Dat slaat dus helemaal nergens op. Maar dan ook echt helemaal nergens. Hoe leuk (en goed) ik de hitte-functie ook vind.

Het verschil tussen de Rosa en de Rosa Rouge is dus € 50,-. Nog steeds veel geld, maar… ja, jeetje… het geeft wel echt een extra dimensie, die warmte… maar of het € 50,- waard is, dat kan alleen jijzelf beslissen, denk ik.

amourose rosa
De ‘gewone’ L’Amourose Rosa (dus zonder hitte-functie) kost € 149,90 (die heeft een zwart oplaadstationnetje). Nog steeds een flink bedrag, maar gezien de huidige prijsstijgingen van LELO zou ik momenteel eerder een speeltje van L’Amourose aanraden dan van LELO. De trillingen zijn dieper, het design spreekt (mij) meer aan en je krijgt, net als bij de aankoop van een LELO-speeltje heel goede garantievoorwaarden; als je L’Amourose-toy binnen de 18 maanden kapot gaat, dan krijg je sowieso een nieuwe (wel even registreren). En… als je speeltje daarna nog stuk gaat, dan krijg je 50% korting op een nieuw speeltje, forever, dus een Lifetime Quality Guarantee!

In short: ik ben heel erg onder de indruk van deze vibrator en zelfs dusdanig dat ik het liefst de hele collectie van L’Amourose wil gaan uittesten, omdat ze nog veel meer prachtige designs hebben en als al dat prachtige design gecombineerd is met dezelfde diepe vibraties als deze Rosa Rouge (en ik denk van wel), dan weet ik welk merk binnenkort LELO van de troon gaat stoten.

DE L’AMOUROSE ROSA ROUGE IS NIET MEER TE KOOP…

DE L’AMOUROSE ROSA IS OOK NIET MEER TE KOOP…

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Muisinhuis schreef:

  Top review weer, wat een mooi ding zeg wow, zelf nooit iets van het merk gehoord ! En al helemaal top dat J.T het voor elkaar kreeg. Niceeee

 2. N schreef:

  Hey Luna… Zo leuk deze review te lezen! Heel toevallig ben ik dit speeltje namelijk van de week tegen gekomen op een site van een Nederlandse webwinkel en mijn interesse was eigenlijk meteen gewekt. En met zo’n positieve review van jou erbij, is mijn wensenlijstje wat speeltjes betreft weer eentje langer geworden ;) … Het speeltje was op die site trouwens 199,-, nog steeds heel duur, maar het scheelt toch weer 75 euro…

  • Luna schreef:

   Ik kreeg gisteren een mailtje van Hotstuff! Zij verkopen ‘m nu ook voor 199,90! Inderdaad; nog steeds duur, maar wel echt iets tofs…

 3. praline schreef:

  Heul hebberig I knowhow, maarre kan JT niet nog eentje regelen voor een give away.
  Want hij lijkt mij geweldig! Maar die prijs, pfff wordt steeds gekker! !

 4. Robert schreef:

  Lijkt me aardig fors voor anaal gebruik, of niet?

 5. Maaike schreef:

  Wow! Ik ben heel benieuwd wat er nog meer komen gaat van dit merk. Ziet er echt heel sjiek uit, vooral de rosa rouge en de zwarte rosa. Alleen een beetje jammer van de prijs.:-P

  En Luna… GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!
  Hope you have a great day! :-D
  X

 6. Tessa schreef:

  Ik had nog nooit van dit merk gehoord, dus extra leuk om te lezen vind ik dan :D Klinkt erg lekker, maar wel erg prijzig voor in principe een gewone g-spot vieb.

 7. lola schreef:

  Fijn review, en wat een mooi vormgegeven vibrator! Jammer dat hij zo duur is, anders had ik het wel geweten!

 8. Patricia schreef:

  Zeer gaaf design maar inderdaad nog wat aan de dure kant :(

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.