VIVA’S MASTURBATIE ENQUETE

Volgens de Viva is masturberen 1 van de laatste taboes: ‘In tijden waarin alles op seksgebied bespreekbaar lijkt, zwijgen we nog altijd over het onderwerp zelfbevrediging.’ Volgens mij valt dat wel mee. Het laatste taboe is volgens mij het hebben van geen seks. Zeker als je een relatie hebt is het voor de buitenwereld de normaalste zaak van de wereld dat je minstens op het landelijk gemiddelde zit van 2 keer per week (al word er tegenwoordig al van een nieuw gemiddelde gesproken van 1 keer per week). Dat je al jaren geen seks hebt gehad met je partner; daar praat je niet over. Dat ik ooit eens 6 jaar geen seks had, daarover durfde ik pas te praten toen de relatie voorbij was. In die 6 jaar heb ik wel dagelijks gemasturbeerd trouwens. En dat doe ik nog steeds, ook al kom ik nu wél aan het landelijk gemiddelde (en ga ik daar in een goede week ook ruimschoots overheen).

De Viva wil graag weten hoe de masturbatie-schema’s van de Nederlandse vrouw eruit zien. Wanneer doe je het? Hoe doe je het? Waarmee doe je het? Waarom doe je het? En voel je je schuldig achteraf? Doe mee met het onderzoek, vul de enquête in én win een vibrator. Die vibrator mogen ze van mij laten zitten (ik heb er al een paar), maar ik heb wel meegedaan aan de enquête. Ik ben de Viva eigenlijk al ontgroeid (ja, ik ben 36, ja, ik moest m’n leeftijd invullen bij die enquête en ik moest voor de laatste optie ‘ouder dan 35’ kiezen, huilmomentje), maar de Viva is verantwoordelijk voor de Viva-vibrator (die kreeg je ooit, lang geleden, begin jaren ‘90, als je een abonnement nam op de Viva) en heeft daarmee het gebruik van vibrators bespreekbaar gemaakt. Dat is iets om voor altijd trots op te zijn! Viva de Viva!

JE VINDT DE ENQUETE HIER (duurt maar 2 minuutjes)

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. dilewyns schreef:

  GEACHTE . ZOU GRAAG DE UITSLAG KENNEN VAN MIJN ENQUETE DIE IK INGEVULD HEB BIJ JULLIE ?
  IS BELANGRIJK VOOR MIJ ALS HET GAAT OF EEN BESPREKING VAN DAT ?
  MET VRIENDELIJKE GROETEN .
  DILEWYNS STEFAN

  • Luna schreef:

   Hi! Deze enquete heb je niet bij mij (of deze site) ingevuld, maar bij de Viva… dus als je er vragen over hebt, dan zou ik even naar de Viva mailen als ik jou was… succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.