VIBRATOR TEST #248: IROHA MINAMO

Naam: Iroha Minamo
Producent: Iroha by Tenga
Prijs: € 89,90
Formaat: 172 x 38 x 27 mm
Waar te koop: Bol.com
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Verkooppraatje: ‘Insertion will be smooth and comfortable without any foreign body sensation.’
Is dat ook zo: De Minamo is inderdaad heel comfortabel en zacht, vooral heel zacht!
Score: 8

iroha minamo

Tenga is een bekend merk als het gaat om masturbatoren (je kent ze vast ook wel van de Tenga-eitjes)! J.T. vindt de Tenga Flip Hole zelfs de beste masturbator uit zijn collectie (en dat wil wat zeggen). Maar… ze doen meer bij Tenga! Ze hebben namelijk ook speeltjes voor vrouwen en die worden verkocht onder de merknaam Iroha. Ik kreeg vorig jaar (uit Japan) al de Iroha Mini Ume Anzu opgestuurd om te testen (hier lees je m’n review van die Iroha Mini Ume Anzu) (dat speeltje kreeg een 3, dus niet echt een briljant ding). Gelukkig ben ik een stuk beter te spreken over de Minamo van Iroha; een oplaadbare vibrator!

Begin 2014 kwam Iroha by Tenga uit met 5 verschillende vibrators in eenzelfde soort vormgeving; ronde vormen in pastelkleurtjes. Alle 5 deze vibrators zijn niet alleen gemaakt van een superzacht siliconen, maar ze zijn ook allemaal echt heel zacht (waarover later meer). De Midori, de Yuki (dit is waarschijnlijk de enige goede vibrator die toch een beetje yukiyuki is) en de Sakura zijn de oplaadbare clitorale vibrators.

iroha mirodo yuki sikura

En de Mikazuki en de Minamo zijn de oplaadbare staafvibrators die je dus intern kunt gebruiken (maar die kun je uiteraard ook tegen je clitoris houden). Ik kreeg de Minamo opgestuurd (en die heeft ribbels en ik ben gek op ribbels). De kleur in het echt is overigens niet zo blauw als de foto’s doen vermoeden. Het is nóg lichter blauw (hier is vast een mooie Histor-benaming voor, Sneeuwvlok ofzo, of Opgelucht).

iroha minamo mikazuki

De Iroha Minamo komt in een kartonnen sleeve met daarin 2 kartonnen doosjes. In het ene kartonnen doosje zit de handleiding met de USB-kabel en een stekker, in het andere kartonnen doosje zit weer een hardplastic doosje waarin de Minamo zit. Dit hardplastic doosje is eigenlijk een soort display-doosje; met een druk op een knopje klapt het dekseltje open. Je kunt de Minamo hier dus in bewaren, hartstikke leuk, maar ik kwam er later pas achter dat je dit doosje zelfs MOET bewaren, want… het doosje is meteen het oplaadstation. Je doet het USB-kabeltje dus niet in de Iroha Minamo, maar in het doosje (de bedieningsknopjes van de vibrator werken als magneetjes). Op zich heel handig allemaal, maar ik vind het niet zo handig dat de oplader en de stekker niet in het doosje erbij passen (als je het speeltje niet gebruikt dus). Als je, zoals ik, nogal wat oplaadbare seksspeeltjes hebt, dan is het lastig om de juiste opladers bij de juiste speeltjes te houden. Gelukkig staat er wel ‘iroha’ op het kabeltje, maar toch; een iets groter doosje was handig geweest.

iroha minamo 4

De Iroha Minamo voelt superlekker aan

Maar dan! Ik heb nog nooit een seksspeeltje gevoeld zoals de Minamo voelt! Normale siliconen vibrators zijn vaak wel zacht om te voelen, want ze hebben een zacht siliconen velletje over een harder plastic, maar ze zijn niet écht zacht. Als in; lekker om in te knijpen (zoals een stijve pik, die is wel hard, maar je kunt er altijd toch een beetje in knijpen). En in de Minamo kun je dus knijpen! Niet zoals andere buigbare vibrators of dildo’s, nee, hij is fluffy. Als een soort stressballetje. Andere toytesters hebben het vergeleken met een marshmallow en daar lijkt het wel een beetje op. Heel erg zacht en fluffy, maar nog wel hard genoeg om gemakkelijk in te brengen of om druk te geven op de plekken dat je het wil. En de Iroha Minamo is enigszins buigbaar, er zit een soort knik in het midden, maar hij buigt weer gemakkelijk terug. Door dit materiaalgebruik voelt de Iroha Minamo (en dus eigenlijk alle andere Iroha-producten) onzettend lekker. Ik vind het raar dat er geen andere seksspeeltjes-producenten zijn die deze manier van ‘verpakken’ hebben overgenomen, want het voelt heel realistisch, niet-initimiderend, zacht, vrouwelijk, opwindend en ook een tikje verslavend (als in een stressballetje dat je steeds wil vastpakken).

iroha minamo 2

Gemiddeld formaatje

Zeker voor beginners is dit een perfect formaatje. Hij is 17,2 centimeter lang, maar je kunt maar zo’n 13 centimeter inbrengen. Als kleine vibrator, maar ook als kleine dildo is hij daarom erg geschikt. Ik had zelf alleen wat meer van de ribbels verwacht, want ik voelde ze niet echt over m’n G-spot (het materiaal kun je makkelijk indrukken, wat dus ook bij de ribbels gebeurt als je ‘m intern gebruikt). Maar; het voelt allemaal heel lekker zacht. Had ik al gezegd dat deze vibrator zo lekker zacht aanvoelt?

Hoe zit het met de trillingen van de Iroha Minamo?

De Iroha Minamo heeft 2 knopjes; een grotere en een kleinere. Als je de grotere wat langer ingedrukt houdt gaat de vibrator aan, als je het kleinere knopje wat langer ingedrukt houdt, dan gaat hij uit. Als de vibrator heet eenmaal doet kun je met allebei de knopjes switchen tussen de 4 verschillende vibratiepatronen. Of, nou ja, patronen; er zijn 3 constante trilpatronen en 1 pulserend trilpatroon. Niet echt heel bijzonder, maar de trillingen zelf zijn wel diep. Niet zo diep als een wand vibrator (of een speeltje van L’Amourose), maar best okay. Wat me trouwens ook opvalt is dat de Iroha Minamo heel erg stil is en dat past dus weer goed bij het totale lieve, zachte karakter van deze vibrator (ik zie mezelf deze zin opschrijven en eigenlijk is ’t een zin om te kotsen, maar ik meen het; dit is een lieve vibrator).

iroha minamo 3

Goede eerste vibrator

Ik zou dit eigenlijk wel een perfecte eerste vibrator vinden voor vrouwen die dus nog nooit hebben geëxperimenteerd met trillingen, een interne vibrator (of misschien zelfs nog nooit een penis in zich hebben gehad). Maar de eerste vibrator die ik adviseer (de O-Zone Delight) adviseer ik vooral om het feit dat-ie goedkoop is (dan heb je niet zoveel geld uitgegeven, mocht je trillingen of iets in je helemaal niets vinden), maar puur qua gevoel, geluid en diepte van de trillingen is deze Iroha Minamo beter. Vriendelijker qua kleur, gebruik, gevoel, verpakking, eigenlijk alles, behalve dan qua prijs, want die is toch ietsje minder vriendelijk; € 89,90.

Voor wie houdt van zacht en lief

Ja. Tuurlijk. Er hadden meer standjes op mogen zitten (als in; meer vibratiepatronen), want 4 is wel een beetje magertjes (maar het zijn er in ieder geval meer dan 1). En ja, de trillingen hadden ook wel ietsje harder gemogen, als in sterker. Want de trillingen zijn wel diep, maar het blijft allemaal een beetje lief. Maar dat is juist de bedoeling van deze vibrator. Ik kan zelf wel roepen dat ik ‘m groter zou willen (en een grote dildo van dit materiaal lijkt mij persoonlijk SUPER), maar er zijn ook vrouwen die het allemaal wat kleiner (gemiddeld dus), zachter en liever willen in bed. En die vrouwen zullen met de Minamo een perfecte match hebben; goede kwaliteit en een goed (en zacht) gevoel. En ook al heb ik de andere vibrators binnen deze Iroha-lijn niet getest, toch durf ik ook die zeker wel aan te bevelen aan beginners.

DE IROHA MINAMO IS HIER TE KOOP (€ 89,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. L schreef:

  Goed stuk, maar helaas heeft de vibrator voor mij niet echt de wow-factor.

 2. Patricia schreef:

  Denk inderdaad een mooi product voor de beginner als ik jouw review zo lees

 3. muisinhuis schreef:

  inderdaad voor een beginnen lijkt me dit een top ding, weinig poespas geen disco en al die toeters en bellen wat je al snel hebt bij toys.

 4. Maaike schreef:

  Interessante review weer Luna! Was echt superbenieuwd naar deze vib, maar ben toch niet helemaal overtuigd helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.