THUIS TESTEN OP SOA’S MET DE SOA-ZELFTEST

Toen mijn ex-man mij vertelde dat hij al een week, nee een maand, nee, een paar maanden, oh nee, misschien wel een jaar, of nee, misschien nog wel langer, dat wist hij zelf ook niet meer, want hij was gewoon héél zielig, vreemdging, was het eerste dat ik dacht; als ik Godverdomme maar geen SOA heb. Okay, dit was niet het eerste dat ik dacht. Het eerste dat ik dacht was; hoe zorg ik ervoor dat ik zo snel mogelijk officieel van deze klootzak gescheiden ben? Daarna herinnerde ik me zijn gefoefel en gefrommel met condooms toen we elkaar net leerden kennen en zijn (weet ik nu) leugen: “Ja, maar ik heb niks, want ik word voor m’n werk om het kwartaal getest op SOA’s en hepatitis, omdat ik bijna dagelijks in aanraking kom met criminelen en prostituees.” Ik was te naïef en te verliefd, dus ik geloofde hem op z’n woord en liet zijn gefoefel en gefrommel met condooms verder achterwege.

De kans dat mijn ex-man precies dezelfde leugen zou hebben verteld om maar geen condoom te hoeven gebruiken terwijl hij vreemdging schatte ik op zo’n 100%, dus aan mij de taak om zo snel mogelijk een afspraak bij de huisarts te maken voor een SOA-test en een AIDS-test. Een week nadat mijn ex-man me vertelde dat mijn hele leven een leugen bleek lag ik naakt en met m’n benen wijd te janken op de behandeltafel van de huisarts. De schaamte. De vernedering.

Gelukkig had ik niks. Al moest ik wel een eigen bijdrage van € 198,15 (!!!!!) betalen voor de SOA-test en de AIDS-test samen. En bedankt. Klootzak.

Maar Luun, waarom krijgen wij dit kijkje in je privéleven? Nou! Wat had ik het ontzettend fijn gevonden als mij die vernederende SOA-test bespaard was gebleven! En… tegenwoordig kan dat ook! Via de site Testalize.me kun je online een SOA-zelftest-kit bestellen, zodat je in alle rust, thuis, in je eentje, de test kunt doen. Ik knip en plak het even van hun site: ‘Met Testalize.me test je jezelf 100% anoniem op SOA’s. Onze tests zijn altijd gebaseerd op zelfafname én laboratoriumanalyse. De uitslag van jouw test is online en anoniem op te vragen met een unieke code. Binnen 48 uur heb je de uitslag. Bestellingen worden altijd discreet verzonden. De Testalize.me SOA test kost 39 euro. Daarmee is de test veel goedkoper dan een test op Chlamydia en Gonorroe bij de huisarts. Hier betaal je makkelijk twee keer zo veel voor. Want huisarts = eigen risico.’

Dus! Doe je voordeel met deze informatie, zou ik zo zeggen. Zo’n SOA-zelftest is niet alleen handig als je een vreemdgaande (ex)-partner hebt, maar ook heel fijn als je een keer (per ongeluk) bent vergeten een condoom te gebruiken (neeeeee, per ongeluk vergeten bestaat niet). Of als je condoom gescheurd is. Of als je gewoon zeker wil weten dat je allebei niks hebt, voordat je besluit om zonder condoom te gaan vrijen!

DE SOA-THUIS-TESTEN KOOP JE HIER (€ 39,-) >>

testalize.me - 100% anoniem testen

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. iris schreef:

  Hey Luna, ik vind het zwaar klote voor je dat je dit hebt moeten meemaken, en ben blij dat je geen ziektes hebt overgehouden aan die man. Wat kunnen mensen toch eikels (en eikelinnen) zijn, dat iemand de gezondheid van een ander op het spel durft te zetten!
  Wel een handige tip trouwens. Dit maakt het toch iets toegankelijker om jezelf te testen op de soa’s waarvan de verschijnselen vaag zijn en zich soms niet (of laat) laten zien. Maar als ik met zo’n klojo als jouw ex te maken zou hebben, zou ik denk ik niet voor deze optie gaan. Dan vind ik een huisartsbezoekje, waar je je iets uitgebreider kan laten testen, een geruststellender idee… Bedankt voor je openheid! X

 2. Iris schreef:

  Hey Luna, ik vind het zwaar klote voor je dat je dit hebt moeten meemaken, en ben blij dat je geen ziektes hebt overgehouden aan die man. Wat kunnen mensen toch eikels (en eikelinnen) zijn, dat iemand de gezondheid van een ander op het spel durft te zetten!
  Wel een handige tip trouwens. Dit maakt het toch iets toegankelijker om jezelf te testen op de soa’s waarvan de verschijnselen vaag zijn en zich soms niet (of laat) laten zien. Maar als ik met zo’n klojo als jouw ex te maken zou hebben, zou ik denk ik niet voor deze optie gaan. Dan vind ik een huisartsbezoekje, waar je je iets uitgebreider kan laten testen, een geruststellender idee… Bedankt voor je openheid! X

  • Luna schreef:

   En als je je op AIDS wil laten testen (in mijn geval: JA), dan zul je toch ook een bloedonderzoek moeten laten doen… Vond ik bijna nog erger! Gelukkig was ik tijdens mijn bezoekje aan de huisarts dusdanig van de kaart dat ik als een mak schaap naar de assistente toe liep om bloed af te laten nemen… Heb 10 tatoeages, maar bloedprikken blijft een dingetje, hahaha!

   • Iris schreef:

    Aan een bezoekje aan een tattoo artiest hou je normaal gesproken iets moois over, bij de huisarts (voor een rondje bloedprikken) over het algemeen niet, dus ik snap het wel ;).

 3. Sandra schreef:

  Ik hoop dat je ex inderdaad elk kwartaal een soa test doet. Zo’n ouderwetse waarbij een iets wat te hardhandige verpleegkundige met een wattenstaafje in je plasbuis zit te wroeten.
  Ik hoop ook dat de dokter bij zijn volgende prostaat onderzoek de bus alcoholgel aanziet voor het glijmiddel.
  Ik hoop ook datzijn volgende pijpbeurt door een vrouw met een slotjesbeugel met scherpe kantjes is.
  Ik hoop ook dat je dit alles voor je ziet.
  Have a nice day.

 4. Nienke schreef:

  Sorry, slecht advies vind ik. Kans op schijnveiligheid, als de test niet betrouwbaar is. En dan ben je ook weer voor znderen een gevaar. Bij de GGD is het gratis tot 25 jaar, zo vermeldt de website hieronder, dus geen reden om het niet te doen via de medische weg. https://kassa.bnnvara.nl/gemist/nieuws/soa-doe-het-zelf-tests-onbetrouwbaar

  • Vita schreef:

   Hi Nienke! Betreft thuistesten zonder laboratorium heb je inderdaad kans op schijnveiligheid! Deze zijn dan ook niet volledig betrouwbaar.

   Bij testalize.me daarentegen is er geen kans op schijnveiligheid, omdat de tests zeer betrouwbaar en gevoelig zijn. Net zo betrouwbaar als huisarts, GGD of ziekenhuis. We maken namelijk gebruik van dezelfde gevalideerde analyses, uitgevoerd in ISO 15189-geaccrediteerde laboratoria en gecontroleerd door een arts-microbioloog.

   Check anders de site http://www.testalize.me mocht je meer info willen lezen over de betrouwbaarheid van de SOA-testen.

 5. Lola schreef:

  Wat vervelend voor je Luna! Ik kan het me heel goed voorstellen, ik heb zelf een keer na een nare ervaring ook het hele pakket met bloedprikken en alles moeten doen en dat is wel het laatste waar je dan op zit te wachten. Gelukkig kon ik dat wel gratis bij de GGD doen, want anders had ik dat nooit kunnen betalen. Even terugkomen op wat Nienke zei, ik studeer in deze richting en na wat uitzoekwerk lijkt dit me in vergelijking tot andere zelf-testen wel betrouwbaar. In principe is dit hetzelfde protocol als bij de huisarts. Ik kon alleen nog geen overheids of artsstandpunten hierover vinden, maar misschien is het daar te nieuw voor? Wel dat ze samen met de GGD pilots hebben gedaan
  (https://fd.nl/morgen/1208819/even-zelf-de-edele-delen-testen), dus lijkt me wel legitiem.
  Het lijkt mij in ieder geval wel een uitkomst als het inderdaad zo betrouwbaar is als ze zeggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.