THE DODIL – DILDO REVIEW #478

Naam: The Dodil
Producent: Dodil
Prijs: € 59,95 (zonder thermosfles) € 79,95 (met thermosfles)
Formaat: 20 x 5 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Materiaal: siliconen + spul
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘Deze zeer unieke dildo neemt namelijk elke vorm aan die jij hem geeft! Warm de Dodil op in heet water en hij wordt kneedbaar. Zo kun je zelf bepalen hoe de dildo eruit moet zien.’
Is dat ook zo: Ik had iets héél anders in gedachten bij mijn perfecte dildo!
Cijfer: 1

Dit is een afbeelding van the dodil review test dildo

Een jaar geleden werd ik benaderd door een mannetje van Dodil. Of ik hun nieuwste product, de Dodil dus, zou willen testen. Maar natuurlijk! Stuur maar door. Ik kreeg ‘m en liet ‘m vervolgens 10 maanden liggen voordat ik aan het testen toekwam. Waarom ik zolang wachtte met testen van dit toch echt wel bijzondere seksspeeltje en waarom m’n testronde op een groot fiasco uitliep, dat lees je in m’n review!

Ik heb de Dodil nu al bijna een jaar in huis. Een jaar! Je zou bijna denken dat sekstoy-bedrijven niet meer met me willen samenwerken als ik hun toys zo lang laat liggen voordat ze getest worden, maar je kan sommige dingen niet afdwingen. Als ik er geen zin in heb, dan heb ik er geen zin in en ik ga geen dingen met tegenzin in me stoppen, omdat een bedrijf dat nu eenmaal ‘verwacht’. Vroeger was ik nog van het ‘als je geen zin hebt, dan maak je maar zin’, maar ik draai inmiddels wat jaartjes mee in de sekstoy-test-business en verplicht dingen testen, dat is gewoon niet goed voor mijn lijf en voor m’n seksleven (en uiteindelijk ook niet voor de kwaliteit van de reviews die ik schrijf).

De Dodil is een DIY dildo

Ook al is de Dodil een zeer revolutionaire dildo, toch sprak-ie mij al vanaf het begin eigenlijk niet aan. Het is een seksspeeltje dat je helemaal kan vormen naar je eigen wensen, een soort DIY dildo. En… toegegeven; ergens zou mij dat aan moeten spreken, want… ik hou ervan om met m’n handen bezig te zijn. Dus… je zou zeggen dat de Dodil 2 van mijn favoriete bezigheden combineert; knutselen én seks. Maar dit klinkt in theorie leuker dan in de praktijk (ik vond en vind al die ‘maak een vibrator van je pik’, ‘Clone-A-Willy’ en ‘klei je kutje’ producten of workshop ook geen flikker aan, dus het ligt aan mij).

Dit is een afbeelding van dodil review dildo test

Maar de Dodil zal voor sommige vrouwen echt helemaal te gek zijn. En ik denk dat ook heel veel stelletjes het heel leuk en spannend zullen vinden om samen aan de slag te gaan om dé perfecte dildo te maken.

Hoe werkt het met die Dodil dan?

De Dodil wordt geleverd in een soort van thermosfles. In die thermosfles zit dus de Dodil zelf, een gebruiksaanwijzing en een stevig, plastic touwtje. Van die thermosfles kreeg ik OCD-neigingen, want de fles kan niet dicht als het speeltje erin zit (dit is om veiligheidsredenen, heel belangrijk, maar ik vind het irritant).

Dit is een afbeelding van dodil thermosfles review luna test

Je zet de Dodil in de thermosfles, doet er kokend water bij en wacht dan 30 minuten. Daarna haal je de Dodil uit de thermosfles en kun je ‘m met je handen in ‘elke’ vorm kneden die je wil. Binnen 15 minuten koelt het speeltje af en dan wordt hij weer keihard. Je moet ‘m dus binnen die 15 minuten in de goede vorm hebben gekneed, of, als je al sneller klaar bent, dan kun je ‘m 20 seconden onder de koude kraan houden en dan wordt hij ook hard. Je kunt eventueel het touwtje gebruiken om de Dodil te vormen en dit proces kun je in principe keer op keer op keer herhalen. Je hebt dus eigenlijk niet 1, maar meerdere dildo’s gekocht (en dat voor € 59,95). In theorie een top idee!

Eerste en laatste poging om de Dodil te gebruiken

De Dodil stond dus 10 maanden te verstoffen tot ik genoeg moed had verzameld om ‘m te gaan testen. Ik stopte m’n Dodil in de thermosfles, deed er kokend water in tot aan de rand en ik wachtte keurig 30 minuten, zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Ik ging daarna zachtjes aan het kneden en het viel mij op dat je dus helemaal niet alle vormen zou kunnen maken. De Dodil bestaat van binnen uit 2 harde stukken plastic, eentje van een centimeter of 5 en eentje van een centimeter of 12. Die harde stukken plastic zijn een centimeter of 3 breed en blijven altijd enigszins op hun plek zitten (je kan ze een beetje uit elkaar trekken). Die harde stukken plastic zijn omhuld met een soort ‘shizzle’ dat vloeibaar wordt als je het verwarmd en daaromheen zit weer een laag kneedbare en rekbare siliconen. De Dodil kan door de harde stukken plastic binnenin nooit smaller worden dan die 3 centimeter en ook niet echt langer dan ongeveer 22, maar je kan er wel ribbels of bobbels in aanbrengen en het kneden was best geinig en ik kreeg er bijna écht plezier in tot…

Dit is een afbeelding van review dodil dildo

Blobblobblobblobblob… ik ineens een massa doorzichtig spul over m’n handen kreeg. Ik schrok me kapot! ECHT AAAAAARRRRGH!!! Ik heb wel een per ongeluk wat lijm uit een lijmpistool op m’n handen gekregen en daar verscheen meteen een brandblaar. Dat was met de Dodil niet het geval, maar ik wist niet hoe gauw ik al het doorzichtige spul van m’n handen en op het aanrecht moest krijgen. Binnen no time lag daar een zielig hoopje hardgeworden Dodil.

Blijkbaar is het siliconen van de Dodil gescheurd, zodat de binnenkant, het spul dat vloeibaar wordt als je het verhit, helemaal naar buiten kwam. Wat een treurnis. En… wat slecht! Wat ongelooflijk slecht. Ik had niet ruw gedaan, geen messen gebruikt, geen nagels, niks van dat alles. En toch zat ik met een ontplofte Dodil. Hoe dan?

Nou, hoe dan???

Kan dit komen doordat ik deze toy 10 maanden gewoon maar in die thermosfles heb laten liggen zonder ‘m een blik waardig te gunnen? Dus… dat het materiaal van de Dodil na een paar maanden toch wat aangetast wordt door weer en wind of in dit geval; een constante kamertemperatuur van zo’n 20 graden? Of misschien kan-ie niet tegen droogte? Of had ik gewoon pech? Hadden meer mensen hier last van gehad? Als ik heel eerlijk ben; het maakte mij al niet zo heel veel meer uit hoe het kwam dat mijn Dodil ontplofte, want ik had er al helemaal geen zin meer in. Doe mij maar gewoon een kant-en-klare glazen of metalen dildo.

Krijg ik een nieuwe Dodil of niet?

Maar ja, is niet zo heel netjes natuurlijk naar Dodil natuurlijk. Om een product volledig af te zeiken terwijl ik misschien gewoon met een foutje te maken had gehad? In elk productieproces kan er van alles fout gaan (al heb ik dan 100 keer liever een motortje wat niet werkt, dan een product als dit dat helemaal uit elkaar spat).

Ik stuurde het mannetje van Dodil een mailtje waarin ik uitlegde wat er gebeurd was en of ik misschien een nieuw exemplaar kon ontvangen om te reviewen. Ik kreeg geen reactie.

Dit is een afbeelding van instagram dodil dildo review

Ik zette een collage-foto op Instagram van mijn ontplofte Dodil en daarop kreeg ik gelukkig wel een reactie: ‘You know we replace it of course… it has happened with a few… sometimes you get unlucky and the silicon cuts open.’ Okay. Vind ik geen geruststellende gedachte, maar goed, kom maar op met die nieuwe Dodil. Ik stuurde een DM, maar kreeg geen reactie. Ik stuurde 2 weken later weer een DM; dat ik ook al een mail had gestuurd, maar dat ik nog geen reactie had gekregen en ook geen nieuw exemplaar. Ik kreeg de reactie; ‘I saw that you had a really old one, from the first batch literally. We changed both the silicone and the dimensions on the Dodil since then.’ Okay, super, hartstikke goed dat jullie je product hebben verbeterd, maar eh, krijg ik nog een nieuw exemplaar? Geen reactie. Ik stuurde vorige week nog maar een keer een DM, zonder resultaat.

Dan toch lekker niet!

Ik ga niet smeken om de 2.0 versie van een seksspeeltje, waarvan de 1.0 me de schrik van m’n leven heeft bezorgd. En omdat ik het beeld van een ontploffende Dodil op m’n netvlies heb zal ik de 2.0 versie nooit met een écht gerust hart durven gebruiken. En ik weet zeker dat ik de 2.0 versie na het testen in een hoek flikker om nooit meer naar om te kijken, want ik heb een aantal perfect gevormde dildo’s op m’n nachtkastje liggen waar de Dodil nooit, maar dan ook nooit aan zal kunnen tippen.

Dit is een afbeelding van dildo review dodil

Conclusie

Ik heb reviews van andere toytesters gelezen die The Dodil helemaal te gek vinden. Het concept is ook echt leuk, maar ik vraag me af of die toytesters The Dodil nu nog steeds gebruiken, of het hun ‘dildo of choice’ is en blijft. Of ze ‘m echt beter vinden dan hun metalen, glazen of siliconen dildo’s. Ik vind het een leuke gimmick, je zou er samen (of alleen) een avondje lol mee kunnen hebben, maar voor mij is de lol eraf.

THE DODIL IS HIER TE KOOP (€ 59,95 / € 79,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. EG schreef:

  Dan kan je zelfs nog beter iets zelf knutselen, kaarsvet in een condoom gieten ofzo. Daar krijg je ook geen garantie op en kost een stuk minder.

 2. Marjan schreef:

  En smeken om een dildo na een tig aantal keren melden, dat is ook geheel en al niet jouw stijl.
  Nou ja een gewaarschuwd Climaximaal lezeres telt voor heel veel…. Dank!

 3. Anna schreef:

  Jammer dat je m niet hebt kunnen testen, want ik heb idd ook veel positieve reviews op internet gelezen, zoals die van Tess bijvoorbeeld. Maar ik ben nu ook een beetje huiverig geworden om m aan te schaffen…

  • Luna schreef:

   Ja, ik las ook veel positiefs… en het is dan wel niet m’n ding (het zelf moeten kleien van een toy), maar als het werkt, dan wil ik er uiteraard iets positiefs over schrijven… maar ja, helaas…

 4. Cynthia schreef:

  Wat ben ik blij dat ik dit heb gelezen. Wat een gedoe zeg. Ik heb meestal pech met het aankopen van toys. Ik had sowieso pech als ik deze had aangekocht. Lang leven je reviews!

 5. Rian schreef:

  Het idee is leuk, creatief… handig voor op de camping?? Ik zie hem al liggen tussen de koelelementen in de camping vriezer X)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.