SVAKOM NOVA VS. LELO LUNA VAGINA-BALLETJES

Herinneren jullie je de give away nog waarbij ik de Svakom Nova-kegeloefening-balletjes mocht weggeven? Ik stuurde een setje van die balletjes naar lezeres Suus en zij is zo lief geweest om ze voor me te testen én vergelijk met de LELO Luna-balletjes! Lees hieronder haar vergelijkend warenonderzoek.

svakom nova lelo luna

Kegeloefening-balletjes: Een vergelijkend onderzoekje tussen LELO Luna en Svakom Nova

Nogmaals super bedankt Luna voor de kegel-balletjes van Svakom! Niet in originele verpakking, maar die verpakking daar gaat het natuurlijk niet om. Ik had zelf al de LELO Luna balletjes aangeschaft en deze gebruik ik regelmatig met enige tevredenheid.

Kegel balletjes algemeen

Voor mij persoonlijk geldt dat ze werken. Ik gebruik ze enkele keren per week en dan bij één van de volgende activiteiten: Boodschappen doen of hardlopen. Die laatste kan ik alleen aanraden na wat oefenen want na de eerste keer dat ik dat probeerde had ik spierpijn. Dus niet van het hardlopen, maar kut-spierpijn. Ik wist dus ook niet dat het kon. Maar bij een wandel- of boodschappenactiviteit zijn balletjes ideaal voor oefenen terwijl je toch met iets anders bezig bent: heel efficiënt. Ik moet hier trouwens aan toe voegen dat ik niet geiler word van het dragen van zulke balletjes, voor mij is het dus puur voor de oefening en niet als voorspel, maar dit is persoonlijk.

Het inbrengen van de kegeloefening-balletjes

Zie ook de foto van beiden. De Svakom Nova-balletjes zijn wat kleiner qua formaat en het siliconen materiaal is glad en soepel, een minimale hoeveelheid glijmiddel volstaat hier voor het inbrengen. Enig nadeel is het siliconen ’touwtje’. Zitten met de Svakom balletjes is geen pretje, dit touwtje gaat dan irriteren, omdat het vrij dik is en dus in de weg zit. Maar ja, het is ook de bedoeling dat je beweegt omdat ze anders geen effect hebben.

svakom nova lelo luna 2

De LELO-balletjes zijn iets groter en hebben meer randjes bij het gebruik van 2 balletjes. Hier is wat meer glijmiddel voor nodig. Daarbij zijn de LELO-balletjes ook wat langer en zitten soms minder comfortabel (ligt aan de tijd van de maand denk ik). Het nylontouwtje voel je niet zitten, dus je kunt best op de fiets stappen met deze balletjes (dat lukt mij dus niet met de Svakom-balletjes).

Het afwisselen van de kegeloefening-balletjes

De Svakom balletjes komen in een setje van 3 waarmee je dus 3 trainingsniveaus hebt. Ik denk dat dit wel genoeg is op zich. Het voordeel van de LELO-balletjes is dat je meer kun variëren. De roze en blauwe balletjes hebben een verschillend gewicht. Er zijn dus 5 opties: 1 enkele roze, 1 enkele blauwe, 2 roze, 2 blauwe of een roze en een blauwe. Dit is wel een fijn systeem waarmee je stapsgewijs kunt ‘opschalen’.

Het schoonmaken van de kegeloefening-balletjes

Ja, en hier is Svakom overduidelijk in het voordeel. Het gladde siliconen en het feit dat de balletjes uit één stuk zijn gemaakt zorgt ervoor dat je ze zóóóóó veel makkelijker kunt schoonmaken. De naam staat wel in reliëf op de balletjes, maar goed afspoelen onder de kraan lost dit op. De LELO-balletjes moeten ze eerst uit hun ‘harnas’ gehaald worden en alle drie de onderdelen moeten schoongemaakt worden en daarna moet je het nylontouwtje nog apart ontsmetten. Ik heb daar speciale toy-reiniger voor en dat werkt goed, maar handig is dit proces niet.

Conclusie

Ik vraag me wel af hoe vaak ik aan het siliconen ’touwtje’ van de Svakom Nova-balletjes kan trekken (voor het er uit halen) voordat deze stuk gaat. Het siliconen voelt namelijk iets minder sterk dat het nylon touwtje van de LELO-balletjes. De tijd zal dat leren. Ik merk dat ik liever de Svakom’s pak dan de LELO’s, omdat deze makkelijker in te brengen en makkelijker schoon te maken zijn. Qua prijs zijn ze vergelijkbaar. In het kort denk ik dat geen van beide een miskoop is, maar mijn voorkeur gaat uit naar Svakom.

Dankjewel voor dit vergelijkend warenonderzoek Suus!

DE SVAKOM NOVA-BALLETJES ZIJN HIER TE KOOP (€ 44,90) >>

DE LELO LUNA- BALLETJES ZIJN HIER TE KOOP (€ 54,90) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Josje schreef:

    Wat leuk! Ik ben ook heeel blij met mijn svakom balletjes! Heb ze nog niet buitenshuis geprobeerd maar met de ideetjes van Suus ga ik er binnenkort ook even een rondje mee hollen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.