VIBRATOR REVIEW #347: SOLA EGG PASSION SET REVIEW

Dit seksspeeltje is helaas niet meer te koop! Maar neem eens een kijkje bij mijn LUNA’S TOP 10 BESTE SEXTOYS ALLERTIJDEN, daar staat vast wel iets goed en geils voor je tussen! Of ga meteen naar Easytoys.nl, de grootste online sexshop van Nederland met een ontzettend uitgebreid assortiment aan sextoys!

Naam: Sola Egg Passion Set
Producent: Sola
Prijs: € 159,99
Formaat: diameter 3,9 diameter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Het verkooppraatje: ‘De Sola Egg werkt met een druksensor. Dit wil zeggen: hoe harder je drukt, hoe harder de toy zal vibreren. De ronde kop is flexibel en buigt mee met elke beweging.’
Is dat ook zo: Prachtige toy, maar er moet wat aan verbetert worden
Score: 6/10

Ik zag ‘m staan in de shop van Easytoys.nl en ik wist; die moet ik hebben! Hebben! Hebben! Hebben! Ik had ooit al de Indiegogo-campagne voorbij zien komen en het resultaat daarvan mag er zijn; het Sola Egg. Dus ik het mannetje van Easytoys.nl mailen of ik ‘m mocht testen. Mocht! En de volgende dag stond de postbode al voor m’n deur (want… vandaag voor 23:00 besteld, de volgende werkdag bezorgd)!

Alles aan de Sola is MOOI! Mooi! Mooi! Ik werd helemaal enthousiast toen ik de doos met de Sola Egg Welness set zag en ik wilde het Sola Egg eigenlijk het liefst meteen tussen m’n benen zetten, want ik was geil en er kwam iets nieuws binnen en ik zat sowieso in een lekkere test- en schrijf-flow, dus kom maar op met die Sola!!! Hij moest helaas eerst even 3 uur aan de oplader. In de tussentijd had ik de tijd om de Sola vibrator eens goed te bekijken.

De verpakking van de Sola Egg Passion Set

Aan werkelijk alles van de Sola is aandacht besteed. Om een mooie, hard kartonnen doos (met een verloopje van zalmroze naar fuchsiaroze) zit een kartonnen sleeve met daarop foto’s van de Sola Egg en alle sleeves die je erbij krijgt (ik kreeg de Welness-set met 3 sleeves, maar er is ook een Welness-set met 2 sleeves). Het drukwerk is écht luxe (en ik kan het weten, want ik heb een grafische MTS-achtergrond) (het is full-color drukwerk, inclusief een extra druklaag van UV-lak en inclusief een extra druklaag in metallic zilver) (duur). Prachtig!

Als je de doos openmaakt tref je in de eerste ‘laag’ het Sola Egg aan, inclusief 3 opzetstukken (eentje zit al op het Sola Egg en de andere 2 zijn los. In de tweede ‘laag’ vind je 2 kleine doosjes (weer in dat zalmroze overlopend naar fuchsia) In 1 doosje zit het oplaadsnoertje en in het andere doosje zit een bewaarzakje (ook echt chique overigens) (niet zo’n lullig organza ding).

Het Sola Egg is gecrowdfund

Het Sola Egg is trouwens gecrowdfund via Indiegogo.com in 2016. Nu begrijp ik zelf nooit zo goed waarom bestaande bedrijven dingen laten crowdfunden, maar goed. Ze noemen het Sola Egg ‘The World’s First Intelligent 4-in-1 Pressure Sensitive Vibrator’ en met die 4-in-1 bedoelen ze dus de 4 opzetstukken.

Sola Egg? Vertel!

Het Sola Egg (ik noem het ding overigens maar ‘het Egg’ en niet ‘de Egg’) is een soort champignon-vormig ding van hard wit plastic. Over de kop van het Sola Egg kun je een opzetstuk zetten (over de afzonderlijke opzetstukken later meer). De bedoeling van het Sola Egg is dat je een soort handzame wand vibrator hebt. Dus wél de kracht van een wand vibrator, maar zonder het snoer en lekker makkelijk vast te houden (en niet zo zwaar). Het bijzondere aan het Sola Egg is dat-ie ‘responsive’ is. Met andere woorden; hoe harder je met het Sola Egg ergens tegenaan drukt, hoe harder hij gaat trillen. Er zit dus een druksensor in. Superkoel bedacht en… als het zou werken, dan zou het ook echt iets geils zijn.

Even over het oplaadstation

Toen het Sola Egg eenmaal voldoende opgeladen was kon ik er eindelijk (nou ja, eindelijk, het duurt maar 3 uur om ‘m volledig op te laden) beginnen! Als je ‘m 3 uur oplaadt, dan kun je er 1,5 uur mee spelen (zou genoeg moeten zijn toch). Ik wil nog even vermelden dat het opladen er supergaaf uitziet! Je stopt het Sola Egg in de houder en middels een magneetje zit het Sola Egg dan ‘vast’. In de houder stop je een USB-snoertje en op deze manier laadt je ‘m op. Het ziet er vreselijk funky uit en kan echt als een leuk nachtlampje dienen zelfs. Als het Sola Egg oplaadt dan knippert het lampje, is-ie volledig opgeladen, dan brandt het lampje constant. Prachtig. Echt.

Maar het werkt dus niet helemaal lekker

Ik denk dat dit het eerste speeltje is waarbij ik zo lang heb lopen testen en proberen om tot een conclusie te komen. Briljante seksspeeltjes test ik graag meerdere keren, omdat ze zo lekker zijn. Het Sola Egg heb ik meerdere keren getest om erachter te komen of ik nou gek was of te kritisch of gewoon heel onhandig en te onrustig. Ik had wat reviews van andere seksbloggers gelezen en die waren allemaal erg te spreken over de druksensor en het hele Sola Egg-systeem. Durven ze het Sola Egg niet af te branden? Niet kritisch te zijn, omdat het toch een product van meer dan 150 euro is? Willen ze er gewoon zoveel mogelijk van verkopen, zodat ze geld verdienen met hun review? Ik ben echt confused, want… het druksensor-systeem werkt dus écht niet prettig en ik heb ‘m zo vaak getest dat ik echt met een gerust hart durf te zeggen; ligt niet aan mijn onhandigheid of onrustigheid. Het werkt gewoon niet.

Als je met het Sola Egg ergens tegenaan drukt, dan begint-ie te trillen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je al behoorlijk wat druk uitoefenen. En het zachtst waarop het Sola Egg trilt, is eigenlijk best hard. Als je nog meer druk uitoefent, dan gaat-ie harder trillen en daarmee heb je het, naar mijn mening en gevoel, dus écht gehad. Er zijn maar 2 trilstandjes voelbaar. Er zit geen verloop tussen. Als je de druk er ook maar iets vanaf haalt (en dat gaat dus heel gemakkelijk) dan slaat die hele Sola stil. Uit. Niks. Nada. Noppes meer met die trillingen. Dit is echt niet fijn.

Wél fijn is dat je zelf een soort ‘patroon’ kan creëren door het Sola Egg wat te bewegen. Dit is leuk, voor eventjes. Dan krijg je een lamme hand.

Gelukkig kun je het Sola Egg ook laten trillen zonder dat je druk uitoefent. Door het knopje onderaan zet je de trillingen vast en zo kun je eigenlijk past écht genieten van dit seksspeeltje. Helaas kun je het Sola Egg maar op 1 standje ‘vastzetten’, al doen ze je geloven dat je ‘m in elk gewenst trilstandje steady kunt laten trillen. Dat is niet zo. Je kan ‘m eigenlijk alleen vastzetten op de hardste trillingen, omdat je, om het knopje in te drukken, DRUK MOET UITOEFENEN! En als je druk uitoefent, dan gaat-ie op z’n hardst trillen! Ja! Logisch!

Shiatsu sleeve


Deze sleeve zit standaard om het Sola Egg en is ‘created for pinpoint accuracy vibrations’ (aldus de site). Nu is een pinpoint massage een massage op een heel klein specifiek plekje (de klit bijvoorbeeld) en met de Shiatsu sleeve is dat echt niet mogelijk. Maar! Dit is wel het meest prettige opzetstuk. Je kunt met dit opzetstuk het beste ‘kracht’ zetten en je voelt de trillingen overal rondom tegen je klit en schaamlippen. Mijn favoriet (als je ‘m steady laat trillen).

Bunni sleeve


Meest onhandige sleeve van de 3 die ik mocht testen. Door die oortjes kun je nog moeilijker kracht zetten, dus de druksensor is hiermee helemaal ruk te gebruiken. Het ziet er wel schattig uit. Dat dan weer wel. De trillingen worden best okay doorgegeven aan de oortjes, dus dat is op zich wel fijn, maar ik snap niet zo goed wat je dan met die oortjes moet. Je klit ertussen klemmen? Daarvoor staan de oortjes weer te ver uit elkaar. Niet echt mijn ding.

Omi sleeve


Van deze sleeve had ik eigenlijk de meeste verwachtingen. Ik had gehoopt dat ik met deze sleeve m’n G-spot zou kunnen raken als ik ‘m in zou brengen, maar dat lukte helaas niet. Door de vorm floept-ie er makkelijk uit en de druksensor werkt heel ongemakkelijk.

Swedisch sleeve


Deze heb ik niet kunnen testen, want is niet aanwezig in deze set.

Maar valt er mee klaar te komen?

Jazeker! Als je het Sola Egg vastzet qua trillingen, dan zijn de trillingen net zo diep en lekker als van een gewone wand vibrator. Dus klaarkomen; no problem. Wel jammer dat er dus eigenlijk maar 1 standje op zit waarmee je relaxt je ding kan doen. Er zijn dus geen trilpatronen en die zouden een leuke toevoeging zijn geweest.

Nog even wat andere dingetjes die het vermelden waard zijn

Godskolere, wat maakt dit ding een herrie. In dat opzicht lijkt het Sola Egg dus ook op een wand vibrator, maar persoonlijk heb ik dan ook liever een ‘echte’ wand vibrator. Want… een wand vibrator kun je bij de steel vasthouden en in principe voel je daar de trillingen niet. De trillingen van het Sola Egg worden héél goed doorgegeven aan het hardplastic gedeelte en na een tijdje krijg je gewoon een ‘doof’ gevoel in je handen. Mede door het feit dat je, als je dus gebruik maakt van die druksensor, nogal hard moet duwen en ‘m dus ook stevig moet vasthouden. Als je de trillingen ‘vast heb gezet’, dan heb je daar minder last van.

Het Sola Egg zelf is van hardplastic, maar de sleeves zijn van werkelijk superzacht siliconen. Echt prachtig materiaal en het trekt 0,0 stof aan! En zoals je eigenlijk ook van een speeltje van deze kwaliteit mag verwachten; het Sola Egg is 100% waterproof. Ook fijn! Dus als je eigenlijk een keertje met je wand vibrator in bad zou willen (of onder de douche) dan is het Sola Egg een oplossing (want met een wand vibrator in bad; geen handige keuze). De sleeves kun je gemakkelijk schoonmaken (en het hardplastic gedeelte ook, mocht dat vies geworden zijn).

Conclusie

Alles is mooi. Prachtig. En de Sola heeft absoluut potentie. Maar deze eerste versie heeft mij vooral veel frustratie bezorgd. Maar! En dan een hele dikke grote maar! Ik vind het wel een hele goede eerste poging en ik zie echt en oprecht uit naar de Sola 2.0 (als die dus een vast arsenaal aan trilstandjes heeft én een paar leuke trilpartronen). De druksensor zou zeker een leuke toevoeging zijn, als hij écht responsive was en een stuk subtieler.

DE SOLA EGG PASSION SET IS HIER TE KOOP (€ 159,99) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jan Folkersma schreef:

    Nu kan ik nooit meer normaal naar Nijntje kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.