SMON NO. 1 – VIBRATOR REVIEW #635

Naam: Smon No. 1
Producent: Kokos
Prijs: € 99,-
Formaat: 21,5 x 4,7 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Materiaal: liquid siliconen (?) (dit is de correcte, maar bijzondere naam)
Waar te koop: Easytoys.nl
Verkooppraatje: ‘De SMON No. 1 is een bijzondere vibrator met een genopte schacht en een ronde clitorisstimulator. De schacht is gebogen voor een goede G-spot stimulatie. ’
Is dat ook zo: Ik word hier niet heel blij van.
Cijfer: 4

Dit is een afbeelding van kokos smon no 1 vibrator

Als ik een seksspeeltje zie in een vorm die ik nog niet ken, dan krijg ik meteen zin om ‘m uit te proberen. Want iets nieuws kan betekenen dat iets heel lekker, tof en geil is! Maar iets nieuws kan ook betekenen dat er niet voor niks nog geen toys bestonden in die vorm, omdat die vorm niet lekker, niet tof en vooral niet geil is. Ik zag de Smon voorbij komen in het assortiment van Easytoys.nl en ik was meteen getriggerd door de bijzondere vorm met noppen! Ik kreeg ‘m opgestuurd, testte ‘m uit en hieronder lees je mijn review!

De Smon is een product uit het assortiment van het al 15 jaar bestaande Zuid-Koreaanse merk Kokos. Hun assortiment bestaat voornamelijk uit masturbatoren; heel ‘realistisch’ ogende mastubatoren of onaholes (allemaal in de kleur ‘blank’, ‘roomblank’ of ‘tegen het wit aan’) die soms wat openingen op de anatomisch verkeerde plek hebben. Hun mastubatoren staan bekend om hun zeer goede noppen, ribbels en definitie van binnen en waarschijnlijk hebben ze gedacht; laten wij ook iets doen met noppen aan de buitenkant! Een vibrator met noppen, daar zit de wereld op te wachten!

Dit is een afbeelding van smon vibrator duo vibrator kokos

De verpakking van de Smon No. 1

Met de verpakking van de Smon No. 1 is helemaal niks mis. Lekker basic zoals we van meer (eigenlijk te veel) merken gewend zijn; een overwegend witte kartonnen sleeve met daarop een 1 op 1 foto van het product in kwestie. Onder de sleeve een roze doos met daarin de Smon, een zwart satijnen opbergzakje en een USB-oplaadsnoertje.

Dit is een afbeelding van verpakking van de smon vibrator

Eerste indruk van de Smon No. 1

Ik heb al eerder een speeltje met heel erg veel noppen getest en dat bleek niet zo’n fijne ervaring. Ik testte toen de Prickly Pear van Ylva & Dite (YLVA & DITE PRICKLY PEAR – DILDO REVIEW #572) en ik kan die review samenvatten met de volgende zin; alsof je een wc-borstel in je vagina duwt. Nu had die Prickly Pear hele kleine nopjes. De Smon No. 1 heeft grotere noppen. Ter vergelijking; die van de Prickly Pear zijn zo’n 2 mm en die van de Smon No. 1 zo’n 12 mm.

Als ik de Smon No 1. in m’n handen voel, dan ben ik echt wel geïntrigeerd. Het voelt alsof ik een knots in m’n hand heb, of in ieder geval een sextoy met lekker stevig stimulerende noppen! Het hele clitoris-ding laat ik nog buiten beschouwing, want het gaat me in eerste instantie om die noppen. Die noppen lijken me heerlijk!

De Smon No. 1 is volgens de verpakking gemaakt van, let op, liquid siliconen. Eh??? Vloeibaar siliconen? Ehhhh? Ik denk dat er hier vertaaltechnisch iets niet helemaal goed is gegaan. Maar deze toy is dus van siliconen (daar ga ik dan maar vanuit) en volledig waterproof.

Update: de term ‘liquid siliconen’ is correct! Dit is blijkbaar een bepaald soort siliconen dat op een andere manier wordt geproduceerd. Het wordt op een lagere temperatuur verwerkt, zodat het sneller afkoelt en zachter blijft. Neemt niet weg dat ik de naam ‘liquid’ gewoon heel stom vind, want het impliceert een vloeibare substantie, wat het dus niet is! Noem het dan XY siliconen, kan mij het schelen! Maar; het is 100% siliconen en dat is het belangrijkste natuurlijk!

Dit is een afbeelding van smon en prickly pear noppen vibrators
De noppen van de Prickly Pear vs. de noppen van de Smon No. 1.

De eerste, tweede, derde keer met de Smon No. 1

En sja, uit deze review gaat maar weer blijken; iets wat er met je ogen heel leuk, lekker, geil, intrigerend uitziet, kan in de praktijk enorm tegenvallen. Wanneer ik de Smon No. 1 inbreng voor de eerste keer (altijd met voldoende glijmiddel op waterbasis) (ik gebruik eigenlijk alleen maar Sliquid) voelt het allemaal zeer onaangenaam. Het is niet pijnlijk, zoals bij de Prickley Pear wel het geval was, maar het voelt heel onprettig. Als ik kippenvel met m’n vagina kon krijgen, dan zou dat zeker het geval zijn tijdens het inbrengen van de Smon No. 1.

Het had nog gekund dat dit gevoel kwam doordat ik nog niet volledig opgewonden was. Sommige toys, zeker de wat grotere toys, voelen niet zo prettig als je ze te snel gebruikt. Dus voor ronde 2 en ronde 3 heb ik gewacht met het inbrengen tot ik al vochtig was van mezelf (en dus opgewonden en wat ‘wijder’), maar dit gaf me hetzelfde onaangename gevoel.

Als de toy eenmaal zit, dan zit-ie en dan voelt het wel okay, maar als ik de toy op en neer beweeg dan is het dus onprettig. Vooral bij m’n vaginaopening voelt het naar. Ik kan ook geen andere woorden dan ‘onaangenaam’, ‘onprettig’ en ‘naar’ verzinnen, want echt pijnlijk is het dus niet. Binnenin, dus rondom m’n G-spot zou het wel prettig kunnen zijn als ik de toy beweeg, maar die noppen zitten over de hele lengte van de toy, dus helaas.

Dit is een afbeelding van luna met de smon knots vibrator

De trillingen van de Smon No. 1

Okay, die noppen zijn dus nogal een tegenvaller, maar hoe zit het met de trillingen van de Smon No. 1? Want de Smon No. 1 is dus geen dildo, maar een vibrator. Over die trillingen kan ik zeer kort zijn; die zijn nogal underwhelming. We hebben hier te maken met een toy die € 99,- kost en voor dat geld mag je toch echt wel wat meer verwachten dan wat je bij de Smon No. 1 krijgt.

Deze vibrator heeft slechts 1 knopje en daar heb ik over het algemeen nogal een hekel aan. Met dit knopje moet je ‘m aanzetten, uitzetten en door de 10 vibratiepatronen scrollen. Als dit goede vibraties waren geweest, dan kan ik zo 1-knops-systeem nog wel enigszins vergeven, maar het zijn dus geen goede vibraties. Het zijn heel erg oppervlakkig, buzzy vibraties, zowel in de staaf als in het clitorale gedeelte.

Dit is een afbeelding van knopje van de smon vibrator
Het ziet er nou ook allemaal niet heel erg top uit. Een knopje, een naad door het midden, beetje mwaaaah.

Ook kut is dat met dat ene knopje zowel de staaf als het clitorale gedeelte tegelijkertijd gaat trillen. Je kan ze dus niet afzonderlijk bedienen en dat is echt zoooooo ontzettend 2019! Er zijn momenteel zoveel toys op de markt met betere knopjes, Apps, betere trillingen en een 100 keer betere vorm (de We-Vibe Nova 2, de We Vibe Nova 2, de We-Vibe Nova 2!!!!).

Het is ook niet snel goed hè?

Bij deze Smon No. 1 (hahaha, No. 1, laat me niet lachen) is dus voornamelijk de vorm van de staaf niet okay, maar ook het clitorale gedeelte kan me qua vorm niet echt boeien. Het grote bolletje zelf is goed, maar die 2 flapjes eraan? Ik heb dat nooit begrepen bij duo-vibrators. Het moeten konijnenoortjes voorstellen, maar die dingen liggen bij mij vaak ver boven m’n clitoris en flapperen dan doelloos wat tussen m’n schaamhaar.

Het gat onderaan is niet heel erg groot. Mijn duim past er wel in, maar die van mijn partner niet echt. Kortom; het is het allemaal niet bij deze Smon No. 1. Niet net niet, maar gewoon helemaal niet.

Conclusie

Ik heb de afgelopen weken een paar hele toffe, supergoede toys achter elkaar mogen testen en ik was haast vergeten dat er ook nog gewoon ‘slechte’ toys worden geproduceerd! Ik was on a good sextoy rolllllll! Een toy als deze Smon No. 1 laat maar weer zien dat het belangrijk is dat er sextoy testers bestaan, want zo puur op het oog ziet dit ding er hartstikke interessant uit. Maar gelukkig test ik niet met m’n ogen, maar met m’n vagina en mijn vagina zegt; lekker links laten liggen deze toy!

DE SMON NO. 1 IS HIER TE KOOP (€ 99,95) >>

p.s. Een duo-vibrator (ook wel bekend als Tarzan-vibrator of rabbit-vibrator) die wél lekker zit en bijna alle vagina’s en vulva’s ‘past’, heel goed en diep trilt, zowel intern als extern (in een symponietje), te bedienen is met App (en hoe) en net zo veel kost is de We-Vibe Nova 2. Dat is echt wél een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.