SEKSSPEELTJES & MATERIALEN ENQUETE

Hallo lieve lezers en lezeressen! Ik kom net terug van een weekje Jamaica (en ja, het was heerlijk) (en nee, ik heb geen seksspeeltjes meegenomen), dus vandaar dat het hier even wat stiller was. Maar… ik ben weer terug met hernieuwde energie (en ik heb nog een doos met speeltjes liggen die ik moet testen)!

En… ik wil me de komende weken wat meer gaan verdiepen in de materialen waar seksspeeltjes van gemaakt zijn en dan met name de siliconen of rubber, plastic of andersoortige ‘gekleurde’ ‘chemische’ speeltjes. Wat is de regelgeving hieromtrent? Waarom zijn bepaalde stoffen verboden voor kinderspeelgoed en mogen diezelfde stoffen zich wel in seksspeeltjes bevinden. Wat IS nou eigenlijk siliconen en wat is het verschil tussen ‘medische siliconen’ en ‘gewone siliconen’? Ik zie soms zelf ook door de bomen het bos niet meer. Anyway, ik heb een heel boekwerk (nou ja, héél veel internet-sites en pagina’s) klaar liggen dat ik door wil gaan spitten… want; wat zijn nou eigenlijk de gezondheidsrisico’s van seksspeeltjes die van ‘verkeerde’ materialen gemaakt zijn? Er is ooit al een onderzoek geweest en daar kwam (zo ongeveer) uit dat het geen ‘echt’ gezondheidsrisico is om jelly seksspeeltjes te gebruiken (dus seksspeeltjes met weekmakers), maar dat het pas ‘echt’ gevaarlijk wordt als je meer dan 8 uur per dag met een vibrator in je kut zit. Hmmm… vaag.

seksspeeltjes

En hier heb ik jullie hulp bij nodig. Want… ik heb een aantal keer een vibrator gebruikt waardoor ik, na gebruik dus, met flinke geïrriteerde schaamlippen zat (ook al stond er op de verpakking dat het product phtalaten-vrij was). Jeuk! Niet lekker! Niet geil! En vooral; je hebt een week lang geen zin in seks, want een kusje erop helpt niet. Nu verwacht ik dat er veel meer vrouwen (en mannen) zijn die hiermee te maken hebben gehad, maar dat sommige vrouwen denken dat het ‘gewoon’ door de (al dan niet) ruige seks is gekomen. Dit zijn vaak dingen waar je niet over praat, maar wat mij betreft mogen (moeten!) dit soort speeltjes van de (sowieso) Nederlandse markt.

Mijn vraag aan jullie; hebben jullie ervaring met irritatie rondom je geslachtsdelen na het gebruik van een seksspeeltje? Zo ja; wat voor speeltje was het (als je het merk nog weet; nice)? En weet je nog waar het speeltje van gemaakt was (of misschien heb je de verpakking nog)? Waar heb je ‘m gekocht? Laat het me alsjeblieft weten! Mag uiteraard anoniem hieronder in de reactiemogelijkheid (of mail naar luna@climaximaal.nl)! Alvast heel erg bedankt! En… ik hou jullie uiteraard op de hoogte van mijn bevindingen (waarschijnlijk ga ik binnenkort seksspeeltjes aan een vlammentest onderwerpen, haha)!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Kaya schreef:

  Hooi!

  Allereerste ik ben echt fan van je blog!

  En ja, ik heb het meegemaakt. Ik heb 1 Tarzan in mij nachtkastje. Ooit gekocht bij pabo (geen idee welk merk). Nadeel, hij stinkt naar oud rubber. Ach, condoom erover heen en klaar. Nooit last van gehad. Behalve de geur dan. Blijft ook lekker hangen in kleding, spullen en ect. Maar, mijn ex-vriend als we ‘het’ deden pakte hij standaard de glijmiddel van durex. (Beledigend voor mij, ik produceer al genoeg vocht) maar na een tijdje bezig te zijn begon het te tintelen daar binnen. Not the good way. Probeerde het te negeren, uiteindelijk leek mijn yoni in brand te staan. En niks dat je er aan kan doen. Dus onder de douche gesprongen, hielp een beetje. Nog steeds de onprettige branderige gevoel. En dan maar slapen. De volgende dag nog steeds last, de dag erna en de dag daarna.
  voor de hele maand (we deden het regelmatig) droog gestaan. Omdat het zo geïrriteerd was. De durex glijmiddel, de doorzichtige met de verpakking blauwe accenten en met een Peach geur/smaak. Naha. Geen glijmiddel voor mij.

 2. Kaya schreef:

  Hooi hooi,

  Allereerste, ik ben echt fan van je blog! Zo lekker openlijk en geen schaamte ( like like)

  Maar ik heb 2 dingen.

  1, ooit via pabo een blauwe, grote , allergievrij (speciaal materiaal), beweegbaar dildo gekocht. Eenmaal uit de plastic verpakking kwam er een onaangename geur vrij. Beetje goedkope parfum en – plastic. Veel plezier aan beleeft (wel met condoom). Maar die geur. Die geur is zo een turn off. Eenmaal in de nachtkastje ruik je die geur door heen. Blijft hangen in kleding, spullen en ect. Zo gross. Op zoek naar een leuke makkelijke vibrator. Ook niet al te duur. Kan je me een aanraden?

  2. Durex doorzichtige glijmiddel met perziken geur/smaak. Mijn ex-vriend vond het wel leuk om het te kopen, als verwennerij voor ons. (Ik was er op tegen, beledigend voor mij en mijn eigen gemaakte glijmiddel) ach, proberen waard. Toen we lekker bezig waren met rollebollen stond hij op om de glijmiddel te pakken. Eenmaal bezig begon het te tintelen. Not the good way! Probeerde het te negeren. Maar na een poos leek mijn yoni in de brand te staan. En ik kon er niks aan doen. Dus ben maar gaan slapen, de volgende dag was het gevoel nog, de dag erna en de dag daarna. Voor een hele maand droog gestaan omdat het zo geïrriteerd was. Naha geen glijmiddel voor mij.

  • Luna schreef:

   Hi Kaya!
   Dankjewel voor je inzending! Ik ben al een tijdje druk bezig om alle informatie die ik kan vinden omtrent de materialen waarvan sekstoys gemaakt zijn (en hun veiligheid) te verzamelen! Uiteraard lees je hier op m’n site alle conclusies en vorderingen!

 3. Lisa schreef:

  Hoi Luna,

  Ik heb op de website gezocht maar kan het beloofde artikel over materialen niet vinden. Kun je me ernaar linken?

  Zelf heb ik namelijk ooit een gratis jelly dildo bij een bestelling gekregen, waarvan ik het gevoel kreeg dat ik in de brand stond. Hierna heb ik gelukkig nooit meer zo’n ervaring gehad, maar ik zou graag weten waar ik op moet letten bij het kopen van toys, en wat de ingrediënten van jelly dildo’s zijn waarvan je last kunt hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.