LIEVE LUNA, MAG IK MIJN VIBRATOR NOG WEL GEBRUIKEN TIJDENS M’N ZWANGERSCHAP?

Lieve Luna,

Ik heb sinds een jaar of 2 een Europe Magic Wand (op jouw advies) en ik ben er heel erg blij mee. Nu is er alleen een klein probleempje; ik ben sinds kort zwanger. Dit is natuurlijk geen probleem, want we wilden heel graag een kindje, maar ik vraag me af of ik nu die vibrator nog wel mag gebruiken. Hij is best wel heftig en dat is juist waarom ik eigenlijk niet zonder kan, want van gewoon vrijen kan ik dus nooit klaarkomen. Weet jij of het veilig is om een vibrator te gebruiken tijdens je zwangerschap? Ik durf het eigenlijk niet aan m’n verloskundige te vragen.

groetjes,

Peggy

Hi Peggy,

Allereerst; gefeliciteerd met je zwangerschap! Leuk! Spannend! En ik kan me goed voorstellen dat je het eng vindt om tijdens je zwangerschap een Europe Magic Wand (of Hitachi, of Fairy, of eigenlijk elke andere vibrator te gebruiken). De trillingen die een vibrator veroorzaken zijn uiteraard niet-natuurlijk en misschien heeft dat wel effect op je nog ongeboren kindje?

Ik ben geen arts of verloskundige, dus als je op zoek bent naar een medisch verantwoord antwoord dan zou ik het toch écht even aan 1 van hen vragen. Ik snap dat het lastig is, maar aan de andere kant; je ligt er ook op een onderzoekstafel met je benen wijd, dus veel erger dan dat kan het niet worden (knipoog-smiley). Zij kunnen je pas echt een 100% betrouwbaar antwoord geven, passend bij jouw zwangerschap en jouw lichaam. Er is overigens nog nooit wetenschappelijk of medisch onderzoek gedaan naar de effecten van de trillingen van wat voor vibrator dan ook op een zwangerschap, maar er is ook nog nooit onderzoek gedaan of het hebben van veel orgasmes (of geen, of juist heel heftig) effect heeft op je ongeboren kindje. Een beetje onontgonnen gebied dus dit.

De vrouw van een vriend van me is verloskundige en ook zij vertelde me dat er nog nooit onderzoek gedaan is naar het effect van vibratorgebruik tijdens je zwangerschap. Wel kan het voorkomen dat je, door het gebruik van een (te grote) (of te harde) vibrator last kan krijgen van bloedverlies. En dit is uiteraard iets waar je als zwangere vrouw enorm van schrikt (al hoeft het dus niets ernstigs te zijn). Haar advies aan zwangere vrouwen (die ernaar durven vragen) is: “Doe het de komende maanden maar gewoon eventjes op de gewone, natuurlijke manier en haal die speeltjes maar weer uit de kast als de zwangerschap voorbij is en als je toch speeltjes wil gebruiken, doe dat dan met beleid.” Ik heb haar nog even specifiek naar de Europe Magic Wand gevraagd en een clitorale vibrator hoeft volgens haar geen enkel probleem te zijn, omdat deze dus niet zo dicht in de buurt van je baarmoedermond komt als een penis of vibrator. Maaaaaarrrr… omdat de trillingen van een Europe Magic Wand zo heftig zijn en ook kunnen zorgen voor een heftig orgasme moet je ook hier op je hoede zijn voor bloedverlies. Daarnaast; zwangere vrouwen mogen ook gewoon motorrijden en dan heb je ook een enorm trillend apparaat tussen je benen.

Dus… over het algemeen is het wel veilig om een vibrator te gebruiken tijdens je zwangerschap, als het, (maar dat spreekt voor zich) maar wel een schone vibrator van lichaamsveilig materiaal is (dus siliconen, glas, metaal). Maar… doe het vooral voorzichtig en gebruik geen XXXL seksspeeltjes, maar gewoon ‘normaal’.

Als er een kans bestaat dat je kindje te vroeg geboren wordt (over de risico’s hiervan kan je arts of verloskundige je natuurlijk inlichten) dan is het NIET handig om een seksspeeltje te gebruiken. Maar dan is het sowieso niet handig om een orgasme te krijgen, omdat de samentrekkingen van je spieren ervoor kunnen zorgen dat je dus vroegtijdig gaat bevallen.

In deze fase van het moederschap kun je al meteen je moederhart laten spreken, want ik denk dat je lichaam zelf het beste aangeeft wat wel of niet goed is voor je (ongeboren) kind. Ikzelf zou, denk ik, de Europe Magic Wand (en zeker op de hoogste standjes) even een paar maanden niet gebruiken. Maar als ik, zoals jij, op geen enkele andere manier een orgasme zou kunnen bereiken, dan zou ik ‘m er waarschijnlijk toch even bij pakken, want een seksueel gefrustreerde aanstaande moeder lijkt me ook niet ideaal. Overigens verandert je lichaam zo enorm tijdens een zwangerschap dat het zo maar eens zou kunnen zijn dat het nu wél ‘gewoon’ lukt tijdens het neuken of beffen of vingeren of met een wat minder heftige (clitorale) vibrator.

Maar… nogmaals; vraag het voor alle zekerheid toch maar even aan je eigen verloskundige. Enne; neem je Europe Magic Wand even mee, want ik denk niet dat iedereen weet wat het is!

lieveluna

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Mariska schreef:

    Goede vraag, hier zit ik ook mee! Ik dacht meer dat het geluid van de vibrator misschien vervelend en storend is voor de baby (want die vibrator zit er dan dus echt dicht op – zometeen heeft het kind al gehoorbeschadiging voordat het geboren is). Dus ik heb het nog niet aangedurfd (en durf het dus ook niet te vragen aan VK..). Nu dus even zonder trillingen…

    • Luna schreef:

      Hi Mariska! Dit heb ik ook aan die vriendin gevraagd… en hier hoef je helemaal niet bang voor te zijn, omdat het hoofdje van je kindje dus (nu nog) de andere kant op ligt! :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.