VIBRATOR TEST #210: LELO SIRI 2

Naam: Siri 2
Producent: LELO
Prijs: € 99,90
Formaat: 92 mm x 43 mm
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Bol.com
Het verkooppraatje: ‘Met de Siri 2 combineert LELO dit keer de wondere werelden van muziek en sensuele vibraties. De Siri 2 is een ultra-sterke vibrator die precies in de palm van je hand past en reageert op het ritme en intensiteit van de muziek in jouw playlist en zelfs de stem van je lover.’
Is dat ook zo? Nou, ik ben onder de indruk
Score: 9/10

lelo siri

Ik kreeg de LELO Siri 2 opgestuurd door de peoples van LELO zelf, waarvoor uiteraard mijn eeuwige dank (en ik vind het stiekem (of helemaal niet zo stiekem) supergaaf dat ik door LELO ‘erkend’ wordt als sekstoy-blogger-die-ertoe-doet). De LELO Siri 2 is in de markt gezet als ‘The World’s Ultimate Music Vibrator’ en hoewel LELO de laatste tijd nogal doorgeslagen leek in hun ‘bijzondere features’ (ik noem hier de Sense Motion- en de Sense Touch-features die na een tijdje vooral op je zenuwen gaan werken in plaats van op je klit) moet ik zeggen dat de LELO Siri 2 me zeer aangenaam heeft verrast!

Even een leuke anekdote over de LELO Siri

De Siri wordt ook gebruikt als een apparaat voor stem-therapie! Hoe dan? Professor David Ley van de Universiteit van Alberta heeft ontdekt dat je een sterkere en heldere zangstem krijgt als je de Siri tegen je stembanden (dus tegen je keel) aanzet. De frequentie van de Siri (zo’n 110 tot 120 Hertz) komt namelijk overeen met die van een menselijk geluid en wanneer je je stembanden hiermee masseert, dan werkt dat dus op de een of andere manier als een soort stem-therapie voor zangers en zangeressen. Waarschijnlijk heeft deze informatie ervoor gezorgd dat de Siri 2 als ‘Music Vibrator’ in de markt is gezet, who knows!

Siri 1 vs. Siri 2

Het leuke is dat ik ook de Siri 1 in huis heb, dus ik kan ze aan een uitgebreide vergelijking onderwerpen! Het eerste verschil is de prijs natuurlijk; de Siri 1 is inmiddels te koop voor € 79,-, dus 20 euro goedkoper dan de Siri 2. Wat krijg je voor die 20 euro extra? Een heleboel! Allereerst; de Siri 2 is waterproof en dat is de Siri 1 niet (mocht je ‘m mee in bad of onder de douche willen nemen). En die waterproof-heid zit ‘m voornamelijk in het gedeelte van de knopjes, want die zijn bij de Siri 1 niet geïntegreerd in het ABS-plastic, waardoor er tussen de knopjes en dat plastic een heleboel vuil kan komen te zitten (en tussen de knopjes kun je niet schoonmaken, gatverdegatver). Zeer goede verbetering dus, die knoppen van de Siri 2. Verder heeft de Siri 2 meer vibratiepatronen (waarover later meer); de Siri 2 heeft er 8 (plus dus nog een speciale Sound Response mode), de Siri 1 heeft 6 vibratiepatronen.

lelo siri 4

De trillingen van de LELO Siri

Ik heb even een blinde test gedaan samen met de echtgenoot door zowel de Siri 1 als de Siri 2 maximaal te laten trillen tegen diverse lichaamsdelen. De conclusie; de diepte van de trillingen is precies hetzelfde gebleven. Ze trillen dus allebei écht goed, heftig en behoorlijk diep. De Siri 1 lijkt wel iets meer geluid te produceren, iets snerpender, maar kan ook komen doordat de Siri 2 uit iets meer siliconen bestaat (en siliconen dempt het geluid beter dan de rest van het ABS-plastic waar de Siri uit bestaat). Maar… de LELO Siri 2 heeft dus 2 extra vibratiepatronen en meer is altijd beter! Bij LELO zijn ze zo grappig geweest om elk vibratiepatroon van de Siri 2 te koppelen aan een muzieksoort en hoewel je dus absoluut niet naar de desbetreffende muziek hoeft te luisteren om de vibraties te kunnen matchen (wat zeg je, je hoeft helemaal geen muziek aan als je ligt te masturberen) vind ik dit echt leuk bedacht. Het maakt het concept ‘muziek vibrator’ wel helemaal af.

1. Classical – steady vibration
2. Reggae – slow pulses
3. Rumba – quick pulses
4. Folk – low to high escalation then 3 quick pulses
5. Hip Hop – faster low to high escalation then 3 quick pulses
6. Soul – low to high to low escalation
7. Techno – very quick pulses
8. Jazz – variation of low and high pulses and escalations

Je kunt door de vibratiepatronen scrollen met de -toets en je kunt elke vibratie harder en zachter zetten met de +-knop en de –knop. Het is een logisch systeem, al zijn de knopjes wel wat klein en ik houd persoonlijk wel van een uitknop. Nu moet je de –knop enkele seconden ingedrukt houden om de vibraties te stoppen. Maar het feit dat je élk ritme harder of zachter kunt zetten (volgens mij zelfs wel in 8 stappen van hard naar zacht) is TOP!

Je kan ook m’n video checken:

De Sound-Response mode van de LELO Siri 2

Goed… en dan het unieke van de Siri 2; de Sound-Response mode! Deze zet je aan door de -toets tegelijkertijd in te drukken (ja, daar heb je even 2 handen voor nodig). De LELO Siri reageert nu op elke muzieksoort die hij ‘hoort’, want ergens in het ABS-plastic zit een klein ‘gaatje’ met daarin een geluids-sensortje (uiteraard waterproof). Deze feature werkt niet helemaal super smoothly, want de trillingen komen ongeveer een seconde na de beat van de muziek die je draait, maar toch, maar toch; het werkt echt! Dus bij hardrock trilt-ie hard en enigszins ongecontroleerd, maar bij rustige muziek, of gewoon je stem (want dat kan dus ook) trilt hij heel relaxt. Erg leuk om mee te experimenteren (al kies ik persoonlijk toch altijd voor een vibratiemodus als de Soul (low to high to low escalation) om tot een orgasme te komen.

lelo siri 3

De garantie van LELO

Ik weet niet of ik het al eerder over de garantie van LELO heb gehad, maar die verdient toch echt wel even wat bonuspunten. Elk speeltje komt met 1 jaar totale garantie! Dus gaat je LELO-sekstoy kapot, dan krijg je gewoon weer een nieuwe. Je moet je speeltje dan wél even registeren, want bij elk speeltje krijg je een soort mini-creditcardje met daarop de gegevens die je bij LELO.com in kunt vullen. En… op het moment dat je die 1-jaar-totale-garantie registreert, dan registreer je je speeltje ook meteen voor de 10-jaar-kwaliteits-garantie. En die 10-jaar-kwaliteits-garantie houdt in dat, mocht je speeltje kapot gaan in 10 jaar (ja, dus wel door een technische fout hè, niet als je er bovenop gaat staan), dan krijg je 50% korting op je volgende LELO-aankoop. Vind ik netjes, erg netjes van LELO!

lelo siri 2

Dus, concluderend; ik vind de LELO Siri 2 een top-vibrator, met als enige nadeel de prijs van € 99,-. Maar ja, daar krijg je dus wel die super-garantie voor. En 8 soorten trillingen. En een geinige muziek-tril-optie. En hij is waterproof. En hij ziet er strak uit. En hij is verkrijgbaar in 2 kleuren; zwart of paars. En je krijgt er ook nog een opbergzakje bij! En… je kan ‘m dus ook gebruiken om je zangstem wat op te krikken!

DE LELO SIRI 2 IS HIER TE KOOP (€ 149,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marjan schreef:

    Het is wel een multitasker zo te horen…. leuke review Luna!

    xx

  2. siegbert schreef:

    Beste, in de EU geldt een garantie van 2 jaar voor alle electrische/electronische apparaten, dus ook voor vibrators. Binnen de eerste 6 maanden moet de verkoper/fabrikant altijd uw toestel vervangen/herstellen bij defect. Na 6 maand moet je aantonen dat het defect er al van in het begin was (moeilijk). Meer info kan je terugvinden op internet maar zelfs voor een prul vibrator heb je dus al makkelijk 6 maand garantie :-)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.