KLITTRA – SEKSTOY REVIEW #380

Naam: Klittra
Producent: Klittraofsweden.com
Prijs: € 62,87
Formaat: 11 centimeter x 4,7 centimeter (formaatje deoroller)
Gewicht: 200 gram
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB
Waar te koop: Klittraofsweden.com
Verkooppraatje: ‘Klittra of Swedens ambition is to let every girl in the world enjoy the powerful pleasure of the deodorant sextoy. Its a stimulation that gives an amazingly strong feeling of oral sex.’
Is dat ook zo: Waar zal ik eens beginnen?
Score: 5.5

Dit is een afbeelding van klittra sex toy vibrator

Een mannetje van Klittra of Sweden mailde. Of ik misschien zin had om zijn nieuwe product, de Klittra of Sweden, te testen. Nou! Dat wilde ik wel! De Klittra is namelijk ‘launched in januari 2017 and mentioned as one of the biggest innovations in the sextoy industry.’ Aldus het Klittra-mannetje! Dus… allllll the way from Sweden, yes, presenteer ik jullie… de Klittra!

Echt… Klittra, klittra, klittra! Het is een lekkere over de tong rollende naam. Vooral op z’n Duits uitgesproken is-ie het lekkerst: “Ich möchte die Klittra gegen meine Klitoris drücken, jawohl!” Maar eh, het is een Zweeds speeltje, dus ik neem aan dat je ’t op z’n Zweeds uitspreekt… KLITH-TEH-RAH.

Hoe komt de Klittra aan z’n naam?

In november 2014 organiseerde de RFSU (Swedisch Association for Sexuality) een wedstrijd op zoek naar een nieuw woord dat het woord ‘vrouwelijke masturbatie’ zou beschrijven. Dit woord bestond nog niet en de RFSU wilde met deze wedstrijd bijdragen aan een positievere kijk op seksualiteit. Ze ontvingen maar liefst 1200 woorden, waaronder ‘pulla’ , ‘selfa’ en ‘klittra’. En… dat laatste woord is het dus geworden! Hartstikke leuk en 1 en 1 is 2 (en dus een seksspeeltje dat een paar jaar later dezelfde naam draagt).

Er was eens…

Er was eens een product developer op zoek naar iets nieuws, iets geils, iets geks! Hij surfde elke dag en nacht op het internet, op zoek naar de Heilige Clitoris-graal en stuitte daarbij op een interessant fenomeen: ‘On different websites and communities all over the world, woman recommend each other to transform a deodorant bottle into a sextoy.’ Eh, okay. I guess. Ik heb vroeger (en dan heb ik het over bijna 30 jaar geleden, OMG) wel gemasturbeerd met een deodorant spray-fles (een hele dunne) en ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Maar eh, dat was een deodorant spray-fles, geen deodorantroller (en de Klittra is echt wel geïnspireerd op zo’n roller), dus ik snap het niet helemaal. Ik kan me ook niet voorstellen dat je een deodorantroller dusdanig schoon kunt krijgen dat je als vrouw denkt; goh, laat ik die eens tussen m’n schaamlippen zetten. Het lijkt me niet echt bevorderlijk voor je gezondheid dat er ook maar iets van deodorant opgenomen wordt door de huid bij je vagina of in je vagina. Anyway, de Klittra is geïnspireerd op een deodorantroller en de resemblance is shocking! Check anders even het (best wel kinderachtige) filmpje:

Dit filmpje roept een heleboel vragen bij me op. Vooral; is het écht waar dat er vrouwen zijn die een deodorantroller uit elkaar draaien en er een seksspeeltje van maken? Het zou best kunnen, maar… volgens mij kun je normale deodorantrollers niet eens uit elkaar draaien (Zweedse deodorantrollers misschien wel). Maar… je kan bij AliExpress wel een lege deodorantroller kopen (24 rollers voor € 17,20) (inclusief verzendkosten) (dus dan kun je je eigen wegwerpspeeltjes gebruiken) (sort of).

Andere vraag is; waarom hebben ze het in dit filmpje over ‘for every GIRL in the world’. In combinatie met een seksspeeltje wordt het woord ‘girl’ toch al gauw een zinnetje dat je verkeerd kan interpreteren. Al vind ik dus dat meisjes (ook meisjes onder de 18) lekker moeten experimenteren met van alles (jongens, vingers, seksspeeltjes), maar ik zou mijn marketingcampagne daar niet op richten. En… tel daar het volgende bij op…

De Klittra is niet voor de schaamhaar-dragende vrouw

“Maar blijft dat ding niet in je schaamhaar hangen?”, vroeg M. bezorgd toen ik ‘m de Klittra liet zien. “Ik heb amper schaamhaar”, zei ik,”dat is je misschien nog nooit opgevallen tijdens die 3 keer seks die we elke dag hebben, maar ik denk dat er bij mij weinig haartjes ergens tussen kunnen komen.” Maar M. bedoelde het natuurlijk voor ánderen en hij had daarmee een vooruitziende blik, want op de website van de Klittra wordt het volgende geadviseerd: ‘We recommend to shave your pubic hair before use. Pubic hair can get stuck between roll-on ball and edge.’ Oh. Okay. Ik snap ook wel dat deze aanbeveling geen stijl- of hygiënisch advies is, maar een veiligheidsadvies. Maar toch… ik vind het nogal een disclaimer ‘niet geschikt voor vrouwen met schaamhaar’. Ik vraag me af of vrouwen die hun schaamhaar niet scheren bereid zijn om het voor een seksspeeltje wél te scheren. Je sluit een groot gedeelte van de vrouwen (en mannen) (want die kunnen ook prima met de Klittra over, langs, links en rechts van hun pik rollen) uit met deze disclaimer. En… het is echt een aanrader om dit speeltje te gebruiken op een geschoren lichaam, want ik heb de Klittra even door het borsthaar van M. laten glijden en vervolgens los kunnen knippen… was niet voor herhaling vatbaar.

Dit is een afbeelding van klittra of sweden

Het schoonmaken van de Klittra

Tja, en daar komen we bij het sekstoy-test-onderdeel waar ik zelf altijd de meeste hekel aan heb. Het schoonmaken. Nu heb ik sowieso een hekel aan huishoudelijke klusjes, maar het schoonmaken van seksspeeltjes staat wat mij betreft gelijk aan ‘een uur in de keuken staan om te koken en het dan binnen 5 minuten op hebben’, maar dan andersom; ‘5 minuten bezig zijn met een seksspeeltje en dan een uur moeten boenen op een seksspeeltje om ‘m schoon te krijgen.’ Okay. Niet overdrijven, maar sommige seksspeeltje zijn lastig om schoon te maken en de Klittra is lastig om verschillende redenen.

Dit is een afbeelding van klittra of sweden vibrator

Reden 1; ik heb net een shitload aan glijmiddel in dat ding gedaan en nu moet ik ‘m schoonmaken, dus er gaat een hoop glijmiddel verloren. Nu hoef je de onderkant niet echt schoon te maken, want die is niet in aanraking geweest met je intieme delen, maar… heel erg klinisch en hygiënisch gezien is het wel aan te raden. Er kan immers vaginavocht op het plastic bolletje komen en dat plastic bolletje draait en door dat draaien komt er vaginavocht binnenin de Klittra en daar binnenin zit glijmiddel, zodat het gaat mengen met het glijmiddel, waardoor je dus een mix van vaginavocht met glijmiddel krijgt. Dat is tijdens het gebruik natuurlijk niet erg, maar een week later zit je daar niet op te wachten eigenlijk. Dus… toch maar volledig schoonmaken en het overschot aan glijmiddel voor lief nemen. Wel zonde.

Reden 2; het onderste gedeelte is alleen ‘splash proof’, dus mag niet ondergedompeld worden in water. Dit maakt het schoonmaken toch wat lastig(er).

Maar hoe voelt die Klittra nou???????

Alle minpunten van de Klittra, het schoonmaken, het feit dat je je geschoren moet hebben voordat je ‘m gebruikt en het feit dat het bedrijf me aanspreekt met ‘girl’ had ik voor lief kunnen nemen als de Klittra briljant was geweest. Of gewoon goed. Maar dat is-ie dus niet.

Dit is een afbeelding van klittra of sweden abba sextoy

Op zich is het best lekker om met de Klittra tussen je schaamlippen op en neer te bewegen. Het voelt zacht en ergens ook wel erotisch. Er komt daadwerkelijk wat glijmiddel mee met het balletje, dus het is ook nat en glibberig en ja, misschien in de verte ook vergelijkbaar met orale seks (heel in de verte). Maar ja, een flinke dot glijmiddel en de achterkant van een haarborstel doet precies hetzelfde (om maar even in de cosmetische objecten te blijven). Dit gevoel is wat mij betreft leuk voor een voorspel en het is ook best een leuke, enigszins geile, manier om glijmiddel aan te brengen. Als het niet zo onhygiënisch zou zijn, dan zou ik het best prettig vinden om glijmiddel altijd op deze manier aan te brengen, want een stuk handiger dan via je vingers of handen. Maar. Om iedere keer na een sekssessie ook de Klittra schoon te maken (en glijmiddel te verspillen); neen. Maar het gevoel is lekker, absoluut.

Het gaat mis als je de Klittra aan zet. Want… de Klittra is dus niet alleen een glijmiddel-verspreider, neen, de Klittra is ook een soort vibrator. Een USB-oplaadbare vibrators zelfs. Het motortje van de Klittra zit in het handvat en daarbovenop schroef je dus het gedeelte met het draaibolletje. Nu is alles wel van hardplastic, dus de trillingen worden wel ietsje doorgegeven, maar het handvat trilt zo ongeveer 50 keer sterker dan het draaibolletje. En de trillingen in het draaibolletje zijn best lief, erotisch, lekker, ware het niet dat je hand er bijna afgetrild wordt. Aaaaaargh!!!!! Niks subtiels aan. Verlamd binnen een minuutje. Heel jammer.

Conclusie

De Klittra is nog niet in Nederland te koop en als-ie wel in Nederland verkrijgbaar wordt, dan zou ik ‘m niet aanraden. Het is een geinig idee, dat absoluut. En het is ook echt iets nieuws en innovatiefs en ik merk dat ik mild wil zijn, want ze hebben daar bij Klittra of Sweden vast heel erg hun best gedaan en ik ben gek op Abba en de IKEA en Vikingen (oooh ja, Vikingen), Pippi Langkous en Kanelbullar, maar… hoe leuk de naam ook is… de Klittra doet ’t ‘m niet voor me.

DE KLITTRA IS HIER TE KOOP (599 ZWEEDSE KRONEN) (omgerekend € 62,87) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Charlotte schreef:

  Zou wel leuk zijn om een product te vinden Luna om glijmiddel gemakkelijker te verdelen! Zou een goede uitvinding zijn van jou

  • Luna schreef:

   Op zich vind ik die flesjes met een pompje prima te doen… op je vingers en klaar… maar zo’n roller zou best handig zijn, ware het niet zo onfris…

 2. Marjan schreef:

  Ik kan me hier helemaal niets bij voorstellen, het is nog nooit in me opgekomen om een deoroller te gebruiken als seksspeeltje en ik ga al best lang mee. Vroeger , heel erg vroeger, als in ‘toen de regen nog schoon was en seks vies’ – vroeger, gebruikte ik net als jij eigenlijk een lege deodorant bus… zo’n dunne van Limara… maar een roller??
  Etos verkoopt overigens glijmiddel in kleine pompflesjes waarmee je het glijmiddel zo op de juiste plek kunt pompen zeg maar… best handig. Al zal het altijd handiger kunnen.

 3. A! schreef:

  Volgens mij is het in Zweden ook 1 april op 1 april. Snap echt niks van deze rare design misvatting. Ik vind het heel aardig van je dat ze een 5,5 krijgen!

 4. Kimberly schreef:

  Oké, alleen al door de naam voelt m’n vajayjay of ze zojuist een zure mat naar binnen heeft gewerkt. Ik bedoel: ‘klittra’, why??

 5. Uny schreef:

  Dit is gewoon echt TE! Ik snap dit product echt niet..

  Nope nope..

  *throwing in the trashcan*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.