HOE ‘MEN’ OP FACEBOOK OVER SEXTOY TESTERS DENKT

Dit is een afbeelding van 147178331 10221631704915046 5781720939757845685 o
2 februari stond ik met een interview op Nu.nl en dat interview werd ook doorgeplaatst op Facebook. Superleuk!
De reacties die echter al snel onder het Facebook-artikel verschenen (het zijn er inmiddels 2100+) lieten me inzien dat er nog een hele lang weg te gaan is voor de normalisatie van sekstoys, maar misschien nog wel meer voor blije, seksueel actieve vrouwen.
Slutshaming is real.
Het was voor mij een goede les, want normaal gesproken bevind ik me tussen m’n eigen muren, tussen m’n eigen mensen en op m’n eigen, ‘veilige’ plekjes op internet (m’n site en hier op Instagram). Geconfronteerd worden met de ‘mening’ van wat ‘men’ vindt van mijn werk als seksspeeltjes tester; daar was ik niet op voorbereid.
Nu vind ik mezelf en dat wat ik doe helemaal geweldig en kan ik de meeste beledigingen en slutshamende opmerkingen prima naast me neerleggen. Maar ik moest toch echt even een dagje bijkomen van alle domme, stomme en denigrerende comments die ik naar m’n hoofd heb gekregen.
‘Goed. Dus nu zit ze thuis met een uitgelubberde doos?’
‘Chantall haar ingang is als een krater in de aarde.’
‘Binnenkort kunnen we muntjes in haar waterput gooien.’
‘Iets met een frikandel in de gang gooien?’
‘Uitgewoond?? Ik denk dat de binnenband er al uit is.’
‘Die meid heeft geen gaatjes meer denk ik.’
‘Je juf zal maar vragen aan je kind ‘wat doet jouw moeder voor de dagelijkse kost’, nou lekker voorschut om dat te beantwoorden.’
‘Wat zullen haar ouders trots zijn. Not.’
‘Je lijkt me ook niet echt een type dat een echte pik zal nemen, liever een lijntje coke als ik je zo zie. Weet je wat jij lekker moet doen, duw lekker meer in je grabbeldoos en 1 in je bek komt het nog serieuzer over.’
Om over het aantal likes (ook van vrouwen) dat deze opmerkingen kregen nog maar te zwijgen.
Overigens heb ik op elke kut-opmerking gereageerd. Zolang ik in een wereld leef waarin mannen denken dat je een uitgelubberde vagina krijgt van veel seks (met of zonder sekstoys) dan blijf ik uitleggen dat dat niet het geval is. En zolang ik in een wereld leef waarin mannen denken ongepaste opmerkingen te mogen maken over seksueel actieve vrouwen, blijf ik daar tegen ageren.
p.s. Ik heb ontzettend veel lieve berichtjes gekregen naar aanleiding van bovenstaande tekst die ik op Facebook-pagina en mijn Instagram had gezet! Het liefst zou ik iedereen een hele dikke knuffel willen geven, maar ja; kan niet! Daarom even zo; DANKJEWEL! Ik wilde deze tekst ook even hier op Climaximaal.nl plaatsen, puur voor mezelf, voor de volledigheid en de archieven en leuk voor later!! 

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. JJ schreef:

  Wat een shockerende reacties en zo bekrompen en dat in 2021
  Luna je bent geweldig!

 2. Marc schreef:

  Nou ik ben ook een man, maar zou nooit zulke teksten plaatsen.
  Ieder zijn ding of je het nou leuk vind of niet, maar hou dan zulk commentaar voor je.
  Ga zo door, ik vind het leuk

 3. Chanti schreef:

  Ach, op deze wereld zijn helaas ook mensen die minder ‘open minded’ of ontwikkeld zijn. Erg jammer en bovenal zorgelijk dat zij in dit proces mensen kwetsen en beschadigen. Je dochter zal toch met zo’n ‘heer’ thuis komen. Gelukkig komt dit soort zelden van hun zolderkamer en blijven ze veilig bij moeders wonen.

  Ik geniet van je reviews meid! En ik denk, zeker na de loveballs challenge, dat de elasticiteit van jouw private parts beter is dan van de gemiddelde vrouw ;-)

 4. luc schreef:

  Hey Luna

  ik vind het knap wat je doen en heeft ons al goed geholpen met de keuze van onze speeltjes
  de mensen die zulke dingen verkondigen zijn meestal zelf erg bekrompen in hun dagelijks leven en mischien wel een beetje jaloers op jou
  groetjes

 5. Bob Walberg schreef:

  Tjonge, en dat in 2021, dit had ik toch niet verwacht. Maar ook niet van Facebook. Ik heb ooit iets op Facebook geplaatst met beschilderde paaseieren, werd meteen geblokkeerd. Maar zo een grove opmerking als Je lijkt me ook niet echt een type dat een echte pik zal nemen, liever een lijntje coke als ik je zo zie. Weet je wat jij lekker moet doen, duw lekker meer in je grabbeldoos en 1 in je bek komt het nog serieuzer over.’ blijft gewoon staan, en ook gewoon leesbaar voor kinderen. Dit is ook een reden dat ik alleen maar een selecte groep ” vrienden” op facebook heb staan, alleen mensen met dezelfde interesses, discussiefora’s lopen altijd fout. Niet alleen als het om seks gaat. Luna, je houd altijd mensen die op dit soort dingen tegen zijn. Maar die mensen moet je ook maar niet op je site toelaten als ze zich niet kunnen gedragen.

 6. DP schreef:

  Hey Luna, niets dan love <3 en bewondering voor jou. Misschien leef ik ook wel in een soort bubbel dat ik zulke reacties ook never nooit zou verwachten. Schrale troost, mensen met zulke ouderwetse en ongenuanceerde meningen en gedachtes zullen vast ook een heel saai seksleven hebben, waarschijnlijk nog met het licht uit. Their loss!!

 7. Esther schreef:

  Ik vind je helemaal geweldig, Chantal, je bent een van mijn heldinnen. Keep up de good work….. Sex is belangrijk en lekker en fijn en je doet er niemand kwaad mee in geval van consent. Deze mensen, de platte reagluurders, weten echt niet wat ze zeggen, domheid troef. Love you!

 8. Mea schreef:

  Ik heb zoveel geleerd van jouw blogs! Laat je niet gek maken hoor, dat is het echt niet waard. Laat die trollen maar lullen: blijft een vreemde hobby, maar er zijn zat mensen die het leuk vinden om dit soort gein uit te halen (al dan niet onder een andere naam).Goed dat je het hier deelt, kan het inderdaad de geschiedenis boeken in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.