GAST REVIEW: LELO BRUNO

Meer dan een half jaar geleden wonnen D. en E. de LELO Bruno! En zoals eigenlijk met elke give away, wordt een review van het gewonnen product altijd enorm op prijs gesteld door mij! Zeker als het zo’n toffe en uitgebreide review is als degene die ik opgestuurd kreeg van D. en E.!

Naam: Bruno
Producent: LELO
Prijs: € 159,-
Formaat: 13.1 x 16.8 x 4.1 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Het verkooppraatje: ‘Bruno staat voor eenvoud, kracht en elegantie. Door zijn 6 verschillende standen zorgt de elegante vorm voor zijn verbazingwekkende kracht, precies waar de veeleisende man het liefste zijn grotere, betere, langere en meer intensieve orgasmes heeft, inclusief fel begeerd hands-free orgasme.’
Is dat ook zo: D. is hier wel blij mee ja!
Score: 8/10, maar misschien een 9/10 of een 10/10

Wij zijn D. en E., een jong koppel uit België (23 en 20 jaar) met ondertussen een mooie 3 jaar ervaring op onze teller! D. (hij) is een muziekleraar op een basisschool en E. (zij) is een ijverige studente aan de universiteit van Antwerpen. In onze relatie vormen seks, erotiek en sensualiteit de lijm die ons samen houdt. Alles is bespreekbaar en dat zorgt ervoor dat we perfect op elkaar zijn ingespeeld.

In het begin van onze relatie hadden we al snel door hoe seksspeeltjes onze vrijpartijen en de daarbij horende orgasmes konden verbeteren. We zijn dus al snel gaan investeren in de uitbouw van ons nachtkastje. Hoewel het woord ‘investeren’ in deze niet echt op z’n plaats was in het begin. Door een beperkt (studenten)budget lieten we onszelf vaak vangen aan eerder goedkope speeltjes (trileitje, vibrator), maar deze batterij-verslinders gingen snel stuk en lieten ons wat op onze honger zitten. Op een bepaald moment hebben we besloten om een klasse hoger te gaan zoeken. Deze speeltjes (vibrator, prostaatmassager) waren duurzamer dan de vorige en, wauw, wat een orgasmes!

Zo is de bal aan het rollen gegaan en nu willen we ons klein arsenaal alleen maar uitbreiden.
E. geniet het liefst van stevige clitorale vibraties en wordt graag stevig onder handen genomen, ze omschrijft zichzelf als een tikkeltje submissive/onderdanig. D. heeft graag dat E. het naar haar zin heeft en doet er alles aan om haar te geven wat ze wil. Hij heeft graag dat zijn prostaat gestimuleerd wordt, het liefst met een speeltje dat door E. bediend kan worden. Zoals eerder vermeld is alles bespreekbaar in onze relatie en houdt experimenteren ons seksleven spannend en ‘nieuw’. Ook anaalspeeltjes, bondage, stimulerende gels en glijmiddel staan dus nog op onze wishlist. We zijn beide vanuit onze opleiding en beroep verzot op het schrijven van teksten en artikels. Samen willen we er ook voor zorgen dat meer en meer jonge koppels de voordelen van seksspeeltjes op hun (seks)leven leren kennen.

Review LELO Bruno

De Lelo Bruno was het eerste ‘luxe-speeltje’ voor mannen dat ik in m’n handen kreeg. Eerder hield ik het vanwege een beperkt budget op goedkopere prostaatstimulators die je manueel moest bedienen. Hoewel dit laatste op een of andere manier ook een ontzettend geile gedachte is opende de Bruno toch een hele nieuwe wereld. Eerst en vooral wil ik zeggen hoe sexy dit speeltje eruit ziet. Ik ben blij met deze vooruitgang in de sekswereld. Ook mannen willen graag speeltjes die er sexy en zelfs wat schattig uit zien. Het hoeft niet altijd zwart en grof gevormd te zijn. De naam van dit speeltje doet dit sexy-gehalte dan weer wat dalen in mijn achting. De Bruno en zijn iets duurdere broertje de Hugo doet me ietwat denken aan vijftigjarige grijze mannen. Ik denk dat dit marketinggewijs nog beter kan.

Desalniettemin kon ik niet wachten om met het speeltje aan de slag te gaan. Snel in het stopcontact dus en laden maar! E. en ik waren al flink in de stemming gekomen tegen de tijd dat de Bruno er klaar voor was. Het speeltje is niet al te groot en zelfs voor een beginner heel eenvoudig in te brengen. Eens ingebracht kan je het speeltje gemakkelijk aanzetten met één eenvoudige drukknop en deze brengt je door de verschillende vibratiestandjes. Het eerste standje is een vrij stevige trilling, het tweede gaat wat zachter en het derde is de rustigste. Deze afbouwende trillingen vind ik wat gek gekozen, omdat het op deze manier vrij intens kan zijn als je net begint. Naast deze drie standjes zijn er nog verschillende andere standjes die allemaal variëren op vlak van intensiteit en interval tussen de trillingen.

Een seksspeeltje is voor ons echt speelgoed dus ‘spelen’ we er graag mee. Na wat getest, gegiechel en gefriemel was het dus tijd voor het echte werk. Ik kwam tijdens het vrijen stevig klaar, maar miste toch het wauw-gevoel waardoor ik nog niet helemaal overtuigd was.

Nu is het niet zo dat ik na één keer testen al opgeef. Dus ik heb de Bruno de tweede keer alleen ter handen genomen. Ondanks dat ik erg kan genieten van prostaatstimulatie is het me nog nooit gelukt om een echt prostaatorgasme te krijgen. Dit zou dus de ultieme test zijn voor dit mooie speeltje van LELO. Ik had er een hele avond voor uitgerekend, mezelf goed voorbereid en natuurlijk de LELO Bruno helemaal opgeladen. Ik was er dus helemaal klaar voor. Jammer genoeg is ook de Bruno er niet in geslaagd om me tot het hoogtepunt te brengen. Het lukte enkele keren bijna, maar het speeltje bracht mij telkens net niet over het randje.
Oefening baart kunst en prostaatorgasmes zijn ook iets dat op mentaal vlak enkele inspanningen vergt. De LELO Bruno is er nog niet in geslaagd, maar heeft me er al wel van overtuigd dat mijn lichaam in staat is om een prostaatorgasme te beleven. Ik ben er zeker van dat we samen nog fijne momenten tegemoet gaan.

Dit waren kort mijn ervaringen met de LELO Bruno. Hieronder nog een korte samenvatting.

De pluspunten van de LELO Bruno

– De sexy-look van de LELO Bruno opent voor mij een nieuwe wereld qua prostaatstimulators en anaaltoys in het algemeen.
– De twee motortjes in het speeltje zorgen voor een dubbele stimulatie van zowel prostaat als perineum.
– De grote knop zorgt ervoor dat het speeltje makkelijk te bedienen is. Ik zie het voordeel van het op-afstand-bedienbare-broertje van de Bruno, de Hugo, niet echt in.
– Zoals de meeste speeltjes in het LELO-gamma is de Bruno van hoogwaardig en veilig materiaal. Hij is ook oplaadbaar en waterdicht. Enkele criteria die voor mij heel belangrijk zijn voor speeltjes.
– De Bruno is niet te groot en niet te klein. Je voelt je aardig gevuld, maar zal ook niet al te veel last ondervinden als beginner. De vorm is ook perfect op de mannelijke anatomie afgestemd, waardoor de prostaat flink geprikkeld wordt.
– Het speeltje komt met een mooi satijnen zakje om hem overal mee naartoe te nemen.

De minpunten van de LELO Bruno

– Sorry aan alle Bruno’s, maar de naam van het speeltje doet het seks-gehalte van dit speeltje toch een beetje teniet. Als we dan toch mogen muggenziften.
– De twee motoren zijn dan wel intens, ze zijn zeker niet de stilste op de markt. Persoonlijk vind ik dat niet altijd storend, toch begrijp ik dat dit voor veel mensen een turn-off kan zijn.
– Bij mij blijft het speeltje niet altijd even goed zitten. Maar ik heb ondervonden dat dit bij mij heel erg afhangt van moment tot moment. Hier heb ik tot nog toe geen verklaring voor gevonden.

Drie minieme minpunten ten opzichte van zes knallers van pluspunten. Voor mij krijgt de LELO Bruno een dikke 8/10 dit kan nog een mooie 9 of zelf een 10 worden als hij mij ooit tot die langverwachte climax kan brengen.

DE LELO BRUNO IS HIER TE KOOP (€ 159,-) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. D. & E. schreef:

  Dag lieve Luna,

  bedankt voor het publiceren van onze review!
  We kijken er beide naar uit nog veel van je te leren!

  Groetjes

 2. J.T. schreef:

  Hoi D&E
  Leuk dat de Bruno zo bevalt Nog heel veel plezier ermee! en o ja, dat P-Orgasme, dat is heeeel veel proberen en er heel veel de tijd voor nemen. Als je het even vlug vlug wilt proberen garandeer ik je dat het je niet gaat lukken!
  J.T.

 3. Gert schreef:

  Zelf mag ik inmiddels een half jaar de Bruno mijn eigendom noemen. En, dat half jaar heb je nodig om een prostaat orgasme te beleven. Voor mij: op de buik liggend en de Bruno op stand twee (continue matige trilling) of stand vijf (als een sinus curve). Rustig liggend blijft de Bruno op zijn plaats, staand en gedurende de coitus floept hij eruit. Verder is de Bruno voor mij iets om solo te gebruiken. Ontspannend liggend heb je kans op een prostaat orgasme. Verder kan ik de recensie van D&E geheel onderschrijven; een sexy speeltje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.