VIBRATOR REVIEW #249: EVA BY DAME PRODUCTS

Naam: Eva by Dame Products
Producent: Dame Products
Prijs: € 119,-
Formaat: 43 x 32 millimeter
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar via USB (gewone stekker ook meegeleverd)
Verkooppraatje: ‘Fantastische clitoris vibrator die tijdens de penetratie hands-free op z’n plaats blijft.’
Is dat ook zo: NEE! NEE! NEE!
Score: 3

eva by dame products

De Eva by Dame Products is een vibrator die door middel van crowdfunding op de markt is gekomen. Good for them! Ze hebben zelfs 1151% opgehaald, dus 1051% meer dan wat ze eigenlijk nodig hadden. Wow! Nog beter voor ze! De Eva by Dame Products werd in de markt gezet als ‘The First Hands-free, Strap-free, Non-intrusive Couples’ Vibrator’ en de 2 dames achter dit bedrijf (Dame Products dus) waren zo vriendelijk om mij een recensie-exemplaar op te sturen, in ruil voor een eerlijke review. Helaas is het met de Eva by Dame Products een beetje als met het pop-up restaurant van De Wereld Draait Door; met veel bombarie in de markt gezet, maar in de praktijk valt het allemaal vies tegen en is de prijs niet minder dan absurd te noemen.

De 2 dames achter Dame Products zijn Alex Fine en Janet Lieberman. Fine heeft een master in psychologie en Lieberman studeerde werktuigbouwkunde aan de MIT. Fine en Lieberman zijn Dame Products gestart omdat ze graag ‘fenomenale seksspeeltjes’ wilden maken en hebben veel gesprekken gehad met vrouwen om er achter te komen wat vrouwen nou eigenlijk willen in bed. Zo ontdekten ze dat veel vrouwen problemen hebben met de meeste seksspeeltjes (lees anders even het interview dat Vice.com met ze hield) (want daar heb ik dus een gedeelte van mijn informatie vandaan). Ze kwamen erachter dat ze zich voornamelijk moesten focussen op stimulatie van de clitoris, omdat 70% van de vrouwen uitsluitend externe orgasmes heeft. Goed idee dames! Ze ontdekten ook dat de mogelijkheden om de vrouwelijke stimulatie te verhogen schaars waren, terwijl dingen als cockringen of vlinder-voorbinddingen juist veel ervaring voor de vrouw wegnemen. Ehm? Say what? Hier gaat het volgens mij een beetje mis. Volgens mij zijn de mogelijkheden om de vrouwelijke stimulatie te verhogen helemaal niet schaars, getuige het gigantische aanbod aan goede seksspeeltjes dat er al is (hebben ze de We-Vibe niet bekeken, of de (goede) seksspeeltjes van LELO, of wat te denken van het nieuwe merk L’Amourose, of, om het maar helemaal over gigantisch goede stimulatie te hebben; hebben ze zelf wel eens een wand vibrator geprobeerd)? Maar goed, dit gewauwel zie je wel vaker bij nieuwe sekstoy-producenten; ‘Er is nog hélemaal niks écht goeds en vrouwvriendelijks op de markt en daar zullen wij wel eventjes verandering in gaan brengen!’

eva by dame products 2

De dames bedachten de Eva. Een seksspeeltje dat gericht is op het stimuleren van de clitoris en waarbij je allebei je handen vrij houdt, zodat je daar andere leuke dingen mee kan doen. De Eva ziet eruit als een soort kevertje en past gemakkelijk in je handpalm. En… al is-ie dus best klein zo in je hand, toch vind ik ‘m er best groot uitzien als je bedenkt waar hij voor gemaakt is; om tussen je buitenste schaamlippen te plaatsen. Aan de trilunit zitten 2 buigzame pootjes en door middel van die pootjes moet de Eva goed op z’n plek blijven zitten.

Maar blijft de Eva by Dame Products wel zitten?

Allereerst heb ik deze Eva solo geprobeerd en, al had ik het niet verwacht, hij bleef zitten. Enigszins dan. Ik kon er een klein wandelingetje mee maken van de linkerkant van m’n kantoor naar de rechterkant. Een trap lopen ging niet. En een dansje ging ook niet. Nou ja, het ging wel, maar de Eva zit dan niet meer lekker op z’n plek, hij verschuift, en als je goed je best doet danstechnisch gezien, dan valt hij eruit. Maar… gewoon op je rug liggen en niet teveel bewegen en hij blijft primaatjes zitten hoor. Als je nog niet nat bent dan. Want op het moment dat je nat bent (of wordt) (of glijmiddel gaat gebruiken) dan gaat het helemaal mis. Zeker als je ‘m op de hoogste stand laat trillen, dan trilt dat kevertje dus vanzelf tussen je schaamlippen vandaan.

eva by dame products 4

Maar, nogmaals, als je nog niet nat of opgewonden of met glijmiddel bezig bent geweest, dan is er niks aan het handje. Dan zit of lig je dus met een ‘ding’ tussen je schaamlippen en ach, ik heb gekkere dingen getest. Ik ging eens voor de spiegel staan, maar Godallemachtig, wat ziet dat er stom uit. Het ziet er net zo stom uit als dat het voelt; een soort turquoise pingpongbal tussen je schaamlippen. Geen porem. En ik vraag me meteen af; vrouwen met niet zulke ‘stevige’ buitenste schaamlippen, kunnen die wel wat met deze Eva? Ik denk het niet, maar dat heb ik dus niet kunnen testen. Nu heb ik verhalen gelezen van testers van dit seksspeeltje die helemaal blij en happy waren met de pasvorm, maar ja, die vonden de trillingen van dit speeltje ook goed en nou ja, HAHAHAHAHA (hierover later meer). Mijn schaamlippen zijn volgens mij van een gemiddeld formaatje en dichtgevouwen, dus er was ruimte voor de Eva by Dame Products (al heb je dus wel het gevoel dat je met een pingpongbal tussen je benen zit).

De Eva by Dame Products is dus bedoeld voor tijdens de seks

“Schatje, vind jij dit nou geil staan?”, vroeg ik aan mijn man terwijl ik ‘m m’n pingpongbal liet zien. Vond-ie niet echt. Daarnaast zit de Eva vooral nogal in de weg tijdens onze manier van voorspel. Kijk, het zal allemaal best wel met dat ‘dan heb je allebei je handen over, zodat je daar andere dingen mee kunt doen’, maar lieve meisjes van Dame Products, wat moet mijn man dan doen met zijn handen? Mijn man zit tijdens het vrijen, en of dat nu tijdens het voorspel of tijdens het neuken is, graag aan mijn kut. Of vooruit, ook aan mijn borsten of mijn billen, maar hij komt altijd zo ongeveer om de 10 seconden weer bij mijn kut uit. En als daar dan een pingpongbal zit, dan kan dat misschien even een geil idee zijn, maar als je nat bent (en dat wordt je vanzelf) en die pingpongbal wordt een beetje aangeraakt, dan floept die hele pingpongbal er gewoon weer uit. Trouwens, mijn man hoefde maar even stevig in m’n kont te knijpen of ik hoefde m’n been maar iets op te tillen en de Eva by Dame Products was verdwenen. Kortom; kut.

Gewoon op je rug blijven liggen dus

Nu zeggen de dames zelf op hun site ook al dat het mogelijk is dat de Eva niet optimaal blijft zitten: ‘If you end up in an adventurous position (like we sometimes do), all it needs is the help of a single finger to stay in place.’ Dat is ook zo. Je kunt de hele tijd je vinger op de Eva houden en dan blijft hij prima op z’n plek, maar het hele idee achter dit seksspeeltje is dat je ‘m met losse handen zou kunnen gebruiken, toch? Als ik me de hele tijd zorgen moet maken of een speeltje wel blijft zitten (en dat doe je met dit ding), dan is de lol er voor mij wel snel vanaf. En… als je ‘m toch op z’n plek moet houden tijdens de meer avontuurlijke posities (zoals eigenlijk dus zo ongeveer alles, behalve op je rug liggen met je benen bij elkaar), dan heb ik 100 keer liever zijn vingers, mijn vingers of een veel beter trillend seksspeeltje. Oh, en trouwens, in het missionarisstandje, dus ik op mijn rug met mijn benen wijd, want ja, zo gaat het niet-zo-avontuurlijke missionarisstandje, floept-ie er ook steeds uit als je ondertussen een poging doet om te neuken. Had ik misschien ook in dit standje dan even een vinger moeten gebruiken om ‘m op z’n plek te houden? Oh, sorry.

concepts2

Neuken zonder dit ding is 100 keer lekkerder en ja, ik heb, net als 70% van de vrouwen uit het onderzoek van Dame Products clitorale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen, maar weet je wat? Dan kom ik tijdens het neuken maar NIET tot een orgasme en dan verzin ik (of hij) daarna wel iets anders leuks, zodat ik toch tot een hoogtepunt kom. En weet je wat? Anders kom ik wel helemaal NIET tot een hoogtepunt, kan mij het schelen.

Meer aandacht voor je partner

De dames hebben dus een seksspeeltje willen ontwikkelen wat het seksspel niet zou onderbreken, maar niets is minder waar. Nu vind ik het zelf nooit vervelend om er tijdens de seks een seksspeeltje bij te moeten pakken. Ik zie dat niet als onderbreking, ik zie dat als een prettige pauze. Maar ik kan begrijpen dat er vrouwen (en mannen) zijn die dit allemaal niet fijn vinden. Trouwens, wat lul ik, dat kan ik me niet voorstellen en ik ga het ook niet goed praten. Het is hetzelfde als het een ONTZETTEND vervelend moment vinden om er een condoom bij te pakken of om te moeten doen, zo vervelend dat het daarna allemaal niet meer lukt en oh, boehoehoe, het is misschien beter om het voortaan zonder condoom te doen hoor. GET OVER YOURSELF! Jankerds! En misschien is het voor mij allemaal makkelijk praten, maar dan zorg je er maar voor dat het voor jou ook makkelijk praten wordt. Wil jij meer clitorale stimulatie, wil jij het een beetje meer naar links of naar rechts of wil jij gewoon een extra dikke dildo in de vorm van een Amsterdammertje, maar mét megaribbels? Spreek! Zeg het tegen je partner, vraag erom! Pak die dildo erbij! Laat ‘m gieten van epoxyhars als jouw favoriete dildo nog niet bestaat! Praat! Communicatie!

Alex Fine zegt hier zelf over: ‘Persoonlijk was ik erg gefrustreerd door andere producten, vooral omdat je het gevoel hebt dat er iets tussen je partner en jou staat. De meeste speeltjes geven stimulatie aan de clitoris, maar maken geen plek voor je partner. Omdat de Eva zoveel kleiner is dan een gewone vibrator en vanzelf op z’n plek blijft zitten, kan je meer aandacht aan je partner besteden.’ Wat een bullshit. Ik kan 100 vibrators en 100 dildo’s gebruiken en dat allemaal tegelijkertijd en dan nog staat een seksspeeltje niet tussen mij en m’n man. En trouwens, hoe kun je nou meer aandacht aan je partner besteden als je bang bent dat een seksspeeltje er steeds uitvalt? En trust me, hij valt eruit als je beweegt of nat wordt. Hou op met me hoor!

De Eva by Dame Products trilt ruk

Oh, vergeet ik helemaal het belangrijkste; de trillingen van de Eva by Dame Products zijn ruk. Van het oppervlakkige soort. Van het yukiyuki-soort. Van het soort dat mij, en mijn clitoris, na 2 minuten trillen dusdanig gaat irriteren dat ik ervan moet plassen. De Eva heeft trouwens ook maar 3 standjes; medium oppervlakkig, hard oppervlakkig en nog harder oppervlakkig met ook nog een irritante zoem. En, lieve, lieve lezers en lezeressen… deze yukiyuki-trillingen worden mogelijk gemaakt door een seksspeeltje met de vrouwvriendelijke prijs van € 119,-. Om te janken.

eva by dame products 5

Conclusie

De Eva by Dame Products is een veel te ingewikkeld seksspeeltje, met een veel te ingewikkeld en een oh-we-zijn-zo-vrouwvriendelijk lulverhaal eromheen. Heb jij clitorale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen? Gebruik je vingers of vraag het aan je partner. Wil jij tijdens het neuken ook nog iets voelen trillen tegen je clitoris? Pak er dan gewoon maar een random andere vibrator bij (ja, zelfs een gemiddelde yukiyuki-vibrator van een tientje is nog beter dat deze Eva by Dame Products) en hou die maar gewoon lekker vast. Handsfree is in dit geval SO overrated.

DE EVA BY DAME PRODUCTS IS HIER TE KOOP (€ 119,-) >> (maar die koop je dus niet)

VOOR EEN OVERZICHT MET WEL GOEDE SPEELTJES: DE 10 BESTE SEKSTOYS VAN 2014

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Else schreef:

  Zow, das weer een lekkere review ;-)

 2. Marjan schreef:

  Ik vind het net een Barbapappa…. en ik begin dat liedje dan te zingen en dat is gewoon zo NIET geil…..

  Ik kan me uitstekend in je review vinden, vooral je stukje over de Jankerds…. Dank je wel daarvoor!

  Ik denk dat ik de Eva maar laat waar ze nu is, bij de dames van Dame…. wat een geld ook voor zoveel treurigheid.

  xx

 3. Muisinhuis schreef:

  Hahaha, vreselijk, lijkt mij echt 10 x niks !
  maargoed toch wel leuk dat ze toch elke keer weer iets nieuws bedenken ik de sextoys wereld :)

 4. Angélique schreef:

  “Lieve Kerstman, deze Eva wil ik dus NIET onder mijn kerstboom vinden. Dat u het even weet”.

 5. Laykam schreef:

  Ok ik koop hem niet, wees maar niet bang

 6. Ier schreef:

  Op zich: vastplakken met duct tape. Ben je daarna gelijk goed geharst. Maar ik heb smakelijk om je verhaal gelachen :-) ik vind dat ding inderdaad vrij fors en kan me eigenlijk niet voorstellen dat ‘ie überhaupt kan blijven zitten.

 7. lola schreef:

  Mm het is ook wel een lelijk ding, maar opzich is het idee erachter wel goed. Misschien dat ze hem hierna nog verder kunnen uitwerken zodat hij wél doet wat hij moet doen (lekker trillen) en beter op zijn plek blijft zitten. Het verkooppraatje is inderdaad een beetje overdreven maar ik snap wel dat ze zichzelf op de markt willen zetten als vernieuwend en als must-have (en dan kun je beter lelo en wevibe niet noemen want die zijn vermoedelijk toch beter :’)), en schijnbaar zitten er wel mensen op te wachten want anders zouden ze niet zoveel geld bij elkaar gesprokkeld hebben.
  Maar voor nu wel jammer van de dure prijs en dat hij ruk is, die hoef ik niet voor kerst :’) Misschien ooit als er een duizendste versie van is die wel leuk is

 8. lola schreef:

  Leuke review trouwens! Het blijft stiekem toch het leukst als dingen lekker afgebrand worden :’)

 9. L schreef:

  Het uitlegplaatje maakt het er niet bepaald sexy op! Ik kan me sowieso al niet voorstellen hoe dat ding ooit moet passen, het ziet er zo groot uit!

 10. Patricia schreef:

  Eerlijke review weer en lijkt mij inderdaad ook niets !

 11. Linda schreef:

  Mmmmm…. heerlijke review. Gaan niet op mijn verlanglijstje dus.

 12. Ben schreef:

  Zo te lezen een goed idee met slechte uitwerking. Terug naar de tekentafel dus! Zonde van het geld, als je tot de backers hoort!
  Dit is nu precies waarom ik huiverig ben voor crowdfunding van dit soort producteb, je betaald voor iets waar nog geen enkel ‘proof of concept’ voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.