BESTE VIVA, CHECK JE FACTS

Er gebeuren momenteel veel ergere dingen in de wereld waar ik van kan wakker liggen, maar ik kreeg een stukje journalistiek onder ogen waarvan ik zachtjes moest huilen. Of huilen, huilen, ik werd er gewoon heel erg moe van! Of moe? Sip. Boos. Pissig. Verdrietig. Verbaasd. Verbijsterd. Nou ja, een heleboel emoties kwamen voorbij toen ik onderstaand tekstje las in Viva 47, een item met de titel ‘Duo Genotti’, oftewel een item waarin 4 speeltjes worden besproken die je samen kunt gebruiken, want ‘samen aan de gang gaan met toys, dat is pas echt een garantie voor een avond vuurwerk’.

Dit is een afbeelding van viva

Trillen tegen die billen
Het bestverkochte speeltje voor hem en haar is de duo vibrator, en dat snappen we best. De toy is een soort clip in de vorm van een C, met aan beide kanten een motortje, waardoor zowel je G-spot als clitoris worden gestimuleerd. De man kan meegenieten van de vibes, want tijdens de penetratie worden zijn perineum en scrotum gestimuleerd. En dan is ie óók nog handsfree. Kun je die handen mooi voor andere dingen gebruiken.’

ZUCHT.

Dit stukje tekst is onderdeel van een artikel in Viva 47 met de titel ‘Lessen tussen de lakens’. Beste Viva, als jullie ‘lessen tussen de lakens’ willen geven, zorg er dan alsjeblieft voor dat degene die die lessen geeft er ook daadwerkelijk verstand van heeft. Want ik heb zelden een stukje tekst gezien met zoveel onzin over sekstoys.

1. Jullie refereren in dit tekstje waarschijnlijk aan een koppel-vibrator. Geen duo-vibrator. Een duo-vibrator is een Tarzan-vibrator oftewel een rabbit-vibrator. Dit zijn vibrators met aan de ene kant een staaf (voor G-spot-stimulatie of interne stimulatie) en daarbij een (meestal) kleiner gedeelte om de clitoris te stimuleren. Dit zijn seksspeeltjes waar je partner eigenlijk weinig aan heeft (behalve dat het retegeil is om naar te kijken) (oh, wacht, dit is eigenlijk ook een soort ‘samen met een toy bezig zijn’) (VUURWERK!!!!). Aangezien jullie in dit artikel het ‘product niet bij de naam’ willen noemen, zal ik het maar doen. Jullie bedoelen waarschijnlijk een We-Vibe Sync.

Dit is een afbeelding van we vibe sync

2. De man kan meegenieten van de vibes? Ja, dat klopt! Maar eh, ik weet niet precies hoe jullie dit in gedachten hadden; ‘tijdens de penetratie worden zijn perineum en scrotum gestimuleerd’. Ehhhhh, hoe dan!!! Vertel me HOE DAN? De vrouw draagt dit speeltje in haar kutje, het ene gedeelte rust tussen haar schaamlippen en stimuleert de clitoris. Het andere gedeelte zit in haar vagina, dus stimuleert haar G-spot. Nu is het met zo’n koppel-vibrator, zo’n U-vormig of C-vormig speeltje de bedoeling dat hij haar ook nog penetreert. Het enige dat dan tegen hem aan trilt zal toch echt het interne gedeelte zijn. Dus tegen zijn eikel. Maar trillingen tegen z’n scrotum??? Nou, misschien, heeeeeeeeel misschien! Een heel klein beetje.

Maar een koppelvibrator die tegen zijn perineum trilt?? Even een stukje anatomie naar de mensen toe: zijn perineum bevindt zich tussen zijn balzak en zijn anus. Als hij de koppel-vibrator in z’n reet stopt dan trilt er een gedeelte tegen z’n prostaat (hopelijk) en een gedeelte tegen z’n perineum. Ik maak ook wel eens een foutje, maar als ik het over sekstoys heb, dan heb ik ze in ieder geval getest. Dat is bij jullie op de Viva-redactie overduidelijk niet gebeurd.

3. Daarom begrijp ik niet dat jullie ‘snappen’ dat dit het bestverkochte speeltje voor hem en haar is? Really? Uit dit stukje tekst blijkt namelijk vooral dat jullie helemaal niks van dit speeltje snappen.

Oh, en de andere 3 toys die aangeraden worden in het artikel? Ik wil er niet eens naar linken, maar fuck it, ik doe het toch: HIER. Een RUBBEREN dubbele dildo? Come on! RUBBER???? Lekker veilig. NOT (zelfs heel onveilig) (want rubber; ook nog eens lekker poreus). En een sling? Die zijn niet alleen duur, maar ook nog eens heel erg moeilijk te plaatsen in een normale vinexwoning! En een trilei met afstandsbediening om te dragen tijdens een saaie verjaardag? Want die zijn zo lekker stil en spannend? Viva! Plllllllllllllease!!!!

Andere toytesters en ik testen al jaren en jaren en jaren seksspeeltjes. Voor ons plezier. Voor de kost. En om andere mensen voor te lichten. Jullie hebben een groot publiek. Veel groter dan dat van mij. Veel groter dan dat van mij en de andere Nederlandse sekstoy-testers bij elkaar! En bij een groot publiek past ook de grote verantwoordelijkheid om goed te informeren en geen bullshit te verkopen.

Als jullie daar hulp bij nodig hebben, dan wil ik, of 1 van mijn sekstoy-testende collega’s jullie daar vast graag bij helpen!

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Patricia schreef:

  Hahaha inderdaad, slecht hun huiswerk gedaan.
  Ze kunnen beter jou (of een collega tester) raadplegen voor ze zo’n stuk schrijven en mensen op het verkeerde been zetten.

 2. M. schreef:

  Haha, wat erg! Wel gênant als je zulke domme dingen schrijft omdat je je huiswerk niet hebt gedaan..

 3. JJ schreef:

  *Shock* hoop dat je dit ook even hebt doorgemaild naar hun redactie!?

 4. DibbesD schreef:

  Oooo…… wat een afgang. Ook een Viva lezer met wat toys in huis prikt hier zo doorheen! Toch jammer dat een blad met zoveel publiek zo’n slecht artikel plaatst.
  Volgende keer effe wat expertise inhuren Viva!

 5. Mireille schreef:

  Lekker punt gemaakt! Laf stukje proza, daarom lees ik dus veel liever jouw reviews dan die kapsalonblaadjes. Hoop dat ze een reactie geven…

 6. Sophie schreef:

  Snap je frustratie! Wat slecht! Misschien een idee dat jij eens een rubriek krijgt met tips & tricks. En dan wél met de juiste (en veilige) informatie.

 7. Peter schreef:

  Nepnieuws, het probleem van de hedendaagse journalistiek. Er wordt maar wat geschreven om betere verkoopcijfers te halen.
  Maar jou stuks is goed en knap verwoord. Ik ben alleen bang, dat ze dat niet zullen plaatsen

 8. Mea schreef:

  Wat slecht zeg! En wat jammer want het is toch geen reclame voor jouw vak.

 9. SvR schreef:

  OMG wat heerlijk geschreven weer. Zo zie je maar weer, toy-tester ben je niet zo maar, je moet toch echt wel snappen hoe een mensen lichaam in elkaar zit en weten waar je het over hebt qua product. Jammer, gemiste kans!! Maar jij?-> Toppertje!!! x

 10. Laykam schreef:

  AUCH!!! Een stukje ruk journalistiek. Ik las het zonder jouw commentaar en zag al veel fouten er in (dankzij jouw lessen :P ) Maar jeetje! Wat zou hun bron zijn geweest? Zouden ze wel een bron hebben gehad?
  Ze hebben in ieder geval niet diep gegraven denk ik.

 11. Aletta schreef:

  Hahaha! Gelukkig lezen wij jouw blog en niet de Viva!

 12. Ier schreef:

  Oh, dat is erg. En daar betaal je dan voor…

 13. Vera schreef:

  Amen! Goed gesproken

 14. Jessie schreef:

  Omg, wat een afgang voor de Viva. Ze kunnen idd beter een van jullie inhuren. Gelukkig lees ik de Viva niet, maar haal ik de info van jou site. Vooral zo doorgaan en hopelijk komt de Viva tot de conclusie dat ze dit soort dingen beter kunnen laten schrijven door iemand die er wel verstand van heeft ;)

 15. Sandra schreef:

  Ik moest wel lachen om jouw artikel :) leuk geschreven.

 16. Marjan schreef:

  Daar is Viva niet uniek in Luna…. ze horen ergens wat en bedenken er zelf een verhaaltje omheen, vooral als het om seks en speeltjes gaat…o en bdsm…. de kul die ze daaromtrent verkondigen…. je mond valt er wagenwijd van open…. Je kan de redactie er op aanspreken, maar ik vrees dat je net zo goed tegen een muur kunt gaan lullen, velen zijn je namelijk al voorgegaan… Ergert u niet, verwondert u slechts….. zucht…..
  Ik heb me vermaakt met jouw stukje, je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar dat gelijk ga je van Viva niet krijgen….

 17. Rian schreef:

  Misschien heeft iemand het stuk wel heel goedbedoeld geschreven en heeft de redactie het zonder te checken goedbedoeld gepost. Ik begrijp de irritatie heel goed. Dit probleem komt helaas niet alleen in de sextoy branche voor… Het is altijd jammer om als professional te zien hoe verkeerde informatie van “leken” toch grote groepen volgers berijkt.

 18. Sandra schreef:

  Ik begrijp echt ook niet dat als ze zulke rubrieken willen schrijven, ze geen expert vragen. Dit slaat nergens op.

 19. Patrick schreef:

  Het stukje van de Viva is drama. Jouw stukje is een stuk vermakelijker

 20. Wouter schreef:

  Ha ha ha!! Geweldig stuk heb jij geschreven. Sla je als ‘proffesioneel’ blad als Viva toch best een flater. Kan je meteen gaan twijfelen aan de waarde van de rest van hun artikelen.

 21. Miss Poppe schreef:

  Groot gelijk, Luna!
  Heerlijk geschreven, dit stukje van jou! :D
  Jammer genoeg ga je hier inderdaad vermoedelijk niet meer uithalen dan het aflaten van wat frustratie.
  Maar laat je niet doen he! Je hebt een heel team fans en sekstoytesters achter je! Samen in de strijd tegen de onwetendheid!

 22. Crmn schreef:

  Tenenkrommend! Dat doet je testtoyhart logischerwijs pijn.

 23. Joyce schreef:

  Ik ben blij dat jij er bent. in ieder geval een eerlijke review en dan weet je zeker of het goed is of niet.

 24. M schreef:

  Toen ik het stukje las, dacht ik al: ‘ neenee, volgens mij werkt dit helemaal niet zo!’ Ik ben behoorlijk seksspeeltjesloos, maar alleen al door het lezen van jouw blogs weet ik meer dan zij. :)

 25. Anita schreef:

  Goed geschreven!

 26. Guido schreef:

  JAAAAAAAAAAH BAM!!!!!! :D

 27. Anna schreef:

  Oooh heerlijk geschreven, jij zou een column moeten hebben in de Viva!

 28. Sandra schreef:

  Heb je dit stukje ook naar viva gestuurd? Ik voel een nieuwe schrijfopdracht aankomen! ;)

 29. Joyce schreef:

  Wow, inderdaad echt heel slecht!! Veel trileitjes zijn zo luid dat de halve kamer z’n telefoon zal checken als je binnenkomt…

 30. Jessica schreef:

  Ik heb de nieuwsbrief van de VIVA, gewoon om te kijken wat voor gare info ze de wereld in smijten over seks en zeker over speeltjes.
  Ze hadden een stuk geplaatst over een “hoefijzervibrator” (de We-Vibe). Als ze gewoon het beestje bij het naampje hadden genoemd als partnervibrator had dat toch een stuk minder verwarring opgeleverd…

 1. 24 februari 2019

  […] om inbrekers mee te verjagen. In het kader van kennis van zaken. In december 2018 schreef Chantall een rant over de Viva en de manier waarop ze over seksspeeltjes […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.