BDSM TOY REVIEW #357: EXPANDER SPREADER BAR

Product: Expander Spreader Bar – spreidstang
Producent: Easytoys Fetish Collection
Lengte: verstelbaar tussen 70 en 90 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: n.v.t.
Prijs: € 99,95
Verkooppraatje: ‘Beperk de bewegingen van je onderdaan met deze sterke metalen spreidstaaf met handboeien. De staaf kan vastgemaakt worden aan je plafond door middel van de D-ring bovenaan de staaf.’
Is dat ook zo? I LIKE
Score 8/10

Het meisje van de Bdsmstore.nl is te goed voor deze wereld, want ik ben de laatste weken overladen met allerlei leuke en spannende speeltjes uit de Easytoys Fetish Collection, zodat ik, als beginner op BDSM-gebied in alle rust, gezelligheid en geiligheid mijn (en M.’s) BDSM-pad kan bewandelen! Ik kreeg ook de Expander Spreader Bar, oftewel een spreidstang! Blijvertje!!!!!

Dit is weer 1 van de zeldzame keren dat ik bezig ben met het schrijven van een review en dat ik denk; waarom ligt dit speeltje hier voor me op m’n kantoortafel en waarom ben ik er niet mee in de slaapkamer? Waarom zit ik hier alleen in m’n kantoortje en waarom is M. naar z’n werk? Hij zou nu hier moeten zijn om dit ding aan me vast te koppelen en daarna gaan we allemaal geile dingen doen en wat voor geile dingen, dat maakt me niks uit, want ik kan toch nergens naartoe als ik eenmaal vastgebonden ben aan die spreidstang (theoretisch gezien kan het best, maar ik denk dat de buren toch wat raar zullen opkijken als ze mij voorbij zien schuifelen met m’n polsen (of enkels) tussen zo’n spreidstang).

De verpakking en look and feel van de Expander Spreader Bar

De Expander Spreader Bar (die ik in het vervolg van deze review gewoon ‘spreidstang’ ga noemen) komt, net als de rest van de spulletjes die ik kreeg uit de Easytoys Fetish Collection, in een mooie, stevige, zwarte kartonnen doos. Daaromheen zit karton met een afbeelding van de spreidstang en dit alles voelt heel keurig netjes, mooi vormgegeven aan. Het is grijs met zwart en strak! Hou ik van! In de doos zit de spreidstang (in 3 onderdelen) én 2 handboeien! Ik ben (nog steeds) best een beginner op BDSM-gebied, maar ik heb me even ingelezen en ingekeken op spreidstangen-gebied en… je hebt dus eigenlijk niets aan een spreidstang zonder handboeien die je eraan kan klikken! Je kan dus wel een losse spreidstand kopen, maar dan moet je er ook handboeien bij bestellen (of die al thuis hebben liggen).

De spreidstang

De spreidstang is gemaakt van metaal met daaroverheen een soort zwarte coating. Dat ziet er als het zo uit de doos komt heel mooi uit, maar in gebruik is het wat minder. De spreidstand bestaat uit 3 delen die je in elkaar moet schuiven en door het schuiven beschadigt de zwarte coating erg snel. Het is niet heel erg, maar wel een beetje jammer. De spreidstang is verstelbaar en je kunt ‘m op 70, 75, 80, 85 of 90 centimeter breed vastzetten. In het midden van de spreidstang zit een D-ring en met die D-ring zou je de spreidstang vast kunnen zetten aan het plafond (maar dan moet je wel een haak of iets in die richting aan het plafond of aan de muur hebben zitten) (heb ik niet). Je kan natuurlijk ook de handboeien aan die D-ring vastzetten… of… als je in het bezit bent van hand- en voetboeien, dan kun je ze alle 4 aan de spreidstang klikken.

De handboeien

De handboeien zijn gemaakt van nepleer, maar ze zien er wel heel erg mooi (en net echt) uit. Ik heb er zelf nog geen last van gehad, maar ik hoorde dat je van nepleer sneller gaat zweten en dat dat zweet dan in het nepleer gaat en dat het dan sneller stuk kan gaan. Ik heb hier dus geen last van (ik zweet sowieso niet snel, dus het verschil tussen echt leer en nepleer kan ik niet goed opmerken), maar ik kan me hier wel iets bij voorstellen (dat nepleer sneller ‘stuk’ gaat) (of gaat rafelen, bladderen, kortom, dat je sneller ‘gebruikssporen’ ziet). Ik pas de handboeien om m’n polsen, maar ook om m’n enkels en M. (2 keer zo groot en zwaar en breed als ik) ook. Dus ik durf hier wel te zeggen; one size fits all.

Maar wat doe je met zo’n spreidstang?

Het leuke voor mij, als beginner op BDSM-gebied, is dat alles nog nieuw en spannend is (hoera, dat ik als ‘seksspeeltjestester’ nog HEEL veel nieuwe dingen kan ontdekken). Ik had nog nooit eerder een spreidstang gebruikt, dus dan is het sowieso al geil (en HOE). Maar juist omdat ik nog nooit eerder een spreidstang gebruikte, kan ik deze spreidstang niet vergelijken met andere spreidstangen. Dus of dit de beste spreidstang is? Of je écht waar voor je geld krijgt? Ik moet heel eerlijk zijn; geen idee! Maar! Spreidstang? AANRADER!

Het spreekt voor zich dat je met een spreidstang (in combinatie met handboeien of enkelboeien) je armen of benen kan spreiden. En wat dat met je doet, dat is voor iedereen verschillend. Of, nou ja, wat voor een gevoel dat je geeft, dat is voor iedereen verschillend. Het spreekt voor zich dat je nogal ‘exposed’ bent met een spreidstang tussen je enkels. Kwetsbaar. Aan de ander overgeleverd. Dus; wil je dit soort spelletjes gaan spelen, praat dan eerst met elkaar. Spreek dingen af. Laat de ander niet over je grenzen heen gaan. Bewaak jouw grens en die van de ander. Maar! Het is ook wel weer heel geil (en goed) om juist over bepaalde (zachte) grenzen heen te gaan (dus praat echt even over de harde grenzen) (“Ik wil NIKS in m’n reet en als je dat wel doet, dan maak ik het uit.”).

Ik kom misschien heel zelfverzekerd over, maar ik vind het dus helemaal niks om zo, bloot, in het licht, met m’n benen wijd op bed te liggen. Of om bloot voor iemand te staan. En als ik het dan wel doe (of ‘moet’), dan doe ik ook heel snel m’n benen weer bij elkaar, want ‘de groetjes’ en ‘laten we ons nu maar weer op jou of ons richten, maar niet op mij alleen’. Kan dus niet meer met zo’n spreidstang. En dit is dan een zachte grens voor mij. Want ik voel me ongemakkelijk en kwetsbaar, maar het is aan hem om daar geen misbruik van te maken (door weet ik veel wat in m’n reet te stoppen, want dat was een harde grens en ja, dan maak ik het uit). Als hij geen misbruik van de situatie maakt en mij een top-ervaring bezorgd, dan krijg je er dus een Luna voor terug die nu een review zit te schrijven en alleen maar denkt; wanneer kom je weer thuis en wanneer gaan we die spreidstang weer gebruiken?

Conclusie

Yes! Dit is een blijvertje! Het is jammer dat de ‘lak’ een beetje krast, maar dat is dan ook echt het enige minpuntje. En ja, € 99,95 is ook wel duur en ik snap dat dit duur is voor ‘zomaar iets geils om te proberen’, maar als je geïnteresseerd bent in BDSM en net als ik ‘op pad’, dan is het het proberen ABSOLUUT waard! Bij de Bdsmstore.nl zijn ook wat goedkopere versies te koop (die niet verstelbaar zijn of anders werken) (maar leuk om eens te bekijken) (HIER).

DE EXPANDER SPREADER BAR IS HIER TE KOOP (€ 99,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Tess schreef:

  Nice! Ik hou van al die kinky shit haha! Leuk dat je zo bezig bent met ontdekken.

 2. Iris schreef:

  Tof en leuk dat het zo bevalt. Dit zou voor mij ook nog wel een probeersel zijn. Maar ik mis een beetje de review, ofzo. Wat maakt dat het opwindend is en anders dan anders? Nu lees ik eigenlijk alleen iets over zachte grenzen heengaan. Ja, hoe dan? Had wat uitgebreider gemogen. Maar misschien omdat ik gewoon heel nieuwsgierig ben ;)

  • Luna schreef:

   Ja, kijk, ehm… dat is denk ik juist iets wat je samen met je partner moet ontdekken… HOE je zo’n spreidstang dus precies gebruikt… en hoewel ik dus erg open ben (en volgens mij juist heel erg in deze review) wil ik ook weer niet alles vertellen over mijn persoonlijke seksleven… Met vibrators is het makkelijker qua reviewen, vind ik, want die doen het goed of die doen het niet goed en dat is lekker lichamelijk vooral… maar met BDSM-speeltjes gaat het voor mij veel meer om de wisselwerking tussen je geest en je lichaam en je partner… Een vibrator kan ik prima in m’n eentje gebruiken en testen en een spreidstang in je eentje? Dat kan dus niet… hetzelfde geldt voor handboeien, zwepen, etc.! Dus… ehm… voor mij is zo’n spreidstang heel geschikt om over ‘zachte grenzen’ heen te gaan, omdat ik geen kant op kan… hij kan en ‘mag’ alles met me doen (binnen dus de grenzen) en dat is opwindend (dat is vastgebonden liggen sowieso, maar met een spreidstang lig je dus nogal exposed (benen wijd)… Oooooh, het is gewoon heel lastig uit te leggen! :-)

 3. Linda schreef:

  Ik vind je dapper…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.