TONIGHT IS THE NIGHT: LUNA GAAT NAAR FIFTY SHADES

fifty_shades_of_grey_ver2_xxlg
Vanavond gaat het dan eindelijk gebeuren!! Ik ga met m’n vriendinnetje F. naar Fifty Shades of Grey! En ik heb er zin in! Ondanks alle slechte kritieken trouwens.

‘Voor mannen is het werkelijk prullaria van het hoogste niveau.’ – Filmtotaal.nl Ik vind oorlogsfilms ook vaak bij voorbaat al kut, dus daar ga ik niet naartoe.

‘En ook nep. Ik heb nog nooit een vrouw horen zeggen dat ze haar ontmaagding ervoer als een genotzuchtig avontuur.’ – Marleen Janssen over de ontmaagding van Anastasia. Nou lieve Marleen, mijn ontmaagding was perfect. Inclusief een genotzuchtig orgasme. For real.

‘Want was will das Weib? Allereerst lieflijk en desnoods flink gemept worden. Met een zweepje en het liefst door een miljonair. Daarbij stevig aan haar bed vastgebonden, onderworpen aan de dominante macho, met plakband monddood gemaakt en met een blinddoek de opwindende duisternis betredend. Zo zullen de komende dagen duizenden Nederlandse vrouwen de hoogste regionen van het stadium van lustobject proberen te bereiken.’ – Ephimenco in het AD. Zucht.

‘Er zal zelden een moment in mijn professionele loopbaan als criticus zijn geweest dat ik een zinlozer stuk heb geschreven dan de recensie van Fifty Shades of Grey.’ – Mark Moorman in Het Parool. Zucht.

En ach, ik heb ook eigenlijk helemaal geen zin om alle negatieve recensies te gaan lezen die er online te vinden zijn. Want… al IS het een slechte, licht-erotische, fout B-film die helemaal niets te maken heeft met hoe het er in een échte BDSM-relatie aan toe gaat, maar alles met de fantasiewereld uit een prullerig doktersromannetje; ik heb genoten van de boeken. Lees anders nog maar een keer: VIJFTIG TINTEN GRIJS: DE HAMVRAAG (de hamvraag is overigens of je een natte kut krijgt van het lezen van het boek). Ik denk dat ik de film ook hartstikke leuk, spannend, misschien wel geil, grappig of romantisch ga vinden (van die natte kut weet ik nog niet, want ik zit natuurlijk in een bioscoop met allerlei andere vrouwen om me heen). Ik ga een poging doen om morgen een recensie te schrijven van mijn bioscoop-bezoekje, maar ik ben ondertussen wel benieuwd of er al iemand van mijn lezers de film heeft gezien? En zo ja; hoe vond je ‘m?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Marjan schreef:

  Ik ben vorige week naar de Ladies Only voorpremiere geweest.
  Er waren die avond wel 7 voorstellingen in onze bioscoop…

  Ik vond de film stukken beter dan het boek, je hoeft je in de film niet te ergeren aan ‘Ana’s innerlijke Godin’ die om de haverklap ergens doorheen flikflakt.

  Ana is werkelijk prachtig, haar ogen… zo onschuldig…. maar ondertussen is ze reteslim. Ze heeft Christian bij zijn ballen en de interactie tussen die twee, vond ik prachtig.

  Het is mooi gefilmd, heel suggestief, maar dat had ik ook wel verwacht. Voor een amerikaanse film zit er behoorlijk bloot in, naar nederlandse maatstaven stelt het niet zoveel voor. Als je héél goed (en vooral snel kijkt) zie je 2 seconden de piemel van Christian…LOL

  Qua BDSM is het redelijk geloofwaardig op één van de scenes na dan, maar dat mag je lekker zelf gaan bekijken. Ik ga niet spoileren. Al blijf ik het hele ‘contract-verhaal’ overdreven vinden, het levert wel een leuke scene op ;-)

  Wat me vooral opviel in de zaal was dat de vrouwen onderling lekker zaten te kletsen, er werd weinig met mobieltjes gespeeld. Heel sociaal was dat en heel erg leuk. Na de dweilpauze had ik verwacht dat de film wat in zou kakken, maar er gebeurde nog genoeg leuks om mijn aandacht vast te houden.

  Als ik een echte BDSM-film wil zien dan kijk ik wel iets van Kink.com, maar ik ga geen films van Kink in een bioscoop kijken. Dit was gewoon een erotische bisocoopfilm met een verhaal, en dat vind je leuk of niet.

  Heel veel plezier vanavond!
  xx Marjan

 2. willeke schreef:

  Na het lezen van de boeken verwachtte ik ook geen film die de prijs wint voor beste verhaal etc. Maar ik heb genoten, en baalde bij thuiskomst dat ik vrijgezel ben ;)
  Ik werd zeker warm van de film. Niet nat, als ik dat wil zet ik wel een echt porno film aan.
  Het eind was ruk…
  Bij het lezen van het boek dacht ik (tot vervelens toe) oké ze doen het alweer… Gelukkig was dat bij de film niet zo.
  Conclusie: als je de boeken leuk vind moet je zeker gaan!

 3. Marjan schreef:

  En? Wat vond je er zelf van? Heb je het fijn gehad?

  Xx

 4. Anwen schreef:

  Moet er nog heen (ik schijn het ooit te hebben beloofd, oh lord), maar ik hoor van heel veel kinksters/bdsm’ers dat ze hem juist goed vinden vanwege de spanning en het aftasten en het uitgebreid onderhandelen. Eigenlijk gaat de film heel erg over consent terwijl consent in de eh, vanilla wereld veel minder expliciet is (met soms de nodige vervelende gevolgen van dien).
  Benieuwd wat jij er van vond! En nee, dat gezever over die innerlijke godin zit lekker niet in de film :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.