SEKS APP REVIEW: FLIRTSMART

Naam: Flirtsmart
Apple/Android: Verkrijgbaar in de iTunes-store: HIER
Ontwikkelaar: FlirtSmart BV
Prijs: gratis
Grootte: 4,6 MB
Wat is het: een dating App
Aantal sterren: 9

De verkering werd een beetje zenuwachtig toen ik vertelde dat ik een App ging testen met de titel ‘Flirtsmart’. “Waar is dat voor?”, vroeg hij. “Ja, om te testen voor 3FM natuurlijk”, zei ik. “Ja, en dan ga je zeker flirten met andere mannen”, was zijn conclusie. “Nee, schatje, tuurlijk niet”, zei ik, “ik heb jou toch?”

Om deze App te testen hebben zowel de verkering als ik maar even een profiel aangemaakt. Gaat supermakkelijk en is binnen een paar minuutjes klaar. Je verzint een naam en je vult daarna wat gegevens in (leeftijd, kleur ogen, kleur haar, of je rookt of niet, dat soort dingen). Daarna vul je in wat je zoekt in een ander (dezelfde soort gegevens; roken, lengte, kleur haar, postuur, etc.). En, niet geheel onbelangrijk, je geeft aan of je op mannen of vrouwen valt. Je mag een profielfoto bijvoegen, maar dat is niet verplicht.

FlirtSmart vindt zichzelf ‘de beste mobiele applicatie om direct contact te leggen met leuke mensen in je directe omgeving’ en vooral leuk (vind ik); FlirtSmart is een dating-App van Nederlandse bodem. Een App dus voor mensen die op zoek zijn naar een date, gewoon vriendschap (maar daar heb je eigenlijk geen App voor nodig) of gewoon geile neukseks.

Na het aanmaken van je profiel (of account, hoe je het wil noemen) begint het flirten. FlirtSmart is een location based App (werkt dus op basis van je GPS-data) en het komt er in het kort op neer dat je kunt zien welke andere FlirtSmart-gebruikers bij jou in de buurt zitten die binnen jouw zoekcriteria vallen. Je ziet dan hoever deze persoon van je verwijderd is op dat moment (tot op de meter nauwkeurig), maar je ziet ook het percentage overeenkomsten en of de ander online is op dat moment. Dan kun je er dus voor kiezen om te gaan flirten met die persoon. Of om een chat te starten. Of je kan een persoon blokkeren (voordeeltje van online communicatie boven flirten in de kroeg).

Grappig is namelijk dat ook op FlirtSmart dezelfde codes lijken te gelden als in de kroeg; de jongens spreken de meisjes aan. Er werd in ieder geval regelmatig met me geflirt (is ook maar 1 druk op een knop, een soort ‘ik vind je leuk’) en gechat (en dat terwijl ik niet eens een profielfoto had geupload, want dat had m’n telefoon niet aangekund natuurlijk). Met de verkering is niet 1 keer geflirt of gechat (behalve door mij dan).

De App werkt gigantisch simpel en helder en alles ziet er strak vormgegeven uit. Bonuspunten daarvoor. Er zijn ook nog 2 knoppen ‘Flirt View’ en ‘Radar’ en daarmee kan je met de camera van je iPhone checken waar precies alle personen zich bevinden. Als je bijvoorbeeld op DanceValley of Pinkpop rondloopt, dan kun je via deze functie (de AR-functie (Augmented Reality)) per persoon zien of hij of zij online is en op zoek is naar een date of flirt. Check even de voorbeeldfilmpjes op www.flirtsmart.nl (té gaaf).

Uit veiligheidsoverwegingen heb ik de App weer van m’n iPhone verwijderd, want de verkering werd een beetje zenuwachtig van alle piepjes en biepjes van de chats en flirts die mijn kant op kwamen (die geluiden kun je ook uitzetten trouwens). En het is maar goed dat ik verkering heb, anders had ik vannacht niet naast hem, maar naast 1 of andere vage kerel gelegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.