SWEET SMILE G-SPOT VIBRATOR – REVIEW #448

Naam: Sweet Smile G-spot vibrator
Producent: You2Toys
Prijs: € 47,95
Formaat: 16 x 3,8 centimeter
Batterijen/oplaadbaar: 2 AAA-batterijen
Waar te koop: Maanzin.nl
Verkooppraatje: ‘De Sweet Smile G-Spot Vibrator is een leuke vibrator van zacht siliconen. De gebogen schacht is flexibel waardoor het meebuigt met het lichaam.’
Is dat ook zo: Ik word hier te oud voor
Score: ?

Dit is een afbeelding van sweet smile vibrator

Er lag nog een speeltje van middelmatige kwaliteit en van een bijzonder materiaal op een uitgebreide test te wachten. Joh, Luun, hoe kun je dat nu weten, dat-ie van middelmatige kwaliteit is, dan moet je ‘m toch eerst testen? Ja, true, maar al kun je een toy nooit écht beoordelen op alleen het doosje, toch zat ik niet te springen toen ik de G-spot vibrator van Sweet Smile ontving van Orion Versand. Ik heb ‘m dan ook niet getest en in m’n review lees je waarom.

De Sweet Smile G-spot vibrator komt namelijk in een verpakking met een foto van een blonde dame, inclusief ontblote tiet. For real. Nu zijn verpakking met sexy loensende vrouwen al ontzettend jaren 80, maar sexy loensende vrouwen, inclusief 1 van hun borsten, zijn al helemaal verleden tijd. Ik vind het er ZO goedkoop uitzien. Ook niet echt meer van deze tijd is het feit dat deze vibrator het doet op 2 AAA-batterijen. De Sweet Smile G-Spot vibrator is, volgens de verpakking, gemaakt van siliconen met een coating van polyurethane. En ik ben helemaal CONFUSED.

Dit is een afbeelding van smile vibrator review g spot vibrator

Een PU-coating, say what???

Het staat op de achterkant van de verpakking van deze Sweet Smile-vibrator: ‘Siliconen met polyurethaan-overtrek’ (en we weten inmiddels allemaal dat als er iets op een sekstoy-verpakking staat dat het waar is) (HAHAHAHAHAHA). Maar ik snap het niet (ervan uitgaande dat het waar is). Waarom een toy van siliconen maken, een materiaal waarvan algemeen bekend is dat het 100% veilig is voor je lichaam, en dat dan bedekken in een ander materiaal, waarvan ik, als, kuch, professioneel sekstoytester nog nooit heb gehoord (okay, ik kende nep-leer/PU-leer)? Is polyurethaan ineens beter dan siliconen? Heb ik iets gemist? Wat is het voordeel van een PU-laagje om een siliconen vibrator?

Nog gekker; waarom dat dan ook eerlijk vermelden op de verpakking? Sommige seksspeeltjes-producenten deinzen er niet voor terug om ‘gemaakt van siliconen’ op de verpakking te zetten terwijl er maar 5% siliconen in het product aanwezig is (of helemaal niks). Dus waarom zou een fabrikant, in dit geval You2Toys (niet echt een AA+merk) dit op de verpakking zetten? De meeste kopers weten nu hopelijk wel dat siliconen een veilig materiaal is. Lieg dan! Dat zijn we gewend! Zou You2Toys werkelijk de waarheid hebben verteld? Of zou het een foutje zijn? Of misschien gaan ze er gewoon van uit dat 95% van de kopers toch niet op de verpakking let.

Maar wat is polyurethaan?

Ik knip en plak even van Wikipedia: ‘Polyurethaan (PU) is een belangrijke familie polymeren, die veel toepassingen kent.’ Er zijn harde en zachte toepassingen van polyurethaan en het wordt onder andere gebruikt voor condooms, maar ik kwam online ergens ook een maagsonde tegen. Dus… het kán lichaamsveilig zijn!

Maar is het poreus of niet? Ik heb me echt suf-gesurfd om meer te weten te komen over dit materiaal binnen de seksindustrie, maar er is maar weinig over te vinden. Zelfs Dangerouslilly.com, een vrouw die ik enorm waardeer om haar ontzettend grondige reviews, maar vooral grondige research naar sekstoy-materialen heeft er niets over online staan. Het enige dat ik kon vinden was dit regeltje bij KinkyKittensPlay: ‘Hard plastic toys are often covered with polyurethane (PU) (substance used to make non-latex condoms) to get satiny, matte finish. Those toys are marked with ‘PU coated’, ‘love cote’, ‘velvet cote’. As this material is easily stained we have our doubts whether it is non-porous.’

Bij twijfel of een materiaal wel of niet poreus (of een vage chemische samenstelling) is, dan geef ik een toy niet meer voor het voordeel van de twijfel, maar vertrouw ik liever op mijn gut-feeling.

Maar nu komt mijn probleem!

De Sweet Smile G-spot vibrator voelt qua materiaal hartstikke lekker aan! Het voelt zacht, het voelt glad, het speeltje is best mooi afgewerkt voor een toy in deze prijsklasse en als er geen ‘PU-coating’ op de verpakking had gestaan, dan had ik kunnen geloven dat dit een speeltje was van 100% siliconen (of in ieder geval met een 100% siliconen laag) en dan had ik ‘m gewoon getest! Glijmiddel erop en gaan!

Dit is een afbeelding van sweet smile g spot vibrator

Maar de look and feel van deze Sweet Smile G-spot vibrator doen mij nu meteen twijfelen aan nog veel meer speeltjes die ik ooit heb getest of nog moet testen. Zijn alle wat ‘goedkopere’ ‘siliconen’ toys voorzien van zo’n PU-laagje, maar zetten de fabrikanten dat er gewoon niet op (want dat hoeft immers niet, want er is geen regelgeving)? Of zijn misschien ook wel veel duurdere ‘siliconen’ toys voorzien van een PU-laagje? WTF is een PU-laagje?

Ik ben online overigens wel meerdere speeltjes van ABS-plastic (dus dat harde plastic) tegengekomen met zo’n PU-coating. Het maakt speeltjes van ABS-plastic ‘zijdezacht’ en wat ‘mattig’, maar ik kan nergens terugvinden of het ze ook poreus maakt.

Maar sowieso; de Sweet Smile G-spot vibrator zou dus een siliconen vibrator met een PU-coating zijn? WHY, tell me why?

Ik vond ook nog even dit

Op een website over coatings (jawel, ik ben erin gedoken) vond ik dit: ‘Actually, well-manufactured polyurethane is no danger at all. It’s dangerous components are rendered inert or non-toxic if successfully bonded. Some dishes, utensils and containers are also made of polyurethane-based materials. However, the bonding is not often one-hundred percent which leaves some of its ingredients active. One main ingredient, the cause of polyurethane dangers is isocyanates. Isocyanates are organic compounds made of two other compounds amines and phosgenes which are both dangerous on their own. Isocyanates released by polyurethane-based products can cause various reactions such as the irritation of the skin, the eyes, nose and throat, breathing difficulties and chest tightness.’

Met andere woorden; als het polyurethane niet goed verwerkt wordt, dan is het onveilig voor je huid, ogen, neus, etc. Over hoe onveilig het is voor je vagina, je baarmoeder en je eventuele vruchtbaarheid, daar hebben we het maar niet over. Maar hé, allllllle seksspeeltjes-fabrikanten zorgen er natuurlijk voor dat het polyurethane perfect verwerkt wordt.

Dit is een afbeelding van luna review vibrator slechte vibrator sweet smile

Het gaat mij allemaal veel en veel te ver. Ik ben geen chemicus en heb daarin ook geen ambities. Ik wil gewoon leuke en goede toys kunnen testen, maar ik wil vooral VEILIGE toys testen en als zo’n veilige toy dan slecht is, ja, dat kan en mag, ze kunnen niet allemaal de beste zijn. Ik gebruik een seksspeeltje vaak maar 1 of 2 keer om te testen en daar zullen vast ook een heleboel toys tussen hebben gezeten van slechte materialen.

Maar wat als je als jonge vrouw een bepaald seksspeeltje met zo’n ‘chemische, gezellige mix’ nou vaker gebruikt? Wat als dat speeltje het prima doet en jaren blijft doen? Wat is het effect op de lange termijn van die chemicaliën in je lijf? Kun je er onvruchtbaar van raken? Krijg je misschien juist wel hyperintelligente kindjes? Of worden er binnenkort kinderen geboren met supernatuurlijke krachten? Yes! We could be heroes!!!

Conclusie

Is het achterover kieperen van een litertje Prosecco schadelijker dan het testen van deze Sweet Smile G-spot vibrator? Waarschijnlijk wel, maar ik kies toch voor het eerste, want Jesus, ik ben er aan toe na het schrijven van deze review.

Heb jij deze hele review tot het einde gelezen? Dan heb jij ook een proseccootje verdiend!

DE SWEET SMILE G-SPOT VIBRATOR IS HIER TE KOOP (€ 47,95) >>

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

  1. Tess Tesst schreef:

    Toevallig heb ik het laatst met wat andere reviewers gehad over de PU coating omdat ik ook een toy van Orion testte die dat ook had. Er werd vanuit gegaan dat het bodysafe was, maar het was nog nooit getest. En het schijnt dus heel veel gebruikt te worden, ook over siliconen, om te zorgen dat het geen stof meer aantrekt. Ook Lelo schijnt het in een aantal nieuwere toys te gebruiken, maar die noemen het niet op de verpakking.

    • Luna schreef:

      Maar dat is toch juist raar???? Een toy van siliconen maken en er een coating omheen doen en dan schrijven dat-ie van siliconen is? Ik kan me de voordelen van een coating wel voorstellen, maar ja, dan kun je (bij wijze van) toch net zo goed een speeltje van PVC met weekmakers maken en er dan een PU-coating omheen doen? Ik denk dat de tijd voorbij is dat we zomaar klakkeloos moeten geloven dat een materiaal bodysafe is. Dat dachten ze in de jaren 80 ook van PVC met weekmakers waarschijnlijk… Maar; die zijdezachte finish (kots) zit op een hoop van mijn hard-plastic toys en daar heb ik nooit problemen mee, maar ja, dat zegt ook weer niks… en ik ga er vanuit dat LELO dit materiaal heeft getest, maar waarom melden ze het dan niet op hun verpakking? AAAARGH!
      Ik denk dat ik ga ontbijten met een prossecootje vandaag… ;-)

  2. Luna schreef:

    Oh, en dat het bodysafe is, dat lijkt me ‘logisch’, maar eerder de vraag; is het poreus of niet? Want dan zou je met een PU-coating een niet-poreuze siliconen toy kunnen veranderen in een poreuze toy?

  3. Tess schreef:

    Je gaat er vanuit dat lelo het heeft getest terwijl lelo een condoom verkoopt waarvan het unique selling point is dat je het niet merkt dat als er een gaatje in zit?

    Wat je zelf ook al zei, je weet ook niet als er op de verpakking staat dat het siliconen is, of dat zo is. Net zoals dus schijnbaar lelo dat doet. En velen anderen. Ik ben op dit moment ook bezig met een soort onderzoek om uit te zoeken hoe dat nu precies zit.

  4. Tess schreef:

    Nou ik denk dat we best kunnen stellen dat lelo niet het beste met de consument voor heeft. Ook vast niet met dieren ja, maar dat is weer een ander onderwerp.

  5. Anna schreef:

    Ja en hoe weet je nou of fun factory, we-vibe, of één van de andere merken uit het duurdere segment dit niet gewoon óók doet?
    En, op zich hoeft niet-poreus geen probleem te zijn, want niet-poreus is niet hetzelfde als toxisch. Veel masturbators zijn volgens mij ook poreus.

    • Tess Tesst schreef:

      Niet-poreus is juist goed, maar poreus is wel een probleem voor sextoys. Het materiaal op zich is niet toxisch, maar er kan van alles in gaan zitten, zoals lichaamssappen, wat je er niet meer uit krijgt. Wat er verder dan in de toy allemaal kan gebeuren, wil je niet weten. Dit kan makkelijk dingen als infecties veroorzaken.

      Maar persoonlijk durf ik bedrijven als We-Vibe en FunFactory wel te vertrouwen al zij zeggen dat ze geen PU coating gebruiken. Het is voor mij niet zo dat ik bedrijven uit het duurdere segment sowieso betrouwbaar vind, maar die twee die je noemt komen over het algemeen toch wel erg betrouwbaar over.

  6. Anna schreef:

    Ik bedoel natuurlijk: op zich hoeft het geen probleem te zijn als een seksspeeltje poreus is, want poreus is niet hetzelfde als toxisch :-)

  7. Guido schreef:

    PU is eigenlijk alleen onveilig wanneer je het op kleine schaal (lees: thuis) fabriceert. Een onveilig betekent dan dat er een mogelijkheid is dat het chemisch niet is uiteraard. Uit de fabriek kun je het eigenlijk gewoon 100% vertrouwen. Of het poreus is, is een tweede vraag. Dat ligt er aan hoe het materiaal verwerkt wordt. Van zichzelf is het niet poreus, maar als de PU-laag heel dun en uitgerekt is, dan bestaat de kans dat het wel poreus wordt. Als je serieus wilt testen, zet je er een mes in. Als er een PU-laag losspringt als een dun velletje, dan is het niet optimaal. Andere gevallen kun je best vertrouwen.

    • Tess Tesst schreef:

      Interessant! Heb je daar ook een bron voor of spreek je uit ervaring of iets?
      En wat ik me ook afvraag, als zo’n laagje echt zo dun zou zijn zodat het wel poreus is geworden, maakt dat dan voor de veliigheid nog uit, juist dat het zo dun is? Zou dat bijvoorbeeld wel makkelijker / beter te reinigen zijn of maakt dat niks uit?

      • Guido schreef:

        Voor de veiligheid maakt het echt niks uit, voor de hygiëne wel.

        Ik ben geen echte officiële bron, maar ik ben gek op dingen uitzoeken en weten. Met name kunststof en plastics hebben mijn aandacht, omdat mijn vrouw werkt op het gebied van het zee-milieu. PU is recyclebaar (dat is het reclame-praatje – technisch klopt het helemaal, maar je moet het wel netjes apart verwerken, en dat gebeurt maar heel zelden). Ik snuffel veel rond op internet en onthoud daarbij veel. Ook dit.

        PU is extreem handig, want je kan het allerlei eigenschappen geven – dus ook een zacht velletje rondom je speeltje. De siliconen binnenzijde zorgt voor een veilig, technisch goed functionerend speeltje, het PU-velletje maakt het extra aangenaam. De versatiliteit van PU kun je terugzien in het feit dat je het ook gebruikt in PUR-schuim (bouwschuim), en dat je er ook best een harder plastic van kan maken.

        Ik denk dat de combo siliconen en PU (ze reageren absoluut niet met elkaar) wel echt een winst is in de speeltjes-industrie.

        • Luna schreef:

          Okay! TOP! Thanks voor het schijnen van wat meer licht op deze kwestie :-)
          Het enige wat nu dus nog de vraag is; is het poreus? Een wat dikkere laag is dus in principe niet-poreus (en we gaan er voor het gemak van uit dat de fabrikanten een wat dikkere laag gebruiken) een dunne laag kan poreus zijn of worden?
          Kan een PU-coating slijten? Dat is trouwens ook nog een vraag!
          En… je schrijft dat het voor de veiligheid niets uitmaakt, wel voor de hygiëne, maar hygiëne is natuurlijk ook een lichaamsveiligheid…
          Ooooooh… de suspense! In een volgend leven trouw ik met een chemicus! ;-)

          • Guido schreef:

            PU is bijzonder slijtvast, dus een dunne laag kan poreus zijn, maar niet worden (tenzij je hem echt beschadigt uiteraard) De PU-laag kan poreus zijn, maar dat gaat niet verder dan tot de siliconenvorm die eronder zit. De gevolgen zijn uitsluitend voor de hygiëne, je hoeft niet bang te zijn voor de chemische stoffen (zoals je wel bang moet zijn voor weekmakers).

  8. Sandra schreef:

    Proost
    (Het hele artikel + de reacties)

  9. Cynthia schreef:

    Nou dit maakt me een beetje bang. Hopelijk wordt het nog allemaal veel duidelijker zodat we zeker zijn van de toys die we kopen toch veilig zijn

    • Luna schreef:

      Ik denk dat je niet meteen heel bang hoeft te worden… wees vooral alert op wat je koopt… koop alleen speeltjes van betrouwbare merken en van veilige materialen (en dus niet-poreuze materialen) en je komt een heel eind…
      Maar toegegeven… ik word er ook niet heel blij van, van al die materialen, verpakkings-verhaaltjes, etc. en ik hoop echt dat er een keer een duidelijke regelgeving komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.