SVAKOM ALICE – SEKS TOY TEST #137

Naam: Svakom Alice
Producent: Svakom
Prijs: € 79,95 (19 -2-2014)
Formaat: 17,6 cm – 8,4 cm – Ø 3 cm
Waar te koop: Bol.com
Batterijen/oplaadbaar: oplaadbaar
Het verkooppraatje: ‘Deze oplaadbare Svakom Alice vibrator is een milieubewuste keuze, gemaakt met behulp van 100% gecertificeerde groene technologie. Svakom vibrators zijn het beste en mooiste wat je je maar kan wensen!’
Is dat ook zo? LELO, look out!
Score: 8/10

svakom alice vibrator

De naam Svakom deed mij vermoeden dat ik met een Zweeds merk te maken had, maar niets is minder waar; Svakom komt uit de U.S.A. (al worden ook hun speeltjes waarschijnlijk ‘gewoon’ in China geproduceerd). De Svakom Alice die ik kreeg toegestuurd werd geleverd in een mooie, stevige bewaardoos en in die doos bevindt zich ook een handig bewaarzakje (met zilveren letters).

Het oogt allemaal niet ultrachique, maar wel chique genoeg om hoge verwachtingen van de Svakom Alice te hebben. De Svakom Alice is oplaadbaar en je moet ‘m voor gebruik een keertje volledig opladen (want hij zit dus niet-opgeladen in de doos).

svakom alice svakom

De Svakom Alice is van medical silica gel

Op de achterkant van de verpakking staat dat de Alice Svakom een ‘waterproof rating ipx7′ heeft. Ik moest even op een wikipedia-pagina opzoeken wat dit betekende: Protected against water immersion – immersion for 30 minutes at a depth of 1 meter. Okay! Je kan de Alice dus een half uurtje mee in bad nemen. Ik zou dan niet van de vage termen op een verpakking gebruiken, want die wekken bij mij juist meer argwaan. Op de voorkant staat trouwens wel ” 100% waterproof’ (maar dus niet langer dan een half uur in bad hoor, haha)! Omdat hij waterproof is kun je ‘m uiteraard ook gemakkelijk schoonmaken. De Alice is gemaakt van ‘medical silica gel’. Ook dit staat op de verpakking. Dit is een materiaal wat veilig is voor je lichaam, maar het is geen 100% medische siliconen (maar dit is dus niet erg).

Doe niet als ik en lees eerst de gebruiksaanwijzing door voordat je ‘m gaat gebruiken! Of doe gewoon wel als ik en kom er dan pas na gebruik achter dat je door het menuutje van de Svakom Alice heenscrolt door 2 keer op de pijltjes te drukken. Dit is op zich geen onhandige feature, je moet het alleen even weten (en vooral; onthouden). Als je 1 keer op een pijltje drukt gaat-ie harder (of zachter bij het andere pijltje). En als je 2 keer op een pijltje drukt manoeuvreer je door de verschillende vibratiepatronen. De Alice heeft 2 motoren (eentje in de staaf, en eentje in de clitorisstimulator). Patroon 1 laat zowel de staaf als de clitorisstimulator vibreren, patroon 2 alleen de staaf, patroon 3 alleen de clitorisstimulator en daarna heb je nog 4 andere patronen die afwisselende de staaf, het duimpje of combinaties daarvan laten vibreren. En… er is nog de SVAKOM-mode (of S-mode). Dit is een mode waar je in de gebruiksaanwijzingen helemaal niets over terugvindt. En dat is erg jammer.

svakom alice 3

De S-mode is een lekker opwarmertje

Dus ik weer even zoeken op het internet: ‘SVAKOM intelligent mode imitates the complete sex process from the prelude, interaction, joy, passion, climax and to the last caress.’ Okay dan! Dat vind ik een hele leuke optie, maar… hoe werkt-ie in de praktijk? In de praktijk betekent dit dat je de Svakom Alice in je kutje brengt, even goed positioneert en dan de S-mode aanzet. De SVAKOM Alice draait nu verschillende vibratiepatronen af, van zachtjes naar hard. Dus voorspel, tussenspel, neuken, klaarkomen, dat is zo ongeveer de bedoeling. Het spreekt voor zich dat het nogal kort-door-de-bocht gedacht is van SVAKOM dat iedere vrouw middels dit voorgefabriceerde programmaatje kan klaarkomen, maar ik vind het wel erg leuk bedacht. De S-mode duurt precies 5 minuten en hoewel ik normaal gesproken best in 5 minuten kan klaarkomen, lukte dat niet via de S-mode, omdat ik (en ik denk dat er met mij veel meer vrouwen zijn) toch wat langere tijd 1 dezelfde trilling of stootbeweging moet voelen. Neemt niet weg dat de S-mode een erg lekker opwarmertje is (dus mannen; stop deze vibrator erin, zet de S-mode aan, dan heb jij even de tijd om jezelf op te frissen en je tanden te poetsen).

De Svakom Alice heeft lekkere en diepe trillingen

Maar hoe zit het eigenlijk met de rest van de trillingen en vibratiepatronen? Die zijn TOP! Ik ben erg onder de indruk van de diepte. Vooral de trillingen in de staaf van de Svakom Alice zijn erg diep (dieper dan bijvoorbeeld die van de LELO Mona). De trillingen op de clitorisstimulator zijn ietsje minder intens, maar nog steeds diep genoeg om (zeker in combinatie met de trillingen in de staaf) tot een orgasme te komen. En dat lukte in de ‘passionate mode’ bij mij dus binnen 2 minuten. SCORE! Beetje lastig is het dat de knop voor de S-mode ook de aan- en uitknop is (maar dan moet je ‘m 2 seconden ingedrukt houden), maar ook hier geldt; als je het onthoudt, dan is er niks aan de hand. Maar als ik mag kiezen heb ik zelf het liefst een vibrator die je met 1 druk op de knop weer uit kunt zetten.

Wat ik zelf ook een beetje jammer vind is dat een aantal van de vibratiepatronen die in de S-mode voorbijkomen niet standaard tussen de vibratiepatronen te vinden zijn en dus maar 1/2 minuutje duren. Maar ja, je kan niet alles hebben. Dus, al met al een érg prima luxe duo-vibrator voor een prijs waar ze bij LELO nog wat van kunnen leren. Enne, verkrijgbaar in diverse kleuren!

DE SVAKOM ALICE IS HIER TE KOOP (€ 79,95) >>

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Tyler schreef:

  Does it go in black? ;)

 2. Ava schreef:

  Van te voren je recensie gecheckt en de vibo aangeschaft.. Vindt het Absoluut waar voor je geld!!! Die S-mode is geniaal!!! Relax dat tie mee in bad kan en de verschillende trillingen die hij middels zo programma doet zijn ook echt zwaar relax!!! Ik ben er blij me!!!!!

 3. Anne schreef:

  Hoi Luna,

  Bedankt voor de review, ook van de trysta. Hoe weet je zeker dat het materiaal van deze duo-vibrators veilig is? Als ik medical silica google vind ik juist niks geruststellends, vandaar mij vraag. Ik hoop een een reactie! Alvast bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.